Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Shadow +/-
Могилянський форум > Форумні справи > Архів > Історія форуму
1, 2
Hitch
Блін! Ну і яквам це? Приєднуюсь до чергових наїздів на шедоу через історію з розділенням теми про Кравця. Якщо модератор не розуміється (за його ж словами) у тому, що він модерує - навіщо він це робить question.gif: question.gif: question.gif: Чесно сказати, мене вразила саме безпардонність цього вчинку, адже тема про лекцію Кравця і мала на меті подальше його обговорення.
kyivite
Якщо вже міняти модераторів, то починати треба не з Шедоу!

Він принаймні політично нейтральний
Hitch
Треба почати...
А як не з шедоу, то з кого?
KaHaPiC
я так понимаю, это был камень в огорот левтиста :-)
Leftist
ai.gif Киевит, тебя вообще забанить давно пора. Единственный конформист. Позор
Andriy
а я проти зняття з шедоуа прав модератора.
Leftist
А чого так?
OliaX
Забыли добавить вариант ответа "НЕ знаю" и "Мне пофиг".
НЕ знаю, мне кажется, что если речь об освобождении шедоу. то по крайней мере. частичной. если уже кому-то так хочется.
В принципе, на форуме он выполняет свои обязанности.
Но Вообще-то 6 форумов для 1 человека - это too much.
Я не намекаю ни на себя. ни на кого-либо. Может, пора провести кастинг на нового модератора на Бонете?
Hitch
Забыли добавить вариант ответа \"НЕ знаю\" и \"Мне пофиг\".

А нащо?
Можно просто не голосувати....
TARoZ
В принципе, на форуме он выполняет свои обязанности.

Згоден.

Завдяки Шедоу, зокрема, ми маємо цей форум і насолоджуємся спілкуванням один з одним.

А от щодо Особи у мене є певні застереження, про які я вже писав.
Andriy
А чого так?

у шедоуа проблеми з модеруванням через те, що розділи форуму нічого не розділяють, а тільки кашу роблять з постів.
чого вартий тільки один форум "про насущне". ну і що туди не писати?...
Simahira
Тут не ФИДО, тут Интернет. Кто денюжку платит, тот и модерит. Это все равно как прийти в магазин и начать качать права - "уберите продавца, я лучше знаю сколько это стоит.." Право смешно.
KaHaPiC
Ой, я Вас прошу... не ФИДО... тут самый обычный микросоциум, который хочет. Хочет разного, но в целом - одного - общацца. Мне, например, не нравицца, что кое-кто вмешивается в разговор и ставит палки в колеса и клавиатуры.
ironmax
Я вже давно просив Особу передати мені права модератора для політики... Тому що коли людина модерує те, в чому вона не шарить -- це сумно...
noddeat
вибач, але форум "політика" не для політологів, а для простих юзерів, тому віддавати модерування харизматично-амбіційном політологам ніхто не збирається.
naamah
На 100% підтримую ідею про імпічмент даній особі.

Бо здається у шедоу не все гаразд з мотивацією та аргументацією дій.
Alexa

Підтримую всіма руками і ногами!!! =D>
Що це за безлад?!
MadDog

Підтримую!
Моїх повідомлень він видалив, до речі, чимало, аж ніяк не аргументуючи свої дії і не відповідаючи на численні запити з мого боку. :x
MadDog
alf
в мене таке відчуття, що shadow спеціально видаляє повідомлення, щоб люди реагували на це та флудили у відповідних топіках
щоб потім знову видалити ті повідомлення як флуд та оффтоп
як то кажуть, видумує собі роботу
ETHAN
[size=24]НИКОГДА НЕ ПРОЩЮ ТЕБЕ ТЕХ МОИХ ПОСТОВ, ТЕНЬ, КОТОРЫЕ ТЫ ВЫРЕЗАЛ! ОСОБЕННО НА "СМИТ-КВИТ"
alf
http://www.bo.net.ua/forum/viewtopic.php?t...t=1949&start=30
shadow
Модератор

Написане: вівторок, 06 січня 2004 19:42:49    Тема повідомлення: \"Академія перетворюється на Титанік\"    

——————————————————————————--

Тема \"Академія перетворюється на Титанік\" була видалена мною випадково під час видалення чотирьох повідомлень, які містили оф-топ. Вибачте всі, кому було цікаво читати чи писати там. Можливо, веб-майстер допоможе відновити тему.  

а це прикольно :)
Andriy
які ви пропонуєте інші кандидатури на модераторство? інакше все це немає сенсу....
naamah
Пропоную Лефтіста і Київіта одночасно.

Причини
- вони тут часто бувають;
- хоч і гризуться між собою, однак тут будуть мати рівні права і пасти одне одного;
- не знаю як Київіт це буде робити, але Лефтіст (суб"єктивна думка, на соціологів я не зважаю) не видаляє все підряд без розбору.
Andriy
Що з цього приводу скажуть лефтіст і київіт? які форуми віддавати на модерування? які залишити шедоу? а що шедоу думає з цього приводу?
OliaX
Я думаю. что Шедоу нужно спросить лично. Не стоит превращать эту тему в разборки. Потому что если Шедоу ответит, то тут сразу найдутся желающие высказаться.
- хоч і гризуться між собою, однак тут будуть мати рівні права і пасти одне одного; 

вот это точно. и вместе не стоит, именно по этому (уж извините. что вмешиваюсь, но уж очень хочецца) smile.gif.

Может, стоит вообще выбрать кого-то нового? который еще никогда не был модератором? Киевит, думаю. вполне подойдет.
Он - юрист, поэтому в взвешенности и обдуманности решений его сомневаться не придется.
Если на то, то я за.
Anonymous
Я би пропонував підключити ironmax. Він заходить майже щодня і, здається, буде зовсім не проти. І взагалі - ентузіаст Форума. kyivitу можна віддати Події, ну і щось типу такого, де я не пишу взагалі і писати в найближчому майбутньому не збираюся. biggrin.gif Ні в якому разі не можна давати йому Про насущне, Про викладачів, а особливо Про адміністрацію. smile.gif))) Я міг би взяти саме останній форум. Він не дуже активний, а я боюсь, що в мене буде гірше з вільним часом.
Leftist
Це був я
alf
можу забрати Про насущне :)
Andriy
нехай шедоу запропонує нам свої кандидатури для кожного форуму. + один з форумів можна залишити з шедоу
osoba
З приводу того, що було висловлено в цій темі маю кілька зауважен

По-перше. Розбивка "Могилянки та могилянців" на підрозділи - моя ідея. Тож за розділ "Про насущне" відповідальність на мені (в тому сенсі, що шедоу його не створював, а я). На жаль, всі чомусь висловлюють претензію до рубрикації, алое не пропонують своїх варіантів. Тож, якщо ви можете запропонуватии інші рубрики в "Могилянці та могилянцях" - завжди раді. (це не зовсім про шедоу, але в цій темі про рубрикацію згадувалося, тож тут і відповідаю)

По-друге. До айронмакса. Як тут було вже вірно зазначено форум "Політика" існує для всіх, хто має що про неї сказати. І перевіряти пости на відповідність їх політичній теорії ніхто не буде. Для фахових дискусій на політичну тематику існує "Профі клуб".

По-третє. Ніяк не можу погодитись із тим, щоб надати права модератора Київіту. Це людина, яка хронічно флудить у форумі і порушує його правила (передирає чужі матеріали, не вказуючи посилань ).

По-четверте. Судячи з усього, розділи "Могилянки і могилянців" будуть роозподілені між кількома людьми. Тож, усі охочі до модерування, прохання оголосити про це і написати мені на скриньку.

По-п'яте. Якщо є претензії до мене, прошу їх вербалізувати.
Andriy
"люд посполитий" -Оля
"про насущне" - Олег
Pupsik
Потрібна постійна ротація модераторів.
TARoZ
Тож, усі охочі до модерування, прохання оголосити про це і написати мені на скриньку.

Ну це питання неодноразво піднімалось і я про це вже писав і тобі на скриньку і публічно.

Особисто мене не задовольняє модерація таких топіків: Флейм та Спорт. Профі-клуб, на мою думку, взагалі потребує модерації стороннього персонажу (Особи чи Шедоу).

Модерувати Спорт мені під силу. Це я розцінюю з позиції прочитання усіх постів та певної освідомленості у належних темах.
kyivite
Ніяк не можу погодитись із тим, щоб надати права модератора Київіту. Це людина, яка хронічно флудить у форумі і порушує його правила (передирає чужі матеріали, не вказуючи посилань ).

... Якщо є претензії до мене, прошу їх вербалізувати.

Шановна Особа, Ви, на мій погляд, порушуєте правила Форуму, бо флудите у цій темі. Ця тема не про Кийвіта, а про Шедоу. Якщо маєте бажання обговорити мою особу - створіть відповідну тему. Ваші звинувачення вважаю голослівними. Невже саме я - та людина, яка хронічно флудить у форумі і порушує його правила. Може мене вже й забанено за такі грубі порушення question.gif:

До речі, навіть Лефтіст змінив подібну Вашій думку про мене на краще: рекомендує мене на модератора. Щиро вдячний Лефтісту 8) та Нама за високу оцінку мого скромного вкладу у роботу Форуму.

Міг би послатись на позитивну оцінку моєї персони модератором іншого поважного форуму, де я присутній з цим же ніком.

Щодо недоліків Особи - відмічу нерішучість у коригуванні флуду та бруду. Так, один ідіот кілька раз закидав на Форум у гілки під редакцією Шедоу та Особи брудний наклеп на 3 000 000$. Шедоу гідно повівся у цій ситуації. Особа - спасував. question.gif

До того ж, якщо порівнювати рівень роботи Шедоу та Особи по видалення флуду й спаму, то результати не на користь Особи.

Якщо потрібні нові модератори, то вони знайдуться. Зокрема, чимало гідних кандидатів серед найбільш активних форумлян та форумлянок. Це, перепрошую, якщо когось пропустив: Aiatallah, KaHaPiC, TARoZ, OliaX, alf, sociologist1981, Me, Kunia, Glavred, Barabashka, ironmax, Samuil, Penguin, Grain, Anton, Aelita, Shuher, naamah, theThe, Сміх, Бігмама, Снарк, 03, Happpppy, krisa, Pundit,.. Та, умовно, й Leftist, якщо він зробив вірні висновки з минулорічних подій.

Все ж, боюсь, без присутності Шедоу - хай у якості ще одного адміна - рівень Форуму в цілому знизиться до рівня тем, які редагують менш ретельні та надійні модератори.
Leftist
А в мене є декілька зауважень.

1. Чи я правильно розумію, що мені знову віддали модераторство форума соціологів? Взагалі-то в минулий раз я відмовився від цього "почесного обов'язку" цілком добровільно, через те, що кількість персональних наїздів на мене перевищила ліміт, який я здатний терпіти. Мені там стало неприємно спілкуватися, а раз так, то який сенс для мене модерувати цей форум? Навіть якщо забути про особисті образи, то мої уявлення про те, як має виглядати модерування, дуже сильно відрізняються від відповідних уявлень декількох активних учасників. Це чрєвато новим конфліктом, на який я не хочу витрачати свій час і нерви. Так що, якщо поява мого ніка біля назви форума означає саме те, що я подумав, то я взагалі-то проти.

2. Тароз мене дуже здивував. ai.gif Що конкретно тобі не подобається в модеруванні Профі-клуба??? До речі, після того, як соціологів виділили в окремий форум, я там став дуже сторонньою особою.

3. Про три мільйони. Тема була дуже актуальна і, на мою думку, інформація з поста багато в чому відповідає дійсності. В будь-якому разі вона мала право на існування. Чи на Бонеті дозволені лише хвалє*ниє рєчі Прєзідєнту всєя Акадєміі? Тому я забираю свої слова назад про те, що Києвіту можна віддавати модераторство. Це чрєвато знищенням тем, які не відповідають його особистим та політичним симпатіям. Моя суб'єктивна думка.

4. Ironmaxу можна було б віддати форум про викладачів.
kyivite
Про три мільйони. Тема була дуже актуальна і, на мою думку, інформація з поста багато в чому відповідає дійсності. В будь-якому разі вона мала право на існування. Чи на Бонеті дозволені лише хвалє*ниє рєчі Прєзідєнту всєя Акадєміі? Тому я забираю свої слова назад про те, що Києвіту можна віддавати модераторство.

Цілком очевидно, що Лефтіст жодних висновків, зокрема його участі у розкрутці брудного наклепу про три мільйони так і не зробив.

Тому я знімаю свою потенційну підтримку Лефтісту як модератору: йому краще працювати у ЧК
shadow
Якщо модератор не розуміється (за його ж словами) у тому, що він модерує - навіщо він це робить

Якщо я не знаю п.Кравця особисто, це не означає, що я не знаю про нього нічого. Якщо я про нього щось знаю, це не впливає і не може впливати на модерування теми про нього.

Він принаймні політично нейтральний

...і особисто також. Це одна з основних засад мого модерування.

Но Вообще-то 6 форумов для 1 человека - это too much.

Колись вони були одним підфорумом - \"Могилянка та могилянці\".

чого вартий тільки один форум \"про насущне\". ну і що туди не писати?...

Розділ \"Про насущне\" містить в собі все, що не увійшло до інших підфорумів, оскільки має досить широке формулювання.

http://www.bo.net.ua/forum/viewtopic.php?p=76291#76291 В цьому і полягала ідея створення цього підфоруму.

Мне, например, не нравицца, что кое-кто вмешивается в разговор и ставит палки в колеса и клавиатуры.

Якщо ти говориш по темі, тобі ніхто не заважатиме це робити. Але якщо ти починаєш \"5. Начало обсуждения обсуждающих. Первые чукоты\" (http://www.bo.net.ua/forum/viewtopic.php?t=2653), далі у тебе нічого не вийде. За тією класифікацією в моїх підфорумах після 4 \"Бурный рост и числа обсуждающих идею и числа читающих\" починається зразу 11. \"Вспоминается идея...\". Власне, ідея не втрачається. На відміну від тем, що модерує alf - про це нижче.

здається у шедоу не все гаразд з мотивацією та аргументацією дій.
,
Моїх повідомлень він видалив, до речі, чимало, аж ніяк не аргументуючи свої дії і не відповідаючи на численні запити з мого боку.
та
в мене таке відчуття, що shadow спеціально видаляє повідомлення, щоб люди реагували на це та флудили у відповідних топіках
щоб потім знову видалити ті повідомлення як флуд та оффтоп

Одна з найбільших проблем взаємодії зі мною як модератором та форумлянами полягає в тому, що майже ніхто не вважає за потрібне читати і виконувати Правила, де сказано:

6. Будь-які претензії до правил форуму чи дій модератора слід надсилати модератору на скриньку, а не звертатись до нього в топіку. Як варіант можливе створення теми для обговорення дій модератора.

З цього прямо випливає, що всі запити, розміщені в темах, я просто видаляю. Майже ніхто не звертався у тему для обговорення моїх дій чи особисто. Але ті, хто це зробив, отримали відповіді.

Розбивка \"Могилянки та могилянців\" на підрозділи - моя ідея. Тож за розділ \"Про насущне\" відповідальність на мені (в тому сенсі, що шедоу його не створював, а я).

теми, коли вони розташовані на першій-другій сторінці підфоруму, знайти легше, ніж на третій і далі - перевірено десятками людей лише в розділі \"Могилянка та могилянці\". А до поділу форуму доклав зусиль і я.

http://www.bo.net.ua/forum/viewtopic.php?p=85552#85552 Я не претендую на авторство поділу. Я зауважив, що не був осторонь.

можу забрати Про насущне smile.gif

http://www.bo.net.ua/forum/viewtopic.php?t...t=1797&start=20
У темі про скачування музики та відео в мережі НаУКМА почалося обговорення музики, яка подобається різним людям. Гадаю, всі розуміють, наскільки це широка тема. alf ці повідомлення бачив, але не видалив і, схоже, не збирається.

Щодо недоліків Особи - відмічу нерішучість у коригуванні флуду та бруду. Так, один ідіот кілька раз закидав на Форум у гілки під редакцією Шедоу та Особи брудний наклеп на 3 000 000$. Шедоу гідно повівся у цій ситуації. Особа - спасував.

Модеруванням підфоруму "Про насущне" на момент першого видалення теми займався лише я. Цифра "3 000 000$" та все, що було безпосередньо з нею пов'язане, не впливало на рішення знищити ту тему. Причини першого видалення тут. Вдруге я її видалив абсолютно випадково. До речі, одне з тих злощасних повідомлень надіслав alf.
TARoZ
До речі, після того, як соціологів виділили в окремий форум, я там став дуже сторонньою особою.

Згоден. Питання про профі-клуб знімається. Я мав на увазі про неможливість надання його зацікавленим особам Іронмаксу...

А питання про моє модерування Спорту залишається. Можу також помодерувати якийсь інший форум з кимось на пару(Можу і з тобою).
alf
Shadow
У темі про скачування музики та відео в мережі НаУКМА почалося обговорення музики, яка подобається різним людям. Гадаю, всі розуміють, наскільки це широка тема. alf ці повідомлення бачив, але не видалив і, схоже, не збирається.

по-перше, я тільки приступив до модерування
по-друге, я ці повідомлення поки знищувати не збираюся, у нас інший методи :) до речі, це не такі страшні повідомлення
по-третє, дякую, що показав мені на топік, де невдовзі б страшно нафлудили :)

PS а як це ти випадково видалив топік - ця кнопочка ж зліва внизу :?)
alf
Shadow
а взагалі тут головне структурованість
бо рано чи пізно тема повернеться в своє русло, зовсім клінічний випадок поки не розглядається
а так читати (якщо спочатку) топік з невідомим сюжетом дивно, так флуд скоріше з'явиться, до того видалення "в лоб", як можна побачити, ні до чого гарного не приводять
shadow
я тільки приступив до модерування

...і ніколи цим не займався. Але в даному випадку це не має ніякого значення, бо повідомлення ті ти _бачив_ і мав час на опрацювання.

по-друге, я ці повідомлення поки знищувати не збираюся, у нас інший методи smile.gif до речі, це не такі страшні повідомлення 

Добре видно, що то оф-топи. Саме вони заважають людям, які шукають лінки на скачування - тобто матеріали по темі - знаходити потрібну інформацію, захаращують тему, завантажують канал. Про останнє писали багато людей.

PS а як це ти випадково видалив топік - ця кнопочка ж зліва внизу question.gif)

Якщо мені повернуть \"Про насущне\", я в темі для обговорення своїх дій надам всі деталі. Зараз лише повторю, що це вийшло випадково і мені дуже шкода.

рано чи пізно тема повернеться в своє русло

Скоріше пізно - коли обговорять тих, хто обговорює тему, коли всім це набридне.... Зверну ще раз увагу форумлян на цей пост.

а так читати (якщо спочатку) топік з невідомим сюжетом дивно, так флуд скоріше з'явиться, до того видалення \"в лоб\", як можна побачити, ні до чого гарного не приводять

,
пиши, будь ласка, про свої вподобання у відповідній темі про музику, а то на мене тут наїжджають smile.gif
чи написав би так: 

Кстаті нащьот Скінхейт - завжди думав шо то хня, а недавно послухав - і притарчав. 

а далі: Оце прикольно було б викласти в мережу НаУКМА smile.gif

Крім видалення \"в лоб\", можна було:
[list]
1 знайти ту тему про музику
2 виділити з \"Скачування музики в мережі НаУКМА\" ту пару повідомлень, які стосуються теми про особисті уподобання в музиці, в окрему тему в підфорумі \"Про насущне\" з такою ж назвою
3 перенести нову тему в підфорум, де \"особисті уподобання\", залишивші в \"Насущному\" лінк, аби тим, хто писав ту пару повідомлень, легше було знайти їх
4 надіслати модератору відповідного підформу листа з прямими лінками про необхідність злиття існуючої та нової тем про особисті вподобання в музиці. Для того, щоб йому було легше, і треба, щоб назви були однакові
5 приватно написати CKLEASHCH'у про його помилку з вказанням конкретних п.п. Правил, а краще цитат, які він порушив, щоб не змушувати його шукати ті правила.
[list]
Я так робив, коли була можливість.

дякую, що показав мені на топік, де невдовзі б страшно нафлудили smile.gif

І ти вирішив ще трохи нафлудити. Сам провокуєш оф-топ. Оце справді
видумує собі роботу
.
alf
shadow
твоя позиція мені зрозуміла
провокую оффтоп? це цікаво
поки про недоліки модерування від учасників форуму(крім тебе) я нічого не чув
1 знайти ту тему про музику 
2 виділити з \"Скачування музики в мережі НаУКМА\" ту пару повідомлень, які стосуються теми про особисті уподобання в музиці, в окрему тему в підфорумі \"Про насущне\" з такою ж назвою 
3 перенести нову тему в підфорум, де \"особисті уподобання\", залишивші в \"Насущному\" лінк, аби тим, хто писав ту пару повідомлень, легше було знайти їх 
4 надіслати модератору відповідного підформу листа з прямими лінками про необхідність злиття існуючої та нової тем про особисті вподобання в музиці. Для того, щоб йому було легше, і треба, щоб назви були однакові 
5 приватно написати CKLEASHCH'у про його помилку з вказанням конкретних п.п. Правил, а краще цитат, які він порушив, щоб не змушувати його шукати ті правила.

1, 2, 3 - несуттєво
4 - несуттєво відповідно до 1, 2, 3
5 - не в приват тому, що б інші бачили та робили висновки
щодо флуду - так флуду флуду рознь чи як там

PS а нафіга тобі модерувати Про насущне? в тебе модерування - це хоббі чи якась спроба самовираження?
kyivite
Подібну дискусію ЯНМД краще розвивати на Форумі модераторів.

Або на патріціянському.

Кожен із модераторів має право на власну думку. На дружню (саме дружню!) пораду колезі.

Але кожен має піклуватись про загальний авторитет корпорації модераторів та довіру до модерування. Які можуть постраждати при зміщенні обговорення від обговорення правил до огульної критики особистостей, до образливих припущень щодо мотивів дій модератора.
Leftist
А я не згоден. Що це за лицемірство по відношенню до решти учасників? Всю критику варто писати відкрито, щоб кожен учасник міг висловитися, підтримати або заперечити. Ми ж робимо демократичне модераторство, а не олігархічне. Тому, між іншим, я категорично проти правила, яке забороняє обговорювати дії модератора в гілках. Обговорення має бути саме там, де люди розуміють про що йде мова, а не на якійсь окремій гілці на спеціальному форумі.
naamah
... Ми ж робимо демократичне модераторство, а не олігархічне...

=D>
А все ж таки, поясніть мені, з точи зору психології, чому людям так подобається виокремлюватися в деякі супергрупи, з хоч маленькими, але але привілеями ніж у групах звичайних?
Прикрити (посадовим/виборним) становищем свою ніякість?
kyivite
Ідеї егалітаризму в тій же мірі підгрунтя тоталітарних ідеологій, як і ідеї елітаризму.

Спроба обійтись без певних привілеїв для тих, хто вносить більший вклад, зокрема й у скарбницю Форуму, безумовно, сподобалась би К. Марксу та Мао. Всім по дрібочці рису! Кожному форумлянину - по Форуму для модерування!

Що, Ваше гасло: "Народ всєгда прав?"

ОК, он сусідній народ Путіна абажаєт.

Що ж, і Гітлер "мочив" олігархів. Іменем народу
Leftist
Передумав я відповідати Київіту. Просто ще раз повторю мою суб'єктивну думку: йому треба закрити доступ. Крапка.
kyivite
Передумав я відповідати Київіту. Просто ще раз повторю мою суб'єктивну думку: йому треба закрити доступ. Крапка.

Зрозуміло, Карфаген має бути відбудований, а потім - зруйнований.

Кийвіт має бути призначений модератором (попередня рекомендація Лефтіста), а потім забанений. Чудо, який зразок послідовної (жіночої чи андрогінної?) логіки тьотки. :x

Такі ж і його аргументи проти Шедоу :!:
sociologist1981

Зрозуміло, Карфаген має бути відбудований, а потім - зруйнований.

Кийвіт має бути призначений модератором (попередня рекомендація Лефтіста), а потім забанений. Чудо, який зразок послідовної (жіночої чи андрогінної?) логіки тьотки. :x

Такі ж і його аргументи проти Шедоу :!:

Ты Taroz?
Очень похож.
.