Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Вступ на магістерку 2010
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для абітурієнтів
1, 2
сусід
І одразу ”потішу” всіх студентів 4-ого року навчання.

Сумарна кількість місць державного замовлення за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста і магістра не повинна перевищувати більше як 15% обсягів випуску бакалаврів, які навчаються за державним замовленням у 2009/2010 навчальному році,” - дослівно йдеться в документі МОН

йдеться у листі МОН щодо формування пропозицій до обсягів державного замовлення на 2010 рік до керівників вишів

лист МОН залив сюди.

я ваще в ах*є і сподіваюсь, що це просто чиясь апічатка

noddeat
МОН кагбе натякає: їдьте за кордон мінімально.
Zaychenya
ох ты ж блин... я же планировал снова обмануть государство, приконнектившись на какую-нибудь магистерку (после бакалавра ушёл работать и потом поступил на второе высшее), получив студак (скидки на поезда и кино - хороший бонус), справку в военкомат (до 25 еще 2,5 года петлять) и денег за первое полугодие в качестве стипендии (потому что потом меня выгонят, как это было больше года назад).
Weise-Sonia
А взагалі цікаво так виходить: то державі треба стільки-то бакалаврів і лише 15% від тої кількості магістрів? Враховуючи ставлення в нашій державі до диплома бакалавра як до незакінченої вищої освіти hmm.gif
Hairy
та не, кажись государство наконец-то очнулось, что лучше 15% с хоть какой-то матбазой, чем орда теоретиков.
Zaychenya
(Weise-Sonia @ 8.01.2010, 14:56:02) *
Враховуючи ставлення в нашій державі до диплома бакалавра як до незакінченої вищої освіти hmm.gif

отличное отношение. сейчас диплом мп и второе образование нужно непосредственно перед каким-то карьерным прыжком, а на первых порах, как я заметил по своему опыту, необходимо шарить то, что делаешь. пе.се. не судите строго, могу ошибаться.

(Hairy @ 8.01.2010, 15:00:18) *
та не, кажись государство наконец-то очнулось, что лучше 15% с хоть какой-то матбазой, чем орда теоретиков.

это конечно лучше, но от этого моей головушке не легче... нужно что-то думать и как-то хитрить)
Weise-Sonia
(Zaychenya @ 8.01.2010, 15:03:00) *
Враховуючи ставлення в нашій державі до диплома бакалавра як до незакінченої вищої освіти hmm.gif
отличное отношение. сейчас диплом мп и второе образование нужно непосредственно перед каким-то карьерным прыжком, а на первых порах, как я заметил по своему опыту, необходимо шарить то, что делаешь. пе.се. не судите строго, могу ошибаться.

Залежить певно від багатьох обставин. В мене просто приклад був: двобрідного брата на роботу не брали, аргументували шо треба хоча б диплом спеціаліста. Закінчив він тоді того спеціаліста, а на тій роботі ніфіга майже по спеціальності не виконував. Їм просто листочок треба був. Звичайно мабуть не всюди так.
сусід
А взагалі цікаво так виходить: то державі треба стільки-то бакалаврів і лише 15% від тої кількості магістрів? Враховуючи ставлення в нашій державі до диплома бакалавра як до незакінченої вищої освіти hmm.gif

в україні немає системи формування державного замовлення.
грубо кажучи, користуються розрахунками, які були зроблені ще за планової економіки, плюс дають коригування на відповідну кількість випускників. тому держава фактично сама не може сказати, хто їй треба, а хто не треба.
noddeat
(Hairy @ 8.01.2010, 14:00:18) *

що поганого в тому, що всі, хто захоче, буде мати вищу освіту безкоштовно?
я тільки за те, щоб планка піднімалася, себто щоб ступінь магістра мав якісь суворі вимоги для його отримання, але банальне підняття планки за рахунок зменшення студентів — це СРСР.

по-друге, повертаємось до політики: маємо православний помаранчевий уряд, православного помаранчевого міністра освіти-фізика, і маємо що? правильно, неконституційне розпорядження по понятіях.

у Польщі теж є Конституція, що гарантує безкоштовну вищу освіту. І там це не туалетний папір: державним універам заборонено брати оплату за навчання з польських студентів, а кожен, хто має відповідний бал з випускної матури (аналог ЗНО), може вступити в той універ, що хоче. Ніякого подвійного вступу там теж нема.
сусід
(Weise-Sonia @ 8.01.2010, 15:08:18) *
Залежить певно від багатьох обставин. В мене просто приклад був: двобрідного брата на роботу не брали, аргументували шо треба хоча б диплом спеціаліста. Закінчив він тоді того спеціаліста, а на тій роботі ніфіга майже по спеціальності не виконував. Їм просто листочок треба був. Звичайно мабуть не всюди так.

лажа1 - держава наплодила купу універів - близько 300 ІІІ-ІV рівень акредитації
лажа2 - держава не дає достойного соціального забезпечення, якщо ти вирішив не вступати в виш після школи, і цим самим підігріває стереотип, що без вищої освіти ти нікуди, а якщо в тебе незакінчена вища освіта (яке ж дибільне формулювання) то ти взагалі унтерменш.
лажа3 - суспільство саме підігріває цей стереотип - культ корочки
лажа4 - відсутність нормальної ринкової системи формування обсягів державного замовлення

Дописано о 15 годині 22 хвилин 23 секунд
(NodDeat @ 8.01.2010, 15:12:06) *
я тільки за те, щоб планка піднімалася, себто щоб ступінь магістра мав якісь суворі вимоги для його отримання, але банальне підняття планки за рахунок зменшення студентів — це СРСР.

якщо всі хто захоче майже нічого - окрім можливої невідповідності потребам ринку.
+ треба, щоб це було ”всі, хто захоче”, а не ”тому що треба корочка”

(NodDeat @ 8.01.2010, 15:12:06) *

у Польщі теж є Конституція, що гарантує безкоштовну вищу освіту. І там це не туалетний папір: державним універам заборонено брати оплату за навчання з польських студентів, а кожен, хто має відповідний бал з випускної матури (аналог ЗНО), може вступити в той універ, що хоче. Ніякого подвійного вступу там теж нема.

якби не контрактне навчання - державні виші загнулись би, що впринципі добре, але деякі все ж треба залишити
Hairy
QUOTE(сусід @ 8.01.2010, 15:10:30) *
тому держава фактично сама не може сказати, хто їй треба, а хто не треба.

Государственным работодателям никто не нужен. А чтобы сказать, кто нужен негосударственным работодателям много мозгов не нужно - есть службы занятости всяких мастей.

QUOTE(NodDeat @ 8.01.2010, 15:12:06) *

В том, что сейчас попытка обеспечить всех, кто захочет приводит к тому, что толком не получает никто. Ну нет у универа бабла на 30 магистров-химиков, какие бы ни были тому причины. На трех магистров может и хватит.

сусід
(Hairy @ 8.01.2010, 15:24:02) *
Государственным работодателям никто не нужен. А чтобы сказать, кто нужен негосударственным работодателям много мозгов не нужно - есть службы занятости всяких мастей.

если взять количество уже наплодившихся корочек - не нужен. но если взять качество знаний за этими корочками - думаю, много кто нужен.
Sheik
від 30 місць 15% - це 4,5 студенти, заокруглимо до 5. Виходить, що всі місця займуть червонодипломники...

А якщо врахувати приколи з гурто, тоді взагалі жопа...

Також звертаємо увагу, що проектні показники державного замовлення за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста, магістра повинні визначатися, виходячи з поточного випуску бакалаврів з урахуванням результатів їх навчання і можливості вищого навчального закладу забезпечити якісний рівень навчання.

ги, оце натяк на людей з червоним дипломом? мда..
noddeat
від 30 місць 15% - це 4,5 студенти, заокруглимо до 5. Виходить, що всі місця займуть червонодипломники...

там ніби написано, що кількість місць не має бути менша від 15. себто, фізиків і так будуть брати всіх, а решта постраждає smile.gif

В том, что сейчас попытка обеспечить всех, кто захочет приводит к тому, что толком не получает никто. Ну нет у универа бабла на 30 магистров-химиков, какие бы ни были тому причины. На трех магистров может и хватит.

а що входить в бабло? Кількість викладачів для 30 і для 15 студентів та сама ж виходить. З урахуванням їх зарплат це все сумнівно.

служби зайнятості — не дуже гарний показник.

якщо всі хто захоче майже нічого - окрім можливої невідповідності потребам ринку.

потреби ринку — це для ПТУ актуально. а універ дає базову освіту, що з потребами ринку мало зв’язана. і це правильно. поза тим, з чого ти взяв, що якщо я вступаю на правничий факультет, я буду працювати юристом? а може, мені просто хочеться знати право? а застосовувати ці знання я буду, наприклад, у іншій галузі (бізнес там відкрию, або бухгалтером стану). херня це все — потреби ринку і працевлаштування за фахом.
БсШ
сумнівно це все
сусід
потреби ринку — це для ПТУ актуально. а універ дає базову освіту, що з потребами ринку мало зв’язана. і це правильно. поза тим, з чого ти взяв, що якщо я вступаю на правничий факультет, я буду працювати юристом? а може, мені просто хочеться знати право? а застосовувати ці знання я буду, наприклад, у іншій галузі (бізнес там відкрию, або бухгалтером стану). херня це все — потреби ринку і працевлаштування за фахом.

ти геть відкидаєш варіант, де ти йдеш працювати таки за спеціальністю? лікарі, вчителі, міліціонери і подібні?
Hairy
QUOTE(NodDeat @ 8.01.2010, 15:57:04) *

а що входить в бабло? Кількість викладачів для 30 і для 15 студентів та сама ж виходить. З урахуванням їх зарплат це все сумнівно.

Магистр-химик - очень дорогая птица. Деньги на преподавателей там капля в море, деньги нужны на реактивы, оборудование, расходники, спецпомещения.
ictus
15% - це взагалі жах якийсь.
сусід
(БсШ @ 8.01.2010, 15:59:07) *
сумнівно це все

сумніватись можна, але не дуже так. цього роки ми вже могли платити за пропущені семінари і купу інших штук. тому nono.gif
Sheik
(NodDeat @ 8.01.2010, 15:57:04) *

там ніби написано, що кількість місць не має бути менша від 15. себто, фізиків і так будуть брати всіх, а решта постраждає smile.gif

Крім цього, з метою оптимізації підготовки кадрів, просимо не подавати пропозиції щодо обсягів державного замовлення за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста і бакалавра з напрямів підготовки (спеціальностей) менше ніж 15 місць, а також з непрофільних для вищого навчального закладу.

це про бакалаврів
noddeat
(сусід @ 8.01.2010, 15:00:22) *
ти геть відкидаєш варіант, де ти йдеш працювати таки за спеціальністю? лікарі, вчителі, міліціонери і подібні?

ні, не відкидаю. Але НаУКМА не готує міліціонерів, вчителів, лікарів і подібних.

Дописано о 16 годині 15 хвилин 01 секунд
(Hairy @ 8.01.2010, 15:02:53) *

Магистр-химик - очень дорогая птица. Деньги на преподавателей там капля в море, деньги нужны на реактивы, оборудование, расходники, спецпомещения.

можна готувати теоретиків biggrin.gif
а поза тим, можна зробити міжуніверситетські маґістерки, коли матеріальна база кількох універів об’єднується.
сусід
(NodDeat @ 8.01.2010, 16:15:01) *
ні, не відкидаю. Але НаУКМА не готує міліціонерів, вчителів, лікарів і подібних.

тю я думав ми загалом.
БсШ
а що цього року було?
ніби зменшили, а потім збільшили в липні замовлення чи як там було
думаю те саме може повторитися
Hairy
QUOTE(NodDeat @ 8.01.2010, 16:15:01) *
можна готувати теоретиків biggrin.gif

biggrin.gif Та теоретикам тоже полезно знать, что как работает не по картинкам.
сусід

а поза тим, можна зробити міжуніверситетські маґістерки, коли матеріальна база кількох універів об’єднується.

та здається фізики києва і так всі катаються в інститут
Mrs.Brightside
так а за цією болонською системою бакалаврат вважається вищою закінченою, да?
noddeat
biggrin.gif Та теоретикам тоже полезно знать, что как работает не по картинкам.

воно-то корисно, але для загального розвитку. а для роботи ніякої користі нема. а якщо ну дуже хочеться, можна з кимось затусити з експериментаторів, вони покажуть тобі, як і що працює.
Hairy
ты про какую-то дремучую фундаментальную теорию наверное. Если хоть немного прикладностью пахнет, то нуна знать, шопочём. Грубо говоря, теоретик должен понимать, что его расчеты по катализу должны быть с вводными, которые хоть похожи на реальные условия и режимы эксплуатации.
noddeat
(сусід @ 8.01.2010, 15:18:49) *
та здається фізики києва і так всі катаються в інститут

так є. по суті, можна робити диплом будь-де в межах України і не тільки, але з огляду на транспорт всі це роблять в установах Києва.

ці терміни є тільки в совку. в болонській системі є терміни «бакалаврат», «магістр», «доктор наук». це називається вища освіта першого, другого та третього ступеню, відповідно. Ніяких термінів на кшалт «повна», «неповна» вища освіта, в болонській системі нема. Якщо вже, то повна вища освіта — це ступінь PhD.
сусід
(БсШ @ 8.01.2010, 16:17:20) *
а що цього року було?
ніби зменшили, а потім збільшили в липні замовлення чи як там було
думаю те саме може повторитися

Паша, це ж не з бухти-барахти - спочатку скоротили, а потім відновили.

Варто нагадати, що проти зменшення державного замовлення нещодавно успішно боролися студентські та молодіжні організації України. Зокрема, 4 червня 2009 року у 15 містах країни відбулися масові акції солідарності молоді. Зокрема, студенти тоді добилася відміни ініціативи Уряду щодо скорочення держзамовлення на підготовку фахівців, магістрів і докторантів, а також щодо скорочення держзамовлення в учбових закладах і наукових установах Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони. Докладніше про здобутки цієї громадської кампанії читайте у статтях ”Кабмін повністю скасував постанову №369” та ”В Міносвіти засвідчили відміну скорочення держзамовлення на спеціалістів, магістрів та докторантів”.

неофіціалка кну
БсШ
Також звертаємо увагу, що проектні показники державного замовлення за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста, магістра повинні визначатися, виходячи з поточного випуску бакалаврів з урахуванням результатів їх навчання і можливості вищого навчального закладу забезпечити якісний рівень навчання.

hmm.gif
noddeat
ты про какую-то дремучую фундаментальную теорию наверное. Если хоть немного прикладностью пахнет, то нуна знать, шопочём. Грубо говоря, теоретик должен понимать, что его расчеты по катализу должны быть с вводными, которые хоть похожи на реальные условия и режимы эксплуатации.

та ні, я займаюся речами, які намертво зв’язані з експериментом. ба навіть колись спільну працю робив з експериментаторами. Він міряв коефіцієнти дифузії йонів цирконію та кисню в оксиді ZrO2, а я для нього рахував заряди цих йонів (ionicity, чи як то українською). Я не маю зеленого поняття, як той оксид цирконію виглядає, і яким приладом він то міряв. А якби мав, це б мені ніяк не допомогло: все одно matters тільки результат вимірювання.
сусід
(Mrs.Brightside @ 8.01.2010, 16:19:23) *

поки в україні діє чинне законодавство - забудьте про болонську систему.
звертайте увагу тільки на наші закони.
Розділ II

СТРУКТУРА ВИЩОЇ ОСВІТИ.
ДОКУМЕНТИ ПРО ВИЩУ ОСВІТУ

Стаття 6. Структура вищої освіти

1. До структури вищої освіти входять освітні й
освітньо-кваліфікаційні рівні:

1) освітні рівні:

неповна вища освіта;

базова вища освіта;

повна вища освіта;

закон про вищу освіту

Дописано о 16 годині 32 хвилин 00 секунд
(БсШ @ 8.01.2010, 16:29:29) *
hmm.gif

ніясна?
женя вже писав. це натяк на краснапьорих
noddeat

упс, доповнення: ну так, треба іноді знати про метод, звісно, про його limitations і т.п., але то все можна вивчити «за картинками» smile.gif
Mrs.Brightside
(NodDeat @ 8.01.2010, 16:25:47) *

ці терміни є тільки в совку. в болонській системі є терміни «бакалаврат», «магістр», «доктор наук». це називається вища освіта першого, другого та третього ступеню, відповідно. Ніяких термінів на кшалт «повна», «неповна» вища освіта, в болонській системі нема. Якщо вже, то повна вища освіта — це ступінь PhD.

ну ок. на роботу я можу піти з освітою 1 ступеня? на нормальну роботу, не викладачем і не в інститут літературознавства?
ictus
ну, неповна вища - це коледжі всілякі, а бакалаврат - базова.
noddeat
поки в україні діє чинне законодавство - забудьте про болонську систему.

це правда. ніякої болонської системи у нас наразі нема.

ну ок. на роботу я можу піти з освітою 1 ступеня? на нормальну роботу, не викладачем і не в інститут літературознавства?

ну це ж залежить від роботодавця і тільки від нього. для деяких робіт (викладач, науковець, лікар тощо) є відповідні закони, і ти з цим нічого не зробиш. для всього іншого це ж на розсуд роботодавця. те, що у нас скрізь вимагають повну ВО — це маразм і совок. не розумію, нащо ВО для менеджера з продажів чи директора фірми.
Zaychenya
НД верно заметил, всё зависит от работодателя... когда я устаривался на свою должность, то у меня за плечами было 3,5 года образования... как видим, всё идёт неплохо - и я уже 1,5 годика сижу жопай на мягком стуле и делаю дела, которые с физикой аж ни на сколичко не связаны...
Mrs.Brightside
а я цьому роботодавцю не можу сказать тіпа дядя, ти не афігєл робить такі вимоги? ну тобто закона нема, що я з дипломом бакалавра можу піти влаштуватися будь-куди (не беру лікарів, викладачів етс)
Sheik
після таких змін залишаться лише 2 виход:
1)йти в Могилу на контракт laugh.gif
2)йти в Католицький до Львова(теж контракт, але в 5 раз дешевший)

до речі, Єгоре, шо там за чутки, шо магістрам взагалі не будуть давати гурто?
сусід
(Sheik @ 8.01.2010, 16:53:33) *
після таких змін залишаться лише 2 виход:
1)йти в Могилу на контракт laugh.gif
2)йти в Католицький до Львова(теж контракт, але в 5 раз дешевший)

я б взагалі не проти, якби нас так чоловік 10-15 пішло туди - втупу перенести наш курс smile.gif

(Sheik @ 8.01.2010, 16:53:33) *

до речі, Єгоре, шо там за чутки, шо магістрам взагалі не будуть давати гурто?

я здається десь вже про це писав.
о, http://bo.net.ua/index.php?showtopic=29023&st=40
Sheik
(сусід @ 8.01.2010, 17:01:10) *

я б взагалі не проти, якби нас так чоловік 10-15 пішло туди - втупу перенести наш курс smile.gif

починай складати список biggrin.gif

БсШ
про археологію не забудьте degenerat.gif
це теж +5 чи скільки
Draco
Когда я смотрю на контингент своего курса, то думаю, что это не такая уж плохая идея - сократить количесто бюджетных мест на магистерских программах. Естественно, от тех, кто все равно ничего не делает, и за кого тем не менее готовы платить родители, мы не избавимся. Они все пойдут на Контракт. Но, по крайней мере, освободим наши ряды от тех, кто не имеет ни знаний ни усердия, и каким-то чудом поступает на магистеку на бюджет.
Мне очень не нравится то, что сейчас происходит на магистерской программе экономической теории. На финансах куда лучше.
noddeat
(Mrs.Brightside @ 8.01.2010, 15:45:27) *
а я цьому роботодавцю не можу сказать тіпа дядя, ти не афігєл робить такі вимоги? ну тобто закона нема, що я з дипломом бакалавра можу піти влаштуватися будь-куди (не беру лікарів, викладачів етс)

нема, звісно. і не може бути. роботодавець в плані освіти має право вимагати все, що йому хочеться, включно з сертифікатом про проходження курсів перукаря для цуциків.
Mrs.Brightside
жалка
сусід
(БсШ @ 8.01.2010, 17:09:03) *
про археологію не забудьте degenerat.gif
це теж +5 чи скільки

з нашого курсу архіологією цікавиться лише одна людина
sp2
украина не перестает радовать. господи, алилуя, что я уеду нахер отсюда. сраная страна.
то есть на социологию возьмут человека 2-3. браво. из них все по блату.
A-E
они хоть вопросы на вступ ”Менеджмент в охороні здоров’я” (специальность) не будут менять? blink.gif
Бубу
(WertHat @ 10.01.2010, 13:20:54) *
они хоть вопросы на вступ ”Менеджмент в охороні здоров’я” (специальность) не будут менять? blink.gif

нет
.