ironmax
29.01.2004, 11:50:47
Подервянський - не музика, а швидше література, прочитана вголос. Рекомендую слухати при поганому настрої
Romka_Bomka
30.01.2004, 15:08:45
Мені здається, що Подерев’янського треба слухати в навушниках, бо рівень культури в його "проізвідєніях" зашкалює (щодо цензури). Але ж є і такі речі, які стали культовими і є популярними серед наших спудеїв!!!
Kunia
30.01.2004, 15:19:38
Мені здається, що Подерев’янського треба слухати в навушниках, бо рівень культури в його \"проізвідєніях\" зашкалює (щодо цензури). Але ж є і такі речі, які стали культовими і є популярними серед наших спудеїв!!!

як казав сам ЛП, "та я хіба якоюсь чужою мовою пишу? та вийдіть надвечір на Подолі до пивного кіоска, ше не такого Гамлета почуєте"
genius
10.02.2004, 14:17:52
ну і шо от тут обговорювати? я свідомо весь цей час не створював такої теми, бо це, імхо, не тема для обговорення, а стиль жизні. дороговказ, так сказать :-) Подерв"янський для мене не трансцендентний, а іманентний :-))) От подивіться на Дарвіна..:-)
Aiatallah
10.02.2004, 15:08:55
Нарешті!
"Прийшли... "
Згоден, що обговорювати нема чого.
Крім, хіба шо, глибоко аморальної життєвої позиції Ромки, який Подерев"янського не любить
KaHaPiC
11.02.2004, 15:55:25
Лесь прикольные поезии пишет. а что касается цензурности лексики, меня это не смущает. Да оно вообщем-то никого не смущает, просто некоторые предпочитают делать умную рожу, разбрасываться типа модными словами, смысла которых сами не понимают и кривить е*алом при звуках матов.
Emik
11.02.2004, 22:41:36
Мені здається, що Подерев’янського треба слухати в навушниках, бо рівень культури в його \"проізвідєніях\" зашкалює (щодо цензури). Але ж є і такі речі, які стали культовими і є популярними серед наших спудеїв!!!

ЛП оперирует устоявшейся лексикой так, как мало кто умеет.. Матюкацца умеют фсе, а вот делать это красиво ... и не надо язвить по поводу "произведений"... Если напишешь что-нить поярче - тебе будет респект... а пока не надо гнать по этому поводу...
MadDog
12.02.2004, 02:30:24
В свое время (около года назад) пьесы Классика подвигнули меня писать что-то подобное, локального характера так сказать (о разных преподах родного фака). Народу, в общем-то, нравилось... Хотя до Классика мне, как и многим подражающим, еще очень далеко. Единственный действительно качественный закос "под Леся" - "Матриця" Павла Жданова (ознакомиться можно на www.doslidy.kiev.ua). Среди наших (ФПрН) еще Кролик пишет неплохо... Но я отвлекся. С творчеством ЛП я познакомился на первом курсе, купив его книгу за 30 гривен (!), о чем до сих пор не жалею. А уж затем появился комп, на котором и прослушал все в оригинале. Все же Классик произвел на меня незабываемое впечатление. Считаю, что ЛП - самое настоящее явление в современной укр. литературе, один из ярчайших представителей.
Сорри за длинный и пафосный пост... Уж очень ЛП нравится (в смысле творчества). Обещаю впредь не быть таким нудным
Искренне ваш
MadDog
ironmax
12.02.2004, 12:17:39
В свое время (около года назад) пьесы Классика подвигнули меня писать что-то подобное, локального характера так сказать (о разных преподах родного фака). Народу, в общем-то, нравилось... Хотя до Классика мне, как и многим подражающим, еще очень далеко. Единственный действительно качественный закос \"под Леся\" - \"Матриця\" Павла Жданова (ознакомиться можно на www.doslidy.kiev.ua). Среди наших (ФПрН) еще Кролик пишет неплохо... Но я отвлекся. С творчеством ЛП я познакомился на первом курсе, купив его книгу за 30 гривен (!), о чем до сих пор не жалею. А уж затем появился комп, на котором и прослушал все в оригинале. Все же Классик произвел на меня незабываемое впечатление. Считаю, что ЛП - самое настоящее явление в современной укр. литературе, один из ярчайших представителей.
Сорри за длинный и пафосный пост... Уж очень ЛП нравится (в смысле творчества). Обещаю впредь не быть таким нудным
Искренне ваш
MadDog
А ты чтото выложи, мы и почитаем твое творчество...
Мені здається, що Подерев’янського треба слухати в навушниках, бо рівень культури в його \"проізвідєніях\" зашкалює (щодо цензури).
Є у нас в Україні такий документ. Називається Конституція України. В ній є статті. Зокрема, п\"ятнадцята. А в ній - третя частина. Вона дуже коротка. Рекомендую запам\"ятати, щоб потім не розкидатися пространнимі ізмишлєніямі на теми, в яких не маєш ані малєйшаго розуміння. Звучить вона як постріл.
Цензура заборонена
Отак. А, який я розумний. Але не про те.
Готовий довго до одурі сперечатися з приводу того, чи насправді можна назвати прєсловутий твір Жданова "вдалим"... Енівей, ідеалізувати Подерв"янського теж нема чого - є в нього речі сильніші, є слабші. Я б взагалі організував би голосування з метою виявити хіт-парадік такий мінімальний, але шоб голосувати можна було не за одну річ, а за більше. Моя пятьорка: Кацапи, До хуя масла, Павлік Морозов, Іржик, і (так уж і бить) Гамлєт...
А кому Лесь не подобається (до речі, не називайте його ПодерЕв"янським - вам би сподобалось, шоб ваше прізвище так перекручували?) - хай слухає свою группу "Стрєлкі і курить "Приму-люкс" на ничку.
Щастяздоров"я.
OliaX
12.02.2004, 15:49:47
ПОдеревьянского первый раз послушала в конце 10-го класса (во как

), случайно, одноклассник поспособствовал. ПОзже с его творчеством столкнулась в КПИ, где его страшно уважают, ну и, поступив в УКМУ, здесь (показывать пальцем не буду, кто помог).
Творчество Леся оригинальное. но воздействие на подростков - не очень. Ругательства "детки", которые слушают его в 7-9 классах (лично наблюдала такое), запоминаюит с удивительной скоростью и цитируют потом что надо и что не надо. Это плохо.
Нол в целом. в творчестве Леся есть действительно стоящие цитаты, за которые не стыдно.
Я бы на его творчестве поставила штамп "До 16-ти читать запрещено"
ИМХО.
ironmax
12.02.2004, 15:52:49
Мій рейтинг:
Гамлєт
До хуя масла
Павлік Морозов
Цікаві досліди
Казка про рєпку
Aiatallah
12.02.2004, 15:57:51
Абсолютно не смішні речі:
"Герой нашого часу 1"
"Герой нашого часу 2"
"Кацапи"
"Король Літр"
"Піздєц"
genius
12.02.2004, 16:40:28
ну, п"ятірка - це важко.. мабуть, так:
"Павлік Морозов"
"Піздєц"
"Пацавата історія"
"Восток"
"Остановісь, мгновєньє, ти прєкрасно!"
хоча є й інші хароші речі. але й не дуже вдалих теж достатньо. я от, наприклад, "Павіанів..." не понімаю.
MadDog
13.02.2004, 01:32:10
2Ironmax:
Слишком локальные вещи... Неприродничники просто не поймут, о ком речь, а от этого весь прикол исчезает. Хотя... Писал я что-то про родную для всех студентов и до боли знакомую кахфедру физкультуры :evil: В частности, про такого "замечательного" тренера, как Сотула А.Н. Если будет не впадлу, скину в ПП
MadDog
genius
13.02.2004, 10:44:32
2Aiatallah:
да, я бачу, вам, батенька, спостерігати за зіткненням цивілізацій подобається... :-)
Aiatallah
13.02.2004, 12:09:13
І за зникненням теж не менш цікаво.
ironmax
13.02.2004, 20:18:47
2Ironmax:
Слишком локальные вещи... Неприродничники просто не поймут, о ком речь, а от этого весь прикол исчезает. Хотя... Писал я что-то про родную для всех студентов и до боли знакомую кахфедру физкультуры :evil: В частности, про такого \"замечательного\" тренера, как Сотула А.Н. Если будет не впадлу, скину в ПП
MadDog
Я тоже писал что-то подобное про политологов с социологами, правда без мата и не такое смешное, а так... мистическое, типа угадай кто под кем зашифрован...
оно и сейчас висит на бонете в профм-клубе в теме про политологов...
Anneken
24.02.2004, 15:22:41
П"ятірку хочете... ну не знаю... от шось таке...
"Остановісь, мгновєньє, ти прєкрасно!"
"Васіліса Єгоровна і мужичкі"
"Гамлєт"/"Йоко та самураї"
"П...ц"
"Дохтори"
Хоча у мене це дуже від настрою залежить...
emberek
24.02.2004, 19:46:56
Абсолютно не смішні речі:
\"Герой нашого часу 1\"
\"Герой нашого часу 2\"
\"Кацапи\"
\"Король Літр\"
\"Піздєц\"
тіпа кожному своє. смішні-смішні. а король літр - це правда, довго і нудно. он павлік морозов довгий - але ж то пєсня.
miasos
25.02.2004, 22:43:36
Подерев"янський та епігони
Lenta.ru
25 февраля 2004
2 марта в Москве состоится открытый чемпионат по мату и графомании, в котором примут участие российские поэты и прозаики, употребляющие в своих произведениях ненормативную лексику.
По данным информационного сайта Грани.Ru, чемпионский титул будут оспаривать не только знаменитости, но и пока совершенно неизвестные авторы. "Судить мастерство употребления маргинальных выражений будет почетное жюри", — сообщил один из устроителей фестиваля Олег Ульянов-Левин (настоящее имя — Олег Фельдман)
Председателем оценочной комиссии станет лидер группы "Бахыт Компот", поэт Вадим Степанцов. Среди прочих помогать ему будут режиссер концептуального эротического театра Кирилл Ганин, литераторы Данила Давыдов и Сергей Соколовский, актер и режиссер Герман Виноградов, директор Центра современного искусства имени Зверева Светлана Литвак, президент Фестиваля эротических искусств Лотта.
"Во втором отделении нашего представления состоится чемпионат по графомании. Под это определение, собственно, подпадают практически все произведения современной литературы, особенно постмодернистской — поскольку она по сути вторична. Поэтому среди участников будут и литераторы вполне приличные, но будут и откровенные, смешные, графоманы", — сказал Ульянов-Левин.
Одним из главных конкурсов для графоманов станет "интеллектуальные бои без правил". Два поэта краской, используемой в боди-арте, стануть чертить свої вірші на обнаженных телах девушек.
"Члены жюри, в свою очередь, будут с девушек эти стихи считывать. Оцениваться состязание будет не только с точки зрения художественной ценности собственно стихов, но и с точки зрения красоты и внятности их изображения на "живых папирусах", — рассказал Ульянов-Левин.
Dark Angel
28.02.2004, 22:27:51
Король Літр - непогана штучка.
Але Гамлет - гораздо покруче
cMiX
29.02.2004, 10:22:14
Кацапи
Гамлєт
Остановісь мгновеніє...
До х.я масла
П...ц
genius
23.03.2004, 18:41:06
без зайвої скромності... :roll:
http://www.bo.net.ua/?article=156
ну, тут якби основні так сказать мислі щодо тєми - шоб я їх не переказував..
хто согласєн?
Anneken
2.04.2004, 17:44:52
genius
2.04.2004, 18:04:42
читав я це. по-моєму, в багатьох місцях шось не прошарюється.
не знаю я, але мені не дуже сподобалось. Діброва - з його рафінованою неіснуючою мовою (у нього в оповіданнях ледь не есперанто за вживаністю і реальністю цієї мови) - як він може написати про Подерв"янського?
Cheshire Cat
5.04.2004, 03:12:02
[b]Назови это литературой и считай,что со своей низины запустил болотом в более достойных...
Viking
7.04.2004, 13:33:41
Подерв"янський - мужик!
"Гамлет"
"Місце встрєчі ізмєніть..."
"Жан Маре"
"Герой нашого часу"
Сенешаль
7.04.2004, 13:38:28
Подерв\"янський - мужик!
Ты так говориш какбудто сам в этом убидился
Viking
7.04.2004, 13:45:44
Ты так говориш какбудто сам в этом убидился

Хворі свої асоціяції залишай при собі - я вжив слово "мужик" в позитивному значенні. Якщо в тебе це викликає такі емоції, то я тобі співчуваю 8)
genius
13.05.2004, 09:38:43
хто такі радіхони?
поясніть хтось...
Anneken
13.05.2004, 17:47:11
де ти їх викопав? контекст який?
MadDog
13.05.2004, 23:38:34
хто такі радіхони?
поясніть хтось...
По-моєму, батьки, "радітєлі". Шось типу того.
genius
14.05.2004, 13:15:33
де ти їх викопав? контекст який?
1) \"павлік морозов\": налякані радіхони безпорядочно бігають по сцені, яку трощить павєл власов;
2) \"нірвана\": завалюю я, в хаті його радіхони сидять. я кажу - де ваш казьол?..
По-моєму, батьки, \"радітєлі\". Шось типу того.
ну от може... я думав, "родствєннікі" можливо...
MadDog
14.05.2004, 22:58:59
О, цитатами підтвердив мій здогад. Точно, "радітєлі"!
Captain x Morgan
18.08.2004, 23:50:23
Моя фаворити:
-Герой нашого часу
-Васіліса Єгоровна...
-До хуя масла
-Місце встрєчі...
-Данко
-Гамлет
Цінність творів Подерв”янського в висміюванні нашої тупості доступною мовою...
pathfinder
19.08.2004, 01:13:55
Ну, раз уже пішли хіт-паради...
1. Король Літр
2. Восток
3. До хуя масла/Гамлєт
4. Васіліса Єгоровна і мужичкі/Жан Маре та його друзі
5. П’ять хвилин на роздуми/Кацапи
Павлік Морозов - окрема стаття... Місцями цікавий, але так я його до кінця і не дослухав...
Ще прикольна річ - Йоги. Але на місце не заслуговує - є кращі речі...
Непогані речі - Йоко та самураї та Казка про Рєпку
А ще є маленькі речі для підняття настрою - Рух життя або Дінамо та Свобода
Наче все.
Mojo
19.08.2004, 17:21:34
Казка пра Рєпку
Павлік Морозов
далі якісь місця присуджувати не можу просто...
Все класне, крім короля Літра (теж класно, але див.вище), та мало зрозумілих та запам”ятавшихся якихось павіанів, лікарів, шо там ще було? Якісь динозаври, бронтозаври, всяческі...
От. А так - і Дохуя масла, і Восток, і Йоко, і Сноби з Кацапами........
genius
19.08.2004, 17:28:13
(Mojo @ 19.08.2004, 17:21:34)
Казка пра Рєпку
Павлік Морозов
далі якісь місця присуджувати не можу просто...
Все класне, крім короля Літра (теж класно, але див.вище), та мало зрозумілих та запам”ятавшихся якихось павіанів, лікарів, шо там ще було? Якісь динозаври, бронтозаври, всяческі...
От. А так - і Дохуя масла, і Восток, і Йоко, і Сноби з Кацапами........

тю а шо ти проти дохторів маєш? хароша вєщь...
Mojo
20.08.2004, 09:25:10
Чув один раз у поганій якості - нічого не пам”ятаю зараз, але шось у мене таке чуйство, шо тоді не пішли вони мені.
Якшо маєш, дай послухать, сподіваюся, зараз я їх сприйму належним чином
Ghost
20.08.2004, 11:24:02
Рух життя або Дінамо - жизнєнно
genius
20.08.2004, 11:45:54
(Mojo @ 20.08.2004, 09:25:10)
Чув один раз у поганій якості - нічого не пам”ятаю зараз, але шось у мене таке чуйство, шо тоді не пішли вони мені.
Якшо маєш, дай послухать, сподіваюся, зараз я їх сприйму належним чином

все воно з одного етого.. дистрибутива так сказать, тобто ”дохтори” у всіх у поганій якості. але й до неї можна звикнути, і слова розбирати. має бути на ввв.досліди.кіев.уа
до речі, послухав я давєча нарешті ”діану” і ”бур”ян” в авторському виконанні. оччєнь ніфігово. зря кажуть, що тіпа останні вєщі це не то. особено охотнічі та рибальські історії в ”діані” - це взагалі пєсня, по-моєму..
Mojo
20.08.2004, 12:06:12
Да, Діана непогана.
Але я її тіко в книжечці читав. Іще кажуть, що він її на якомусь виступі читав. Але я не був, так шо у виконанні автора так і не чув.
А шо таке бур”ян?
genius
20.08.2004, 12:34:31
тоже нова п”єса, наскільки я зрозумів. там ще ”людина-читанка” фігурує
а ще мені товаріщ MAHATMA недавно скинув прікольнєйші ремікси. особено там рулить один, де на ”владімірскій централ” накладаються фрази тіпа ”мовчи обізяна шо ти понімаєш”, ”от жалко пацана”, ”я за то тє*я уважаю міша, шо ти рісковий парєнь”... :-)
Mojo
20.08.2004, 12:56:12
Чув-чув.
Людина-читанка?
Тіпа людина-пташеня і людина-двері?
genius
20.08.2004, 13:11:33
нє-нє
”кербабай - людина-двері” - це з ”Множення в умі або плинність часу”
а то інше. ну я теж поки що це тільки раз чув
pathfinder
25.08.2004, 23:49:15
Діана - класна річ, мені дуже сподобалось... А якщо ще врахувати, що свого часу я жив зовсім недалечко від місця подій...
kyivite
5.10.2004, 22:08:06
Captain x Morgan
5.10.2004, 23:24:43
(kyivite @ 5.10.2004, 23:08:06)
Хтось ще не чув???
Многие не слышали. А так, ”не сотвори себе кумира”. ЛП - это весело, но не более. Он не актуален сейчас. И когда я слышу, как девятиклассники устраивают словесные дуэли цитатами, мне кажется, что Лесю бы это не очень понравилось. Лесь - это довольно глубокая эстетика и сатира.