Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Шановний!
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Про насущне
1, 2, 3
ictus
Працівники філологічної бібліотеки доводять тезу про те, що чим менша влада, тим більше крику. Таке враження, що вони там сидять не для того, щоб книжки видавати, а лише гарчати своє ”шановний” чи ”шановна”. Ось і прийшла пора їхньої сезонної фішки - верхнього одягу. Я розумію, коли не дозволяють так працювати у читальній залі - бібліотечна традиція, але тепер і забрати книжки, бачте, не можна, не роздягнувшись. Так навіть в Антоновичів пускають. От що з цим робити?

П.С. Щось перший плац геть попсувався. Яму викопали, годинник зламали, штукатурку на 2му корпусі обвалили, лавки та смітники повиносили. Гуманітарно-інформатичне пекло якесь.
sp2
бля, как все-таки ох*енно, что я уже 3 года не хожу в библиотеку smile.gif
там все всегда было убого и тупо, тетки - пример бычек и т.п.
только в 2006 я ещё застал нормальный расклад - все сидели где хотели, как хотели, библиотека была только в 1 корпусе, общались, пили пиво, ели торты, нихера не делали, спали и теткам было пох smile.gif ещё и не рычали и очень мило общались
expialidociouz
а роздягатись слабо? самі не будьте бидлом. щоправда, працівники бібліотеки від цього не покращають
ictus
(expialidociouz @ 11.12.2009, 13:25:55) *
а роздягатись слабо? самі не будьте бидлом. щоправда, працівники бібліотеки від цього не покращають
шановний, у твоєму дискурсі домінує слово бидло, як у патріота - українець.
коли йдеш у перший корпус, аби забрати замовлені книжки, то нема чого роздягатися, бо так само з того першого корпусу підеш. це технічний момент, тому перетворювати на церемонію нема потреби. коли б то було як в Антоновичів, де бібліотекар сидить у самому залі, то ще зрозуміло, але що заважає їм дати книжку, коли ти зробив п*ять кроків від входу? це лише привід показати владу. добре, що вони хоч іслам не сповідують і поки розвзуватися не змушують.
expialidociouz
При вході в бібліотеку треба знімати верхній одяг. При цьому, я розумію, що його зручніше не знімати. Так само, як зручніше паркуватися на пішоходному переході, аніж проїхати пару блоків і стати там, де є вільне місце. А ще курити зручніше сусіду в морду, а відійти це вже церемонія. Може ти ще в кухні в раковину сциш, аби два кроки до туалету не йти? Це ж технічний момент.
Fender
(expialidociouz @ 11.12.2009, 13:48:38) *
Може ти ще в кухні в раковину сциш, аби два кроки до туалету не йти? Це ж технічний момент.
я сцу, а шо, есть претензии? unsure.gif
Malachite
я от зрозуміла недавно, що нормальні у нас бібліотекарі, якщо до них усміхатися і нормально ставитися, усе можна вирішити. Крім як з одною з філологічної, це ужс просто, вона десь тільки більше року там, а з нею тупо у всіх на рівному місці стільки інцидентів. я колись збоку за нею спостерігала, як може в людині стільки злості поміщатися?
я навіть задумалася, чи є в них там десь книга відгуків. це жесть повна
oblavatska
(Fender @ 11.12.2009, 13:49:55) *
Може ти ще в кухні в раковину сциш, аби два кроки до туалету не йти? Це ж технічний момент.

больше в гости не приглашу - во избежание tongue1.gif
expialidociouz
(Fender @ 11.12.2009, 14:49:55) *
тільки в гостях, я сподіваюсь?smile.gif тебе не вчили, що це треба робити в душі?
Fender
(oblavatska @ 11.12.2009, 13:52:48) *

у тебя раковины неудобные, я присматривался, можешь не переживать lol.gif

(expialidociouz @ 11.12.2009, 13:53:42) *
(Fender @ 11.12.2009, 14:49:55) *
тільки в гостях, я сподіваюсь? smile.gif тебе не вчили, що це треба робити в душі?
нет, меня учили в унитаз
Outlander
Если что-то не так, смотрим тётке в глаза и чётко говорим - ”Назовите, пожалуйста, своё ФИО и должность”. На бурление говен в духе ”А зачем это вам надо???” отвечаем со сталью в голосе: ”Буду на Вас скаргу начальнику писать”.
oblavatska
(Fender @ 11.12.2009, 13:55:14) *
(oblavatska @ 11.12.2009, 13:52:48) *

так ты присматривался? post-1088-1104618907.gif
Fender
ну я не виноват, это чисто подсознательно - но желания не возникло согрешить tongue.gif
Malachite
от скажіть, пажалуйста, якому начальству це писать? Ярошенко?
бо я ж можу і задуматися над цим
ictus
При вході в бібліотеку треба знімати верхній одяг. При цьому, я розумію, що його зручніше не знімати. Так само, як зручніше паркуватися на пішоходному переході, аніж проїхати пару блоків і стати там, де є вільне місце. А ще курити зручніше сусіду в морду, а відійти це вже церемонія. Може ти ще в кухні в раковину сциш, аби два кроки до туалету не йти? Це ж технічний момент.

1. створення аварійної ситуації, бо пішоходам нема як перейти
2. порушення санітарних норм.

невже куртка така небезпечна? ohmy.gif зняти - то логічно, я не проти. але ж вони хочуть, аби їх відносили до гардеропу.
expialidociouz
(Outlander @ 11.12.2009, 14:56:35) *
Если что-то не так, смотрим тётке в глаза и чётко говорим - ”Назовите, пожалуйста, своё ФИО и должность”. На бурление говен в духе ”А зачем это вам надо???” отвечаем со сталью в голосе: ”Буду на Вас скаргу начальнику писать”.
а хіба у них на лейбочці і так не написано?)) можеш писати скікі хочеш, вони все одно за такі гроші нікого не знайдуть, і Ярошенко сама вважає студентів ідіотами (”навіщо вам розетки, ноутбуки ж працюють від батареї”).
Shyko
QUOTE(oblavatska @ 11.12.2009, 13:56:36) *
QUOTE(Fender @ 11.12.2009, 13:55:14) *
QUOTE(oblavatska @ 11.12.2009, 13:52:48) *
QUOTE(Fender @ 11.12.2009, 13:49:55) *
QUOTE(expialidociouz @ 11.12.2009, 13:48:38) *
так ты присматривался? post-1088-1104618907.gif

тепер і я замислилась lol.gif
oblavatska
(Fender @ 11.12.2009, 13:58:19) *
ну я не виноват, это чисто подсознательно - но желания не возникло согрешить tongue.gif

смотри мне, а то будешь наказан look.gif
Fender
капец какие вы скушные. хотите - в лифте нужду могу справлять. как пить со мной на брудершафт - так все готовы, а как мирится с моими маленькими недостатками - так все задумались cry.gif
oblavatska
(Fender @ 11.12.2009, 14:04:40) *
капец какие вы скушные. хотите - в лифте нужду могу справлять. как пить со мной на брудершафт - так все готовы, а как мирится с моими маленькими недостатками - так все задумались cry.gif

я с тобой не пила tongue1.gif
Fender
cry.gif и в умывальник не сходил, и на брудершафт не пили....капец
oblavatska
(Fender @ 11.12.2009, 14:12:43) *
cry.gif и на брудершафт не пили....капец

dl.gif
Outlander
QUOTE(expialidociouz @ 11.12.2009, 13:59:01) *
QUOTE(Outlander @ 11.12.2009, 14:56:35) *
а хіба у них на лейбочці і так не написано?)) можеш писати скікі хочеш, вони все одно за такі гроші нікого не знайдуть, і Ярошенко сама вважає студентів ідіотами (”навіщо вам розетки, ноутбуки ж працюють від батареї”).
Это оказывает психологический эффект. С большой веротяностью она сразу же заткнётся.

Правильная точка зрения на скаргу звучит следующим образом: ”Даже если за скаргу её не выгонят, то мозг выебут. И в следующий раз она два раза подумает, прежде чем гнать на кого-либо”. В противном случае, мы остаёмся на позиции полного недеяния и предоставляем пиздливой тётке полную свободу действий.
Smith
(Outlander @ 11.12.2009, 16:49:45) *
(expialidociouz @ 11.12.2009, 13:59:01) *
(Outlander @ 11.12.2009, 14:56:35) *
Это оказывает психологический эффект. С большой веротяностью она сразу же заткнётся.

так можна діяти на заправках і в харчевнях, не бачу підстав ”лякати” цілком нормальних працівників Моглянки, які і так за копійки працюють. Не плюйте у свій же колодязь. Тим паче, якщо їм написали якісь дурнуваті правила, яких вони повинні отримуватись, і там, скажімо, вказано не пускати нікого у верхньому одязі.
loki
Библиотека - это заповедник зла. Есть библиотекарши нормальные, но вы их не видите, потому что они пашут до седьмого пота в книгохранилищах, таская на собственном горбу здоровенные стопки книг, зарабатывая радикулит и аллергию на пыль. Те же бабы, что просиживают штаны в читальных залах, маются от хронического безделья (когда ВКонтакт и пасьянсы уже надоели), поэтому придумывают себе развлечения, состоящие в поднятии ЧСВ путём унижения студентов и всех прочих, кто стоит ниже их на иерархической лестнице. Со временем какой-то один способ приедается, и начинается разработка другого, более изощрённого. И нет этому конца.

Повлиять на этих баб нельзя никак, поскольку они взаимозаменяемы: выгонишь одну - придёт на её место другая, не менее (а то и намного более) долбонутая.

не бачу підстав ”лякати” цілком нормальних працівників Моглянки, які і так за копійки працюють.

Библиотекарши из читалок за свои копейки не работают - вот в чём суть.
expialidociouz
(”Outlander”)
Правильная точка зрения на скаргу звучит следующим образом: ”Даже если за скаргу её не выгонят, то мозг выебут. И в следующий раз она два раза подумает, прежде чем гнать на кого-либо”. В противном случае, мы остаёмся на позиции полного недеяния и предоставляем пиздливой тётке полную свободу действий.
А скаржитись є сенс. Лякати її скаргами - нема, бо вони стають тільки злобнішими, бо їхній мозок влаштований так, що вони сприймають скаргу як помсту, а не як нагадування про стандарти роботи (другого поняття у їхньому лексиконі нема).

(”Smith”)
так можна діяти на заправках і в харчевнях, не бачу підстав ”лякати” цілком нормальних працівників Моглянки, які і так за копійки працюють. Не плюйте у свій же колодязь. Тим паче, якщо їм написали якісь дурнуваті правила, яких вони повинні отримуватись, і там, скажімо, вказано не пускати нікого у верхньому одязі.

1. Вони не нормальні.
2. Вони не працюють, це роботою не назвеш.
3. Боротися за нормальне ставлення = плювати у свій колодязь?
4. Не пускати нікого у верхньому одязі - цілком гарне, логічне і правильне правило. Тільки у нас ніхто не звик підкорятися правилам, люди оцінюють, що якщо правило їм не подобається, то вони його не виконують.
Dasha
Може ти ще в кухні в раковину сциш

Ой, згадався один випадок, як в гуртожитку на Цвєтаєвій після бурхливого святкування, здається, старого нового року, в одному з блоків в раковині знайшли купу г.... А потім довго шукали, хто це зробив biggrin.gif
Ну та ніч взагалі була якась дивна, бо по всьому гуртожитку вночі порозкидали якісь відірвані голови курей, чимось схожим на кров обмалювали двері. Здається, так і не знайшли, хто це так ”пожартував”.
loki
(expialidociouz @ 11.12.2009, 17:16:09) *
Не пускати нікого у верхньому одязі - цілком гарне, логічне і правильне правило.

Ты прав, но не совсем. Сидеть три часа в библиотеке в окружении курток и шуб - неправильно. Забежать на минутку и отдать книгу, не снимая верхней одежды, - это совершенно нормально.
Даже в поликлиниках (если, конечно, там не требуется суперстерильность) разрешают заходить в кабинет в верхней одежде, если тебе нужно только какую-то бумажку забрать. Если же ты пришёл, скажем, в шубе на приём, то тебя имеют полное право послать в гардероб, и это совершенно нормально.

чимось схожим на кров обмалювали двері

Не чем-то похожим, а именно ею.
expialidociouz
(”loki”)
Ты прав, но не совсем. Сидеть три часа в библиотеке в окружении курток и шуб - неправильно. Забежать на минутку и отдать книгу, не снимая верхней одежды, - это совершенно нормально.
Даже в поликлиниках (если, конечно, там не требуется суперстерильность) разрешают заходить в кабинет в верхней одежде, если тебе нужно только какую-то бумажку забрать. Если же ты пришёл, скажем, в шубе на приём, то тебя имеют полное право послать в гардероб, и это совершенно нормально.
Окей, як ти пропонуєш практично це реалізувати? Оці ”забігти на хвилину” якраз погані, бо потім починається ”передати привіт мамі і папі” ітд і в результаті сидіти три години в шубах. Здавати книжки взагалі має бути можливість не входячи в бібліотеку. Перед входом комп зі сканером, тьотю і візочок.
2Dasha:
smile.gif
Sakhmetkare
А то Вілена Дмитрєвна ішо єсть? Така бабушка адуванчік з головою женщіни-гнома, на которую піво удобно ставіть і челюстю бульдога?
Medium
Нормальна вимога і нормальні працівники, нема чого піднімати шкандаль. sceptic.gif
loki
(expialidociouz @ 11.12.2009, 18:42:10) *
Окей, як ти пропонуєш практично це реалізувати? Оці ”забігти на хвилину” якраз погані, бо потім починається ”передати привіт мамі і папі” ітд і в результаті сидіти три години в шубах.

Если человек зашёл в читалку в шубе, сел за стол и начал читать книжку, то библиотекарь, вместо втыкания в пасьянсы, должен подойти и попросить человека сдать одежду в гардероб.

А вообще, да, лучше книги сдавать вне читалки, тут ты прав.
F3
wawawewah! я смотрю вы свежак подняли. идите в спилкування поищите темы ЮиС срачей или классику в стиле ”бонет уже не тот” сирка 2005.
БсШ
філологічну не відвідую
noddeat
я пєрнічу, 2 сторінки накатали ні про що smile.gif

по пунктах:
1. гардероб — гавно. там, де можна не роздягатися, я не роздягаюся. в місця, де вимагають роздягатися і туди можна не ходити — не ходжу. вимога роздягання була б доцільна, якби корпуси КМА було з’єднано «трубами».
2. замість того, щоб повісити ґачки в читальній залі, як то є в усьому цивілізованому світі (з Україною включно!), бібліотекарі вмикають режим совку.
3. слава Богу, не ходив в бібліотеку КМА після другого курсу. У нас на кафедрі є своя бібліотека, яка працює наступним чином:
— гардероб не потрібен, але ґачки є в разі чого,
— книги можна брати додому на нелімітований термін, треба просто записати в журналі, що ти взяв ту книгу,
— бібліотекарів нема = немає «шановний» і т.п.

Єдиний мінус: книжок мало, але в головній бібліотеці КМА їх було ще менше (майже нема), так що так... Аналогічно, наскільки мені відомо, у екологів, про інших не знаю.

Взагалі, совок чомусь характерний лише для університетських і шкільних бібліотек, ну і магістральних типу Вернадки. От в інституті теорфізики совку чомусь нема, хоча там теж є бібліотекарі. Заходиш туди — з тобою вітаються, помагають знайти потрібну книжку (хоча не зобов’язані), помагають дізнатися, як зв’язатися з людиною, яка її позичила і т.п. — ну, як у Європі все.
absent
когда на меня гавкают - я игнорирую.
Если мне нужно сдать книжку или забежать быстренько в инет - манала я гардероб.Еще запачкают dead.gif
а вообще..мой читацкий уже года 2 как заблокирован, потому ...ну потому, думаю, со мной все понятно)

Medium
знову йому скрізь ввижається совок. dead.gif гардероб - це нормально. і зручно, тим більше якщо багато часу потрібно провести в межах корпусу.
duo
та воно неестетично коли в читальній залі всі з куртками. як зал очікування в Козятині, тільки кравчучок бракує.

Van Baboshyn
От не скажи. В Козятині є ресторан ”Імператор”, де зупинявся сам найсвітліший цісар Як Там Його, там дешева жратва і класне бухло.
duo
До дупи ресторани, в Козятині є Бердичівське пиво в кіосках. up.gif
Van Baboshyn
На Контрактовій є бердичівське пиво в кіосках.
Mrs.Brightside
блін паша ти якусь фігню пишеш. коли я курю сусіду в морду, то я цим йому азважаю. те, що я заходжу на 5 сек у бібліотеку взяти книгу і зразу же виходжу звідти - це нікому не заважає. да, галімо і неестетично, коли куртками завалені столи у читзалі, але кому я заважатиму у куртці 5 секунд?
duo
а шо, не можна сказати: ”Я тільки книгу здати і виходжу” ?

Дописано о 01 годині 16 хвилин 12 секунд
а шо, не можна сказати: ”Я тільки книгу здати і виходжу” ?
Mrs.Brightside
а якщо книгу треба взяти? і ти реально зацікавлений, щоб бібілотекарки поворушили кінцівками?
duo
ну то пояснити шо ти на 2 хв. забрати книгу/шось відксерити/чи взагалі занести конспект одногрупнику і вийти. Чи вони бронелобі?

я от не розумію, вас шо, силою тримають? Я от наприклад взагалі проходжу на морозі в навушниках і не то шо куртку, читацький не показую. і все ок. вони вже навіть звикли до мене biggrin.gif
Mrs.Brightside
вони бронелобі. ми про це вже 3 сторінку говоримо.
duo
я колись створював тему бо мене не впустили з чаєм в бібліотеку. але то в 1 корпусі коли антоновичів ше не було...

ото часи були wub.gif тоді там так класно було тусуватись smile.gif
Mrs.Brightside
да, пєсні під флейту чиюсь і гєтару, постійна тусня, купа людей сидить на підлозі. аж не віриться. а зараз, таке враження, ніби вчимося у концтаборі.
Outlander
QUOTE(Smith @ 11.12.2009, 16:58:35) *
так можна діяти на заправках і в харчевнях
Так можно действовать где угодно при любом столкновении с хамством.

Хам должен полы в морге мыть, а не работать на должности, подразумевающей общение с живыми людьми.
duo
купа людей сидить на підлозі.

smile_pray.gif :ностальгія:

а ше можна було дістати в жбан за то шо без черги влазиш до ксероксу поперед 20 людей degenerat.gif
.