Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Де можна надрукувати наукові есе, аналітичні статті?
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Культури
ictus
Таке враження, що в нас якось із цим туго. А за кордоном?
За яким принципом шукати такі видання?
Mrs.Brightside
у наукових записках друкують магєланцев
на літакценті - літературно-критичні штуки. ну хз чи то можна науковим назвать, правда.
Слава Мінська
а чого тема не в ”науці”?
noddeat
(ictus @ 19.10.2010, 22:55:12) *

за кордоном просто: береш журнал, дивишся, які в нього вимоги (себто, якого типу статті він очікує), строчиш статтю, надсилаєш, і вуаля.

шукати не знаю, старші колеги мають підказати, де варто друкуватися, щоб і журнал був ок, і ти за своїм рівнем його б потягнув. тут, на жаль, можу тільки з фізики шось підказати.

у наукових записках друкують магєланцев

я там, звісно, теж свого часу друкувався, але зараз би не став: який взагалі сенс публікувати статтю в журналі, який ніхто не читає (навіть в Могилянці, про Україну мовчу чи світ)?
Слава Мінська
я читаю наукові записки smile.gif.
да, до речі, а яка потреба в публікації? шоб тебе прочитали, чи шоб для понтов, чи шо? чи треба ваківські публікації?
noddeat
шоб тебе прочитали, чи шоб для понтов, чи шо?

і то, і то smile.gif

ну і у випадку, якщо ти працюєш в науковій установі, то це єдиний продукт, за який і платять, власне, зарплату smile.gif ну і в ґрантах наукових це форма звіту за витрачене бабліще.
Слава Мінська
взагалі-то, це запитання до топікстартера wink.gif. і воно спровоковане твоєю реплікою про те, навіщо друкуватися там, де тебе ніхто не прочитає.
а мені про сенс наукових публікацій пояснювати не треба - я теж кому хоч про це розкажу )))
Mrs.Brightside
ми наукові записки часто читаємо на семінари
ictus
(Слава Мінська @ 20.10.2010, 02:25:33) *
я читаю наукові записки :).
да, до речі, а яка потреба в публікації? шоб тебе прочитали, чи шоб для понтов, чи шо? чи треба ваківські публікації?

Усі ці потреби. але найперше - не працювати в порожнє. Можливість публікації - це вагомий стимул почати розвідки.

Дописано о 14 годині 15 хвилин 02 секунд
(НД @ 20.10.2010, 02:19:33) *
(ictus @ 19.10.2010, 22:55:12) *
за кордоном просто: береш журнал, дивишся, які в нього вимоги (себто, якого типу статті він очікує), строчиш статтю, надсилаєш, і вуаля.
круто, дякую
Слава Мінська
а в кого ти пишеш і про що? і ще, сорі, я забула, на якому ти курсі

Дописано о 15 годині 25 хвилин 46 секунд
у нас на філології було так: придумуєш тему, узгоджуєш формулювання з науковим керівником, пишеш статтю, даєш її почитати комусь умному (науккеру), відправляєш у відповідне видання (часто для авторів без наукового ступеня потрібна рецензія когось із ступенем, то тоді додаєш і цю рецу).
якщо у тебе кльовий рефереат чи есе, то викладач може порекомендувати оформити це як публікацію.
зі. перенесіть хтось тему з Культур ((
ictus
я на третьому.
о, дякую, це важлива інфа
expialidociouz
(Mrs.Brightside @ 20.10.2010, 14:17:09) *
ми наукові записки часто читаємо на семінари
А ми Language.
.