бонету потрібно нова хороша CMS, бажано на PHP, але не обов’язково. Вимоги:
— відсутність необхідності порпатися в коді (крім одноразової адаптації дизайну),, — звичайні люди (гуманітарії) зможуть самі публікувати, редагувати, форматувати статті та додавати до них світлини (тобто потрібен візуальний редактор+можливість аплоадити фото. Бажано, щоб воно саме їх і ресайзило),, — якомога менше траху з прикручуванням поточного дизайну,, — часте оновлення з боку розробників. Бажано, щоб була система автоматичного оновлення (або щоб оновлення не було напряжне й не треба було переписувати дизайн),, — підтримка всього того, що є на головній бонеті — це можливість додавання коментарів, розбиття по рубриках (можна теґами, як у блогах),, — недірявість, — open-source і безкоштовність.
прошу радити, ділитися досвідом тощо.
Captain x Morgan
29.10.2007, 02:15:08
Самописную надо ставить
Дволиций
29.10.2007, 07:49:02
Друпал з набором необхідних модулів. Адназначна.
Barton
29.10.2007, 10:01:31
Joomla?
Дволиций
29.10.2007, 11:35:37
Argh, you make my eyes bleed. No, just not Joomla.
noddeat
29.10.2007, 13:28:34
(Barton @ 29.10.2007, 09:01:31)
Joomla?
забув сказати, що я не буду ставити, бо мав з ним справу і воно виявилось дірявим глючним лайном: — все, що закінчується на -Nuke — Mambo (поточний двигун), Joomla та похідні
Найкраще, з того, що я мацав і задовільняє критеріям — це Bitrix, але воно платне, дороге і заважке як для такого портальчика.
Дописано о 13 годині 28 хвилин 34 секунд
(Дволиций @ 29.10.2007, 06:49:02)
Друпал з набором необхідних модулів. Адназначна.
а як воно латинською пишеться (і лінк на сайт, якщо неважко). Ще чув про Typo3, але не хочу мацати, поки відгуків не почую. Також втикав на WordPress, виглядає непогано, хоча й більше розраховане на блоги, і неясно, чи можна зробити на ньому сайт.
Дволиций
29.10.2007, 14:10:45
drupal.org
Дуже безпечно, дуже функціонально, зовсім неглючно. Певна пряморукість потрібна, але лише через функціонал КМСки.
Cooper
29.10.2007, 15:22:15
чем тебя ИПБ портал не устраивает?
noddeat
29.10.2007, 15:32:20
(Arden @ 29.10.2007, 14:22:15)
чем тебя ИПБ портал не устраивает?
1.
— open-source і безкоштовність.
2. з того, що бачив на демках, то трохи не те, що треба.
на форумі обговорюють безкоштовні CMS-ки. думаю, зиожеш підібрати саме те, що потрібно тобі
Cooper
29.10.2007, 23:25:25
сорри... не читал требования тогда +1 к Друпал(есть русскоязычный форум) ну и возможностей у него хватает...
хотя имхо ипб портал лучше... но он и стоит 70 баксов с поддержкой на год насчет опенсурсности - заметь сколько модов на ипб и сколько модов на остальные форумы и цмс.. на ипб помоему больше О_о и патчи быстрее выпускают неофициально чем официально(+1 к опенсурсности...) да и никто не запрещает использовать нулленую версию ипб на некомерческих сайтах, неверующим - путь на оф. саппорт-сайт ипб, там они конкретно об этом говорят, т.к. им пофиг на некомерческие нуленные форумы и порталы, им не пофиг только на комерческие сайты.. бонет вроде не комерческий сайт
Kolia
30.10.2007, 11:40:18
кілька питань: 1) чи знає хтось про існування "ukrainian translation" для Drupal, якщо так то поділіться де можна таке взяти 2) чи існую безкоштовна CMS з модулем інет-магазину (якщо мед то й ложкою
подивився сайт друпал - прикольна штука має бути
landike
30.10.2007, 12:39:45
Що за Друпал??? лінк де??? нема коли шукати.. Киньте плз... як буде живий мій форум, то кину свої CMS
Дволиций
30.10.2007, 12:58:14
Українізація колись була на drupal.ru (хоча зараз я чомусь не можу знайти). Взагалі-то вона є, і не одна, і доповнити її чи написати свою -- хіба що не найлегше серед усіх КМС.
нема коли шукати.. Киньте плз...
А подивитися на декілька постів вище теж нема коли?
Barton
30.10.2007, 16:10:38
QUOTE(NodDeat @ 29.10.2007, 14:28:34)
— Mambo (поточний двигун), Joomla та похідні
Joomla won the Packt Publishing Open Source Content Management System Award in 2006. <Wikipedia > (just added "... and about to win it in 2008", though it won’t last too long )
had an experience of using it as a primary CMS in the Local Area Network, where content managers were too dumb to interact with anything else... so from that perspective you might consider their newest version, which has almost nothing "mambish" left in it and hence is less "дірявим глючним лайном"... Unfortunately it’s only RC3 at the moment, so there are glitches to be found...
Generally +1 to Drupal... though by suggesting Joomla! I meant to satisfy the "ease of use for dummies (aka humanitarians )" requirement...
шимон
30.10.2007, 17:55:47
пєшитє паруцкє!
landike
30.10.2007, 18:23:54
(Дволиций @ 30.10.2007, 12:58:14)
дійсно нема, я тут тіки мафію граю.. а сам я не месний...
Barton
30.10.2007, 18:37:37
QUOTE(landike @ 30.10.2007, 19:23:54)
QUOTE(Дволиций @ 30.10.2007, 12:58:14)
дійсно нема, я тут тіки мафію граю.. а сам я не месний...
priezzhy go home!
VITALIUS
31.10.2007, 18:23:00
Joomla однозначно від мамби там тільки все найкраще лишилось
просто насправді слідкувати треба за апдейтами двіжка і вчасно ставити оноволення щоб вас не ламали от і все. а так якщо у вас двіжок стояв навіть джумли який не оновлювався уже більше року, то чого ви дивуєтесь що вас ламають?
друпал - якийсь ацтой. ще не бачив жодного нормального, серйозного сайту на ньому. його юзає менше людей тому дір знаходять менше. але те що вони там є - я навіть не сумніваюсь.
Дописано о 18 годині 23 хвилин 00 секунд p.s. мене від самого друпалівського дизайну аж тіпає ))
Дволиций
31.10.2007, 19:16:58
Віталіус —̶̶-- на рахунок безпеки, Друпал - дійсно найбезпечніша КМС серед безкоштовних, це перевірялося не одним аудитом дуже серйозних секюріті-компаній.
Серед серйозних сайтів на Друпалі:
факультет науки та інженерії Гарварду,
університет острова Прінс Едвард,
сайти "Зупинимо Бідність" і "Боремося З Голодом" ООН,
CBC (канадський аналог BBC),
Warner Brothers,
сайт фреймворку Eclipse,
німецький сайт каналу Discovery,
The Onion,
Королевська Фламандська Філармонія,
відео-сайт The Forbes,
німецький сайт Men’s Health,
коммюніті-сайти Die Welt і Die Zeit,
девелоперський сайт AOL,
британський сайт Greenpeace,
Міжнародна Амністія,
Open Source Initiative,
німецький сайт Playboy,
офіційний сайт Убунту,
Хіларі Клінтон,
два сайти Соні: Playstation Asia і Sony Video,
мережа Ecademy,
Second Life,
британський сайт MTV,
деякі сайти NATO і NASA,
+ майже весь голандський інтернет.
Мало?
А тепер, хто використовує Джумлу?
Kolia
31.10.2007, 22:41:21
Серйозний список
VITALIUS
31.10.2007, 22:45:59
А щодо до джумли - то не думаю, що часте оновлення двіжка то перевага biggrin.gif
воно не часте. між двома останнім сек’юріті фіксами пройшло більше півроку. до того ж останній фікс має лише виправлення незначних вразливостей, які навіть не є критичними чи серйозними. це при тому що на діри джумла дуже сильно всіма вивчається)
так що це теж хороший показник!
я не хочу тут сперичатись хто краще. на мою думку Джумла - це хороша CMS і на ній можна будувати серйозний проект - перевірено власним досвідом.
KaHaPiC
31.10.2007, 23:24:35
качнул дрюпал потестить. пока что нравится. ничего лишнего и вместе с тем всего достаточно. Множество модулей и тем оформления. Я, правда, ещё не ковырял егойный API. Но в целом, после нюков и мамбов/джумлов, дрюпал рулит.
Barton
1.11.2007, 19:08:01
http://www.packtpub.com/award good news, I was right in my prediction... =) On the 31st of October it was announced that Joomla! Wins Best PHP Open Source Content Management System Award
VITALIUS
1.11.2007, 20:45:58
KaHaPiC
1.11.2007, 22:08:50
джумла уже по ходу второй год подряд получает такую премию. Но слишком уж оно навороченное, как по мне.
Дволиций
3.11.2007, 00:05:07
(Barton @ 1.11.2007, 19:08:01)
http://www.packtpub.com/award good news, I was right in my prediction... =) On the 31st of October it was announced that Joomla! Wins Best PHP Open Source Content Management System Award
http://www.packtpub.com/award good news, I was right in my prediction... =) On the 2st of November it was announced that Drupal Wins Overall Open Source Content Management System Award, with Joomla in second place.
noddeat
3.11.2007, 01:43:26
просто насправді слідкувати треба за апдейтами двіжка і вчасно ставити оноволення щоб вас не ламали от і все. а так якщо у вас двіжок стояв навіть джумли який не оновлювався уже більше року, то чого ви дивуєтесь що вас ламають?
от для того я цю тему і створив, щоб не «слідкувати за апдейтами двигуна», а встановити і забути хоча б на найближчий рік. Дивно, що в оперсорсових CMS досі немає автоматичного оновлення, на відміну від комерційних. Зазвичай все навпаки.
Одне діло, скачати файли ядра та переписати кілька файлів + скрипт запустити, який базу оновить, а інша річ — то коли в тебе шаблон дизайну перестає працювати при переході з версії а.б.х до а.б.у, і ще й виявиляється, що модулі, які ти юзав у версії а.б.х, ще не вийшли для версії а.б.у.
Ну і я сумніваюсь, що у Джумлі щось помінялось кардинально. Побачимо.
Barton
3.11.2007, 15:13:46
QUOTE(Дволиций @ 3.11.2007, 01:05:07)
QUOTE(Barton @ 1.11.2007, 19:08:01)
http://www.packtpub.com/award good news, I was right in my prediction... =) On the 2st of November it was announced that Drupal Wins Overall Open Source Content Management System Award, with Joomla in second place.
arrgh
VITALIUS
3.11.2007, 15:28:59
шота я не доганяю в чому там різниця між "2007 Overall Open Source Content Management System Award" та "Best PHP Open Source Content Management System" у першому варіанті - попереду Друпа, у другому - Джумла
Дволиций
3.11.2007, 16:45:28
Джумла - краща РНР КМС, тобто вона (напевно) краще використовує РНР.
Друпал -- просто краща КМС.
noddeat
3.11.2007, 17:09:02
(VITALIUS @ 3.11.2007, 14:28:59)
шота я не доганяю в чому там різниця між "2007 Overall Open Source Content Management System Award" та "Best PHP Open Source Content Management System" у першому варіанті - попереду Друпа, у другому - Джумла
що там неясного, друпал виграв перше місце та отримав 5к баксів, а решта категорій — то виграші в різних номінаціях, одну з них виграла джумла.
Kolia
3.11.2007, 17:19:10
мабуть чекатимемо бонет на друпал
noddeat
2.12.2007, 21:42:51
Поставив друпала. Перші враження: униле гавно. Немає html-редактора (юзери мають знати html, ага), якась хрінова система прав доступа. Я так і не знайшов, де мені можна надати юзеру адмінські права. Хоча user friendly URLs мене потішили.
Коротше, покатить для блога, але не для ґазети, бо засобів надрукувати статтю з картинками там нема.
можете переконати мене, що треба додатково якусь фігню ставити до нього.
Дописано о 21 годині 42 хвилин 51 секунд а, і ще він показує, що в онлайні 2 noddeat-a (я дійсно мусив двічі залогінитись та двох табах, бо це гімно не запам’ятовує авторизацію)
Barton
2.12.2007, 22:37:56
As I said, check out Joomla 1.5... =) It’s pretty stable (RC3) already and it’s like all that Drupal is not. :-P
noddeat
3.12.2007, 00:14:50
I see I do have to check it, of course
Дволиций
3.12.2007, 03:08:23
As I said, check out Joomla 1.5... =) It’s pretty stable (RC3) already and it’s like all that Drupal is not. :-P
It’s all so stable until you try to install at least one extension.
And you will have to install a lot of extensions, because out-of-the-box Joomla is a toy for 3yr olds, not a CMS.
Barton
3.12.2007, 16:19:18
QUOTE(Дволиций @ 3.12.2007, 04:08:23)
It’s all so stable until you try to install at least one extension.
And you will have to install a lot of extensions, because out-of-the-box Joomla is a toy for 3yr olds, not a CMS.
Well, when you install community-approved extensions and do it all right (so it IS stable), I agree with you: even 3 y.o. kid can add content to Joomla... What about Drupal? Should I remind you about your out-of-box "oh my god, I have a bug and no idea where it comes from" situation?
*HOLLYWAR*
noddeat
3.12.2007, 16:24:24
ok, drupal is stable but very bad. I don’t like Joomla and its fucking extensions because of the further problems with updates (i have to update all the extensions), but in any case I have to try it once again.
Недавно один известный проект русский ломанули через ВордПресс ))
noddeat
3.12.2007, 18:45:23
(BAHO @ 3.12.2007, 17:28:05)
Недавно один известный проект русский ломанули через ВордПресс ))
ну це нічого не каже. Всі популярні опен-сорс проекти, якщо їх весь час не патчити, будуть ламатися. Найкращою й найзахищенішою є Bitrix, тільки вона великі бабки коштує, і досить «важка» — вимагає багато ресурсів сервера.
у нас на сайті радіо квіт стоїть. достатньо гнучкий двіжок. для невеликого сайту те шо треба. є купа модних плагінів які розширяють функціонал.
функція кешування нереалізована серед стандартних. існуючий плагін - недосконалий.
великикй і серйозний сайт краще все ж таки з безкоштовних будувати на джумлі )) А ворпрес для блогів і невеликих сайтів дуже добре катить.
noddeat
4.12.2007, 01:57:06
ееее...до чого тут «маленький», «великий». Мене цікавить набір функціоналу. Що там повинно бути — те, що є на Бонеті зараз, нічого більше.
Без кешування Бонет обійдеться, як і обходився раніше. Ніби на швидкість ніхто не скаржився. Джумлу поки не хочу — як цей комбайн оновлювати потім?
Але як нічого більше не буде, то доведеться.
Дописано о 01 годині 57 хвилин 06 секунд
у нас на сайті радіо квіт стоїть.
— шо за фігня у вас з кодуванням? — чому урли не зрозумілі людині (типу /veduchi/, /programy/ etc?)
BAHO
4.12.2007, 02:05:52
Большой сайт лучше писать своими руками ))
Для ЧПУ надо настраивать реврайты. Это самим только движком не сделаешь, нужно, что бы пров давал возможность написания своих .хтаксесс-ов.
noddeat
4.12.2007, 02:09:16
Для ЧПУ надо настраивать реврайты. Это самим только движком не сделаешь, нужно, что бы пров давал возможность написания своих .хтаксесс-ов.
пров — я Все ок з цим, на друпалі працює. Хоча реалізувати це можна без всякого mod_rewrite, на основі скрипта, що оброб*яє помилку 404.
VITALIUS
4.12.2007, 02:12:48
(NodDeat @ 4.12.2007, 01:57:06)
ееее...до чого тут «маленький», «великий». Мене цікавить набір функціоналу. Що там повинно бути — те, що є на Бонеті зараз, нічого більше.
Без кешування Бонет обійдеться, як і обходився раніше. Ніби на швидкість ніхто не скаржився. Джумлу поки не хочу — як цей комбайн оновлювати потім?
Але як нічого більше не буде, то доведеться.
Дописано о 01 годині 57 хвилин 06 секунд
у нас на сайті радіо квіт стоїть.
— шо за фігня у вас з кодуванням? — чому урли не зрозумілі людині (типу /veduchi/, /programy/ etc?)
до ЧПУ руки не доходять
що стосується бонету то залежит все від того що ви хочете щоб там було
взагалі Ворпрес треба оновлювати частіше ніж джумлу. В останьої апдейти виходять раз в півроку десь. це не так багато
Дописано о 02 годині 12 хвилин 48 секунд
взагалі на джумлу можна будь-який сайт ставити ) наш сайт я теж хотів на джулі, але Вордпрес став компромісом із іншими учасниками його розробки ))
noddeat
4.12.2007, 10:18:23
взагалі Ворпрес треба оновлювати частіше ніж джумлу.
там ніби автоматизовані апдейти. А в джумлі все руками. І після виходу нової версії всі екстеншени теж треба оновити руками, а то буде несумісність. Чи вже з того часу щось змінилося?
VITALIUS
4.12.2007, 17:36:38
ні, у ворпресі теж все руками. включно із плагінами
але справа тому шо як і вджумлі так і у вордпресі усі додатки і теми не треба часто оновлювати після виходу деяких апдейтів. переважна більшість якщо вони не дуже старі працюють з новими версіями.
звичайно що коли вже нова гілка виходить - тоді треба...
noddeat
4.12.2007, 18:11:41
ну в принципі то не страшно, що руками. Страшно, що темплейт дизайну перестає працювати, і його тре перероблювати.