Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Work and Travel USA
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Відпочинок
1, 2, 3
opossum
Всім привіт!
Наскільки я розумію програма WT USA в Могилянці вже декілька років, але такого резонансу не викликала.
Зараз навіть випустили наказ про небажаність виїздити за цією програмою (або будь-якою іншою короткотерміновою поїздкою).

Виникають питання:
1) чому наша адміністрація так пізно про це здогадались (у багатьох студентів вже здані кошти на візи)
2) чому не йдуть назустріч цим студентам, коли вони просять про дострокову здачу сесії (вони ж зважили свої можливості)
3) якщо ці програми такі небажані - ЧОМУ оголошенння про них розвішуються, а про проблеми, які виникатимуть НІХТО нічого не ГОВОРИТЬ

Адміністраціє! важко бути ближчими до студентів? важко поважати в студенті людину?Чи більше подобається доводити нас до сліз?!

Можливий розв"язок:
Адміністрація стане більш толерантною, виявить взаєморозуміння, терпимість. НАВЧИТЬСЯ говорити зі студентами (ми різні, в кожного свої труднощі! і Ви повинні з цим рахуватися - робота у ВАС така!!).
Anonymous
А чи не могли б Ви, шановний opossum, винести у форум текст згадуваного Вами наказу?

Дякую.
opossum
Наказ № 125-с від 16.03.2004
Про регулювання участі студентів НаУКМА в програмі Work & travel USA, що порушує хід навчального процесу.

У зв"язку з масовим записом студентів НаУКМА на участь у програмі Work & travel USA, що порушує хід навчального процесу,
НАКАЗУЮ
1. Деканам факультетів не дозволяти студентам часткове або повне звільнення від навчання в літньому або осінньому триместрах у зв"язку з участю в програмі Work & travel USA.
2. За відсутності студентів на навчанні і наявності заборгованостей з причини участі у програмі Work & travel USA, за поданням декана вони виключаються зі складу студентів НаУКМА.
3. Академічна відпустка студентам на термін участі в програмі Work & travel USA через її короткотерміновість та неспеціалізованість не надається.
ПІДПИСАЛИ
Перший віце-президент М.Т.Брик
Візи: т.в.о. віце-президента з навч.роботи В.І. Гусєв, т.в.о.віце-президента з міжнародного співробітництва Л.Ю.Човнюк, Декан ФГН В.О. Щербак, Декан ФЕН Ю.М.Бажал, Декан ФПрН І.Г.Вишенська, Декан ФПвН В.М.Сущенко, /Декан ФІ М.М.Глибовець, Декан ФСНСТ С.М.Квіт

Наказ підготовлено: помічник першого віце-президента С.Е.Блашкевич

КІНЕЦЬ
Anonymous
З інтерв'ю Михайла Винницького на http://www.bo.net.ua/?article=198

[Запитання журналіста]"То що в Академії можна робити за правилами, а що без?

[Відповідь Винницького] В осінньому триместрі, коли В'ячеслав Степанович запросив мене на посаду свого помічника, я зрозумів дещо про механізми адміністрації Академії. [u][b]У нас є проблема бюрократизованості. Бюрократизованість встановлює чіткі ясні правила і ми не терпимо, що хтось діє проти них. Креатив полягає в тому, щоб знати ці правила й час від часу діяти проти них. "

Ця проблема справді є в Академії, незважаючи на наш статус "найпродвинутішого" вузу України. Рішення щодо програми WT USA це ще раз підтверджує.
noddeat
навряд чи хтось відмовиться. Народ заплатив, здається, по двіста долярів, які не повернуть. Це бидляцтво з боку адмінстрації. Чому забороняти студентам заробляти гроші, підвищуючи при цьому ціни на гуртожиток? Совісті немає.
Leftist
Так чи не послати нам таку Адміністрацію куди подальше? :evil:
noddeat
Всі, хто їде, так і роблять. На жаль, не можу сказати, як народ викручується, бо це прочитає адміністрація і закриє єдину можливість.
noddeat
Найбільш х###### хімікам, чию катедру Брик очолює. Наприклад, у 3 курсу невідомо звідки з"явилося 2-3 курси в Брика у літньому триместрі.

Також відбулися збори СК і народу. Ті, хто там був, кажуть, що вони закінчилися нічим. СК імітує корисну діяльність.
Repatriant
Сьогодні, 25 березня, відбулися збори студентів НаУКМА, які планують взяти участь у програмі Work and Travel USA. На зустрічі були присутні представники адміністрації - Декан з роботи зі студентами О.В.Третякова, керівник Відділу міжнародного співробітництва Л.Ю.Човнюк. Студентську колегію представляли С.Куценко та О.Мороз. З боку студентів з’явилося лише біля тридцяти осіб.  
На зборах пройшло обговорення наказу “Про регулювання участі студентів НаУКМА у програмі Work and Travel USA” та роз’яснення питань, пов’язаних з проблемами, що можуть виникнути у студентів завдяки участі програмі. Зокрема, студенти можуть бути відраховані за отримані на сесії незаліки, а також за відсутність на навчанні строком більше одного місяця.  
Пані Третякова наголосила на тому, що даний наказ прийнятий з метою нагадати студентам, що вони мають певні зобов’язання перед Академією. Студенти, що поїдуть цього року у США за вищезгаданою програмою, мають самостійно вирішити проблемні питання, пов’язані з навчанням.

Вы просто жалки!
Судя по наижальчайшему последнему абзацу, ВАС НАГНУЛИ И ОТЫМЕЛИ В АНУС!!!!!!!!!!!!!!! ВЫ В ОЧЕРЕДНОЙ РАЗ СМОГЛИ УВИДЕТЬ, ЧТО АДМИНИСТРАЦИЯ ВАС Т###### ПО-ЧЕРНОМУ, ВАШИ ПРАВА ЗАЩИЩАТЬ НЕКОМУ!!!!!!!

Вы не помните одной интересной особености? Милые декашки в своем документишке написали, ЧТО ЛЮДЕЙ, ЕДУЩИХ НА W&T НЕЛЬЗЯ ВЫПИСЫВАТЬ С ДИСЦИПЛИН!!!!!!!!!!!!!!!!! ТО ЕСТЬ, ОНИ НЕ ПРЕДОСТАВЛЯЮТ ВАМ ВОЗМОЖНОСТИ *САМИМ* РЕШАТЬ СВОИ ПРОБЛЕМЫ, А НАГЛЕЙШИМ ОБРАЗОМ ВСТАВЛЯЮТ ПАЛКИ В КОЛЕСА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ВСТАВАЙ, ПРОКЛЯТЬЕМ ЗАКЛЕЙМЕННЫЙ,
МИР УГНЕТЕННЫХ И РАБОВ!
Anton
Кипит наш разум возмущенный,
И в смертный бой вести готов!

Да, товарищи!

Вот они, жалкие проявления капитализма!
Не дают детям ехать в Америку и уничтожать посевы гидропоники.
naamah
А пані Третякова вже давно довела свою нездатність бути "деканом студентів".

ІМХО, їй краще за все бути вихователем-методистом у школі для розумово відсталих урків. Якраз її рівень ведення справ підходить.
Anonymous
Ага, нечего к буржуям ехать! А вообще-то это идиотизм! Я бы поехала в любом случае, а потом принесла бы справку о воспалении легих!
Leftist
One Solution - REVOLUTION!
софія
зібралися - їдьте!
я переконана, що збереться принаймні сотні дві студентів, які підтримають вас і не побояться вступитися за вас. але не більше. та все одно цього вистачить, адже не зможе ж адміністрація відрахувати одразу 300 студіків
софія
от.
-n 2.5 /shadow
Romka_Bomka
Є одна єдина проблема: здати достроково сесію в літньому триместрі. Це і є найвирішальнішим. Те, що ти приїдеш фіг-зна коли в вересні чи жовтні не має значення, бо можна це все закрити довідкою про "надскладну форму грипу", який схопив тебе з самого першого вересня і не відпускав до 19 жовтня (приблизне закінчення програми). 8)
Romka_Bomka
А на рахунок оплати, то багато хто заплатив вже не якихось 200 баксів, а 1000 і більше. Є люди, які вже отримали візу і знають точний час свого прильоту до Штатів. Якщо ти відмовляєшся від програми до її початку - втрачаєш порядку 200 баксів, після початку - ніяких повернень. Жирно.

Особисто мене бісить той факт що: у мене 3 предмети в літньому триместрі і якщо я отримаю 2 незаліки, то мене попруть, бо я учасник програми, а того, хто просто напросто х%рово вчиться і отримає тих самих 2 незаліки - не зачеплять згідно зі статутом Могили.

Так ху%і??? Я що гірший, бо хочу поїхати до Штатів???

Чому Адміністрація приділила таку увагу даній програмі і так активно заважає народу поїхати на літо у Штати??? Я розумію, що майже 1/9 Могили зібралося до Гамерики, але хіба їх цікавить той факт що після літніх канікул народу вчасно до Академії повертаються одиниці - для більшості прогуляти тиждень-другий - немає нічого простішого.

Єдиний солюшен, ІМХО, добазарюватися з викладачами. І щоб вони не забули у відповідний момент оцінки зі своїх записників перенести у відомості. 8)
noddeat
Гаразд, народе, не звертайте уваги. Все одно всі поїдуть. І ніхто нікому нічого не зробить.

Хочеться адміністрації по@#$%^%^&ся, най то сі робить. А якщо відрахують - тоді вже страйкувати
Romka_Bomka
ІМХО, ті люди які хочуть поїхати і мають трохи клепок в голові - викрутяться і нікого не відрахують. А так - будем бачити...
Anonymous
Кому : Учасникам програми Work and Travel 2004

Тема : Цивілізоване і ефективне лобіювання наших інтересів
Шановні могилянці

Я випускник бакалаврату Академії який працює зараз в Штатах за програмою Internship і який свого часу починав з Work and Travel.

Мене глибоко обурив

Наказ № 125-с від 16.03.2004
Про регулювання участі студентів НаУКМА в програмі Work & travel USA, що порушує хід навчального процесу.

Тому хочу запропонувати кампанію по його відміні і принаймні неофіційного схвалення програми адміністрацією.

Що я можу зробити :
1 Написати особистого листа Брюховецькому про роль W&T в моєму житті і про моє ставлення до вищезгаданого указу.
2 Попросити менеджера моєї компанії вислати факсом в Академію лист подяку за існування цієї програми з його надіями про сприяння новим студентам з боку адміністрації. (Кілька моїх друзів-американців теж можуть таке зробити).
3 Найближчого тижня в мене багато зустрічів з представниками діаспори , можливо вдастся отримати підтримку з їх боку у формі звернення до Брюховецького.

Що ви можете зробити :
1 Організувати активний збір підписів за відміну указу.
2 Запропонувати мені нові ідеї, скоординувати наші зусилля і розробити план дій.
3 Обізнані з статутом Академії – просвітити мене щодо процедури відміни указів і наших можливостей щодо визнання програми.

Пропоную обговорити наші цілі і почати діяти.
Якщо хтось підключить СК буду вдячний.
Щиро Ваш
Любомир
My e-mail : lostapiv@wmconnect.com
[size=18][/size]
софія
оце людина шарить!!!!!!!
якби ще наші тревелісти шось робили, а не просто жалілися друзям і кучкувалися...
Outlander
Ехать в Штаты, чтобы часть заработка угробить на разборки с преподами..... Эх... Грустно.

Остается уповать на коммунистические души наших преподов. Имеется ввиду способность все делать "без-воз-дмезд-но, то есть дагом", и входить в положение студентов, попавших в затруднительное положение. Или уповать на друга %), и схожесть физиономий в зачетках. Или на то, что в эти зачетки оценки будут ставить не глядя (например, в случае с автоматом и приколом типа "он (автоматчик-друг) сегодня заболел, а зачетку просил передать").

Но это все теоретические измышления вокруг виртуальной, а вернее, РУКОТВОРНОЙ, проблемы, за создание которой не мешало бы по ручкам твореческим надавать.

Айн солюшон - революшон, цвай солюшон - экзекушон, драй солюшон -№;%*"№(?:!
Anonymous
просто потік цього року якісь ненормальні - всі бігали куди слід і не слід - ті хто їхали і не їхали - хтось подумав - і вже біг до декана питати про здачу літньої сесії в лютому
от і вирішили, що вся академія від"їжджає

минулого року теж н дуже дозволяли їхати - просто самі говорили з викладачами - здавали - приїхали пізніше - і все

-n 2.2 /shadow
noddeat
так і зара буде....Я думаю, пане Госте, що зара не варто вдаватись до якихось дій і слати якісь відгуки. Най си поїдуть ворінтревелівці, а якщо в жовтні будуть проблеми...навряд чи...
Guest
Усім. кому цікаві враження очевидців від штатів пропоную прочитати мою історію на
http://www.studentland.com.ua/tpl/index.ph...=view&topic=577

Дискусія i ваші враження are welcomed.
chemfuckstry
(NotDead @ 25.03.2004, 20:34:36)
Найбільш пагано хімікам, чию катедру Брик очолює. Наприклад, у 3 курсу невідомо звідки з”явилося 2-3 курси в Брика у літньому триместрі.

Також відбулися збори СК і народу. Ті, хто там був, кажуть, що вони закінчилися нічим. СК імітує корисну діяльність.
*

Не нагнетай обстановку - никаких неожиданных предметов у Брыка у химиков 3 в летнем семестре нет. Есть один но о нем все уже знали в момент заполнения плана опанування дисциплин в том году. И вообще тут выше некоторые пишут что указ выдан поздно, мол все поздавали уже деньги - а теперь обратите внимание на дату выдачи указа - март месяц 2004 так что администрация предупреждала заранее, и еще - создается впечатления что все посылают могилу - так че токо на словах, а на деле слабо - идите из могилянки - и едте в США хоть на всю жизнь.
ReScorpio
Що відрізняє могилянців від інших студіків так це надмірна любов до всякого роду критицизму і ”качання прав” (в хорошому розумінні, переважно).

От всі тут (і там) гонять на заборону ВоркЕндТревелУСА, а ніхто не замислювався: А ЧОМУ ЇЇ раптом заборонили? Невже ви думаєте, що адміністрація (про Брюха тихо мовчимо, ie excl) така дурна і не бачить, що багато студентів їздять заробляти гроші, не бачать як багато студентів ”вознікають” проти заборони? Вони ж не дебіли! Більшість студентів КМА сприймають адміністрацію як особистого ворога (про Брюха мовчимо...), яка так і хоче нас підколоти, завалити і виперти з академії. В школі теж таке було, якщо ще хтось пам’ятає: учні наївно вважають що викладачі чомусь зацікавлені завалити їх на екзаменах. Насправді ж (напр, в нашій школі вони це сказали прямим текстом, хоча і так це зрозуміло) тічери самі хотіли щоб у нас були покраще оцінки - показник ЇХ викладацької діяльності.
Так і тут: є певні ОБ’ЄКТИВНІ причини, через який адміністрація (про Брюха мовчимо.) пішла на такий, як зараз кажуть - непопулярний, крок. За моїми відомостями (хоча вони включають не всі факти) основними двома причинами були:
1.ВЕЛИЧЕЗНЕ зростання кількості ”кинутих” студнтів. Звичайно, всі коли їдуть кажуть щось накшталт: ”Це когось-там кидають, а я знаю цю фірму”, ”...я їм довіряю”, ”друзі порадили...”. Ті, кого кинули, теж так казали. Що значить кинули? Наприклад: вам купують квиток в одну сторону, візу і кажуть що по приїзді ви отримаєте подальші ”інструкції”, ”документи” та ін. Ви приїжджаєте і... дзузьки. Ніфіга вам не дадуть, робіть що хочете, в Україні контора не відповідає (на телефон), ітд. Ну є ще багато варіантів. А як ви напевне знаєте, щоб поїхати треба зазвичай заплатити більше штуки баксів.
2.Студенти реально перестають вчитися. Це факт, а чому - подумайте самі, мені влом далі писати :sm_sleep:

І на останок: (не беручи до уваги екстремальні фінансові проблеми) чи справді це так весело ”все літо продавати морозиво у вагончику на півдні Сполучених Штатів”? Чи це саме те інтелектуальне заняття яке личить кожному могилянцю? Це лотерея шановні: малюсінька частина знайде ”своє”, велика частина просто тринькне одне іх своїх унікальних студентських літ (від слова літо), а іншу частину, як завжди розведуть, ”кінут нє по-дєтскі”. Делайте ставки, господа.

P.S. Б**, як спати хочецця....
noddeat
2 Nathaniel Kowalski
1. Муть. ”Кинутих” студентів дуже мало. По-друге, цим займається фірма ”Колізей”, яка перевіряє кожного роботодавця, надає номер екстреного телефона, по якому можна зв”язатися етс. Якщо роботодавець один раз кинув, Колізей більше з ним не працює. Тому це невигідно самим роботодавцям. По-третє, одну мою знайому справді ”кинули”, в тому сенсі, що сказали, що роботи вже немає. Через 2 тижні вона отримала ІД і знайшла іншу роботу. Отже, як зазначив Алекс, це прерогатива фірми, якій за це гроші платять, а не адміністрації. Телефон в Україні відповідає. Коштує це дві штуки баксів.
2. Страждає навчання? Я знаю десяток людей, що іздили за ВНТ, дехто повернувся після тижня самостійної роботи в жовтні. Ніяк це не відобразилося на навчанні, тільки по приїзді довелось сильно напрягтись. Зрештою, можна захворіти на місяць, і це так само відобразиться на навчанні. Давайте випустимо указ, що забороняє сутдентам хворіти під страхом відрахування.
3. Це право кожного спудея визначати, буде він влітку мити туалети в США чи ні. Користь із цього є - люди попривозили камери, ноутбуки та інші корисні речі, які, до речі, в Україні коштують вдвічі (!) дорожче...
Hitch
Поправка щодо третього пункту - ”більше ніж вдвічі”. Не купував, але пару разів порівнював ціни в неті
ReScorpio
Гаразд, як казав Лесь - будемо полемізувати.

Ну, по-перше, я трохи неправильно вибрав порядок своїх аргументів (написав першим те, що першим прийшло в голову). Насправді, 2ий повинен був би бути на першому місці. Але розберемося з ним першим:
(Alex)
щодо першого аргументу - захист студентів від ”кидання” - це не та задача, яку взагалі повинна ставити перед собою адміністрація. якщо я не помиляюсь, у нас в академії навіть проводилися презентації програми W&T.

В принципі, звичайно ти правий - якби академія ”захищала” нас від кидання в усьому, то нам би взагалі все заборонили що тільки можна. Просто раніше, ВТ займалися 1-2 фірми (в КМА, у всякому випадку), всі знали їх, студіків їздило не так багато, ітд. А зараз, цю послугу пропонують БАГАТО фірм (а не тільки Колізей, як зазначив шановний NotDead. Тому ризик високий, а студенти ”сломя голову”, як комарі на світло, полетіли забугри на підробітки. А коли певна послуга має величезний попит, завжди знайдуться люди, що схочуть нагріти на цьому руки. Так і з’являються десятки кинутих студентів.

Тепер другий момент (який насправді набагато важливіший першого). Навчання. Одразу хочу уточнити, що могилянка-то не заборонила ВТ взагалі, а заборонили під час навчання (замість навчання). І це важливо, бо наприклад, хтось їде на ВТ, достроково здає всі екзамени літнього триместру (вивчивши все у ніч перед екзаменом), і по суті триместр не вчиться, а ті хто лишаються ходять на пари і вчаться 7(!) тижнів+сесія. То що тут вважати навчанням - складання іспитів чи всебічне опанування дисципліни на необхідному рівні? Це, як кажуть, у кого які цілі. Тому, шановний NotDead, вибір не йде між миттям чи не миттям туалетів влітку, а між миттям туалетів і відвідуванням пар 7,- тижнів! Саме тому (в першу чергу), беручи до уваги загрозливу тенденцію надшвидкого зростання наплювательського ставлення до навчання (для ”корочки”, а не для знання), і були вжиті такі заходи.
Тому панове, давайте замість того, щоб продавати янкі морозиво, вчитись, тоді і не буде потреби заводити теми на форумі a-la ”Могилянка деградує!”. Могилянка - це ми.

Ostap Kryvdyk
Народ, і яка відповідь керрівництва на таку ініціативу? чи вже згадуваний наказ (опублікуйте плізз!!!) і є відповіддю на пропозицію діалогу?

а може проблема відсутності на парах - це проблема неякісного оцінювання? у мене був предмет (аналіз дискурсу, викладач - Кулик В.), який був просто укладений так, що прогулювати пари було неможливо - пізніше матеріал підчіплювався один за другим, курс був дуже інтенсивним. При тому ж викладач і зазначив: на лекції можете не ходити. Пробема вирішилася досить просто: хто зміг, той своїми силами наганяв курс, хто не зміг - намагався дотягнути до 61 балу (серед таких був і я).

ех, звичка скидати проблеми в неінституційну площину - всі то дурниця, а сам я якось вибігаю/перетру... чи це лінь, а чи просто відвертий саботаж діалогу з обидвох сторін?
victorius
Як на мене, ця програма дуже корисна в плані вивчення англійської мови. Особисто мені вона приваблива саме в цьому плані, оскілька ця дибільна робота приблизно компенсується отриманим заробітком. Але звичайно приїжджати посередині осіннього триместра -- це занадто. Я розумію, якщо людина відлітає 15 червня, а повертається 15-20 вересня, то це нормально. Я думаю, якщо зазначти такі часові межі, то можна якось домовитись з адміністрацією.
victorius
До речі, хотілося б дізнатися приблизні доходи і витрати (по пунктам) учасника програми.
sloniki
(victorius @ 20.06.2005, 22:43:07)
До речі, хотілося б дізнатися приблизні доходи і витрати (по пунктам) учасника програми.
*

Nu sho tobi skazaty... Sydymo zaraz u shtati Maryland. Na ves kvartal my edyni bili. Misce napominae mrachnu vaginu. odni nigery i beliashy (latinosy) vsudu.
transportu ne isnue. do roboty - pivgodyny pishky. yizha shozha na bull schit a tak tut vse kliovo

zatraty: blyzko 2500$
prybutky: poky zarobliaemo po 200$ na tyzhden chystymy. tut potratyly bilshe nizh zarobyly. tak sho pro w&t v konteksti zarobitku govoryty ne surYo!zno. prosto duzhe kliovyy expierence... pozhyty sered nigeriv...

a agresyvno bykuvaty proty w&t mabut ne varto. zda4a sessii ezternom vymagae ne menshym (a mozhlyvo i bilshyh) zusyl.

spodivaymosia na tsyvilizovane vyrishennia pytannia
mansur
це так - деякі цитати з листа знайомої людини, трохи смішні - але так - нічого:
а з приводу інтелектуальності працювати waiter’om, то невже ви думаєте, що на стройках тут за 200-300 дол працювати інтелектуальніше???

з усім цим нічого не побачити - ніде не побувати

і, чесно кажучи, попрацювати там хоча б заради того, щоб думки про безпроблемні штати і райське життя на руках не носити - теж варто

та й потім, що ви такого суперінтелектуального влітку робите - в бубліотеках по 16 годин не добу сидите???

не підношу доцільність програми до неба, але, повірте, користь від неї є і чимала /я не про гроші/

Snachalo bilo tyazhelo robotat`, no uzhe pochti vtyanulsya, tol`ko neponyatno kuda, ili v rabotu, ili v eto gomno americanskoye .
Seychas ochen` zharko, no dolzhno bit` poholodaniye. (eto americantsi govoryat, no ya im ne veryu, ne vsegda poluchayetsya tak, kak oni govoryat).

Zdes` na baraholke kupil sintezator za 3$, prishel domoy, vklyuchil, a on ne robotayet (americantsi skazali, chto rabotayet), teper` tak, kak mebel` stoit v komnate, vse prihodyat i sprashivayut igrayu li ya, ya govoryu chto da, tol`ko sintezator ne rabotayet.

Salo potihon`ku kushayu, na kolbasu poka apetita net.
Voobzshe menya v restorane horosho kormyat. Pozavchera dali dva bol`shih kuska zharinogo myasa i vchera dva, tak ya ih tak, bez gornira kushayu, i voobzshe ya zdes` mnogo chego bez gornira kuzhayu. Sup yem v restorane, 2-4 raza v nidelyu.
Dni zdes` ochen` bistro idut. zavtra u menya pol dnya vihodnogo, tak ya yedu v Uticu. Eto u menya perviy vihodnoy za dve nideli.
Ixlodus
Sidim v Virginii, ne takaya chornaya dyra kak Maryland, no tozhe dayut prosrazza. Den’gi otobyom legko, mozhet dazhe zarabotayem chego (eto ne schitaya elektroniki i shmotok), rabota menia prosto raduyet (9 chasov v den’ sizhu v basseyne, s utra slivayu tepluyu vodu i nalivayu holodnuyu chtob nikakaya svoloch ne vzdumala kupatsa), YUZAYU LAPTOP, CHITAYU (eto dlya lyubiteley potreshat’ ob intelektual’noy degradazii). Chitayu kstati angliyskie knizhki (nashi konchilis’ davno), mnogo obshayus’ i uzhe seychas moy angliyskiy na poriadok vyshe chem byl do. Priroda ofigennaya, est’ chto posmotret’. Tam kto-to tryndel pro beszennoe studencheskoe leto,
nu dak slushay menya:
Eto samoe ofigennoe leto v moey zhizni!
Chto b ya shas v Kieve delal, pivo na skovorode glushil by? Nu net, spasibo. Chtob ya esho kogda-nibud’ na kanikulah doma ostalsa?..
A na zarabotannye babki poedu na novyi god v Evropu... A potom v Karpaty na lyzhah katatsa - ya tam ne byl nikogda...
Da, esho - ya brosil kurit’, popravilsa i podkachalsa (hudoy byl kak shepka). I na uchobu v konze sentiabria vernus’ s udovol’stviem, soskuchilsa uzhe...
Nashol horoshih druzey iz shtatov i vostochnoy evropy, i dazhe odnogo iz Mogilyanki (!), s kotorym my tolkom poznakomilis’ uzhe zdes’... Ne znayu, kak s nimi rasstavatsa budu. Kstati, chornye sredi nih tozhe est’...
Teper’ ya znayu, chto ya zhivu...
Guest
Люди, а что там с регистрацией в начале сентября? Это серьезно? НЕ хочется как-то приезжать, но и чтобы выгнали тоже не хочется...
Hitch
До 5.09 надо объявиться в деканате. Теоретически за неявку могут выгнать. Что будет в реале - хз

ПС. ”ХЗ” = хто його знає
Slonicki
(Ixlodus @ 1.08.2005, 21:30:11)
Sidim v Virginii, ne takaya chornaya dyra kak Maryland, no tozhe dayut prosrazza. Den’gi otobyom legko, mozhet dazhe zarabotayem chego (eto ne schitaya elektroniki i shmotok), rabota menia prosto raduyet (9 chasov v den’ sizhu v basseyne, s utra slivayu tepluyu vodu i nalivayu holodnuyu chtob nikakaya svoloch ne vzdumala kupatsa),
*

Nu sho chuvaky, na OzzFest hodili?
My oblamalis. Shos’ etot staryy Metal tipa Black Sabbath i Iron Maiden menia ne priot.
Pravda ezdili v Baltimore na SystemOfADown. V prinzipe neploho. Igrali yakisno - srazu vidno firmachey. No publika - sho glisty vne anusa. V mogile na siskatriaskah pod Madonnu slama bolshe:)
Гість_Errorist_*
A vot ja na Ozzfeste ne tolko staryi metal slushal. SPECIAL GUEST (only in California, San Bernandino/Devore) -SLIPKNOT!!!!!!!!!!!!! Eti 4uvaki porvali vseh!!! Metrov 20 circle pits. I ne onda!!! eto posle Mudvaine i Rob Zombie i prosto ku4i drugih grup!!!! Vans Wapred Tour v Long Beach tozhe poradoval: Otmetit’ ho4etsa The Offspring, Transplants, MXPX, All Amaerican Rejects i My Chamical Romance i esho Strung Out i esho tupo dofiga realnyh grup!!!!
V virginii byl na Warped toure v proshlom Godu - nerealno kruto!!!! NofX, Bad religion, The casualties and more..... UKRAINA POSASYVAET!!!!!!

A v baltimope 70% 4ernozhopyh, ja mogui sebe predstavit’ sho tam za OZZFEST.... Vot esli by tam vystupal 50 cent, Snoop dog ili pro4ee dermo, vot togda byl by realnbyi slam smile.gif
ukraine_is_saint
люди, радите чи ні цю штуку пробувати після другого курсу?
які найбільші неґативи?
noddeat
негативи в тому, що миєш туалети 2 місяці, щоб місяць побачити штати.
ukraine_is_saint
(NotDead @ 1.09.2005, 20:23:24)
*

а там роботу пропонують вибрати між варіянтами чи дають одразу щось конкретне?
наприклад, яку роботу знаходять дівчатам?
californiets
a divchatam vybory nemae - tolko panel - zate groshi nepogani zarobysh
Гість_Errorist_*
Ta vyzhenyt’ tebe i vse - ot i usi negatyvy. Ale to ni4ogo, povyrishuesh testy za poperedni roku she z sotniu raziv i mozhe perevstupysh. Ale na svit podyvyshsia, popratsiuesh za kordonom. Golovne shob pasporta ne zabraly, a to bude tak jak napysav californiets’ smile.gif
Slonicky
Chuvaky, yaki novyny pro reestraziyu?
Guest
(Slonicky @ 3.09.2005, 04:44:38)
Chuvaky, yaki novyny pro reestraziyu?
*

Govorjat,shcho treba zjavutus do dekanatu do 05.09, a to vigenut! Tsikavo, a chi navagatsja vni vignati usih nas? dry.gif
ema
She ne selyat’ do gurtozhytku, kazhut department of foreign cooperation podav spysky tyh hto poihav na W&T, tak sho radzhu vam ce probyty.....uspihiv
ukraine_is_saint
(Гість_Errorist_* @ 2.09.2005, 08:43:51)
Ta vyzhenyt’ tebe i vse - ot i usi negatyvy. Ale to ni4ogo, povyrishuesh testy za poperedni roku she z sotniu raziv i mozhe perevstupysh. Ale na svit  podyvyshsia, popratsiuesh za kordonom. Golovne shob pasporta ne zabraly, a to bude tak jak napysav californiets’ smile.gif
*

пардон, які тести? для проходження на W&T?
Костя
(NotDead @ 1.09.2005, 19:23:24)
*

Раслабьтесь негатива нет agree.gif
Ребята я катался этим летом по Work and Travel, и хочу вам сказать, что всё зависит от того как ты для себя понимаешь названия программы.
Для меня программа называлась Trave not Work USA 2005, и всё путём, работать вас никто не заставляет, если конечно вас не итересует материальная сторона этого вопроса.
У кого есть желание мыть туалеты- вперёд, вакансии я думаю в штатах найти можно, но с Украины найти такую вакансию будет сложно.
Как по мне, так загарать около бассейна за 40 у.е. ( украинских едениц ) в час благотворно влияет на здоровье cool.gif , а такую вакансию выхватить не сложно.
Кто хочет заценить фотки цените http://workandtravel.org.ua/?top=6
.