Дон Хуан
12.01.2004, 13:39:26
1: Чого мені це коштувало...
2: Чи варто спробувати ще раз?
mala
12.01.2004, 13:46:16
Я вступила до Академії 2 рази з 3. (Без напрягів) При чому, коли я перший раз перевступала, не вистачило кілька балів.
Спробувати варто, але якщо є проблеми зі вступом до НАУКМА, то краще готуватися до вступ. тестування. І робити це не за два тижні до тестування, а хоча б за два місяці.
Feila
12.01.2004, 16:19:29
1. 40UAH for testing. 2 weeks of self-study, 11 years of school, 1.5 years of English courses, 420UAH for the first year.
2. What for? I don't sure I will be able to at the moment.
В цьому є така дилема: чи варто витрачати час на повторення деяких дисциплін, а то й вивчення з нуля того, що повністю забулося , коли твої друзі працюють, мають купу цікавих справ, і взагалі - йдуть вперед? Вчити цілий місяць чи два нікому не потрібну математику(я маю на увазі гуманітарників), фізику, хімію чи біологію, лиш щоб за декілька годин написати тест і забути все? Але варто спробувати. У будь - якому разі варто спробувати, хоча б сподіаючись на везіння. І таке в житті буває....
Klera
20.01.2004, 12:54:44
успешными были 2 раза из двух... а вот над вопросом "оно вам надА?" думать все-таки лучче загодя.
Один мій знайомий вступив у 2003 році на дві спеціальності - на економіку і право...ГІГАНТ...і, не повірите,...пішов у Шевченка.
Бо батьки сказали, що там пристижніше! :evil: От цього я не розумію!
Hitch
24.01.2004, 23:20:36
Один мій знайомий вступив у 2003 році на дві спеціальності - на економіку і право...ГІГАНТ...і, не повірите,...пішов у Шевченка.
Бо батьки сказали, що там пристижніше! :evil: От цього я не розумію!
А він поступив на економ теорію, чи на фінінси? Адже конкурси там відрізнялись досить радикально...
[А він поступив на економ теорію, чи на фінінси? Адже конкурси там відрізнялись досить радикально...
Суть не в тому, ... але взагалі здається на фінанси.
Hitch
25.01.2004, 22:42:02
Просто, на фінанси конкурс був пыд 18 чоловік, а на теорію - менше 10. Точно не пам'ятаю, хоч і працював у приймалці.
Просто, на фінанси конкурс був пыд 18 чоловік, а на теорію - менше 10. Точно не пам'ятаю, хоч і працював у приймалці.
Звичайно, різниц є, та коли людина забирає документи та йде у Шевченка лиш через те, що батьки вважають це за претиж.......ну я чогось не розумію тоді.
Anonymous
26.01.2004, 14:32:23
Звичайно, різниц є, та коли людина забирає документи та йде у Шевченка лиш через те, що батьки вважають це за претиж.......ну я чогось не розумію тоді.
Ага, найвеселіш буде, коли він зрозуміє, що до чого і захоче знову поступати в Могилу :-)
Ага, найвеселіш буде, коли він зрозуміє, що до чого і захоче знову поступати в Могилу :-)
В тому то й справа, він і тоді хотів йти до нас... але послухався батьків, зараз плаче.Та вже пізно.....
Berman
30.01.2004, 19:25:38
Мой хороший друг (не будем называть его тут, кто знает догадается) поступил в НаУКМА:
1. 1999г. - ФПрН (биология) 1.5 года отучился
2. 2001г. - ФГСН (филология) 1 год
3. 2003г. - Фи (информатика) через день вылетит, всего 0.5 года продержался
3 попытки - 3 поступления. (100% поступаемость при 100% вылетаемости). Скажу Вам сразу любой конкурс ему не проблема.
Кому не слабо повторить результаты!!???
BAHO
30.01.2004, 19:29:24
Это кто ж тут у нас такой загадочный
подивимось, як буде наступного року :)
слухав би старших, було б у нього всього 2 незаліки!
а краще б на пари ходив :)
1. 1999г. - ФПрН (биология) 1.5 года отучился
2. 2001г. - ФГСН (филология) 1 год
3. 2003г. - Фи (информатика) через день вылетит, всего 0.5 года продержался
3 попытки - 3 поступления. (100% поступаемость при 100% вылетаемости). Скажу Вам сразу любой конкурс ему не проблема.
А в 2004 году твой друг не будет нарушать своей традиции, он снова придёт на тестирование?
в 2005 повинен прийти
хєх, а 1999 рік був дійсно цікавий на події, в тому числі він дав багато однокурсників, вже колишніх :)
Kunia
31.01.2004, 08:56:37
ти в нас взагалі дідусь з шикариним досвідом 1 курсу;)
Kenya
31.01.2004, 12:20:44
З першого разу - не вступив (пішов на контракт ДКТ)
А от з другого - без напрягу і на дві спеціальності (ДКТ - 3й, Соціологія - 5й...)
Це коштувало... великих психологічних навантажень, і тижня напружених занять!
як показує практика, шкільних знань цілком вистачає :)
ну, може, треба тиждень-другий до іспитів щось почитати для упорядкованності
якщо ж знань не було, то вибачайте
отже, виходить, що курси для тих, хто вчився і не погано, і не добре :)
що ж до незнання окремих предметів, то well, у нас в школі, наприклад, англійської не було і сам її я не вчив, а маленький бал з одного з предметів не критичний, у мене було менше 20% (хоча для кого як :)
Anonymous
1.02.2004, 20:13:08
[quote]
З першого разу - не вступив (пішов на контракт ДКТ)
А от з другого - без напрягу і на дві спеціальності (ДКТ - 3й, Соціологія - 5й...)
Це коштувало... великих психологічних навантажень, і тижня напружених занять!
І ТІЛЬКИ?
Kunia
1.02.2004, 20:27:37
я після школи неквапно 2 тижні готувався..
З приводу незнання одного з предметів, це точно, особливо коли це, наприклад, математика для гуманітаріїв. Але найголовніше - знання профільних дисциплін, своїх.
Kunia
1.02.2004, 20:37:44
і, певне, троха фортуни..
avb
цікаво, як математика для гуманітаріїв так нормально, а коли історія для математиків?
а що, після школи відразу вже був поділ на гуманітаріїв та технарів :?)
мені, наприклад, все одно, математика чи філософія, і взагалі людина по можливості повинна у всіх таких речах розбиратися (ніхто не каже про професійний рівень)
так що не требя ля-ля, я не вірю в поділ на гуманітаріїв та ні
Kunia
1.02.2004, 20:48:16
Наголошується, що тестування призначене для атестації середнього рівня шкільних знань. так що ніяких кроків вбік%)
я навіть не розумію, набіса тепер можна вибирати на тестах з декількох блоків "професійні"
Готовился два месяца ](*,) ...
Правда только по одному предмету: английскому языку; предмета у меня такого в школе не было, а поступить хотелось.
Поступил с первого раза на природу самым последним в рейтинге, потом подсчитал балы и понял, что на ДКТ я был бы в первой десятке: сыграл бы свою роль максимум по математике
Romka_Bomka
2.02.2004, 14:15:32
As for me я поступив з другого разу аж на два факультети: ДКТ і фізику. Вибрав звичайно :wink: ДКТ!!! Мій улюблений факультет з моїм улюбленим :!: деканом!!!
ironmax
2.02.2004, 15:06:06
Вступив з першого разу на ФГСН у 2000 році (тіпа повимахуватися перед однокласниками, половина з яких тепер в Політєхє сидять

), готувався десь місяць, по всім предметам. Останінй за рейтингом при вступі, але, думаю (тьфу-тьфу -тьфу) бути далеко не останнім при випуску... На економіку чи на ДКТ не пробував - математику всю завалив на тесті... :x
naamah
2.02.2004, 15:16:13
А мене наступного дня після здачі документів "швидка" забрала, і ніякої підготовки під крапельницями ясно що не було. Ще й довелося попроситися, щоб виписали за день до іспиту....
Romka_Bomka
2.02.2004, 15:17:11
Трохи "абідна", що башковиті люди навіть не пробують вступити в Могилу тільки тому, що бояться провалитися і бути піднятими на глум однокласників та вчителів типу: "Та куди тобі!!! Це ж Могилянка, це тобі не бабку паралізовану в ліфті мацати!!!". У мене особисто було 2 (як мінімум) однокласники, які, ИМХО, поступили б у Могилу на хороші факультети.
Kunia
2.02.2004, 21:12:29
Якщо бояться, то нафік вони тут треба?
Мені персонально не казали "куди ти замахнувся", хоча батьків дехто з батьків однокласників і, здається, навіть класна керівничка питали "куда вы претёсь???".
Мене хіба перепитували "Ой, чом же ти подав документи лише туди, а раптом пролетиш", на що я відповідав "не каркайте і все буде ОК":)
... згодом лише питали "скіко ви заплатили.. це ж Києво-Могилянська...туди так просто не поступають":)
[quote="Kunia"]Якщо бояться, то нафік вони тут треба?quote]
А бояться вони, бо їх залякують у школах. З власного досвіду знаю - у мене в школі завуч усіх повідмовляла поступати в Академію, ну майже всіх....
Вона боялася, що багато дітей не поступлять, зіпсують собі цим життя, або хоча б частину і до того ще впаде рейтинг школи. :x
KaHaPiC
2.02.2004, 23:23:37
А она не подумала, что поступать можно сразу в несколько ВУЗов?
Romka_Bomka
3.02.2004, 12:10:47
Якщо бояться, то нафік вони тут треба?
Мені персонально не казали \"куди ти замахнувся\", хоча батьків дехто з батьків однокласників і, здається, навіть класна керівничка питали \"куда вы претёсь???\".
Мене хіба перепитували \"Ой, чом же ти подав документи лише туди, а раптом пролетиш\", на що я відповідав \"не каркайте і все буде ОК\":)
... згодом лише питали \"скіко ви заплатили.. це ж Києво-Могилянська...туди так просто не поступають\":)
Мене особисто також залякували, навіть зустріла якось вчителька з української мови і каже мені "Рома, чого ти зібрався в Могилянку поступати? Це ж такий вуз!!! От не поступиш, розстроїшся і зіпсуєш своє життя!!! Поступай у якийсь простенький вуз на ту ж спеціальність і будеш знати, що точно поступиш!!!"
У мене від такої антипропаганди і антипідтримки челюха впала на груди!!!

Чому вона мене не підтримала, а навпаки відмовляла???

Але менше з тим - я не поступив першого разу, але досяг свого з другого - і я зовсім не жалкую про те, що не поступав у якийсь ПТУ просто щоб рік не втрачати!!! Я задоволений тим що поступив, хоч і втратив (навіть не те що втратив, просто не вчився) рік. :!: :!: :!:
Anonymous
4.02.2004, 16:40:48
та ці тести - просто посмішка фортуни. І абсолютно нічого не показують. Ну пощастило - вступив. Не дуже - не вступив. Хоча це ще питання - коли всеж таки пощастило. І знання шкільної програми, "шкільні знання" , якщо таке поняття взагалі існує, бо швидше можна говорити про шкільні незнання, - тут абсолютно ні до чого.
-n 2.1 /shadow
Anonymous
4.02.2004, 16:44:04
-n 2.1 /shadow
Leftist
4.02.2004, 17:19:14
-n 2.1, 2.5 /shadow
2 Alf
Поділу як такого не було, але існують просто спеціалізовані школи, от наприклад, у мене була гуманітарна школа і математики у нас було набагато менше, ніж у інших, скажімо технічних школах.
А з приводу тестування - модуль з математики досить важко написати гуманітарію, якщо розв"язувати всі задачі. Мені потрібно годину, щоб їх зрозуміти та розв"язати, а є лиш кілька хвилин на кожну.
(Тільки будь ласка без наїздів)
Я на тесті написала те, що не треба було розв"язувати, відповіла на питання, а все інше "пальцем в небо", 5 відгадала. Питання "якого паритися півроку, інтенсивно вчити математику?"
KaHaPiC
5.02.2004, 23:32:40
Чтобы потом не приходилось доставать калькулятор, чтобы пересчитать в магазине стоимость покупки учитывая НДС, цену валюты и сезонную скидку.
Чтобы потом не приходилось доставать калькулятор, чтобы пересчитать в магазине стоимость покупки учитывая НДС, цену валюты и сезонную скидку.
Ну вот.... я ж просила.
Для всего этого не нужно ж знать всех теорем по геометрии.....
mala
10.02.2004, 14:00:24
А мене ніхто не залякував, але ніхто і не вірив, що я вступила власними силами, бо всі "генії нашого класу", які хотіли вступити, пролетіли, при чому з великою дистанцією в балах... А тепер я ще раз вступила. Єдина різниця: після школи (2000 рік) я ніфіга не повторювала, а цього року довелося дещо почитати, бо все забула, да і після трьох років гуманітарного вступати на соціологію....
Romka_Bomka
10.02.2004, 14:25:00
І як тобі після 3-річного гуманітарного навчання перепоступати на соціологію??? Навіщо так змінювати напрямок навчання?? Чи тебе задовбали гуманітарії? :wink:
KaHaPiC
11.02.2004, 12:36:20
нужно предложить академии организовать официальный "клуб второгодников" - людей, которых по каким-то обстоятельствам сильно прет учится в академии и они регульярно в нее перепоступают. :-)
KaHaPiC
непогана ідея :)
я б там буви почесним..ну цим...учасником
KaHaPiC
11.02.2004, 17:01:22
а я б лучше головой был у этого клуба, а не этим, как его... участником :-)
Rocky
11.02.2004, 18:52:34
-n 2.1 /shadow
KaHaPiC
11.02.2004, 19:02:08
-n 2.1 /shadow
lexx
12.02.2004, 06:33:19
Когда я забирал аттестат после окончания школы (пластиковые тогда только ввели и привезли через пару недель после последнего звонка и выдавали в директорской), директрисса прочитала мне 25 минутную лекцию о том, как важно не упустить свой шанс в жизни. Это вместо 30 секундного диалога "Фамилия?.. Вот аттестат... Напишите куда поступили." И только вконце монолога она обранила фразу о НаУКМА.
Romka_Bomka
12.02.2004, 16:17:03
Так вона тебе наставляла на поступання у НаУКМА??? Чи просто терла про те, що туди важко поступити!!!

: