Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Почайна - Прєлесті духовно багатого відпрацювання
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Студентські організації
1, 2
Dachnik
відпрацювання! вічна проблема! дехто змушений шукати свого щастя на радіо, хтось миє вікна, дехто бігає з першого в четвертий корпус, переносячи незліченні білі папірці.  Деякі привілейовані навіть отримують лопату,сокиру або іншу холодну зброю (що іде в комплекті з допотопним брудним халатіком) і відробляють свої "благодійні внески" в прекрасному АГД.  А як вам, кохані, перспектива відпрацювати свої 300 уо і морально та духовно збагатитися? Буду чекати ваших думок про це визначально унікальне явище світової культури з таким багатим контингентом: від Ксенофонтова та Anydoby до Заклецької та   Ніколя.  Ну що скажете, достойне времяпровождєніє?
KaHaPiC
Теоретически это интересно, духовное развитие, культурные традиции, исторический дух академии. Но выглядит, точнее выслышит, ну вообщем со стороны звучит мммм... мрачно, по-моему. я бы не пошел. ни петь ни слушать.

Из "трое в лодке" фраза вспомнилась:
-В сад! Все в сад!
-Вы там будуте петь?
-Нет, Вы там будете слушать.
OliaX
KaHaPiC
В принципе, поддерживаю.
На словах все хорошо
Но наша молодежь не понимает (ну. не вся, конечно!) смысла в ХОРЕ. когда-то это было модно.
Но сейчас.. сейчас модно КАРАОКЕ на МАЙДАНЕ, ПОДОЛЕ и т.д.

Я знаю. что это не для меня, -не могу петь народную и духовную музыку. Послушать - одно... послушать можно даже ансамбль бандуристов (кстати. очень неплохоsmile.gif)
#ID
со стороны звучит мммм... мрачно

"мрачная психоделия"
Anton
мрачная психоделия\"

Ona ne byvaet mrachnoy. smile.gif))) Razve chto LSD+DXM  -  i v Pochainu...
Anonymous
так скажите в конце концов: туда ходят за деньгами или потому что нравится?
OliaX
Guest
Это зависит от степени меркантильности.
Barabashka
А я когда-то ехала в 12 трамвае на Пущу, и в этом же трамвае ехали наши хористы. Это было просто супер! Они пели, причем класно и класные вещи, всю дорогу
Так было радостно на душе от чувства гордости за Могилянку, особенно перед случайными пассажирами...
KaHaPiC
А я как-то ехал в маршрутке, с троещины так там дядька с дурным голосом из динамика орал "лучше колымить на гондурасе"...
Так было грустно было на душе от чувства  позора за страну, особенно перед случайными пассажирами...
Barabashka
Ну если брать маршрутки, то мне регулярно грустно становится sad.gif
Вот поэтому тот трамвай и был приятным исключением
zzzzz
А для мене Почайна останні пару років ледь не єдине, що є хорошого в Академії... Щось таке позитивне, світле, куди я приходжу, щоб позбавитись всього поганого. там навіть деноли трапляються добрі люди, що "в наш час така рідкість"....

Доповнення від 8.10.2003 22:58.

і взагалі, чого всі такі злі?... sad.gif
nikolia
Maritsa
Ну невже Почайна й справді ледь не єдине?
Всі такі злі тому що кожен намагається урвати собі і не думає про загал і про соціум! Але нажаль з цим нічого не можна змінити!
Yulchonock
Maritsa Я з тобою абсолютно згодна,  проте є  ше одне не: Жигун кинув нас на призволяще  і тепер  немає майже нічкого бажання ходити  у заповітну кімнату на 2 поверсі(  для тих,  зто не знає це не туалет,  а кімната,  де займається Почайна).  Туди ходиш як на побачення,  а тепер немає до кого.  Добре,  що  це хоч тимчасово.

Доповнення від 9.10.2003 13:01.

А взагалі для тих  хто вміє  і хоче співати Почайна дуже гарний спосіб відпрацювання. Доводиться працювати,  але це цього варте.  Багато,  хто відсіюється,   а деякі навпаки "проникаються"  і залишаються там на довго. Знаю я одного такого....  А я прийшла туди не заразди відпрацювання. В мене після 8 років співу в хоровому колективі виник рефлекс: піти після навчання поспівати.  А якщо поєднувати приємне з корисним,  то.....    
zzzzz
Yulchonock
а ти, власне, хто? smile.gif
а Жигун нікого не кинув, просто в нього здоров"я слабке, так що хай відпочине. без нього теж є цікаві моменти, наприклад, вчорашній новоспечений видатний диригент...
nikolia
Maritsa

Ага, такий новоспечений, шо дальше нєкуда!  Так зато ж яка пластика! Які рухи!
Marichka
Піпли, "Почайна" - це просто супер, а Жигун - Прогульщик!
Вже 4 репетицію він ВІДСУТНІЙ!!!!!
Dachnik
Шото ви всі притихли? Невже ви всі вже духовно збагатилися??? Все ж де відповідь на моє питання???  Корисна річ почайна??? Пішли б туди поспівати???
Marichka
  Десь десятиріччя назад я перший раз прийшла співатиу хорі. Там було все просто чудово - пісні, викладач, нарід, найголовніше атмосфера - постійні жарти, навіть , колись щось не виходило.
  Але це закінчилося. Я дуже сумувала і прагла знайти щось схоже. І от я у "Почайні". До мене повернулися минулі відчуття і радість. Ти йдеш на репетицію, як на свято, ти кайфуєш від кожного звуку, кожної фрази чи акорду, твою душу наповнює тепло.
Anonymous
Maritsa Я це я і ніхто інший! А от диригент був просто супер!!! Такого я ще ніколи не бачила! Я згодна що без Жигуна буває прикольно проте і з ним не погано. lol.gif [/b][b][/b]
dobriy_sasha
Я оце тут сидю і думаю, ну нєт у пас людей, що розумілися б на справжньому мистецтві!!
Недавно я сам записався в "Почайну", мені в принципі подобається це як виконавцю, а говорити про "слухача" нема шо!! Так от до чого я веду, яка Ваша думка про наш могилянський хор?? Чому Ви ходите (чи не ходите на виступи капели)?? question.gif:
Kunia
репертуар не вставляє вуху моєму, закомлексованого на попсі:)
тому навіть якось і до самого хору не тягне, хоча запрошували не раз
навіть Жигун колись на репетицію затягнув :)
Ostap Kryvdyk
Почайна - це супер. Нехай місцями вимагає добрячого напруження сил, але ніщо якісне не дається за просто так. А для того, щоб якісно співати, треба добряче працювати над собою - як, наприклад, щоб добре грати на якомусь інструменті, треба пролити не одну літру поту...
KaHaPiC
Даааа... репертуарчик так-себе. я предпочитаю другой музон. и в наушниках.
Я вообще считаю, что музыка - это приложение. так же как и театр. Она может присутствовать на фоне во время приготовления яичницы или во время игры во что-то. Я не считаю, что ради 2хчасового концерта имеет смысл отказаться от мягкого диванчика под прослушивание той же музыки.
dobriy_sasha
Ти знаєш, дуже шкода, що музика рівня Почайни є для тебе "фоном"!!!!
sad.gif З тетатром та сама історія!! Лежач на м'якенькому диванчику і слухаючи у навушниках музику (навіть гарну музику, хай навіть ту ж класику чи "Почайну" наприклад) ніколи не відчуєш того, що відчуваєш слухаючи її в живому виконанні!!!
zzzzz
Так, шото тема залежалась. Піднімаєм...
То як там із духовно багатим відррацюванням в цьому році?
PhoeniQ
Почайна--это суперкруто. да бест оф Моцарт--целый альбом, на мертвом языке. Готты должны оценить (по шкале от ”мрачно” до ”мрачно”). Мрачно, если не понимаешь, о чем поешь. Панимать нада! Все--на фильм Мела Гибсона! Почайна--это стильно, я там точно как-нить спою. А ”Караоке” минус Кондратюк=ацтой.
zzzzz
Ех, шото мнє взгрустнулось...
Почитала тему ”Деградація КМА” і згадала, що Почайна теж раніше була кращою...
zzzzz
(Ivas @ 11.02.2004, 12:14:17)
Не нравится мне Почайна что-то...
Церковный хор под органчик или готика как-то ближе, роднее biggrin.gif
*

”тю-ю” Почайна мінімум раз на рік співає в костьолі. Під органчик. Афігєнні речі співає.
zzzzz
2 ph:
Ха, я тебе настігла. Так що ти там писав про Баха і Моцарта?
PhoeniQ
(Maritsa @ 22.02.2005, 18:17:38)
2 ph:
*

а який базар? обидва круті чуваки. Бах уматово соляки гоняв, Моцарт давав Сольері резондетр, у среднєм всі довольні...
zzzzz
(PhoeniQ @ 22.02.2005, 16:25:01)
(Maritsa @ 22.02.2005, 18:17:38)
2 ph:
*

а який базар? обидва круті чуваки. Бах уматово соляки гоняв, Моцарт давав Сольері резондетр, у среднєм всі довольні...
*

шо за соляки? виражайся попрощє, будь-ласочка. і конктретніше smile.gif
PhoeniQ
чіста проста і канкретна: дей ар да бест.
zhabodaff
колись там класно було... а потім чомусь стало нецікаво. куча народу, і всі вродє співають нічо, а разом - якась параша... якийсь дух втратився шо був раніше. може це лише мені так здаєцця, але багато людей з якими я там співав пішли звідти з тієї ж причини...
zzzzz
(zhabodaff @ 22.02.2005, 16:40:29)
колись там класно було... а потім чомусь стало нецікаво. куча народу, і всі вродє співають нічо, а разом - якась параша... якийсь дух втратився шо був раніше. може це лише мені так здаєцця, але багато людей з якими я там співав пішли звідти з тієї ж причини...
*

відповідь: кількість переважила якість. а в почайні ця залежність завжди (майже) була обернено пропорційною.
А щодо того, що всі вродє співають нічо -- то більшість взагалі не співає... хто випендрюється, хто підспівує, хто мєжду нот...
zhabodaff
а куди ж жигун дивицця?
блін, може б не зараховували її за відпрацювання, то позвалювала б половина, а інші класно бсобі в своє (та інших) задоволення співали...

З.І. Ми от зараз іноді в особо душевні мінути десь вночі на природі любимо шось з почайної заспівати... ех... аш сльози навертаюцця...
zzzzz
(zhabodaff @ 22.02.2005, 16:51:34)
а куди ж жигун дивицця?
блін, може б не зараховували її за відпрацювання, то позвалювала б половина, а інші класно бсобі в своє (та інших) задоволення співали...

З.І. Ми от зараз іноді в особо душевні мінути десь вночі на природі любимо шось з почайної  заспівати... ех... аш сльози навертаюцця...
*

О! Шариш! Ми теж! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
PhoeniQ
mors stupebit et natura
cum resurget creatura
Judicanti responsura (Tuba Miram)

dies ira
dies illa
teste David cum Sybilla
unde stricta discussurus (Dies Ira)
zzzzz
(PhoeniQ @ 23.02.2005, 12:52:12)
mors stupebit et natura
cum resurget creatura
Judicanti responsura (Tuba Miram)

dies ira
dies illa
teste David cum Sybilla
unde stricta discussurus (Dies Ira)
*

ну ти мужик... wink.gif
PhoeniQ
(Maritsa @ 23.02.2005, 16:37:36)
ну ти мужик...  wink.gif
*

і не кажи. просто знаю весь альбом наізусть, та й наспівую. для пафосу. cool.gif
zzzzz
(PhoeniQ @ 23.02.2005, 14:46:44)
ну ти мужик...  wink.gif
*

і не кажи. просто знаю весь альбом наізусть, та й наспівую. для пафосу. cool.gif
*

Альбом? Моцарт? Керубіні? Яку партію наспівуєш в діес іра? rolleyes.gif
PhoeniQ
(Maritsa @ 23.02.2005, 16:55:23)
ну ти мужик...  wink.gif
*

*

*

дієс іра--не найкрутіше: мене пре лиш лірикс. туба мірам--ото рулєз. янгольську партію, звісно: ”завмерли смерть з природою...”
PhoeniQ
а--ну і вступ ”sparget sonum...per sepulchra regiounem” cool.gif
zzzzz
(PhoeniQ @ 23.02.2005, 15:02:51)
(Maritsa @ 23.02.2005, 16:55:23)
ну ти мужик...  wink.gif
*

*

*

дієс іра--не найкрутіше: мене пре лиш лірикс. туба мірам--ото рулєз. янгольську партію, звісно: ”завмерли смерть з природою...”
*

Так ти тіпа тенор, чи як? Нічо собі янгольська партія... wink.gif
таки, судячи з усього, Моцарт...
PhoeniQ
тіпа. і тенор, і бас, і інфрасопрано с дискантом--в залежності від того, кого підміняти: Максима Галкіна чи Ніколая Баскова cool.gif

вгадала: МоцАрт, альбом ”Requiem” --у номінації ”The Coolest of Mozart”
zzzzz
(PhoeniQ @ 23.02.2005, 16:22:02)
інфрасопрано 
*

а таке буває??? unsure.gif unsure.gif unsure.gif
понапридумував...
раджу реквієм Керубіні у виконанні Почайни. І реквієм Верді у виконанні НеПочайни smile.gif
Guest
нудьга зелена зараз на Почайні... кількість перемагає якість не лише щодо хористів, а й щодо репертуару: набрали купу творів, а щоб хоч один нормально виспівали. ЧИСТО.
Керубіні - це вже минуле дворічної давнини, а от шо буде далі
PhoeniQ
(Guest @ 24.02.2005, 13:35:58)
нудьга зелена зараз на Почайні... кількість перемагає якість не лише щодо хористів, а й щодо репертуару: набрали купу творів, а щоб хоч один нормально виспівали. ЧИСТО.
*

далі буде Серафіні
Guest
швидше опопсіні і халтуріні cry.gif
zzzzz
(Guest @ 24.02.2005, 11:35:58)
*

Так що, що дворічної давності? Тоді якраз було найчистіше і найякісніше. + Гайдн -- ще раніше...
а щодо халтуріні -- це 100пудово. Чогось чим далі, тим більше. От тільки не розумію чому sad.gif
Якби співали щось таке як Керубіні і зараз... Тоді б я з радістю ходила. Не дивлячись навіть на якість. Закриваєчи очі -- оркестр би потім допоміг. Я б навіть проводила репетиції партії - для общєго блага...
І чого не співають Россіні... sad.gif
да.. атмосфера атмосферою, але ж не можна так хєріть професіоналізм і щоразу виправдовуваться, що тут всі культурологи, економісти і політологи, а не співаки...
не люблю халтуру dry.gif
mansur
і мені россні подобався - тільки закинули його чогось - все степурка утримати намагались /і намагаються досі/

а ще досить неприймний є факт - вход рубль, выход- два

Жигун - шикарна людина - тільки його слово прєдатєль не дуже радує

з задоволенням ходив би і зараз - тільки не можу рівно на 6 приходити
і відправцювання мені не потрібне зовсім
а спізнився декілька разів - так жигун дуже вже неприємно відгукнувся

але нехай буде так

я все одно люблю почайну!!!
.