Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Вступ до НаУКМА
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для абітурієнтів
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
Дон Хуан
1: Чого мені це коштувало...
2: Чи варто спробувати ще раз?
mala

Я вступила до Академії 2 рази з 3. (Без напрягів) При чому, коли я перший раз перевступала, не вистачило кілька балів.
Спробувати варто, але якщо є проблеми зі вступом до НАУКМА, то краще готуватися до вступ. тестування. І робити це не за два тижні до тестування, а хоча б за два місяці.
Feila

1. 40UAH for testing. 2 weeks of self-study, 11 years of school, 1.5 years of English courses, 420UAH for the first year.
2. What for? I don't sure I will be able to at the moment.
avb
В цьому є така дилема: чи варто витрачати час на повторення деяких дисциплін, а то й вивчення з нуля того, що повністю забулося , коли твої друзі працюють, мають купу цікавих справ, і взагалі - йдуть вперед? Вчити цілий місяць чи два нікому не потрібну математику(я маю на увазі гуманітарників), фізику, хімію чи біологію, лиш щоб за декілька годин написати тест і забути все? Але варто спробувати. У будь - якому разі варто спробувати, хоча б сподіаючись на везіння. І таке в житті буває....
Klera
успешными были 2 раза из двух... а вот над вопросом "оно вам надА?" думать все-таки лучче загодя.
avb
Один мій знайомий вступив у 2003 році на дві спеціальності - на економіку і право...ГІГАНТ...і, не повірите,...пішов у Шевченка.
Бо батьки сказали, що там пристижніше! :evil: От цього я не розумію!
Hitch
Один мій знайомий вступив у 2003 році на дві спеціальності  - на економіку і право...ГІГАНТ...і, не повірите,...пішов у Шевченка.
Бо батьки сказали, що там пристижніше! :evil:  От цього я не розумію!

А він поступив на економ теорію, чи на фінінси? Адже конкурси там відрізнялись досить радикально...
avb
[А він поступив на економ теорію, чи на фінінси? Адже конкурси там відрізнялись досить радикально...

Суть не в тому, ... але взагалі здається на фінанси.
Hitch
Просто, на фінанси конкурс був пыд 18 чоловік, а на теорію - менше 10. Точно не пам'ятаю, хоч і працював у приймалці.
avb
Просто, на фінанси конкурс був пыд 18 чоловік, а на теорію - менше 10. Точно не пам'ятаю, хоч і працював у приймалці.

Звичайно, різниц є, та коли людина забирає документи та йде у Шевченка лиш через те, що батьки вважають це за претиж.......ну я чогось не розумію тоді.
Anonymous
Звичайно, різниц є, та коли людина забирає документи та йде у Шевченка лиш через те, що батьки вважають це за претиж.......ну я чогось не розумію тоді.

Ага, найвеселіш буде, коли він зрозуміє, що до чого і захоче знову поступати в Могилу :-)
avb

Ага, найвеселіш буде, коли він зрозуміє, що до чого і захоче знову поступати в Могилу :-)

В тому то й справа, він і тоді хотів йти до нас... але послухався батьків, зараз плаче.Та вже пізно.....
Berman
Мой хороший друг (не будем называть его тут, кто знает догадается) поступил в НаУКМА:

1. 1999г. - ФПрН (биология) 1.5 года отучился
2. 2001г. - ФГСН (филология) 1 год
3. 2003г. - Фи (информатика) через день вылетит, всего 0.5 года продержался

3 попытки - 3 поступления. (100% поступаемость при 100% вылетаемости). Скажу Вам сразу любой конкурс ему не проблема.

Кому не слабо повторить результаты!!???
BAHO
Это кто ж тут у нас такой загадочный lol.gif
alf
подивимось, як буде наступного року :)
слухав би старших, було б у нього всього 2 незаліки!
а краще б на пари ходив :)
avb

1. 1999г. - ФПрН (биология) 1.5 года отучился
2. 2001г. - ФГСН (филология) 1 год
3. 2003г. - Фи (информатика) через день вылетит, всего 0.5 года продержался
3 попытки - 3 поступления. (100% поступаемость при 100% вылетаемости). Скажу Вам сразу любой конкурс ему не проблема.

А в 2004 году твой друг не будет нарушать своей традиции, он снова придёт на тестирование?
alf
в 2005 повинен прийти
хєх, а 1999 рік був дійсно цікавий на події, в тому числі він дав багато однокурсників, вже колишніх :)
Kunia
ти в нас взагалі дідусь з шикариним досвідом 1 курсу;)
Kenya
З першого разу - не вступив (пішов на контракт ДКТ)
А от з другого - без напрягу і на дві спеціальності (ДКТ - 3й, Соціологія - 5й...)

Це коштувало... великих психологічних навантажень, і тижня напружених занять!
alf
як показує практика, шкільних знань цілком вистачає :)
ну, може, треба тиждень-другий до іспитів щось почитати для упорядкованності
якщо ж знань не було, то вибачайте
отже, виходить, що курси для тих, хто вчився і не погано, і не добре :)
що ж до незнання окремих предметів, то well, у нас в школі, наприклад, англійської не було і сам її я не вчив, а маленький бал з одного з предметів не критичний, у мене було менше 20% (хоча для кого як :)
Anonymous
[quote]З першого разу - не вступив (пішов на контракт ДКТ)
А от з другого - без напрягу і на дві спеціальності (ДКТ - 3й, Соціологія - 5й...)

Це коштувало... великих психологічних навантажень, і тижня напружених занять!

І ТІЛЬКИ? ai.gif
Kunia
я після школи неквапно 2 тижні готувався..
avb
З приводу незнання одного з предметів, це точно, особливо коли це, наприклад, математика для гуманітаріїв. Але найголовніше - знання профільних дисциплін, своїх. biggrin.gif
Kunia
і, певне, троха фортуни..smile.gif
alf
avb
цікаво, як математика для гуманітаріїв так нормально, а коли історія для математиків?
а що, після школи відразу вже був поділ на гуманітаріїв та технарів :?)
мені, наприклад, все одно, математика чи філософія, і взагалі людина по можливості повинна у всіх таких речах розбиратися (ніхто не каже про професійний рівень)
так що не требя ля-ля, я не вірю в поділ на гуманітаріїв та ні
Kunia
Наголошується, що тестування призначене для атестації середнього рівня шкільних знань. так що ніяких кроків вбік%)
я навіть не розумію, набіса тепер можна вибирати на тестах з декількох блоків "професійні"
BAHO
Готовился два месяца ](*,) ...
Правда только по одному предмету: английскому языку; предмета у меня такого в школе не было, а поступить хотелось.

Поступил с первого раза на природу самым последним в рейтинге, потом подсчитал балы и понял, что на ДКТ я был бы в первой десятке: сыграл бы свою роль максимум по математике smile.gif
Romka_Bomka
As for me я поступив з другого разу аж на два факультети: ДКТ і фізику. Вибрав звичайно :wink: ДКТ!!! Мій улюблений факультет з моїм улюбленим :!: деканом!!!
ironmax
Вступив з першого разу на ФГСН у 2000 році (тіпа повимахуватися перед однокласниками, половина з яких тепер в Політєхє сидять lol.gif ), готувався десь місяць, по всім предметам. Останінй за рейтингом при вступі, але, думаю (тьфу-тьфу -тьфу) бути далеко не останнім при випуску... На економіку чи на ДКТ не пробував - математику всю завалив на тесті... :x
naamah
А мене наступного дня після здачі документів "швидка" забрала, і ніякої підготовки під крапельницями ясно що не було. Ще й довелося попроситися, щоб виписали за день до іспиту....
Romka_Bomka
Трохи "абідна", що башковиті люди навіть не пробують вступити в Могилу тільки тому, що бояться провалитися і бути піднятими на глум однокласників та вчителів типу: "Та куди тобі!!! Це ж Могилянка, це тобі не бабку паралізовану в ліфті мацати!!!". У мене особисто було 2 (як мінімум) однокласники, які, ИМХО, поступили б у Могилу на хороші факультети.
Kunia
Якщо бояться, то нафік вони тут треба?
Мені персонально не казали "куди ти замахнувся", хоча батьків дехто з батьків однокласників і, здається, навіть класна керівничка питали "куда вы претёсь???".
Мене хіба перепитували "Ой, чом же ти подав документи лише туди, а раптом пролетиш", на що я відповідав "не каркайте і все буде ОК":)
... згодом лише питали "скіко ви заплатили.. це ж Києво-Могилянська...туди так просто не поступають":)
avb
[quote="Kunia"]Якщо бояться, то нафік вони тут треба?quote]

А бояться вони, бо їх залякують у школах. З власного досвіду знаю - у мене в школі завуч усіх повідмовляла поступати в Академію, ну майже всіх....
Вона боялася, що багато дітей не поступлять, зіпсують собі цим життя, або хоча б частину і до того ще впаде рейтинг школи. :x
KaHaPiC
А она не подумала, что поступать можно сразу в несколько ВУЗов?
Romka_Bomka
Якщо бояться, то нафік вони тут треба?
Мені персонально не казали \"куди ти замахнувся\", хоча батьків дехто з батьків однокласників і, здається, навіть класна керівничка питали \"куда вы претёсь???\".
Мене хіба перепитували \"Ой, чом же ти подав документи лише туди, а раптом пролетиш\", на що я відповідав \"не каркайте і все буде ОК\":)
... згодом лише питали \"скіко ви заплатили.. це ж Києво-Могилянська...туди так просто не поступають\":)

Мене особисто також залякували, навіть зустріла якось вчителька з української мови і каже мені "Рома, чого ти зібрався в Могилянку поступати? Це ж такий вуз!!! От не поступиш, розстроїшся і зіпсуєш своє життя!!! Поступай у якийсь простенький вуз на ту ж спеціальність і будеш знати, що точно поступиш!!!"
У мене від такої антипропаганди і антипідтримки челюха впала на груди!!! ai.gif Чому вона мене не підтримала, а навпаки відмовляла???
ai.gif Але менше з тим - я не поступив першого разу, але досяг свого з другого - і я зовсім не жалкую про те, що не поступав у якийсь ПТУ просто щоб рік не втрачати!!! Я задоволений тим що поступив, хоч і втратив (навіть не те що втратив, просто не вчився) рік. :!: :!: :!:
Anonymous
та ці тести - просто посмішка фортуни. І абсолютно нічого не показують. Ну пощастило - вступив. Не дуже - не вступив. Хоча це ще питання - коли всеж таки пощастило. І знання шкільної програми, "шкільні знання" , якщо таке поняття взагалі існує, бо швидше можна говорити про шкільні незнання, - тут абсолютно ні до чого.
-n 2.1 /shadow
Anonymous
-n 2.1 /shadow
Leftist
-n 2.1, 2.5 /shadow
avb
2 Alf
Поділу як такого не було, але існують просто спеціалізовані школи, от наприклад, у мене була гуманітарна школа і математики у нас було набагато менше, ніж у інших, скажімо технічних школах.
А з приводу тестування - модуль з математики досить важко написати гуманітарію, якщо розв"язувати всі задачі. Мені потрібно годину, щоб їх зрозуміти та розв"язати, а є лиш кілька хвилин на кожну.
(Тільки будь ласка без наїздів)
Я на тесті написала те, що не треба було розв"язувати, відповіла на питання, а все інше "пальцем в небо", 5 відгадала. Питання "якого паритися півроку, інтенсивно вчити математику?"
KaHaPiC
Чтобы потом не приходилось доставать калькулятор, чтобы пересчитать в магазине стоимость покупки учитывая НДС, цену валюты и сезонную скидку.
avb
Чтобы потом не приходилось доставать калькулятор, чтобы пересчитать в магазине стоимость покупки учитывая НДС, цену валюты и сезонную скидку.

Ну вот.... я ж просила.
Для всего этого не нужно ж знать всех теорем по геометрии.....
mala
А мене ніхто не залякував, але ніхто і не вірив, що я вступила власними силами, бо всі "генії нашого класу", які хотіли вступити, пролетіли, при чому з великою дистанцією в балах... А тепер я ще раз вступила. Єдина різниця: після школи (2000 рік) я ніфіга не повторювала, а цього року довелося дещо почитати, бо все забула, да і після трьох років гуманітарного вступати на соціологію....
Romka_Bomka
І як тобі після 3-річного гуманітарного навчання перепоступати на соціологію??? Навіщо так змінювати напрямок навчання?? Чи тебе задовбали гуманітарії? :wink: biggrin.gif
KaHaPiC
нужно предложить академии организовать официальный "клуб второгодников" - людей, которых по каким-то обстоятельствам сильно прет учится в академии и они регульярно в нее перепоступают. :-)
alf
KaHaPiC
непогана ідея :)
я б там буви почесним..ну цим...учасником
KaHaPiC
а я б лучше головой был у этого клуба, а не этим, как его... участником :-)
Rocky
-n 2.1 /shadow
KaHaPiC
-n 2.1 /shadow
lexx
Когда я забирал аттестат после окончания школы (пластиковые тогда только ввели и привезли через пару недель после последнего звонка и выдавали в директорской), директрисса прочитала мне 25 минутную лекцию о том, как важно не упустить свой шанс в жизни. Это вместо 30 секундного диалога "Фамилия?.. Вот аттестат... Напишите куда поступили." И только вконце монолога она обранила фразу о НаУКМА.
Romka_Bomka
Так вона тебе наставляла на поступання у НаУКМА??? Чи просто терла про те, що туди важко поступити!!! question.gif:
.