Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Пані Калиновська
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для студентів і викладачів > Мови
1, 2
Растамашка
Люди!!!У когось є якесь зілля для боротьби з нечистою силою??? :twisted:
Чи багатьом так пощастило з викладачем???
Targonia
Ти ще, мабуть, просто не оцінила п. Калиновську. У мене вона також викладала на 1 курсі. Купа вражень. Від різко негативних до най позитивніших. Але ж ВРАЖЕНЬ, чорт забирай, ВРАЖЕНЬ!!! Скільки експресії! Скільки емоцій! Головне, навчитися сприймати її правильно. У мене. щоправда, в результаті вийшло лише 87 балів, але це через те, що я забивав на деякі домашки, які мені видавалися нудними. Але ці домашки були нудними лише в порівнянні з рештою, де можна було якось себе проявити. А її тести, це ж фантастика!!!
Яке зілля? Про що ти говориш?
CKLEASHCH
Targonia:
У мене. щоправда, в результаті вийшло лише 87 балів
- бідненький - чого ж так мало. Моїм знайьмим, які мали все 5 вона трійки ставила. . (в мене особисто немає причин на неї жалітися (76,91), але людей які її люблять я знаю мало)
CKLEASHCH
А взагалі я її колись дуже поважав. Та потім почув багато разказів, що вона російською говорить і перестав. (я нічого проти російської не маю - але людина, яка всіх вчить поважати рідну мову і в той же час сміється з депутатів і інших, хто говорить суржиком, чи російськоюі. т. д. , а сама цього не робить, на повагу не заслудила ). Хоча дуже надіюсь, що то все шо говорять - брехня.
Alexa
Та потім почув багато разказів, що вона російською говорить....
Хоча дуже надіюсь, що то все шо говорять - брехня.

Таки брехня!!! Тетя дуже багато вимагає, гарні оцінки ставить тільки улюбленцям... Чула, що в цьому триместрі багато незаліків поставила, хоча можно перездати на початку другого триместра.
"Гарних" канікул тим, кому не пощастило!!!
Feniks
Відгуки про пані Калиновську і справді досить суперечливі. Я сам досі не вирішив, як я до неї ставлюся. У будь-якому випадку, згоден - яскрава й неординарна людина. У нас після неї залишилася крилата фраза - "Наша мова - Калиновська". lol.gif
Targonia
А моя одногрупниця ще говорила, що п. Калиновська в домашніх умовах абсолютно інша людина. А ще вона казала, що це - не власні спостереження lol.gif
Anonymous
Не розумію, людина яка вірить усьому що чує - не дуже кмітлива, Оксана Вєчеславівна найкраща викладачка з усіх кого я знаю... lol.gif
Mari4ka
Калиновська - супер викладачка!! на таких УКМА і тримається!!! Вона в мене на курсах викладала і я на 5о відсотків їй завдячую свій вступ!!!
Anonymous
А як вона казала - "Це вже вобше!" Дуже чиста українська мова, як на мене )))))
А ще вона одного разу, вже на старшому курсі, привіталася російською!
CKLEASHCH
А як вона казала - \"Це вже вобше!\" Дуже чиста українська мова, як на мене )))))
А ще вона одного разу, вже на старшому курсі, привіталася російською!
- мені ткаож багато розказували про те, що вона російською говорить - зокрема казали, що бачили, як вона в аптеці на контрактовій площі щось купляла і зверталась російською, а також що в !могилянці в їдальні, навіть казали, що чули як вона з Голосовськю (ака Рогочовою) говорила російською і т д
Але постає запитання - чи варто вірити!!!
Завжди про такких людей придумують щось таке, що компроментує їх на грунті того за, що вони найбільше боряться і за, що їх варто поважати!!! Такщо задумайтесь!!! Чи варто в це вірити!!! Саме цікаво - що не бачив жоюної людини, яка б чула що вона говорить російською!!! Всі розказують що їм розказували!!! Так давайте будемо реалістами і перестанемо вірити в інопланетян (яких доречі тоже ніхто з нас не бачив - а нам тільки розказували, шо розаказували, що бачили)
А щодо того чи поважати її??? Поважати її дійсно є за, що. Мало хто з викладачів ставиться до своєї роботи так як вона... і якби так ставились всі - то думаю що більшість могилянців після акедемії мали б на 5-10 пунктів вищий IQ.
Anonymous
НАРОД! Я, ПОПРИК, ЗАВДЯКИ ЇЙ СТАВ НАЦІОНАЛІСТОМ І ПОЛЮБИВ ЧУЖУ ДЛЯ МЕНЕ МОВУ (Я МОСКАЛЬ НАПОЛОВИНУ ТА ЩЕ Й "ЗЕМЛЯК ЯНУКОВИЧА"
Mystery
Калиновська сувора, чого вже гріха таїти. Але після закінчення навчання саме вона належить до тих викладачів, яких я досі пам"ятаю, разом зі Сніжком (о, економісти 1999 року вступу мене зрозуміють biggrin.gif ), Шереметою, Мальцевою, Шпортюком, Лук"яненко, Лосєвим, Смірновою. Бо це високо освічені та інтелігентні особистості. У яких варто вчитися. А що вимагають багато, так на то ми і могилянка, чи не так? lol.gif
Darusya
Калиновська просто супер! Наряду з Бурбаном найяскравіша особистість (з викладачів) на І курсі! ЇЇ підхід до навчального процесу просто не має собі рівних. Скажу по секрету мала з курсу чи трійку чи найменшу четвірку (бо ледащо) не пригадую вже.
На першій же лекції пані Оксана мене конкретно попустила, але зробила це так красиво і елегантно, що одразу викликало у мене повагу до неї як до людини і викладача. А взагалі, не приймайте її суворий погляд близько до серця, ставтеся з гумором і вчіться (бо у Калиновської реально є чому навчитися)... cool.gif
Soviz
Пані Калиновська дійсно є професіоналом у своїй галузі, і багато чому може навчити. Але, як людина вона мені не дуже до вподоби, адже я не люблю викладачів, що принижують студентів. :angry:
Гість_Дівулька
я досі пам”ятаю, разом зі Сніжком (о, економісти 1999 року вступу мене зрозуміють  ), Шереметою, Мальцевою, Шпортюком, Лук”яненко, Лосєвим, Смірновою. Бо це високо освічені та інтелігентні особистості.

Шпортюк - інтелігентна особистість??? це щось новеньке biggrin.gif Інтелігентність - це, чи не в першу чергу, такт і повага до людей. самоствердження за рахунок зелених першокурсників аж ніяк не є ознакою інтелігентності.
Крім того, високою якістю лекцій Володимир Григорович теж не грішили. Зате кокетливі дєвочкі мали непогані шанси, щебечучи і кліпаючи очками, дістати у нього на десяток балів більше, ніж заслуговували.
Андруша
Супер! Цікаво, стрьомно, весело - за два роки я бачив мало викладачів її рівня! smile.gif
Гість
Пані Калиновська - це та людина, якій хочеться сказати величезне ДЯКУЮ. Люди, вона ж не принижує вас, вона намагається зробити так, щоб ви, прослухавши цей курс, стали, навпаки, вищими морально. Вона робить з сірої юрби людей, особистостей, які знають, до чого вони прагнуть, які вміють працювати багато і плідно, які визначились зі своїми переконаннями. Але це бачить тільки той, хто хоче побачити
osoba
Калиновська - це супер!!! звісно, у кожної людини свої волошки, але ж... сперше її дивні манери дійсно трохи шокували (вона неординарна, це точно, а це ж перший триместр навчання, люди тільки після школи), але потім я те все оцінила, і дуже високо... її приколи, це вищий клас... її любов до мови очевидна хоча б з того, як вона дочлухається до того, що говорять студенти та знаходить ті приколи, а також з її зацікавлення сленгом та новими ”сталими висловами” у ньому

А коли я дізналась, що вона була новацькою сестричкою (у Пласті...)

І нізащо не повірю, що людина з такими якостями (та ще й пластунка в минулому) може розмовляти російською чи суржиком (крім як для іронії, напр. її ”панятноє дєло” - коли ляпнеш щось ”суржикоподібне” biggrin.gif
osoba
попередній пост був не мій (треба вчасно логаут робити)
tatarin_art
(osoba @ 17.01.2005, 02:19:09)
А коли я дізналась, що вона була новацькою сестричкою (у Пласті...)

І нізащо не повірю, що людина з такими якостями (та ще й пластунка в минулому) може розмовляти російською чи суржиком (крім як для іронії, напр. її ”панятноє дєло” - коли ляпнеш щось ”суржикоподібне” biggrin.gif
*

Ніфіга собі!?!? blink.gif Оце так новина!! ohmy.gif
А ми сьгодні на парі інсценували маленький епізод колядування. Їй сподобалось.
ambrozia
(CKLEASHCH @ 20.12.2003, 22:43:01)
Targonia:
У мене. щоправда, в результаті вийшло лише 87 балів
- бідненький - чого ж так мало. Моїм знайьмим, які мали все 5 вона трійки ставила. . (в мене особисто немає причин на неї жалітися (76,91), але людей які її люблять я знаю мало)
*

НЕ знаєш людей, які її ЛЮБЛЯТЬ?!! То познайомся зі мною і 115-ма моїми однокурсниками! (Всього нас 120).
Guest
(Targonia @ 27.12.2003, 16:55:21)
А моя одногрупниця ще говорила, що п. Калиновська в домашніх умовах абсолютно інша людина. А ще вона казала, що це - не власні спостереження lol.gif
*

А хто був у неї вдома?
І як воно? no.gif
zzzzz
(Mystery @ 17.06.2004, 11:29:47)
Калиновська сувора, чого вже гріха таїти. Але після закінчення навчання саме вона належить до тих викладачів, яких я досі пам”ятаю, разом зі Сніжком (о, економісти 1999 року вступу мене зрозуміють biggrin.gif ), Шереметою, Мальцевою, Шпортюком, Лук”яненко, Лосєвим, Смірновою. Бо це високо освічені та інтелігентні особистості. У яких варто вчитися. А що вимагають багато, так на то ми і могилянка, чи не так? lol.gif
*

Калиновська -- за неї я людбю могилу!
Сніжко -- розумний, незвичайний, таких зараз мало.
Шеремета, Мальцева -- без коментарів, найцікавіші курси.
Щпортюк -- найкращі спогади втраченої молодості!
А от Лосєв, Смірнова -- не сподобались...
Shyko
УУ, люди, це ТАКА жінка!!!! Як і всі мої однокурсники, спершу я була в шоці...Вона знавалася мені дуже демонстративною...Але потім...Знаєте, я просто ридала, коли в нас стала викладати Симонова...уявіть, після пар Калиновської слухати стару жінку, яка розказує, як вона працювала в інституті мовознавства...після її пар ми просто з принципу говорили російсько..А от Оксана - інша річ. Через неї хочеться стати...кращим! Правда!
А ще я з нею ...сиділа з одною партою biggrin.gif на польській. Вона разхом зі мною ходила на польську до Ядвіги...Весело, сидиш з прєподом, який старанненько записує конспект, як і ти! Та шо там казати..Калиновська прекрасна!
Писанка
Привіт! Друзі!
Подаю переписи на подолання Калиновської! А є такі? Плачте :cry: діти, бо нема! Ну хіба що попробуєте настояти цвіт папороті: збирати 5 років, тримати під лівою пахою(ближче серця) і настоювати на сльзах-радості. А якщо хочеш один з другим пірнути їй у душу, то раджу з МАВКАМИ не жартувати. Дай Ти си спокій! А те що по расійску гаварит , то щоб ви ”дурні ”слухали і такого не робили!!!!! Бо так не можна!!! От і память у неї, а я уже усе совсєм забила . Тільки розумію. І ще: намовте свою учитєльніцу поїхати на ”Ясні зорі і на чисті води” :D БАЖАЮ УСПІХІВ!
tatarin_art
2 Писанка: Найліпше зілля це підготування до страшнючої коньрольної яка завтра відбудеться! Можливо в мене така ідеологія внаслідок активного промивання мізків, але... wink.gif
Андруша
ГИ, ТА НІЧОГО СТРАШНОГО В НІЙ НЕМА...
нАСКІЛЬКИ Я ПАМЯТАЮ, ПАНІ КАЛИНОВСЬКА ГАРНО ДО НЕЇ ПІДВОДИТЬ, ТАК ЩО ОСОБЛИВИХ ЗДІБНОСТЕЙ НЕ ВИМАГАЄТЬСЯ...
victorius
По-моєму, гарну сторону тут описали досить детально, тому варто задля встановлення рівноваги описати і вади, які були помічені мною. Як мені здалося, це людина настрою. При тому її настрій покращується чим більший номер групи. Я був у 6-ій, а потім у 4-ій групі. Різниця велика. До того ж в 4-ій групі більшість її не любили і вважали дуже суровою, а у 8-ій навпаки.
Мені дуже не подобалось, що часом вона могла півпари лошити (вибачте за погане слово) когось замість того, щоб пояснювати матеріал. Також мені дуже сподобалось, коли я сидів, як і більшість групи, близько 4 годин в бібліотеці над домашкою, а в кінці пари вона нам заявила, що ми нічого не зробили і не поставила бали за пару.
Але загалом враження суперечливе і швидше позитивне, ніж негативне. Хоча на пару так 5-у я йшов з відчуттям, що мене зараз розстріляють.
Звичайно, її пародіювання суржика це весело. Також вона дає базу для обгрунтованого попускання російських шовіністів, яких, до речі, в Україні дуже багато. Цікаво, що на 2/3 форумах, на яких я пишу, виникають національні суперечки, не в останню чергу через те, що Калиновська привчає не соромитись розмовляти українською будь-де. До речі, в результаті суперечок мені вже не вперше обіцють побити морду smile.gif.
У нас в групі була аж одна 5 в 2-ому триместрі і нуль в першому.
Особисто мені вона додала 5 балів не скажу, що зі стелі, але вона могла додати і 2. Так що на оцінку (85) я не скаржуся, бо до 16 років я майже виключно спілкувався російською, а з будь-якою мовою у мене проблеми.
А взагалі, вона навчалася на російського філолога і один раз сказала, що у неї дуже гарна російська вимова, хоча особисто я жодного разу не чув, щоб вона не пародіюючи розмовляла російською.
Guest
Я, наприклад, хоч і прослухала курс української мови - 1 з пані Калиновською і навіть отримала 93, так і не знаю, як готуватися до її пар, щоб вона залишилась вдоволеною. Стандартна ситуація: ми, готуючись, перелопачуємо всі книжки, які є у нашій бібліотеці, вона приходить на пару, говорить, що ми до неї <пари > абсолютно не готові й ставить всім нулі! lol.gif
thez
(Guest @ 4.04.2005, 19:41:53)
Я, наприклад, хоч і прослухала курс української мови - 1 з пані Калиновською і навіть отримала 93, так і не знаю, як готуватися до її пар, щоб вона залишилась вдоволеною. Стандартна ситуація: ми, готуючись, перелопачуємо всі книжки, які є у нашій бібліотеці, вона приходить на пару, говорить, що ми до неї <пари > абсолютно не готові й ставить всім нулі! lol.gif
*

Згадуючи п. Калиновську можу сказати одну річ. Так, бали вона ставить не високі. Особисто я отримав здається 82 - давно то було. Однак вона виховала в нас алергію до суржика. Мене до цього часу трусить коли я чую об’ява чи напрямок...
Особисто в мене до неї залишилися теплі почуття. І я вдячний що щось я таки виніс з цього предмету, на відміну від багатьох інших дисциплін!!!
nimfadora
Особисто в мене до неї залишилися теплі почуття.
У мене теж.. Yes.gif
tatarin_art
Унікально , в мене повторилась ситуація Алекса - думав що потрібні ”певні обставини” але за власною ініціативою підійшов та висказав власне незадоволення. Далі ніч не спав і тепер в мене теж у заліковці нова оцінка та ”Виправленому вірити”!!! Вона потім казала що любить коли оцінку виборюють(і дійсно одна у сльозах втикнула 91 бал)
ukraine_is_saint
ну що про мою теску пані Оксану сказати? повторюсь, вона належить до викладачів, за якими сумують і яких згадують. українську мову люблю сильно і страшно люблю, ще за рік до пані Малиновської була в мене викладач пані Валентина Іванівна Мурашко на ДДП. так-от, саме вона і навчила мене не боятися говорити „будь-ласка, висівковий хліб” замість „пожалуйста, отрубной”. а от пані Калиновська вже це утвердила, красиво утвердила, міцно і надовго.
спасибі їй за це. я ж сподіваюсь, що, може, хоч інколи вона заглядає сюди на форум, то нехай ще і від мене (хоч сумніваюсь, що впізнає - я змалку змінилась) слово „спасибі”_
і людина приємна, а сильна яка - ну справжня українська жінка! так всім і тримати!
cocos
(thez @ 12.04.2005, 19:26:52)
Однак вона виховала в нас алергію до суржика. Мене до цього часу трусить коли я чую об’ява чи напрямок...
Особисто в мене до неї залишилися теплі почуття.  І я вдячний що щось я таки виніс з цього предмету, на відміну від багатьох інших дисциплін!!!
*

Точно! Мене теж трусить! smile.gif
Я ріс у середовищі наполовину російськомовному, наполовину суржикомовному. Відповідно й сам так розмовляв. А Калиновська мене так зарядила на українську, шо я став скрізь говорити по-українському та ще й неодноразово чув комплімєнти, яка в мене красіва українська! (То вже потім я почав знову якимось суржиком говорити, але не таким, як до того. Російські чи якісь сковеркані слова я вимовляю ніби з іронією. Так просто говорити веселіше! Але коли треба, то говорю без проблем чисто.)
А ще, Українська-1 у Калиновської - один із найцікавіших предметів, які я слухав за весь час навчання в Академії!
А ще, побільше б таких викладачів (особливо на 1-му курсі!). Вона ніби заряджає якимось могилянським духом! Справді починаєш відчувати себе елітою нації! (Не знаю, кого там вона принижувала...) На відміну від деяких викладачів, які торочать, шо ми еліта нації, але те викликає лиш іронію...
F3
Я займаюся з Калиновською для підготовки до тесту...у неї дома.Взагалі,мені здаеться,шо я тепер після 8 занять дізнався більше ніж за 10 років сраної школи...до речі,я чув як вона розмовляе російською,краще ніж я smile.gif а я російською розмовляю 98 відсотків життя smile.gif
Але дома вона спілкуеться українською,принаймні те,що я чув smile.gif
А в повному плані я буду їв вдячний лише після успішного вступу smile.gif
Guest
Цікаво, вам подобалося коли Вас мордували на парах за те, що сказали ”хазяїн” замість ”господар” (хоча у Карпенко-Карого це слово є)? І так дивилася наче я зкоїла страшний гріх. Не знаю, мені здається що в житті вона поважає тільки себе metaler.gif
Guest
Соррі, в попередньому пості зробила орфографічну помилку. :-)))
ukraine_is_saint
(Guest @ 7.07.2005, 18:20:54)
Соррі, в попередньому пості зробила орфографічну помилку. :-)))
*

ой, та не лякайся ти так. якщо навіть прочитає особа, в честь якої й існує ця тема, тобі нічого не страшно - ти завбачлива! up.gif
nimfadora
(Guest @ 7.07.2005, 17:19:37)
Цікаво, вам подобалося коли Вас мордували на парах за те, що сказали ”хазяїн” замість ”господар” (хоча у Карпенко-Карого це слово є)? І так дивилася наче я зкоїла страшний гріх. Не знаю, мені здається що в житті вона поважає тільки себе    metaler.gif
*

Не можу сказати, що мені ”подобалося” мордування за неправильно вжиті слова, публічна страта шляхом виймання почергово нутрощів, написання на дошці мізками правильного слова...Ой, золотий то був час! Але такий її ентузіазм передається. Вся її поведінка націлена на те, щоб перекласти у нас любов до чистої рідної мови (це ніби своєрідне щеплення від суржику). Я щороку заздрю першокурсникам, які приходять на перші три вступні лекції пані Калиновської, а потім тиждень ходять у повному ауті, голосячи: ”Невже ВОНА в мене буде викладати?!!”; хоча через два місяці всі до останнього впевнені, що їм страшенно пощастило потрапити до неї у групу. До речі, коли станеш такою ж, як Карпенко-Карий, тобі дозволять вживати слово ”хазяїн”. wink.gif
Бородатий Патлахань
Калиновська - один з найкращих викладачів на кафедрі української мови. Шкода, що це не всі відразу розуміють. Перший місяць буде страшно, потім трішки легше, а після іспиту ти їй ще дякуватимеш. У мене, щоправда, було 81, але це через те, що по житті я халявщик і забивав на деякі домашки. happy.gif
ukraine_is_saint
а ще, він (Бородатий Патлахань) дуже суперову доповідь зробив - чи не найоригінальшу. заспівав нам під гітару ”Коли до губ твоїх...” і ”Вона”!!!
тому і не халявщик ти, а гітарист! wink.gif
up.gif
Бородатий Патлахань
2 ukraine_is_saint
Ти ще згадай про ”Ленту за лентою”, яку я заспівав в коридорі, коли Калиновська виставляла оцінки! Тоді усі підтвердили, що бали відразу піднялися, а питання стали приємнішими... yahoo.gif
ukraine_is_saint
(Бородатий Патлахань @ 24.09.2005, 06:24:12)
2 ukraine_is_saint
Ти ще згадай про ”Ленту за лентою”, яку я заспівав в коридорі, коли Калиновська виставляла оцінки! Тоді усі підтвердили, що бали відразу піднялися, а питання стали приємнішими...  yahoo.gif
*

ах ти ж...
що ж ти не грав ту ”Лєнту”, коли пані виставляла бали нашій групі?
ohmy.gif
Бородатий Патлахань
А чому мене не позвали? Зіграв би... pardon.gif
Guest
Зараз про Пані Калиновську більше говорять у розділі ’’Викладачі економічного факультету’’:)
Morlok
Бо вона найвизначніший викладач нашого факультету! З усіх, кого я знаю...
Слава Мінська
А хто писав у неї курсову? Поділіться досвідом!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alissa
Я на першому курсі. В мене викладає Оксана Вячеславівна. Я знаю, що вона добре викладає. АЛЕ хотілось би щоб вона не ставилася так до студентів. Я зі Львова і українську мову знаю дуже добре, а тут мені постійно намагаються довести, що я її взагалі не знаю. Було б непогано якби вона відносилась до нас з більшим розумінням.
Ballistic
(Alissa @ 22.11.2005, 17:01:25)
Я на першому курсі. В мене викладає Оксана Вячеславівна. Я знаю, що вона добре викладає. АЛЕ хотілось би щоб вона не ставилася так до студентів. Я зі Львова і українську мову знаю дуже добре, а тут мені постійно намагаються довести, що я її взагалі не знаю. Було б непогано якби вона відносилась до нас з більшим розумінням.
*

Дуже добре ти знаєш... smile.gif я з Києва (російськомовний), теж так думав спочатку... smile.gif smile.gif
Навіщо пишеш ”відносилась”, коли перший раз написала правильно ”ставилася”??? pardon.gif
.