Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Керлінг
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Спорт
Pundit
Тема присвячена цьому чудовому виду спорту, який розвиває дуже необхідні вміння..
Чому в Україні досі нема Асоціації керлінгу???
Bigmama
Тема присвячена цьому чудовому виду спорту, який розвиває дуже необхідні вміння..

Чому, мабуть тому, що мало хто взагалі знає, що таке керлінг sad.gif
Hitch
А до речі, спорт прикольний, коли по ТВ дивитись. В Україні ще не додумались проводити змагання?
KaHaPiC
помоєму ето шит какой-то а нє ігра.
Ето канєшно мойо суб"єктивноє мнениє.
cMiX
ось :roll:[img]www.ropnet.ru/ogonyok/pict/199805/05-15-5b.jpg
[/img]
Pundit

Чому, мабуть тому, що мало хто взагалі знає, що таке керлінг sad.gif

А от чого не знають? Канєчно в зимніх видах спорту ми не ахті, але шваброчки там всякі - дуже симпатично..
Bigmama
Вперше побачивши цю забаву по ТВ мені сподобалось.
Я напишу правила, може хтось зрозуміє про що йде мова.

Итак, игра состоит из десяти периодов, эндов. В течение каждого энда команды (а их всего две) выполняют по 8 бросков с расстояния примерно 36 метров. Происходит это примерно так. Игрок разбегается, если можно так сказать, и катит камень весом в 20 килограмм, на линии броска он его отпускает и он "плывет" в центр круга, который находится в другом конце площадки. При этом другие члены команды усердно начищают лед "швабрами" и таким образом увеличивают дальность броска. Круг в который необходимо попасть называется домом. В итоге очки получает та команда, у которой после всех 16 бросков камни будут ближе к центру круга. И они получают столько очков, сколько камней ближе к центру чем ближайший к центру камень противника. Выигрывает та команда, у которой после 10 эндов будет больше очков. В случае ничьи назначается овертайм.
Bigmama
КЕРЛИНГ (Curling) - спортивная игра на льду, в которой две команды, состоящие из четырех человек, соревнуются в точности выпусков специальных спортивных снарядов, изготовленных из гранита и называемых камнями

Площадка для игры в керлинг представляет собой "вытянутый" прямоугольник длиной 44,5 м. и шириной 4,75 м. Основным компонентом разметки площадки является зачетный круг, называемый домом, диаметром 3,66 м.

При розыгрыше камня один из игроков команды отталкивается от стартовой колодки и, после небольшого скольжения пускает камень вперед. При этом игрок старается рассчитать усилие так, чтобы камень, достигнув зачетной зоны на противоположной стороне площадки, остановился в необходимой точке или подтолкнул другой камень или выбил последний за пределы площадки (в зависимости от задуманной игровой комбинации).

Партнерам по команде разрешается натирать лед специальными щетками или метелками по ходу движения камня и, что позволяет частично корректировать дальность пуска камня и траекторию его движения.

Игра состоит из 10 отдельных самостоятельных частей, называемых "эндами". В каждом энде команда поочередно выполняют розыгрыш 8 камней. После розыгрыша всех 16 камней в энде подсчитывается количество очков, начисляемых выигравшей команде (команда, проигравшая в энде, очков не получает). Команда получает 1 очко за каждый камень, расположенный ближе к центру зачетного круга ("дома"), по сравнению с камнями соперника. Очки, набранные командами во всех эндах, суммируются, что и определяет победителя в игре.
CKLEASHCH
а давайте запропонуєм кафедрі з фізри шоб секцію по кьорлінгу відкрила!!!
Bigmama
а давайте запропонуєм кафедрі з фізри шоб секцію по кьорлінгу відкрила!!!

Та шо їх питати???Якщо вони відкриють то вони і закриють, а так.....
CKLEASHCH
так давайте прийдемо в могилу вночі, польємо спортзал водою, заморозим його, і пограєм в кьорлінг без їх відома.
Bigmama
Та ні, спортзал короткий, а от коридори 4 чи 1 корпусів якраз підійдуть.
Alexa
так давайте прийдемо в могилу вночі, польємо спортзал водою, заморозим його, і пограєм в кьорлінг без їх відома.

А зачем лед??? Достаточно подойти к замкафедри и предложить кандидатуры по мытью пола после тренеровок!!! lol.gif И кафедра довольна, и Вы тренеруетесь!!! biggrin.gif
Bigmama

А зачем лед??? Достаточно подойти к замкафедри и предложить кандидатуры по мытью пола после тренеровок!!! lol.gif И кафедра довольна, и Вы тренеруетесь!!! biggrin.gif

А давайте ролики до гирі присобачемо, і крига не треба буде smile_idea.gif
Не чё не больно, курица довольна
Alexa
А давайте ролики до гирі присобачемо, і крига не треба буде smile_idea.gif

Ну вот, проект есть, теперь дело за разрешением кафедры!!! Тренера найти - не проблема...
Pundit
Панство, ви виходите на широкі перспективи!
В Україні немає ні федерації національної з керлінгу, ні збірної.. Мабуть і гравця жодного немає, ги.. :wink:
Тож за шваброчки і уперед!! biggrin.gif/
Pundit
Оце зараз в офісі по Євроспорту пряма трансляція змагань з Керлінгу..
Чемпіонат Європи, понімаєш лі..

Повертаюсь до пропозиції створити Асоціацію керлінгу в Україні..
TARoZ
Я за! А там на чемпіонаті є? Які зара результати?
Васіліса Єгоровна
Я вот на вас сматрю - молоді, умні рібята, а таким занімаєтесь, ще й ото розказуєте за ето.
Я вот тоже хочу с вамі обміняться своім мнєнієм про ето.

Только в законном шлюбє, вот как я щітаю!

ПС. Прошу далі флуд не продовжувати, бо на цьому форумі він не вітається. ТАРоЗ
tatarin_art
(Pundit @ 3.12.2003, 18:21:37)
*

Щось мені здається вона на Україні ще не швидко з”явиться - за кордоном я декілька разів грав. Там потрібні тренери, бо взагалі грати складно, а коли я дізнався ціну ”гірі” ледь неи впав - вони виявляється вручну відшліфовані.
А на нащій батьківшині є чудовий замінник - народна гра без назви, ціль гри кидачи камінці розташувати власеі якумога ближче один до одного та посунути камінці суперника.
alf
на нащій батьківшині є чудовий замінник - народна гра без назви, ціль гри кидачи камінці розташувати власеі якумога ближче один до одного та посунути камінці суперника.

петанг?
tatarin_art
(alf @ 9.12.2004, 18:13:42)
петанг?
*

Це назва гри? Щось вона тоді має східні корені.
А ще влітку рулить сокс, але мало досвіду.
alf
София (Болгария)

Чемпионат Европы по керлингу

Женщины

За 3-е место

РОССИЯ - Норвегия - 7:10

Финал

Швейцария - Швеция - 4:9

По сравнению с аналогичным прошлогодним турниром [русские] женщины поднялись с 8-го места на 4-е, а вышедшие из класса В [русские] мужчины, заняв 8-ю позицию, закрепились в группе сильнейших.

© http://news.sport-express.ru/online/ntext/7/nl078090.html
Pundit
(tatarin_art @ 8.12.2004, 19:43:58)
Щось мені здається вона на Україні ще не швидко з”явиться - за кордоном я декілька разів грав. Там потрібні тренери, бо взагалі грати складно, а коли я дізнався ціну ”гірі” ледь неи впав - вони виявляється вручну відшліфовані.
*

нє, ти не шариш
це все конєшно так..

але наприклад в Україні немає жодного поля для гри в гольф і жодного нормального гольфіста.. зате Асоціація є і президент Асоціації є і апарат є..
і чувак їздить по тусовках з модною лейбою ”Президент Асоціації”.. грошенята на розвиток цього виду спорту збирає..

так шо потрібна лише політична воля... wink.gif
tatarin_art
(Pundit @ 11.12.2004, 22:37:54)
але наприклад в Україні немає жодного поля для гри в гольф і жодного нормального гольфіста.. зате Асоціація є і президент Асоціації є і апарат є..
і чувак їздить по тусовках з модною лейбою ”Президент Асоціації”.. грошенята на розвиток цього виду спорту збирає..
*

Поля для гоьфу в Україні є, але вони не для простих смертних.
А щодо політики це так, через гольф-міроприємства легше грошенята крутити, хоча якщо так дивитись майже усі види спорту ще за часів СРСР зароджувались неофіційно, ледь не нелегально, але згодом становились нормальними. Час покаже, головне щоб були гроші, бо без них уся ”самодеятельность” - фікція
Pundit
(tatarin_art @ 11.12.2004, 21:49:17)
Поля для гоьфу в Україні є, але вони не для простих смертних.
*

в україні немає ЖОДНОГО поля для гри в гольф, яке б відповідало вимогам міжнародної федерації гольфу (18 лунок, 80-100 га площі)

перший чемпіонат України з гольфу цього року проходив у Карлових Варах...

проте ми тут не про гольф wink.gif
alf
так правильно, фікція по своїй суті, Pundit каже, що організовуєш асоціацію, стаєш її президентом і їздиш всюди, по закордонам там всяким, на виділені гроші з різних джерел і собі тихенько на особистий розвиток відкладаєш
Pundit
на зібрані кошти потихеньку розвиваєш керлінг, щоб в історію ввійти, коли років через 20 збірна України виграє чемпіонат світу з керлінгу
tatarin_art
А можливо щось з цього і вийде - щойно почув ц новинах що в Україні провели перші змагання з настільного хокею. Якщо і він популяризується то тоді все гаразд smile.gif
Interplay
Параглейдінг. Скайдайвінг.

От керлінг це сила.

Я не жартую... Пам’ятаю на останніх олімпійських іграх завжди це дивився, коли випадала нагода. З початку не розумів приколу, Думав вже сам взяти участь у змаганнях, але потім втягнувся, стало цікаво, зрозумів правила. З’явилась навіть нелюбима команда. А любимою були канадійки.
СтасьОК
Первый раз когда увидел керлинг по телевизору, он у меня полное отвращение вызвал. Потом случайно попал на трансляцию еще раз, посмотрел, интересно стало. Это был чемпионат мира по керлингу в Шотландии среди женщин. Поскольку как раз была неделя школьных каникул, я так её всю и провел. Болел за ЮЭсЭй pray6.gif

А в нашей стране для хоккея льда нету, а для керлинга и подавно не будет. Я вообще не понимаю как наша хоккейная сборная среди лучших, если им толком тренироватся негде hmm.gif
Medium
абсурд, іф ю аск мі...
.