Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Бібліотека НаУКМА
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Студентські організації
1, 2, 3
RA
Люди, по-моєму, ви просто лінуєтеся. Це ж прикольно щось десь пошукати, повчити, пописати шпори, бомби, і т. д., і т. п.

В решті решт, в бібліотеках прикольно посидіти. Тут класно, приходьте і вчіться!! Да навчені будете!!!
Firgus
Люди, по-моєму, ви просто лінуєтеся. Це ж прикольно щось десь пошукати, повчити, пописати шпори, бомби, і т. д., і т. п.

В решті решт, в бібліотеках прикольно посидіти. Тут класно, приходьте і вчіться!! Да навчені будете!!!

А еще лучше что0нибудь учить на улице, сейчас так солнечно и свежо, а в библиотеке воздух спертый все кашляют и чихают, как впрочем и я сам, но если одется потеплей то лучше свежего воздуха не найти для учебы.
RA

А еще лучше что0нибудь учить на улице, сейчас так солнечно и свежо, а в библиотеке воздух спертый все кашляют и чихают, как впрочем и я сам, но если одется потеплей то лучше свежего воздуха не найти для учебы.

Згодна, цілком згодна!!! А то вам уже навчальний процес хочеться організувати так, щоб від компа не відлазити...
Kunia

до того є можливість познайомитися/поспілкуватися з цікавими/прикольними людьми
lexx
1) напрягают с верхней одеждой - лишние телодвижения
2) познакомиться с приятными людьми можна и на абонементе (кроме той злой тети)
3) да, мы просто ленимся
4) мучают остатки совести, когда смотришь на учащихся fresh'ей
RA
1) напрягают с верхней одеждой - лишние телодвижения
2) познакомиться с приятными людьми можна и на абонементе (кроме той злой тети)
3) да, мы просто ленимся
4) мучают остатки совести, когда смотришь на учащихся fresh'ей

Лишние телодвижения - это только полезно
Абонемент - это тоже библиотека...
Библиотека - это же храм знаний, там же отдыхаешь душой и телом...
lexx
Если там отдыхать телом, то будет болеть спина и шея.
а ЛИШНИЕ телодвижения на то и ЛИШНИЕ.
а на Абонементе люди приятнее (кроме той злой тьоти)
Klera
ууу...тетя там все-таки злая...а фо она мне сделает, если я на два месяца просрочила сдачу одной книженции? :)
lexx
ничего. если не узнает.
а чтобы не узнала, надо покаяться не ей, а добрым студенткам, которые там отрабатывают.
они добрые и всепрощающие, и не посмотрят на тебя как на последнего нехорошего человека из-за просрочки.
Хаппа
мучают остатки совести, когда смотришь на учащихся fresh'ей

ну не нада.... по крайней мере с нашего факультета там кого то найти тяжело... кроме тех канешна у кого калиновская- тте там постояноsmile.gif

А то вам уже навчальний процес хочеться організувати так, щоб від компа не відлазити...

как по мне то сидеть в библиотеке часами напролет если туже инфу можно найти в интернете- глупая трата времени
alf
Happpppy
В решті решт, в бібліотеках прикольно посидіти.

ось там від компа і можна відпрчити :)
KaHaPiC
тот читальный зал, который возле ксероксов — убийственный. На стенах висят 4 кондиционера. Работающими я их видел только один раз (да. я там редко бываю, но все равно — могли бы их включать почаще). Сегодня просидел там полдня — так нахекали, что топор в воздухе зависал.
Broon
Не женіть на бібліотеку і на тьотю з абонементу - вона добра, тільки ви до неї підхід знайти не можете. А я можу. Ну трошки буває агресивна, хто скаже про себе, що він ніколи не буває агресивний - ваше місце в буддійському монастирі. А в бібліотеці добре. А щоб кондиціонер включили - треба просто попросити - включать. Перевірено досвідом.
avb
Вспомнила анекдот по теме...

"В той комнате всё было краденым. даже воздух был спёртым! biggrin.gif "
avb
З приводу бакалаврської :
Багато хто приходить туди, лиш поговорити, поспілкуватися із друзями, всіх побачити.Особисто я не знаю як там можна займатися у "часи пік"?! ТИШИНА ДОЛЖНА БЫТЬ В БИБЛИОТЕКЕ,а інакше хіба засвоюється інформація???
Лише якщо ну дуууууже треба...
alf
ТИШИНА ДОЛЖНА БЫТЬ В БИБЛИОТЕКЕ,а інакше хіба засвоюється інформація???

процеси засвоєння інформації не дуже обов'язково потребують тиши
почитай біологічний механізм засвоєння інформації :)
avb
процеси засвоєння інформації не дуже обов'язково потребують тиши
почитай біологічний механізм засвоєння інформації smile.gif[/quote]

Знаєш, то в кого як!
А взагалі я якось спробувала посидіти за першим столом біля входу у бакалаврську - і сторінку за годину не прочитала. Бо постійно заходять і виходять, і що найстрашніше для навчання - майже половина з тих людей - твої знайомі, яким дуже цікаво знати яку книжку ти читаєш, до чого готуєшся і взагалі як у тебе справи. А що, не так?
avb
А взагалі, якщо треба десь знайти місце просто посидіти, щось почитати, і є із собою література,то можно піти або в якусь вільну аудиторію, або в залу періодики у Дослідницькій. Там завжди менше народу, власно перевірено! :wink:
Anonymous
Доброго дня всім. Нарешті - нарешті!!! - Бонетівський форум хоче поспілкуватися і про рідну Бібліотеку.
Чекаємо на всі Ваші зауваження, пропозиції, скарги чи подяки. До речі, Б-ка якраз зараз проводить анкетування, кому хочеться висловитись детальніше - прошу зробіть це, заповнивши анкету. Анкети - доступні в усіх читалках, анонімні:-).
Вже зібрано більше 300 анкет, результати анкетування, як завжди, будуть доступні через річний звіт Бібліотеки в середині січня, чи (print) на Дошці оголошень Б-ки в Бакалаврській Б-ці.

Чекаємо!

University Librarian
Shyko
ничего. если не узнает.
а чтобы не узнала, надо покаяться не ей, а добрым студенткам, которые там отрабатывают.
они добрые и всепрощающие, и не посмотрят на тебя как на последнего нехорошего человека из-за просрочки.

Да, студентики там шо нада! Якби не вони, ці янголи -охоронці-від-злої-розправи, мене тьотя давно вже "прєдала анафємє", а так вона мене любить , бо я їх друг. І в чергах не стоїш. і ваапше
RA
Якщо ти з людьми нормально - то і вони з тобою нормально. В нашій бібліотеці працюють нормальні люди, які теж хочуть, щоб з ними нормально поводились. За собою слідкуйте - а потім на інших наганяйте!!! :wink:
alf
RA
мене вчора (четвер) цукеркою пригостила жінка, у якої ти відпрацьовуєш :) (з абонементу)
avb
Народ, а хтось знає до якого числа працює бібліотека і коли вона відкривається після канікул?Plz
Librarian
Шановні Могилянці!

З наступаючим всіх Новим Роком та Різдвом Христовим! Успіхів, творчої наснаги, щастя, здоров’я, любові та злагоди Вам та Вашим близьким!

Студентів вітаємо з канікулами та бажаємо гарного відпочинку.
Для тих, хто хоче все ж таки “відпочивати” в бібліотеці повідомляємо наш режим роботи в святкові дні:
Всі підрозділи:
25-26 грудня – з 9.00 до 18.00
27-28 грудня – вихідні
29 грудня – з 9.00 до 14.00
30 грудня - санітарний день
31 грудня – 7 січня – ВИХІДНІ
з 8 січня – за звичайним режимом.

З Новим Роком!

Ваша Бібліотека
meduza
а я не піду в бібліотеку, там є злі хлопці, які вважають, що вони круті і на всіх кричать ((

8)
Alexa
Шановні Могилянці! 

З наступаючим всіх Новим Роком та Різдвом Христовим! Успіхів, творчої наснаги, щастя, здоров’я, любові та злагоди Вам та Вашим близьким!

Студентів вітаємо з канікулами та бажаємо гарного відпочинку. 
Для тих, хто хоче все ж таки “відпочивати” в бібліотеці повідомляємо наш режим роботи в святкові дні: 
Всі підрозділи:
25-26 грудня – з 9.00 до 18.00
27-28 грудня – вихідні
29 грудня – з 9.00 до 14.00
30 грудня  - санітарний день 
31 грудня – 7 січня – ВИХІДНІ 
з 8 січня – за звичайним режимом. 

З Новим Роком!

Ваша Бібліотека

Всеж таки є в Бібліотеці хороші люди, які розуміють студентів!!! :wink:
З Новим Роком!
RA
Абонемент приєднується до привітань. З Новим Роком!!! :wink:
І знайте, ми вас всіх любимо!!!! (Ну, не тільки я особисто, а й підрозділ в цілому).
KaHaPiC
Ладно. суть вопроса: у нашей библиотеки для смертных в первом корпусе есть вообще какие-то мультимедийные носители информации?
Хардпринт, это хорошо, конечно, но с него неудобно шпоры делать и поиск иногда осложнен отсутствием индексов.
Ro
Чому ви всі так наїжджаєте на тьотю з абонементу?
Вона така ж людина, як і ми з вами - якщо їй хамити та не здавати вчасно книжки, то вона й буде справедливо підвищувати голос.
Як поводишся з людиною, так і вона з тобою. З нею завжди можна домовитись - вона завжди увійде в твоє положення, особливо якщо не рвати книжки та не нахабніти.
Мене, наприклад, дуже бісить Титаренко (чорнява ###, яка там відпрацьовує) - оце ###!

Р[color=darkblue][/color]
naamah
Поведінка і настрій тьоті з абонементу певно залежить від складної кореляції між середньодобовою температурою у селищі Черапунджі (Індія) та кількістю комах у гуртожитках Мінська (Білорусія).

Однак дикою вона буває досить часто.

Висновок - чи то тарганів у білорусів мало, чи то жарко у тій Індії.
Broon
Людина стомлюється на роботі, характер у неї такий. А настрій і ставлення до тебе залежить ТІЛЬКИ від того, як ти розмовляєш. Перевірено на практиці.
naamah
Людина стомлюється на роботі, характер у неї такий. А настрій і ставлення до тебе залежить ТІЛЬКИ від того, як ти розмовляєш. Перевірено на практиці.

А щото цьоці з абонементу, то ще раз повторюю - на мою думку її настрій не залежить від вашого ставлення до неї, а залежить виключно від незліченної кількості рандомних факторів, які неможливо передбачити до моменту звернення.
73
Погоджуюсь з naamah
Навіть з моїм рідкісними зустрічами з абонементом,
можу сказати, що характеp пані за стійкої залишає бажати кращого.
Абослютно немотивована агресивність викликає небажання звертатися туди ще раз.

—————————-
now playing: Harem III - Untitled Track #4
Feniks
Так, це важкий випадок. Хоча навіть з нею можна тимчасово домовитися. Але для вдалого протистояння варто спочатку відвідати курси з психології... бажано багато курсів... і бажано по кілька разів... lol.gif
Растамашка
Про тьотю ви заганяєтесь!!!!!
А щодо пані Калиновської,так це свята правда!!!Ніколи не думала що буду сидіти в бібліотеці кожен день!!може це піде мені на користь!!!
І взагалі,від бібліотеки ще ніхто не помирав!!!!там досить позитивно і весело!smile.gif)))))))) biggrin.gif
KaHaPiC
Я, на абонемент заходил за свою жизнь раза 3-4 и каждый раз еле сдерживаюсь, чтоб не послать ее. Задает какой-то вопрос, потом сама на него отвечает, потом полчаса мне рассказывает почему я не прав. Знаю многих людей, которые избегают заходить на абонемент именно из-за нее. Фраза в духе "подожду пока она оттуда свалит, тогда пойду" является нормальным явлением. Так что у тетки сбашней не все в порядке это стопудов.
Alexa
Погоджуюсь з naamah
Навіть з моїм рідкісними зустрічами з абонементом,
можу сказати, що характеp пані за стійкої залишає бажати кращого.
Абослютно немотивована агресивність викликає небажання звертатися туди ще раз.

Так, абсолютно з цим згодна... Тьотя дійсно з неповагою ставиться до студентів, причому не завжди дає хоча б слово сказати...
CMbl4
Точно...Рдко слово доброе услышишь, разве что если книги вовремя сдал и в хорошем состояни... cry.gif
naamah
Ага. А ще, коли здаєш книги, такі, які у тебе на карточці записані, однак з іншими номерами (наприклад якась мозаїка нещасна), то ця пані починає *козлити* (і їй у *козлінні* дуже допомагає Ярошенко).

Книжки у тебе забирають, однак не приймають! Тобто книжок у вас вже нема, а ви досі винні бібліотеці книжки, з такими самими назвами, як ви щойно принесли, однак з іншими інвентарними номерами.

І кажуть "підіть, на Петрівці купіть такі".

Отже. Якщо ви з другом/подружкою випадково поміняєтется книжками, то бібліотека наїде і на вас, і на друга. Бібліотека буде мати 2 книжки назад. А ще Бібліотека матиме 2 нові книжки, які ви з другом/подружкою їх люб"язно презентували, придбавши на Петрівці. Бо інакше пані з абонементу ван не підпише обхідний. І п. Ярошенко (до якої ви підете з претензіями) також скаже, що ви неправі.

Ось така от весела бібліотека НаУКМА...

(я тут не буду вказувати силу у децибелах вереску пані з абонементу, та повну відсутність аргументації у її гоні на вас - самі здогадайтеся)
Alexa
Ага. А ще, коли здаєш книги, такі, які у тебе на карточці записані, однак з іншими номерами (наприклад якась мозаїка нещасна), то ця пані починає *козлити* (і їй у *козлінні* дуже допомагає Ярошенко).

Я не думаю, що це було принаймі в 2001-2004 роках, оскільки зараз, щоб здати книжки не потрібен читацький!!!
У мене була подібна ситуація. Вийшло так, що я взагалі загубила свою книжку не знаю навіть де :-s Вже думала куди бігти, купувати цю книгу... І коли підійшов момент здачі книжок, вийшло так, що хтось здав за мене цю книжку! Ось так!
RA

Книжки у тебе забирають, однак не приймають! Тобто книжок у вас вже нема, а ви досі винні бібліотеці книжки, з такими самими назвами, як ви щойно принесли, однак з іншими інвентарними номерами.

І кажуть \"підіть, на Петрівці купіть такі\".

Отже. Якщо ви з другом/подружкою випадково поміняєтется книжками, то бібліотека наїде і на вас, і на друга. Бібліотека буде мати 2 книжки назад. А ще Бібліотека матиме 2 нові книжки, які ви з другом/подружкою їх люб\"язно презентували, придбавши на Петрівці. Бо інакше пані з абонементу ван не підпише обхідний. І п. Ярошенко  (до якої ви підете з претензіями) також скаже, що ви неправі.

Ось така от весела бібліотека НаУКМА...

(я тут не буду вказувати силу у децибелах вереску пані з абонементу, та повну відсутність аргументації у її гоні на вас - самі здогадайтеся)

Я звичайно дико вибачаюсь, але це гоніво. Не говоріть, коли не знаєте. Якщо ви приносите чужу книгу, то вона знімається. Так, ви дійсно винні ще і свою книгу, але якщо ваш сусід її принесе, то її знімуть з вас!!!! Якого .... пороти таку фігню?
Давайте усі брати книги і дружно їх губити! Ото лафа буде!!!
naamah

Я звичайно дико вибачаюсь, але це гоніво. Не говоріть, коли не  знаєте. Якщо ви приносите чужу книгу, то вона знімається. Так, ви дійсно винні ще і свою книгу, але якщо ваш сусід її принесе, то її знімуть з вас!!!! Якого .... пороти таку фігню?

Може вам очну ставку влаштувати з п. Ярошенко? У неї пам"ять хороша. Саме така описана ситуація була у 2000 році.

Мо" щось і змінилося з введенням пластикових карток.

Історій багато... і якщо вам сві розказати, то ваші рожеві окуляри не просто тріснуть, а вибухнуть, і уламки аннігілюють.
RA

Я звичайно дико вибачаюсь, але це гоніво. Не говоріть, коли не  знаєте. Якщо ви приносите чужу книгу, то вона знімається. Так, ви дійсно винні ще і свою книгу, але якщо ваш сусід її принесе, то її знімуть з вас!!!! Якого .... пороти таку фігню?

Може вам очну ставку влаштувати з п. Ярошенко? У неї пам\"ять хороша. Саме така описана ситуація була у 2000 році.

Мо\" щось і змінилося з введенням пластикових карток, однак жлобський дух у бібліотеці нікуди не дівся.

Історій багато... і якщо вам сві розказати, то ваші рожеві окуляри не просто тріснуть, а вибухнуть, і уламки аннігілюють.

Я не знаю, яка ситуація біла у 2000 році. І що вам бібліотека особисто зараз зробила нехорошого, я не розумію. А щодо історій - чула і не раз. Просто якби ви побачили цю всю систему зсередини, ви б говорили трохи по-іншому. (а мо' й не трохи...)
Anonymous
ууу...тетя там все-таки злая...а фо она мне сделает, если я на два месяца просрочила сдачу одной книженции? smile.gif

зробити нічого незможе але ти подумай про своїх одногрупників яким ця книжка може бути потрібна question.gif: question.gif: question.gif: question.gif: question.gif: question.gif: question.gif: question.gif:
Anonymous
[quote="meduza"]а я не піду в бібліотеку, там є злі хлопці, які вважають, що вони круті і на всіх кричать ((

Цікаво що це за хлопці question.gif: :twisted: :twisted: :twisted:
Anonymous
В решті решт, в бібліотеках прикольно посидіти. Тут класно, приходьте і вчіться!! Да навчені будете!!![/quote]
Я згодна повністю з вами
Бібліотекар
Видача кожної книги відбувається шляхом поєднання баркоду на книжці з баркодом на Вашому читацькому квитку. Якщо Ви здаєте не свою книжку, її буде автоматично знято з того, хто її брав. І навпаки.
Отже, Ваші претензії щодо "стягнення" книжок з невинних - безпідставні, шановні.
Якщо у Вас є конкретний випадок ("щось таке у 2000 році") - прошу звернутися до мене - 1-123 кімн.
naamah
Видача кожної книги відбувається шляхом поєднання баркоду на книжці з баркодом на Вашому читацькому квитку. Якщо Ви здаєте не свою книжку, її буде автоматично знято з того, хто її брав. І навпаки. 
Отже, Ваші претензії щодо \"стягнення\" книжок з невинних - безпідставні, шановні. 
Якщо у Вас є конкретний випадок  (\"щось таке у 2000 році\") - прошу звернутися до мене - 1-123 кімн.

Пані Ярошенко,
Я до вас взагалі ніколи не підійду, за випадком підписання обхідного. Підрозділ, яким ви керуєте, відомий тим, що може без суда та слідства звинуватити кого завгодно у чому завгодно, причому абсолютно не маючи пам"яті на свої власні провини.
Згадайте, хоч наприклад, випадок з Бедренець... як ви гадаєте, може мені слід написати тут версію подій, що не є _вашою офіційною_?

А щодо стягнення книжок то таке було, було... точно було. Пам"ятаю. За начебто загублені книжки бібліотека отримувала нові книжки, бо ніяк... бо виженуть... і люди витрачали свої грошенята на походи на Петрівку... щоб начебто добровільно щось подарувати Науковій Бібліотеці.

Пхе, а не Наукова Бібліотека.

Скажіть, пані Ярошенко, скільки ви вже скарг отримали за останні може 10 років на "тьотю з абонементу"? А возик і далі там?

А те, що зробили з читальними залами? У 1997 році там можна було наприклад вдвох-втрьох читати одну книгу та дискутувати... а зараз - будь-ласка, по церберу у кожній читальні, що навіть шепотіти не дозволяє... супер.

Або - ще скажіть, про обхідні листи... У мене не було читацького, але обхідний у всіх ваших суперпідрозділах підписувати довелося. То як я можу одержати книжку без читацького?!

А ще потім у мене був читацький. Супер-дупер електронний. Однак - знов - ніженьки в руки - і пішачком, пішачком... по всіх-всіх-всіх підрозділах (один працює наприклад 10.00-12.00, інший - 15.00-18.00, тобто як хочуть так і працюють - в один і той самий час хоч один підрозділ, але не працює!!!). Ну і навіщо вам та електроніка? Га?
Romka_Bomka

А те, що зробили з читальними залами? У 1997 році там можна було наприклад вдвох-втрьох читати одну книгу та дискутувати... а зараз - будь-ласка, по церберу у кожній читальні, що навіть шепотіти не дозволяє... супер
А ще потім у мене був читацький. Супер-дупер електронний. Однак - знов - ніженьки в руки - і пішачком, пішачком... по всіх-всіх-всіх підрозділах (один працює наприклад 10.00-12.00, інший - 15.00-18.00, тобто як хочуть так і працюють - в один і той самий час хоч один підрозділ, але не працює!!!). Ну і навіщо вам та електроніка? Га?

Мені також не подобається система роботи підрозділів. І система "наставників тишини" в читальних залах. Хіба можуть двоє друзів, які прийшли обговорити якусь невирішену задачу, пошукати відповідь у розумних підручниках зробити це мовчки - без єдиного слова question.gif ИМХО, це просто свавілля :!: :!: :!:
Бібліотекар
Доброго дня, шан.Птиця Говорун,

І все ж таки я Вас запрошую до спілкування, бо ж листуватися можна довго і безрезультатно. Якщо маєте бажання, звичайно. Бо ж досить серьозно негативно Ви до нас налаштовані чомусь. Що означає "було...точно було"? Мені не просто цікаво, повірте. Шаную Ваш захист пані Бедренець, треба, мабуть, було оголосити їй подяку за крадіжку книг. Вибачте, Ви хочете це назвати іншим словом - людина захотіла почитати на свіжому повітрі?

" скільки ви вже скарг отримали за останні може 10 років на "тьотю з абонементу"? А возик і далі там?"

Знаєте, ЖОДНОЇ. "Тьотя" до речі, має принаймні ім"я та по-батькові. І працює з червня 1992 року. До речі, на абонементі є вакансія бібліотекаря, приходьте?

"А те, що зробили з читальними залами? У 1997 році там можна було наприклад вдвох-втрьох читати одну книгу та дискутувати... а зараз - будь-ласка, по церберу у кожній читальні, що навіть шепотіти не дозволяє..."

А в 1994 році можна було й пиво пити та в карти грати. От жаль, що зараз можна хоч трохи попрацювати з книгою...
І з обхідними зараз, на жаль:-), бігати не треба, мабуть, давно не були у нас...
Мені дійсно жаль, що ми не мали змоги поспілкуватися раніше...
Приходьте. І не лише з обхідним.
.