Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Вартість життя в Києві
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для абітурієнтів
1, 2
expialidociouz
Кожному студентові доводиться планувати свій бюджет. Коли я приїхав у могилянку у 2006, я не мав жодної гадки про те, скільки витрат слід очікувати у найближчі роки. Необхідна інформація на сайті могилянки була відсутня, тому обсяг витрат довелося вимірювати експериментально. Довготермінове планування, як з’ясувалося після чотирьох років навчання, ускладнилося значущими змінами у порядку, що неможливо було передбачити.

Загалом, вартість витрат залежатиме від рівня життя, який ви бажаєте підтримувати. Відомі випадки, коли люди могли прожити місяць на стипендію (530 грн). Втім, скоріше за все, ви витрачатимете суттєво більше на проживання, харчування, транспорт, книги, одяг та усе те, що вам знадобиться протягом навчання.

Через величезну різницю у стилі життя, я не наважуся ствердити навіть приблизний рівень щомісячних витрат. Додам лише порівняння цін на деякі товари на початку і наприкінці свого навчання.

Smith
зате стипендію втричі підняли.
і ще відбивна в ПХ була шось 7 грн, а тепер 17 оО
duo
а де ти береш контекси по 19 грн? вони ж по 30 всюди...

да, ПХ і контекси це взагалі сумно sad.gif
Mrs.Brightside
мене більше бігмак меню пригнічує.
Sheik
туалетний папір подорожчав в 3-4 рази biggrin.gif
Гeктор
(Mrs.Brightside @ 27.06.2010, 12:18:04) *
мене більше бігмак меню пригнічує.

что же говорить про алкоголь и сигареты, которых нет в списке
philosoф
А пиво-цигарки де? huh.gif

Дописано о 13 годині 03 хвилин 29 секунд
на 4 секунди запізнився )
Гeктор
(philosoф @ 27.06.2010, 13:03:29) *
А пиво-цигарки де? huh.gif

Дописано о 13 годині 03 хвилин 29 секундна 4 секунди запізнився )
cn.gif
Бобер
По ценам уже давно обогнали мою любимую Прагу, но про улучшение качества даже заикнуться нельзя.
БсШ
і як ця інформація допоможе абітурі? ніяк
Гeктор
я думаю, что она призвана её демотивировать
Cherubic
(Гeктор @ 27.06.2010, 14:18:24) *

Так, краще хай вступають в Глухівський коледж на ”Фінанси та кредит”. degenerat.gif
Бобер
Цитата(Гeктор @ 27.06.2010, 14:18:24) *
вот я как раз про это up.gif
ictus
(БсШ @ 27.06.2010, 14:12:11) *
отож.
Fender
сейчас винстон дороже на 1.2 грн кемела. а вы тут про бигмаки.
boje.Vilna
нужно вести праведный образ жизни: не пить, не курить, ходить пешком и питаться собственноручно сваренной гречкой. Хотя нет, она дорогая. Лучше ”артеком” smile.gif
Save_our_ears
Артек нормальна і трошки сувораїжа. Затопчеш дві пачки з йогуртом і вже більш-менш наївся.
expialidociouz
(Smith @ 27.06.2010, 10:53:24) *

Підняли. Проте якщо стипендія забезпечує витрати лише частково, це не компенсує подорожчання товарів.
(”duo”)
а де ти береш контекси по 19 грн? вони ж по 30 всюди...
В аптеці.
(”philosoф”)
А пиво-цигарки де?
У переліку лише деякі товари. Якщо хтось пам’ятає зміну цін на конкретну марку - пишіть, це було б також цікаво.
(”Бабёр”)
По ценам уже давно обогнали мою любимую Прагу, но про улучшение качества даже заикнуться нельзя.
Щось дуже сумніваюсь.
(”БсШ”)
Хай хтось з абітури про це скаже, а не завтрашній бакалавр.
(”Гектор”)
Я б хотів протилежного.
Van Baboshyn
На перших курсах я жив на стипендію коли вона була 40 грн.
BASTET
(Van Baboshyn @ 28.06.2010, 12:26:10) *

blink.gif
Для студентів був безплатний проїзд, чи їжа?
Van Baboshyn
Проїзд дешевий. Їжа привозилася з дому.
Mojo
(Van Baboshyn @ 28.06.2010, 12:26:10) *
у меня была 9 вроде. хватало где-то на проездной
Van Baboshyn
Ага, ну значить це вже на 3 курсі в мене 40 була. Так, я пам”ятаю що вистачало саме на проїзний на трамвай.
(expialidociouz @ 27.06.2010, 20:58:41) *
(Smith @ 27.06.2010, 10:53:24) *
Підняли.
Перші студенти КМА пересічно були вегетаріанцями десь 9 днів з 10.
Олько
скажіть, скільки зараз складає стипендія?
expialidociouz
530, але з лютого ’09 був перерахунок, завдяки якому замість останньої стипендії людям звалилася різна сума на рахунок (до 1900 грн)
Draco
Вопрос к тем, кто хорошо ориентируется в ценах на съемные квартиры по Киеву.
Основные требования к квартире - однокомнатная, в нормальном состоянии, не протекающая сантехника, наличие стиральной машины. Несовсем на отшибе и около метро.

Какой диапазон цен на такие квартиры по разным районам Киева? Расскажите про свой опыт съема квартир в Киева. Где, за сколько, какие сложности.
Cherubic
(Draco @ 7.07.2010, 17:24:39) *
Основные требования к квартире - однокомнатная, в нормальном состоянии, не протекающая сантехника, наличие стиральной машины. Несовсем на отшибе и около метро.

Какой диапазон цен на такие квартиры по разным районам Киева? Расскажите про свой опыт съема квартир в Киева. Где, за сколько, какие сложности.

На Русановке: 3000-3500 грн., причём половину стоимости нужно сразу отдать агентству за посредничество. Найти так, напрямую, практически нереально, если очень повезёт разве что или по знакомству.

Дописано о 17 годині 43 хвилин 04 секунд
Ещё поможет сориентироваться вот такая штука: http://aviso.ua/a/

или такая: http://nedvizhimost.slando.com.ua/kiev/1583_1.html
Draco
(Cherubic @ 7.07.2010, 17:43:04) *

На Русановке: 3000-3500 грн., причём половину стоимости нужно сразу отдать агентству за посредничество. Найти так, напрямую, практически нереально, если очень повезёт разве что или по знакомству.

Дописано о 17 годині 43 хвилин 04 секундЕщё поможет сориентироваться вот такая штука: http://aviso.ua/a/

или такая: http://nedvizhimost.slando.com.ua/kiev/1583_1.html

Спасибо за информацию и полезные ресурсы.
Может, еще кто-то каким-то опытом поделится?
Miguel
Нормальная однокомнатка недалеко от метро и не в жопе - 3к
Mojo
(Draco @ 7.07.2010, 17:52:13) *

Может, еще кто-то каким-то опытом поделится?
двухкомнатная недалеко от метро <3000 huh.gif

а, да, нормальная, видизокна, бытовая техника а также приятные соседи

извинити
Cherubic
Ещё хочу сказать, что в большинстве случаев хозяева готовы скинуть какую-то сумму от первоначально заявленной. Можно изобразить колебания, сказать что типа: ”Квартира хорошая, мне нравится, но немного дороговато” или что-то в этом духе. smile.gif
Interplay

та вы что, однокомнатная сейчас - 2500, максимум.
я хорошую двухкомнатную на дорогожичах, около метро за 3000 снимаю.

Realt.ua - хороший сайт, правда немного завышены там цены, но так, для информации очень ок.

Да, найти на прямую сейчас практически нереально. Но посредники сейчас более сговорчивые и если раньше им необходимо было сразу выложить половину стоимости, то сейчас можно сойтись на лучших условиях: либо рассрочка либо меньше сумма.
Cherry-Яна
Всім доброго дня. Я дивилася на dom.ria.ua, так там 1-кімнатні є по 3 600-4 000 тисячі.
Скажіть, скільки коштують квартири на Набережно-Хрещатицькій вулиці? Дякую smile.gif
oblavatska
(Cherry-Яна @ 5.08.2010, 15:33:56) *
Всім доброго дня. Я дивилася на dom.ria.ua, так там 1-кімнатні є по 3 600-4 000 тисячі.
Скажіть, скільки коштують квартири на Набережно-Хрещатицькій вулиці? Дякую smile.gif

Подол, Набережно-Крещатикская ул., 35, ст.м. ”Контрактовая площадь” - 5мин, 3/5-эт. дома, 27/17/5, стеклопакеты в комнате, балк. застекл., бронедверь, под ремонт, эксклюзив, срочно, 60000у.е., торг. Тел.: (44) 2287115, (44) 3605842, (66) 4884222, моб., (67) 2871589, моб.

Подол, Набережно-Крещатикская ул., 35, ст.м. ”Контрактовая площадь”, 3/5-эт. дома, 30 кв.м, студио, евроремонт, стеклопакеты, встроенная кухня, импортная сантехника, 65000у.е., торг. Тел.: (67) 9807872, моб.

Подол, Набережно-Крещатикская ул., 35, ст.м. ”Контрактовая площадь”, 3/5-эт. кирп. дома, 27/17/5 кв.м, балк. застекл., паркет, бронедверь, требуется ремонт, 5мин до метро, 60000у.е. Тел.: (44) 2287115, (44) 3605842, (66) 4884222, моб.

Подол, Набережно-Крещатикская ул., ст.м. ”Контрактовая площадь”, 3/5-эт. кирп. дома, 27/17/5 кв.м, балк. застекл., паркет, требуется ремонт, бронедверь, 60000у.е., торг. Тел.: (94) 9252842, моб.

Подол, ст.м. ”Почтовая площадь” 1мин, Набережно-Крещатикская ул., 3а, 2/5-эт. кирп. дома, 31/15/6.7, после ремонта, импортная сантехника, вид на Игоревская ул., 93000у.е., торг. Тел.: (50) 3553172, моб.

noddeat
Набережно-Хрещатицька — це галаслива смердюча транспортна артерія, навіщо платити космічні гроші за квартири там?

якщо вже є купа бабла і бажання мешкати біля Могили, то тре шукати в околиці М.: Тараса Шевченка, ну або принаймні щось там за Нижнім Валом.
Cherry-Яна
Я вже подивилась по карті, що таке Набережно-Хрещатицька smile.gif. Яндекс форевер.
Купи бабла немає smile.gif. Мене приваблює Печерськ чогось. Але все рівно дякую за інфо.
П.С. Я мала на увазі оренда квартир, а не продаж smile.gif
noddeat
якщо купи бабла немає, то ліпше на Оболоні/Героїв Дніпра. Метром 10 хв максимум, велосипедом — півгодинки, пішки — півтори.

PS Яндекс — гімно, юзайте Google Maps smile.gif
oblavatska
(Cherry-Яна @ 5.08.2010, 15:47:38) *
Я вже подивилась по карті, що таке Набережно-Хрещатицька smile.gif . Яндекс форевер.
Купи бабла немає smile.gif . Мене приваблює Печерськ чогось. Але все рівно дякую за інфо.
П.С. Я мала на увазі оренда квартир, а не продаж smile.gif

С чого б це Печерськ, та ще й без купи бабла?

ЗІ ohmy.gif Як я не подумала.
ЗЗІ aviso.ua
expialidociouz
Cherry-Яна: якщо ти вже в Києві, пройдись по дошках оголошень в самій могилянці. Там іноді бувають нормальні пропозиції, і може бути підселення (=не доведеться платити за послуги, тільки саму ренту).
noddeat
(expialidociouz @ 5.08.2010, 15:52:17) *
Cherry-Яна: якщо ти вже в Києві, пройдись по дошках оголошень в самій могилянці. Там іноді бувають нормальні пропозиції, і може бути підселення (=не доведеться платити за послуги, тільки саму ренту).

або ше тут буває: http://bo.net.ua/index.php?showforum=47
Smith
яндекс круче гмапс на голову.
noddeat
(Smith @ 5.08.2010, 18:07:31) *

площадь Независимости та улица Гарматная доставляють.

бажаю успіхів знайти улицу Воздушную у Львові.
Hairy
QUOTE(Smith @ 5.08.2010, 19:07:31) *

Единственное, что в нем круче - наличие стритвью в киеве. На том и усё. Маршруты не пашут, города на карте лежат криво. Про википедию, панорамио и т.д. мона и не вспоминать.
Mrs.Brightside
(НД @ 5.08.2010, 19:14:16) *
(Smith @ 5.08.2010, 18:07:31) *
площадь Независимости та улица Гарматная доставляють.

бажаю успіхів знайти улицу Воздушную у Львові.

ще кручє уліца Машинобудивная, яка взагалі-то тепер Гонгадзе. Я її шукала як гонгадзе, машинобудівну і машиностроительную. але до машибудивнои не додумалася.
Smith
васі, карти нашо? шоб бачити вигляд згори на даний момент. в гугла настільки старі карти об’єктів, які мені цікаві, що юзаю тільки яндекс. + до всього - панорами вулиць. при пошуку квартири, коли дивишся і бачиш тільки адресу на сайті ріелтерів - дуууже допомагає. в гмапс на карті ще будинок не збудований, а він уже рік як заселений.
DgZlo
Smith)

а мене гугл пре. Ну тут він працює чудово)) wub.gif

Smith
ох, я ж уже півтора року, як нік підредагував, Сергію )
Hairy
QUOTE(Smith @ 6.08.2010, 01:28:33) *
васі, карти нашо? шоб бачити вигляд згори на даний момент. в гугла настільки старі карти об’єктів, які мені цікаві, що юзаю тільки яндекс. + до всього - панорами вулиця. при пошуку квартири, коли дивишся і бачиш тільки адресу на сайті ріелтерів - дуууже допомагає. в гмапс на карті ще будинок не збудований, а він уже рік як заселений.

Но ведь таких домов немного. Яндекс тоже не последней свежести - что там, что там на Гаванский мост можно попасть с Набережно-Крещатицкой, например.
В конечном итоге с т.з. поиска адресов даже бумажная карта двухгодичной давности будет правильной в 99,9% случаев.

А вот то, что отличает электронную карту от бумажной, яндекс не умеет. Кроме панорам, это да.
Cherry-Яна
Де на Подолі квартирки за помірну ціну, 1 500-2 000 з одного, якщо знімати вдвох? Можна двушку.
expialidociouz
За 1 500 - 2000 тис можна купити квартиру на Подолі, і не одну.
.