Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Дідуся Фрейд
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Наука
Broon
Всі про нього щось знають - деякі просунуті навіть читали biggrin.gif . Що Ви про нього думаєте? Думаєте, що він - старий маразматик, що поїхав дахом на грунті сексу, чи вважаєте, що він є генієм, чи просто такий собі звичайний вчений - нічого особливого...

[color=olive][/color]Фрейд forever?
Anonymous
ні фіга він не маразматик, правду казав
довго ти протримався без отого самого?.. ото ж бо й воно
і всі твої сни (якщо, звичайно, все пам'ятаєш) і фантазії про одне
вотаке
Aiatallah
Я гадаю шо він був старим, двинутим на статевому грунті, персонажем smile.gif
Правда був умний. Шо й дозволило йому запустити механізм потужної мислі двадцятого віку.

Не було б Фройда, не було б Юнга, Адлера (значно мені ближчі, кстаті), Маркузе не було б. Та навіть Еріків Бернів би не було б. Без Зігмунда.

О! Лакана б не було із Жижеком biggrin.gif

А якшо ти хочеш здатися умнішим, чим нада то й тут старий Фройд стане в пригоді. Можна поговорити про фіксації всілякі, про витіснене (чи пак притлумлене), про страх (тьху!) усєкновєнія срамного уда, сиріч боязнь оскоплєнія...
Broon
Розумнішими це звичайно добре, а от застосувати це щастя (теорію Фрейда) до себе ви не пробували?
Інтересно виходить, правда?
genius
ну а шо? інтірєсно. але ж це правда свята. сєрмяжна.
я одну дівчину знаю, в неї після розмови листочок весь залишається помальований стрілами в разних напрямах. іспєщрьон весь. дак шо б це, по-вашому значило, якби не Фройд? (до речі, я все-таки наполягаю на такому снобському способі написання)
Aiatallah
"Застосовувати теорію Фрейда до самого себе"...

Дєвушка, доктор Зігмунд катєгорічіські протів виступав самолікування, в смислі, коли сам себе аналізіруєш. Бо воспальонний неврозом мозг адекватно про себе думать не може не то шо шоб аналізувать.
Тіки в руках опитного психоаналітика можеть наступить виздоровлєніє від.
Кромі того от ви кажете про теорію Фрейда шоб застосовувать на собі. Но яку імінно теорію. Якшо страх кастрації, то мабуть той страх застосовувать не нада, бо я й так боюсь сильно lol.gif

Я всьож болі застосовувать Адлєра предпочьов би.
І теорію ігор.

Хотя він канєшно Фройд, тоїсць, був умнєйший, опитнєйший чоловік.
miasos
Фройд, ясно, що тільки Фройд, і нічого, окрім Фройда!

Писав нуднувато, але по суті :wink:
emberek
Як справедливо казав вуйко Лакан, усі ото, хто наганяє на дідусю, або хто каже - ай дідуся маладєц! - ніхто його як слід не читав, а все туди ж!
Так шо з таким рівнем володіння дідусевою теорією - на Флейм, друзі, на Флейм! lol.gif lol.gif
Barabashka
а я так и не смогла его осилить, ну совсем мине нудным показался sad.gif
отож знакома с его теорий поверхностно и часто в пересказах друзей :oops:
Aiatallah
Від імені трудового колективу виношу пропозицію перенести ВСЮ тему про Фройда - на флейм.

От там ми його й опрацюємо! зі своїми сукупними знаннями його ж таки теорії lol.gif
Le Seigneur des Anneaux
С миру по нитке - восстановим учение классика!
Aelita
\"Застосовувати теорію Фрейда до самого себе\"...

Дєвушка, доктор Зігмунд катєгорічіські протів виступав самолікування, в смислі, коли сам себе аналізіруєш. Бо воспальонний неврозом мозг адекватно про себе думать не може не то шо  шоб аналізувать. 
Тіки в руках опитного психоаналітика можеть наступить виздоровлєніє від.

Проти самолікування він, може, і виступав, не знаю, не читала усього. Але проти самоаналізу - ні, навіть навпаки, вважав, що це найкращий спосіб опанувати психоаналіз. До речі, він сам постійно аналізував власні дії, думки етсетера, принаймні, так писав.
PhoeniQ
der Grossvater Siegmund Freud ist aber ein sehr kroutoj und glubokoundmoschtschnodumajuschtschij Tschuwak.

сказал то, что и без того было известно если и не всем культурам, то уж каббале и тантре точно. сперва рассматривал широкий случай, все каналы. а затем вдруг схлопнул все до специальной теории: один-единственный, пусть и наиболее мощный и явный канал. просто странный поворот мысли--и какой лояльности ожидал он от учеников?..
the Little
А ще він казав, що релігії це одна з форм неврозу і скоро від нього людство вилікується. Ну, вгадав??? Жаль, бо нічого більше поки не читав, прочитаю - поділюсь думками
Nachtjagdgeschwader
(PhoeniQ @ 8.02.2005, 18:55:47)
der Grossvater Siegmund Freud ist aber ein sehr kroutoj und glubokoundmoschtschnodumajuschtschij Tschuwak.
*

Так знущатись над німецькою - це мій привілей... biggrin.gif
Broon
Ти хоч би по темі флудив, сонце моє...
Я оце прослухала нещодавно палку промову одного матеріаліста про те, що весь Фрейде -фігня, якої світ не бачив, бо його теорію неможливо довести.
За дєржаву абідна....
genius
ну а при чому тут матеріалізм? він шо, суперечить фрейдизму?
BAHO
Фрейд — это не то, чтобы фигня, но здоровенный мыслеобразовывающий комок, сборник самой гадкой дряни, которая есть в человеке.

И хуже всего то, что его представляют всем так: ”Знакомтесь, Фрейд. Он работает, а значит он Истина”.
Broon
Та нє то шоби істина...
Ну не можна ж обзивать х%ньою все, що тобі особисто неприємне... І називати при цьому людей, які це читають збоченцями і маньяками...
Щодо бруду- цілком згодна, приємного мало.
Щодо матеріалізму - просто невдале слово.
xapakmepnuk
щонайменше, цікаво. щодо істинності-неістинності сперечатися, по-моєму, не варто, але дещиця справді працює.
єдине, чого я наразі не второпав: тут про ставлення до Фрейда йтиметься чи будуть іще й спроби застосувати щось із нього чи послідовників на практиці? бо шось виходить таке нравицця-ненравицця... істина-неістина... а конкретніше? шоб з цитатами і посиланнями на сторіночку? post-1088-1104441237.gif
Anneken
До речі, про снобський спосіб написання. Я от тут випендрюся і скажу те, що нам розповідав наш зав.каф. М.А.Собуцький - про те, що австріяки, а сабж, як відомо, був саме австріяком, кажуть не ”Фройд”, а ”Фрейд”. Обичай в них такий національний.
Leftist
up.gif
Nachtjagdgeschwader
(Anneken @ 14.06.2005, 22:11:15)
До речі, про снобський спосіб написання. Я от тут випендрюся і скажу те, що нам розповідав наш зав.каф. М.А.Собуцький - про те, що австріяки, а сабж, як відомо, був саме австріяком, кажуть не ”Фройд”, а ”Фрейд”. Обичай в них такий національний.
*

Ізвратітєлі німецької мови ! Хоча, навіть берлінці знущаються над рідною мовою: кажуть ich [ik], mich [mik] usw.
.