Шановні друзі!
Дозвольте порушити традиції і приєднатися до обговорення на бо.неті ще й викладачеві.
Давно і з цікавістю переглядаю форуми, з чимось погоджуюсь, щось враховую у роботі над курсами, з чимось не погоджуюсь - але вважав некоректним утручатися в тутешній "потік свідомості".
Однак тепер ШПА винесено в окрему тему, і мовчати якось негарно.
Ідея ШПА виникла у СТУДЕНТІВ у 2001 році - і тоді планувалося, що Гарань з Павленком допомагатимуть їм у підготовці проектів на реалізацію їх (студентів) ідей, пошуком фінансування і т.п.
На початку це так і було, однак далі ініціатива чомусь була передана викладачам
Нині працюють декілька напрямків:
- Аналітичний (співпраця з парламентськими фракціями);
- Сайт (здається, повільно оновлюється? матимете матеріали - надсилайте);
- Співпраця зі ЗМІ (надсилайте матеріали з аналізом української чи зарубіжної політики, економіки, культури - сприятимемо їх розміщенню);
- Вісник (на виході 2 нових номери);
- Заходи (семінари) для студентів (останній проведено у грудні; нині готується новий - орієнтовно, на середину березня).
Постійна діяльність вимагає як ідей, так і фінансування. Останнього вистачає на покриття аналітичних проектів (але тут з необхідністю коло учасників обмежене); додаткове джерело - статті у ЗМІ. Пишіть - найкращі допоможемо розмістити.
І давайте ідеї, теми семінарів, інших заходів - працюватимем.
На жаль, дискусія між Дітьком і Ironmax чомусь не читається - тому я не бачив аргументів сторін. Але, Дітьку, якщо маєте конкретні зауваження і пропозиції - моя електронка: rostp@spa.org.ua.
Тим більше, якщо Ви були (є?) причетні до ШПА, Вам відомо- я ніколи не ухилявся від обговорення проблем чи спроб їх вирішити. Особливо якщо є конкретні пропозиції.
І останнє: Marie, дякую за порушення питання і за теплі слова

Не стидайтесь, заходьте чи пишіть (електронку Ви тепер знаєте), обговоримо ідеї щодо Вашої участі в наших проектах (чи започаткування нового).
Щиро,
Рост П.