Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Гарань, Павленко, ШПА
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для студентів і викладачів > Соціальні науки
Marie
2 ironmax,

На Гараня моляться не тільки політологи, але й всі, хто тільки слухає його курс "Порівняльна Політологія" ... мені ще жодний курс так сильно не подобався!

Vivat, Гарань!
Vivet, Павленко! (який рік тому захистив нас, правників, від нудної і неминучої смерті від пані Кресіної на Політології-1 ... і після семінарів якого я вирішила взяти собі майнор з політології)

А Школа Політичної Аналітики - це просто супер...

Шкода, що не політологів туди не буруть sad.gif

Як це не беруть? Приходь до нас, тобто до Гараня з Ростом... І співпрацюй з нами - пиши статті, проекти, приходь в якості волонтера на конференції... До того ж нам як раз не вистачає саме правників... Самі політологи, ну там хто бере майнор з соціології, як я. Спершу доведеться працювати на громадських засадах, для здобуття досвіду, потім з часом будемо якось оплачувати, якщо знайдемо кошти...
Так що приходь, не бійся! lol.gif
Волохатий дітько
-n 2.1, 6 /shadow
ironmax
-n 2.1 (флейм) /shadow
Волохатий дітько
-n 2.1 (флейм) /shadow
ironmax
Давай чесно: що тобі особисто не подобається в ШПА?
Волохатий дітько
ги.................
розумієш для оцінки сутності вона повина бути нею =))) то до чого ти пропонуєш мені віднестися не сановить сутності =)))))

поясни мені що таке ШПА і я скажу як я до того відношуся =))))

(в принципі я також то цієї міфічної організації причетний =))))
ironmax
А ти сам нічого пояснити не можеш?
І ШПАна зовсім не міфічна організація. Вона займається реальними справами. І я особисто до цього маю відношення.
Волохатий дітько
ти ухиляєшся від відповіді.....
Marie
Як це не беруть? Приходь  до нас, тобто до Гараня з Ростом... І співпрацюй з нами - пиши статті, проекти, приходь в якості волонтера на конференції... До того ж нам як раз не вистачає саме правників... Самі політологи, ну там хто бере майнор з соціології, як я. Спершу доведеться працювати на громадських засадах, для здобуття досвіду, потім з часом будемо якось оплачувати, якщо знайдемо кошти...
Так що приходь, не бійся! lol.gif

Ех, відчуття "природної сором"язливості" не дозволяє прийти й сказати "Я цінний співробітник!" ... question.gif до того ж ті політологи, яких вам так вистачає, боюсь знають про політичну аналітику набагато більше за мене ... "я знаю, що я нічого не знаю" (як нам колись казали на філософії, то або це дійсно так, або ви знаєте все)...
RostP
Шановні друзі!

Дозвольте порушити традиції і приєднатися до обговорення на бо.неті ще й викладачеві.

Давно і з цікавістю переглядаю форуми, з чимось погоджуюсь, щось враховую у роботі над курсами, з чимось не погоджуюсь - але вважав некоректним утручатися в тутешній "потік свідомості".

Однак тепер ШПА винесено в окрему тему, і мовчати якось негарно.

Ідея ШПА виникла у СТУДЕНТІВ у 2001 році - і тоді планувалося, що Гарань з Павленком допомагатимуть їм у підготовці проектів на реалізацію їх (студентів) ідей, пошуком фінансування і т.п.

На початку це так і було, однак далі ініціатива чомусь була передана викладачам smile.gif

Нині працюють декілька напрямків:
- Аналітичний (співпраця з парламентськими фракціями);
- Сайт (здається, повільно оновлюється? матимете матеріали - надсилайте);
- Співпраця зі ЗМІ (надсилайте матеріали з аналізом української чи зарубіжної політики, економіки, культури - сприятимемо їх розміщенню);
- Вісник (на виході 2 нових номери);
- Заходи (семінари) для студентів (останній проведено у грудні; нині готується новий - орієнтовно, на середину березня).

Постійна діяльність вимагає як ідей, так і фінансування. Останнього вистачає на покриття аналітичних проектів (але тут з необхідністю коло учасників обмежене); додаткове джерело - статті у ЗМІ. Пишіть - найкращі допоможемо розмістити.
І давайте ідеї, теми семінарів, інших заходів - працюватимем.

На жаль, дискусія між Дітьком і Ironmax чомусь не читається - тому я не бачив аргументів сторін. Але, Дітьку, якщо маєте конкретні зауваження і пропозиції - моя електронка: rostp@spa.org.ua.
Тим більше, якщо Ви були (є?) причетні до ШПА, Вам відомо- я ніколи не ухилявся від обговорення проблем чи спроб їх вирішити. Особливо якщо є конкретні пропозиції.

І останнє: Marie, дякую за порушення питання і за теплі слова smile.gif Не стидайтесь, заходьте чи пишіть (електронку Ви тепер знаєте), обговоримо ідеї щодо Вашої участі в наших проектах (чи започаткування нового).

Щиро,
Рост П.
Волохатий дітько

На жаль, дискусія між Дітьком і Ironmax чомусь не читається - тому я не бачив аргументів сторін. Але, Дітьку, якщо маєте конкретні зауваження і пропозиції - моя електронка: rostp@spa.org.ua. 
Тим більше, якщо Ви були (є?) причетні до ШПА, Вам відомо- я ніколи не ухилявся від обговорення проблем чи спроб їх вирішити. Особливо якщо є конкретні пропозиції.

тут справа нажаль не в конкретних пропозиціях та зауваженнях =))) досвід діяльності нашої кафедри і такж ШПА свідчить про те. що цього недостатньо, якщо немає ВОЛІ керівництва робити зміни, то чорт ногу зламає, але не вдастся щось змінити....

а щодо Вашої готовності дискутувати =))) то вона походитьшвидше не від бажання вирішувати проблеми, а від відчуття власного риторичного потенціалу, що дозволив би Вам вийти з обговорення сухим залишивши ситуацію на тому ж місці, на якому вона є =)))).

зараз ШПА виступає для Вас джерелом дешевої робочої сили для окремих проектів (як політичних та і грантових). такий собі "золотий кадровий резерв" =)))) щоб дового не шукати, не проводити кастінг, вибирати - все на підхваті =))) при чому студенти Вам як не диво вдячні =)))) тому що є все-таки шанс отримати роботу дотичну до аналізу політики =))

отже в нас виходить організація що замкнута на одну-дві особи - Вас та Гараня... діяльність організації прямо залежить від вашої діяльності і сама по собі організація є нічим... а оскільки без Вас з Гаранем організації не буде... то напрошується висновок

Вас не цікавить організаційни розвиток ШПА, становлення її як самостійного суб*єкта на ринку послуг. Ви зацікавлені в ній як ресурс для власного просування - завжди можете сказати що здатні організувати власними силами =))) достатньо кваліфіковану аналітично-експертну роботу.....
ironmax
2 волохатий дідько. Так, у ШПА організаційна робота поки що зосереджена лише на 2 особах - Гараню і Павленку... Хоча я піднімав неодноразово питання про деконцентрацію обовязків і надання більшому числу експертів статусу координатора... Кінцевого рішення я досі не отримав. Хоча певні "подвижки" тут вже, в принципі, є. Вийдемо на більш нормальний рівень фінансування. до чого я докладаю всі можливі і неможливі зусилля -- тоді буде і переформатування ШПАни. Поки що доводиться миритися з тоталітаризмом і культом осіб Гараня і Ростика. lol.gif Але то нічого - тоталітаризм у нас ліберальний.
І як це Ростика не цікавить організаційний розвиток ШПА - ти думаєш, що все так просто у нас виходить, що гранти нам дають "бєрі нє хочу"? Ми з ним дуже важко працювали над проектами, а потім ще й ці гранти відпрацьовували.. Так що ти не правий... ШПА - дає нам перспективу, а не стає годівничкою для нашого начальства... І нарешті, хоробрий ти наш, чому б тобі підійти до Ростика в ШПА і не заявити про свою позицію, висловити свою критику відкрито?
genius
Але то нічого - тоталітаризм у нас ліберальний.   

нове слово в світовій політологічній думці! lol.gif lol.gif
Волохатий дітько
до Джалізового Макса

я думав, що Бонет саме місце відкритого висловлення позиції і я відкрито до Ростика висловив свою позицію =)))))

(я думаю фізична зустріч нічого не міняє в дискусії =)) чи ти мав на увазі різницю у ваговій категорії та здатність переконати мене у фул-контакті =))))

а щодо інших аргументів то тобі слід вийти з організаційної площини і подивитися в площині проектній та стратегічній, що таке ШПА ? в таких площинах, який її проект, як вона має розвиватися, куди?...

от ти зараз в ШПІ.. ти там вже ловго... а тебе хтось знає як експерта чи аналітика? чи буде аргументом для роботодавця твій досвід роботи в ШПА? .. ШПА як організація відірване від реальної ситуації роботи... окремі люди знаходять собі через ШПА роботу... але ШПА як суб*єкт ринку - мертве =))))
ironmax
до Джалізового Макса

я думав, що Бонет саме місце відкритого висловлення позиції і я відкрито до Ростика висловив свою позицію =))))) 

(я думаю фізична зустріч нічого не міняє в дискусії =)) чи ти мав на увазі різницю у ваговій категорії та здатність переконати мене у фул-контакті =))))

а щодо інших аргументів то тобі слід вийти з організаційної площини і подивитися в площині проектній та стратегічній, що таке ШПА ? в таких площинах, який її проект, як вона має розвиватися, куди?...

от ти зараз в ШПІ.. ти там вже ловго... а тебе хтось знає як експерта чи аналітика? чи буде аргументом для роботодавця твій досвід роботи в ШПА? .. ШПА як організація відірване від реальної ситуації роботи... окремі люди знаходять собі через ШПА роботу... але ШПА як суб*єкт ринку - мертве =))))

Отож я вже цим займаюся. На мені висить позиціонування ШПАни як субєкта ринкових відносин... Оце зробимо один спільний проект з КМБШ, тоді побачимо, чи доросли ми до ринкових відносин... Але ринок тільки формується і прокладати звязок між бізнесом і НУО - це ми будемо ще робити. У нас завдання стратегічне -- вивести ШПА в десятку кращих аналітичних центтрів України. Приходь і доппомагай нам... Хоча б своєю конструктивною критикою.
Anonymous
Давайте так.

ШПА буде суб"єктом ринкових відносин, якщо займе свою "нішу" на ринку. На Заході такого роду структури співпрацюють в першу чергу з органами державної влади (аналітика, всякі там полісі пейперс). У нас МОЖЕ БУТИ, коли Брюх стане міністром освіти (це його мрія, здається?). Якщо ні - шлях доступу до політичних замовлень ускладнюється. Рррайт?

Комерційні проекти...Максе, для того, щоб ми вели політичний супровід у бізнесі, треба, щоб КМБШ спочатку дозволив пройти їх навчання і зрозуміти "філософію бізнесу". У разі такої співпраці я бачу гарні песпективи, але сумніваюсь, що Шеремента дасть зелене світло таким нашим бажанням.

Щодо діяльності вспередині ШПА. Як на мене, головна проблема ШПА - "текучка" кадрів. Є, звичайно ядро, але у цього ядра ще 50 інтересів назовні. Забезпечити стабільну кількість членів важко. Виловлюю пропозицію до обговорення: клубна система. Є викладачі - вищий рівень членства, які займаються певним видом роботи. Є експерти - нижчий рівень членства. Третій рівень - студенти-новаки. Хочеш бути експертом - пропрацюй певний час в рамках ШПА. Думаю, тоді вдасться вирішити і другу проблему - розподілу обов"язків і повноважень.

Зрештою, це лише мій суб"єктивний погляд.
ironmax
Оленко, дякую за зауваження. Думаю, що ми ще "прорвемося". До речі, ти не могла б зареєструватися, адже деякі речі, особливо про Шеремету і Ко годиться обговорювати лише в приваті.. А так дякую за твій тверезий погляд.... До речі, схожі позиції я подав десь місяць тому в аналітичній записті Ростові і Гараню...
RostP
Дітько, Айронмаксе і Геніусе,

Продовжую втручатися в потік свідомості smile.gif

Дітько, Тобі відомо, як усе починалося (див. також приват smile.gif ).

На жаль, ми зараз на стадії, яку інші проекти пройшли досить давно: знаходження джерел існування.
Дітько не дасть збрехати: грантодавці виявилися куди більш перебірливими, ніж нам здавалося в 2001-му. Тому щодо грантів доводиться використовувати тактику поступових кроків - а отже, бюджети обмежені. Відповідно, як і кола залучених до проектів.

До речі: я не приймаю аргументів щодо використання мною та Гаранем ШПА в особистих цілях. Ми на ринку все ж трохи довше, ніж ви - і (як не дивно) для ОСОБИСТОГО просування набагато більше можливостей, ніж організаційного. Тому, вибачте, "фільтруйте дискурс".

Зараз наголос в діяльності ШПА зроблено на політичну співпрацю - для демонстрації аналітичної спроможності її провідних експертів. Також потрюю заклик щодо статей для ЗМІ - хто має час і натхнення, того ім'я з'являється на сторінках і в ефірі. With little help of friends. Правда, Айроне? smile.gif

А щодо публічних заходів - ідеї, як завжди, приймаються. От тільки їх надходить малувато smile.gif Може, ця дискусія сприятиме пожвавленню.

До речі: ШПА входить до коаліції "Новий вибір-2004", і на розгляді у Форуму донорів знаходяться декілька проектів, які теж сприятимуть розвитку ШПА. Далі поки говорити не маю права.

Щодо КМБШ - це взагалі окрема тема; дотична до неї - сертифікатні програми і магістерська програма: але вони вимагають коштів і підготовки, аби відповідати навіть уявленням таких вимогливих людей, як Дітько smile.gif І не намагатися виправлятися під час руху.

Так що усім дякую і чекаю пропозицій (із риторичними здібностями в НаУКМА у більшості теж усе в порядку smile.gif )

Щиро,
Р.П.
RostP
2 Olewind
Оленко,

В цілому згоден.
Але залишається проблема "50 справ", які пов'язані із заробленням грошей основними експертами, поки ШПА проходить свою еволюцію становлення...

Клуб - це добре, а от чи погодяться на це інші його члени? Чи їм це цікаво - чи краще самоствердитися на форумі і звалити провину на відсутність політичної волі?

Р.
Волохатий дітько
До Ростика

гідна вийшла відповідь - дякую за неї =))))

дискусії слід продовжувати публічно "за будь-якої погоди" =))))

пробуючи зробити узагальнення з нашої дискусії - на сьогодні існування Аналітичногї громадської організації можливе за умови безпосереднього приєднання до "тіла" партії чи іншого поітичного утворення =)))

ринку немає - тому в нас такі проблеми =)))

згоден...

щодо питання про особисту вигоду від ШПА - в мене залишився єдиний аргумент при чому достатньо слабкий і до нього можна не відноситися =)) - альтруїзм це хвороба, а Ти з Гаранем люди здорові =)))

проте погодься залишається проблема залежності організації від Тебе і Гараня =)) якщо її не вирішити - то наступна приваблиа пропозиція тобі та Гараневі і ШПА - немає =)))

тут вже треба думати... бо відповіді я не знаю.....
Anonymous
Ростику,

Уникає критики тільки той, хто нічого не робить. А неконструктивна критика взагалі не достойна уваги.

Щодо погодитись...Ти правий, "протесних" може виявитись багато. Але чи є метою ШПА задовольняти інтереси усіх її членів? Тоді виникає небезпека Лебедя, Рака і Щуки.
Волохатий дітько

Клуб - це добре, а от чи погодяться на це інші його члени? Чи їм це цікаво - чи краще самоствердитися на форумі і звалити провину на відсутність політичної волі?

Р.

щодо самоствердження =))) то я певне найменшою мірою переслідую цю мету =)) хоча згоден що вона також присутня....

щодо звалення провини... так.. маю таку інтенцію через те, що Ти з Гаранем залишаєтесь єдиними реальними тримачами візії ШПА.... ніхто окрім Вас не знає куди рухається ШПА (і які ваші СПРАВЖНІ моитиви за цим рухом стоять), я не прийму тезу про те що якщо подивитися на ту діяльність що її розвиває ШПА зараз можна зрозуміти напрямок руху... погодься, що мало людей в ШПА співвідносять свій розвиток з розвитком ШПА (окрім Вас з Гаранем) а ті люди що так не роблять не можуть за визначенням бути учасником стратегічного процесу, але це не означає що вони не повинні ВСЕ знати... я за відкритість у ВСЬОМУ .... у Вас є інтереси... є.... у нас є інтереси... давайте ВІДКРИТО хпрезентуємо ВСІ інтереси .. співвіднесемо їх ... і подивимось що виходить...

щодо клубу, то я не зовсім розумію систему за якою це функціонуватиме - треба говорити детальніше, а ще требьа відповідати на питання як це допоможе в вирішенні проблем, адже на скільки я розумію замкненість на Тебе з Гаранем залишиться у формі "вищий рівень членства"
Anonymous
До Ростика

- альтруїзм це хвороба, а Ти з Гаранем люди здорові =))) 

Виходить, що не дуже здорові... Отакі ми вже є. smile.gif Так що НАСПРАВДІ вигоди від ШПА для мене чи Гараня немає. Але ідеї шкода.

Тому натомість я приймаю Твоє формулювання проблеми. Обговоримо при зустрічі - вже завтра, у вашій барлозі smile.gif Є дуже конкртене питання, яке ми зможемо вирішити тільки разом.

І, на жаль, не на форумі.

І без натяків на фул-контакти: я, як казав наш прем'єр, "мухи не ображу" biggrin.gif

До зустрічі!

P.S. За українською традицією, команда публічно обговорила свої питання. smile.gif Чи будуть питання/зауваження/пропозиції від ІНШИХ учасників форуму? 8)
ironmax
2 Рост: Ну клуб це добре, але чи багато викладачів з нами співпрацюють? Ну ти, Гарань, Василь Яблонський, ну ще в принципі Вова Кушніренко може підключитися, і все... Інше коло - ми, експерти.. і то є розмежування за віком - Серьожа, Петя, Оленка, Артем, потім Роман, обидві Ані, Наталка - далі все зрозуміло... тут є різні категорії, але то вже внутрішній поділ... Не кажучи вже про статус співзасновника. :wink:(Чесно, шкодую, що тоді не мав часу долучитися cry.gif ). І новачки... На жаль, за деякими винятками, вони працюють не зовсім так, як хотілося б нам з Вами... Тому пропоную запровадити шефство старших експертів над новачками..
SL
Як людина, непричетна до діяльності ШПА, висловлю думку "зі сторони". Наскільки я знаю, роль ШПА зараз зводиться до ресурсного центру для студентів-політологів, та, що більш важливо, такого собі інкубатора дешевої і якісної роб. сили (не можна не погодитися з Дітьком). При цьому задоволені всі, в першу чергу - ті ж студенти, які мають безкоштовний доступ до інтернету (cудячи з вигляду сайту ШПА - без жодних зобов"язань), а часом і можливість знайти роботу (раніше в "озимому поколінні", а тепер - переважно в Нашій Україні). Але за такої ситуації ШПА не отримає значної інституційної підтримки від будь-якої донорської організації , питання просте - навіщо? наприклад, один з проектів поданих колись ШПА, передбачав створення якихось "молодіжних аналітичних центрів" в регіонах України. А це ж має сенс лише з навчальною метою, навряд чи МОЛОДІЖНІ центри були би успішними на ринку аналітики, який у регіонах розвинутий ще гірше, ніж у Києві.
ironmax
Як людина, непричетна до діяльності ШПА, висловлю думку \"зі сторони\". Наскільки я знаю, роль  ШПА зараз зводиться до ресурсного центру для студентів-політологів, та, що більш важливо, такого собі інкубатора дешевої і якісної роб. сили (не можна не погодитися з Дітьком). При цьому задоволені всі, в першу чергу - ті ж студенти, які мають безкоштовний доступ до інтернету (cудячи з вигляду сайту ШПА - без жодних зобов\"язань), а часом і можливість знайти роботу (раніше в \"озимому поколінні\", а тепер - переважно в Нашій Україні). Але за такої ситуації ШПА не отримає значної інституційної підтримки від будь-якої донорської організації , питання просте - навіщо? наприклад, один з проектів поданих колись ШПА, передбачав створення якихось \"молодіжних аналітичних центрів\" в регіонах України. А це ж має сенс лише з навчальною метою, навряд чи МОЛОДІЖНІ центри були би успішними на ринку аналітики, який у регіонах розвинутий ще гірше, ніж у Києві.

Ти що, Стасе, з дубу впав? Які там регіони,, коли нам на зарплату не вистачає... З фінансуванням у нас зараз, я б сказав, дуже великі проблеми. Ідеї ідеями, але треба проробляти щось більш реальне і прибуткове. На мені, як я вже казав, висить співпраця з КМБШ, ще купа людей займається фандрейзингом, до речі, у нас на це йде дуже багато людських ресурсів... Але ефект поки що недостатній, оскільки нам всього тільки 3 роки в цьому році виповнюється і нічого швидко не буває. Будуть гроші - будуть і регіональні відділення.На відміну від центру Разумкова, у нас нема адмінресурсу і т.д. Тому ми так слабкоі реалізуємося.
SL
Ну не знаю хто там з чого впав - фільтруйте мову, панове... щодо регіонів - то це інформація не перевірена, хочете довіряйте, хочете ні. Те що з фінансуванням у вас проблеми - то це, щиро кажучи, і так помітно. А який "адмінресурс", хотілося би знати, в Центру Разумкова?
werevolf
Перш за все вітаю всіх, кому це небайдуже, з підступним втягненням Роста до напруженої дискусії. І правильно. Нічого ото сидіти і на ничку чужі пости читати. Всі путні smile.gif викладачі вже давно на форумі пишуть.

Щодо ШПАни не скажу нічого, а в тему першого поста таке: курси Павленка з року в рік, повільно, але неухильно кращають. Якби ще Рост не економив на папері для анкет :-).
ironmax
Щодо ШПАни не скажу нічого, а в тему першого поста таке: курси Павленка з року в рік, повільно, але неухильно кращають. Якби ще Рост не економив на папері для анкет :-).
Ну як же це ти нічого не можеш сказати.. А слабо півроку сидіти в ШПАні і в БК різатися :wink: От які у тебе плани з приводу твоєї подальшої діяльності в ШПАні? Ви ж з Геніусом тіпа тут практікувалися.
Marie
До Ростислава Миколайовича:

вибачте, чи не могли б Ви розповісти про круглий стіл, який відбудеться 9 квітня ?
Заздалегідь вдячна...
Anonymous
Ви палка прихильниця Павленка?
Black-Hawk-Down
tongue.gif :razz: lol.gif 8)

Шановні друзі!

Є думка що Гарань - ####. Будь-ласка аргументуйте, чому?

Заздалегідь вдячні,

Студенти ФГСН-2000
ironmax
Попрошу на папу не наганять... О. В. - класний препод, правда, зі своїми приколами, але то нічого... lol.gif
Ghost
Попрошу на папу не наганять... О. В. - класний препод, правда, зі своїми приколами,  але то нічого... lol.gif

Любий друже, пробач мені зайву вівертість, але і твоя чітка ідентифікація зі ШПА, і твої постійні реверанси на адресу Р.М. і О.В. дуже неприкрито свідчать про твоє бажання ідентифікувати себе з цими людьми (командою?). Проте, наскільки я розумію з твоїх постів, вони для тебе виступають виключно як референтна група, аж ніяк не як група, до якої ти належиш фактично. Повір мені, з цим треба щось робити, бо виглядає як балансування на межі між особистою відданістю та підхалимством. Без образ smile.gif
Leftist
Взагалі-то і О.В., і Р.М. заслуговують на відданість.
ironmax
Я маю їм багато в чому заввдячувати... І досвідом аналітика, і першими публікаціями... І так далі... Так вийшло, що ШПА для мене поки що стартовий майдначик для карєри та вдосконалення моїх професіфйних навичок як аналітика... Я не належав до співзсновників ШПА, тоді цим займалася в основному теперішня магістерка... Але допомагав їм чим міг і тепер допомагаю... Аже за можливості для практичного досвіду треба ж чимось платити... І не гони більше на Гараня...

Он Лефтіст правий..
Ghost
Я маю їм багато в чому заввдячувати... І досвідом аналітика, і першими публікаціями... І так далі... Так вийшло, що ШПА для мене поки що стартовий майдначик для карєри та вдосконалення моїх професіфйних навичок як аналітика... Я не належав до співзсновників ШПА, тоді цим займалася в основному теперішня магістерка... Але допомагав їм чим міг і тепер допомагаю... Аже за можливості для практичного досвіду треба ж чимось платити... І не гони  більше на Гараня... 

Он Лефтіст правий..

Ну я ж просив без образ, по-перше, я на Гараня не гнав. По-друге, ну, звісно, у всіх свої критерії для відданості, але лишень би те балансування не скотилося у підхалимсво. Бо на моє глибоке переконання, підхалимство - це образа як для об*єкта так і для суб*єкта. Причому з тих, які змивають кров*ю :twisted:
trancyJme
ау! модератори!
тема умерла... вместе со шпа
frida
Гарань просто абзацний чувак.... Лекції у нього завальні, і ДУЖЕ цікаві))) але інколи здається, шо ми всі його дратуємо..................
KISSLOTNIY
Гарань просто бох!
Лекції дійсно надзвичайно цікаві, я просто відпочиваю на них! в сенсі не розслабляюсь, а просто не напрягаюсь і не намагюсь докладати великі зусилля щоб зафіксувати якусь інформацію, це просто цікаво мені особисто і мені слухати і спілкуватись просто в кайф, навіть не зважаючи на те що по середема в нас зараз дві перші ранкові пари Порівняльної, англійська і потім ще дві пари зновуж таки порівняльної smile.gif але все одно рульно.
Сподіваюсь надалі буде так само цікаво!
ironmax
(KISSLOTNIY @ 15.10.2006, 00:41:56) *
Гарань просто бох!
Лекції дійсно надзвичайно цікаві, я просто відпочиваю на них! в сенсі не розслабляюсь, а просто не напрягаюсь і не намагюсь докладати великі зусилля щоб зафіксувати якусь інформацію, це просто цікаво мені особисто і мені слухати і спілкуватись просто в кайф, навіть не зважаючи на те що по середема в нас зараз дві перші ранкові пари Порівняльної, англійська і потім ще дві пари зновуж таки порівняльної smile.gif але все одно рульно.

а чего тему закрыли? может, ШПА понадобится свежая кровь скоро...
Гeктор
(ironmax @ 20.10.2006, 19:31:02) *
(KISSLOTNIY @ 15.10.2006, 00:41:56) *
Гарань просто бох!

а чего тему закрыли? может, ШПА понадобится свежая кровь скоро...

сразу откроем, как понадобится Yes.gif
.