Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Дні науки... Ваші думки, панове!!!
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Наука
Anonymous
[size=18][/size] Народ, як вам Дні науки?
Особисто мені сподобалися...
Ваші думки допоможуть сформувати цілісний образ ставлення могилянців до подібних заходів.
Тому підключайтеся!
Me
Ваші думки допоможуть сформувати цілісний образ ставлення могилянців до подібних заходів.
Тому підключайтеся!

Цікаво, а що тобі сподобалось? Твоя секція, чи ти взагалі про що говориш, бо я, наприклад, можу сказати лише про один день засідання своєї секції. Мені.... важко сказати...
sociologist1981
Тому підключайтеся!

Цікаво, а що тобі сподобалось? Твоя секція, чи ти взагалі про що говориш, бо я, наприклад, можу сказати лише про один день засідання своєї секції. Мені.... важко сказати...

Мне наша не понравилась.
Me
Ну не знаю...
На наукову конференцію це, звичайно, не тягнуло... Але було весело і приємно (хоч дещо було відверто смішно)

А загалом, я б не сказала, що мені не сподобалось
Prizrak
це в перший день смішно було?
про гендери? lol.gif
genius
а чо.. я от виступав на круглому столі "Фізичне виховання та гуманітарна освіта..." - шось таке :-)))))))
причому з доповіддю "Тіло як соціокультурний елемент особистості в Європі: історія концепту та історія практики" :-)))))))
а зібралась еліта нації: фізруки з усіх університетів (Чернівецький, Дніпропетровський етц.) приємно було дивитися на одухотворьонні ліца аудиторії
самий прикол у тому, шо по окончанії нам Макареня сам лічно по диплому видав - такі ж, як вони за змагання дають! хлопцям голубі, дєвушкам - червоні :-))))))))))
DgZlo
Як вам цьогорічні дні науки? Як на мене то проведено не дуже.
KISSLOTNIY
Це був ЖАХ! Дослідницьку перевтоили на конференц-зал і тричі за тиждень закривали тоді, коли в мене якраз було трохи вільного часу після пар щоб попрацювати над курсовою до захисту якої місяць лишився sad.gif

Так шо науки ніякої в мене не було sad.gif

Невже в Академії мало приміщень де можна проводити якіьс зустрічі чи круглі столи, а треба обов'язково закривати дослідницьку і дестякам студентів не давати можливість працювати і вчитись?
noddeat

(KISSLOTNIY @ 8.02.2007, 23:17:01) *

Невже в Академії мало приміщень де можна проводити якіьс зустрічі чи круглі столи, а треба обов'язково закривати дослідницьку і дестякам студентів не давати можливість працювати і вчитись?

так...В академії не просто мало відповідно обладнаних приміщень, а я б сказав, що їх нема.
навчання != наука. хоча я розумію, правникам воно непотрібно.
Smith
2 ТщвВуфе
А праники тут до чого?!
Їм навчання потрібне як нікому!

А цьогорічний сабж і справді не дуже. Але Однокурсник розказував, шо гарно говорили Шмарьова , Козюбра і Ключковський.
noddeat
соррі, завтикав. просто трохи розізлило таке ставлення. Мені, наприклад, шкода, що НаУКМА не виступає організатором солідних міжнародних конференцій, один день без бібліотеки можна потерпіти.

по сабжу:
мені здається, зробити висновок "як пройшли дні науки" неможливо, бо це набір різних не зв"Язаних між собою конференцій, і слід казати про кожну з них. Мене особисто цікавить фізика, мо хтось поділиться враженнями? Тільки без тупого "не дуже" або "круто".
KISSLOTNIY
(NodDeat @ 9.02.2007, 17:19:39) *
соррі, завтикав. просто трохи розізлило таке ставлення. Мені, наприклад, шкода, що НаУКМА не виступає організатором солідних міжнародних конференцій, один день без бібліотеки можна потерпіти.

Один - можна. А ТРИ ПРОТЯГОМ ОДНОГО ТИЖНЯ - НІ! post-1088-1104441218.gif
Veela

Погано було. В один день три мега-заходи на трьох кафедрах нашого факультету, в один час і в різних корпусах. Повбивавби.
noddeat
(KISSLOTNIY @ 9.02.2007, 23:03:35) *

Один - можна. А ТРИ ПРОТЯГОМ ОДНОГО ТИЖНЯ - НІ! post-1088-1104441218.gif

зазвичай конференції тривають від трьох до п"яти днів. Якщо менше - не буде часу на дискусії та більше цікавих доповідей, а на більше від 5 днів в народу як правило немає часу.
Infinity
Мене особисто цікавить фізика, мо хтось поділиться враженнями? Тільки без тупого "не дуже" або "круто".

smile.gif

Фізика - дуже схожа на минулі 2 роки.
Два дні (середа і четвер):

перша доповідь Марка Яковича Агре про Бозе-конденстат (оглядова)
(теорія з приводу+експериментальні дані останніх років) - дуже добре, чітко і докладно, але мало мету більш навчальну, ніж наукову (з іншого боку, є надія, що ми будемо займатися наукою smile.gif)
друга доповідь: моя про фотонні кристали (оглядова)
третя доповідь: ще одна дівчинка з 4-го про спінові гамільтоніани.

єдина доповідь в четвер:
Богдан Іванович Лев про рідкі кристали (оглядова+наукові здобутки останніх років у світі та його особисті).

Мала ще доповідати дівчинка з 5-го курсу про спекл-інтерферометрію, але не склалось.

Ну, і, звісно, чай, Петро Іванович і розмови про високе... smile.gif

Насправді, це все більше схоже на науковий семінар, де хтось щось прочитав, розібрався і розказав.

Із слухачів: 7 - 4й курс, 6 - 5й курс, Голод, Бернацька, Шиманська,Рудько, Агре, Опанасюк, Олена.

До речі, цього року, оскільки Брик помер, наукою заправляє Моренець. На науку поклали болт: крім всього іншого, до Днів науки не видається книжка з аннотаціями доповідей. Отаке.
Але це не дивує - Могилянка, як рядовий український вуз, наукою не переймається.
noddeat
Насправді, це все більше схоже на науковий семінар, де хтось щось прочитав, розібрався і розказав.

Ну, так і має бути - в неформальному колі поговорити про науку, принаймні важко чогось більше очікувати від такого заходу. Тут це називають "хербатка" - українського аналогу важко добрати, щось на кшалт "посиденьки з чаєм".

Петру Івановичу привіт.

До речі, цього року, оскільки Брик помер, наукою заправляє Моренець. На науку поклали болт: крім всього іншого, до Днів науки не видається книжка з аннотаціями доповідей. Отаке.
Але це не дивує - Могилянка, як рядовий український вуз, наукою не переймається.

Було б добре, якби це було єдиною проблемою НаУКМА. "Наукові записки" - це журнал "для своїх", він має існувати, але через обмеженість читачів і відсутність електронної версії, цінність його рівна нулю. Втім, я вже казав, здається, навіть у цій темі, що сам факт проведення раз на рік такого заходу з такою назвою і свідчить про те,що

Могилянка, як рядовий український вуз, наукою не переймається.
Tekkrr
Жахливий ОФФТОП.

Створіть будь-ласка тему.

MIT- мекка природничих наук.

Мабуть майже усі природничники чули про Массачусетський Технологічний Інститут. Насправді один з основних центрів сучасної науки. Проте не всі знають про доступність багатьох курсів цього визначного інституту. Часто навіть у відео варіанті.

http://ocw.mit.edu/OcwWeb/index.htm
Leftist
Бо мені доводилось, - і в Штатах, і в Британії, - якщо порівняти, то не все у нас так погано.

І мені доводилось smile.gif І в Британії, і в Канаді, і в Угорщині, і навіть на міжнародній конференції в Україні. Порівнювати з "Днями науки" просто недоречно.
Leftist
Буквально в усьому.

В рівні виступів. В рівні запитань і дискусії. В рівні організації.
noddeat
Буквально в усьому.

В рівні виступів. В рівні запитань і дискусії. В рівні організації.

якщо коротко, «Дні науки» — то семінар кафедральний, а не конференція. Але варто читати тему, якщо хочеться її підняти.
noddeat
rara.avis, мірятись членом у цьому форумі я (і ніхто інший) не буду. Хоч і він у мене достатньо великий. Я зробив для НаУКМА достатньо, але свій член звик тримати в трусах.

Якщо вам є що сказати по темі — кажіть. Діліться своїм досвідом, здобутками, але без наїздів.
noddeat
Якщо вже зайшла тема, почнемо з того, що у КМА, щоб взяти проектор на семінар, треба писати подання. Я мовчу про резервування авдиторії чи там актової зали. Тим, в кого вистачає сил боротися з Системою — респект. А мені вистачило один раз оформити в НаУКМА відрядження, яке було потрібне тільки для оформлення відрядження в ін-ті теорфізики, і отримати кінець кінцем 100 грн грошей за нього. Це травма на все життя, буду дітям і онукам розповідати.

Організатори — люди, і вони теж геморрою собі не бажають (вистачає того, що є в Днях науки). Тому в нас усе є як є.
Leftist
"Щоб сталися зміни, революція спочатку повинна відбутися в голові"

та ну годі вже цю дурницю де-не-попадя повторювати
.