Anonymous
10.11.2003, 09:42:31
Чи мріяли ви з дитячого садочка стати вчителем (лікарем, космонавтом...)? Чи батьки вас напоумили піти у юристи чи економісти? Чи всі ваші друзі подалися на комп'ютерників й ви пішли слідом за ними? А може, у вас з першого класу виявився яскравий талант актора чи співачки?
Solar
10.11.2003, 10:23:18
математичні здібності - економічний фак-т
Anonymous
10.11.2003, 10:34:44
Чому саме економічний. а не ДКТ чи фізика?
Solar
10.11.2003, 11:06:18
бо в фізиці я не конкурентноздатна, програмування ?
а, ще перед вступом слухала курс "Основы ек. теории" - сподобалось
Anonymous
10.11.2003, 11:18:10
Сподобалась економіка як наука чи сподобалось її викладання у НаУКМА?
Можлива така ситуація, коли сама по собі спеціальність не цікава, а викладач так добре її викладає, аж стає цікаво. Та чи втримається цей інтерес на все життя?
ironmax
10.11.2003, 11:23:00
У мене щось подібне було з політологією.. Смолянюк (вічна йому память

), Гарань, Ростик Павленко, Кисельов... Через них я полюбив свою спеціальність...
1. В 11 класі слухав курс "Основи економіки" (тіпа в економ класі учився). А вела в нас його недавня випускниця економфаку - спеціальність облік і аудит.
наслідок: економіка у мене почала чітко асоціюватися зі словами дє*іт і крєдіт і з непреодолімим желанієм умчатись світ за очі з класу (звиняйте, товариші економіст(к)и).
2. З дитинства думаю про ущербність компютерних і інязовських факультетів. Іняз: поїхав в якусь країну - пожив там пять років, приїжджаєш - і по-моєму хоч і без диплома, а спец в цій мові в пять раз кращий, ніж любий краснокожий. КТ: купив комп, пожив з ним 5 років (ясно не зловживаючи порнухою і тому подібними хіровсами), а читаючи розумні книжки) - результат той самий.
3. На соціальні технології йти боявся (з нароманами работать заставлят), на природу - гидко (жабів різать фу!)
Залишився - ФГСН!!! тим більше, і конкурс був всього 6,7
А потім - на політологію, бо це мужская спеціальність! Плюс хотілось довести, що таки можу (конкурс 2,1).
І не жалію!!!
Solar
10.11.2003, 12:04:47
відповідаю гесту:
На щастя (!?) згаданий курс слухала в одному зі східноукраїнських універів, повезло з викладачем
В академіі гарних викладачів із тих, хто закох*є у предмет, не багато (на жаль)
Це я про економіку.
З.І. ще й досі не розчарувалась в обраній спеціальності
Слава богу, при вступі уявлення не мала, що таке соціологія - тоді б точно не обрала. І жила б я зараз якоюсь ДКТшницею (не Могилянською).
Але зараз - соціолог!!!! Найкраща з усіх професій!!!! УУУУУРРРРРАААА!!!
Kunia
10.11.2003, 14:56:31
коли під кінець школи запитували "куди далі підеш" - з вогниками в очах лунала відповідь "До копм"ютерів"
як наслідок - ДКТ
OliaX
10.11.2003, 16:00:56
О да.. я не знала. кем мне стать. Никогда не знала. Слшком много было наук, вариантов.. но ничего меня не привлекало - экономика - страшно и скучно, право.. ну только год назад я поняла. что это неплохо, но 1) конкурс, 2) нудно римское право, зар. страны...
С математикой не дружу с 5-го класса.
Гуманитарное.. да. неплохо. Я люблю литературу. Но вот учить языки мне казалось - это однообразно и скучно.
так и получилась.. социология
OliaX
10.11.2003, 16:01:32
О да.. я не знала. кем мне стать. Никогда не знала. Слшком много было наук, вариантов.. но ничего меня не привлекало - экономика - страшно и скучно, право.. ну только год назад я поняла. что это неплохо, но 1) конкурс, 2) нудно римское право, зар. страны...
Гуманитарное.. да. неплохо. Я люблю литературу. Но вот учить языки мне казалось - это однообразно и скучно.

Да, без математики тобі на соціології буде складно... І чому всі думають, що соціолог - це гуманітарій. І ніякий це не гуманітарій! Одні з найкращих сучаних соціологів - або фізики, або математики. Так що на одній теорії не виїдеш...
Solar
10.11.2003, 16:24:06
support,
Наскільки я знаю, щоб бути хорошим соціологом (тобто розуміти що робиться в програмі після push buttom) требя не абиякий математичний бекграунд. Так що імідж соціології як нематематичної науки хибний.
Але є вихід - соц.робота
Solar
10.11.2003, 16:36:50
Найсумніше те, що тільки на магістерці (економічній) і тільки завдяки щасливому збігу обставин, і професору Кеннеді зокрема, більшість з економістів починає розуміти процес.
Не знаю як у вас соціологів, може краще пояснюють
Я остаточно зрозуміла, що таке соціологія на початку 3-го курсу. Саме тоді вона мені і сподобалась! Хоч це і найважчий курс, усе ж він найкорисніший для соціологів. (Можливо, ман трохи більше пощастило!

)
ironmax
10.11.2003, 18:11:22
Одні з найкращих сучасних соціологів - або фізики, або математики.
Як Паніотто. Якщо я не помиляюся, у нього кандидатська була з математики. Або Хмелько -- за першою освітою фізик...
Як Паніотто. Якщо я не помиляюся, у нього кандидатська була з математики. Або Хмелько -- за першою освітою фізик...
Слухай, а ти дійсно шариш!!!! Я тут нещодавно трохи розчарувалась в тобі (після обговорення вимірювання пацаватості), але я була не права. Визнаю свою помилку!
naamah
11.11.2003, 12:17:55
..........
.................
І як випливає соціологія з того, щоб не дружити з математикою?
Щось зовсім не ясно.
Чи може вам, як першокурсниці, соціологія здається чимось таким трепливим як наприклад філософія? Нічого... спочатку ви гоните на Пукіш, а потім, як підуть Хмелько, Оксамитна та інші, будете плакати.
Математика ж для розподілів та кореляцій не потрібна, так?
Смішний у вас вибір...
naamah
11.11.2003, 12:19:49
Хмелько - кандидат з фізики (ф-м науки)
kyivite
11.11.2003, 16:11:59
Мріяв стати суддею. Пересадити якнайбільше клятих урків, а убивць знищити як клас.
Ну, дуже кортіло антикримінальну революцію здійснити.
Потім зрозумів: не все так просто. Жорстокість - не панацея. Навіть навпаки - шлях до тотально злочинного суспішьства.
Тому - противник смертної кари.
І не з моїм темпераментом суддею працювати. Отже адвокат.
Мріяв стати суддею. Пересадити якнайбільше клятих урків, а убивць знищити як клас.
Ну, дуже кортіло антикримінальну революцію здійснити.
Потім зрозумів: не все так просто. Жорстокість - не панацея. Навіть навпаки - шлях до тотально злочинного суспішьства.
Тому - противник смертної кари.
І не з моїм темпераментом суддею працювати. Отже адвокат.
А який має бути темперамент у судді? А у адвоката який? Цікаво
kyivite
11.11.2003, 16:31:04
quote]
А який має бути темперамент у судді? А у адвоката який? Цікаво
Суддя має бути вирізьблений з каменю. Принаймні на судовому засіданні. Отже - сангвінік чи флегматик - кращий варіант
Тяжко судді, коли приходить масовка і тисне на свідків, ображає потерпілих...
Тяжко виносити вирок у ситуації, коли нема чіткої картини злочину (і ніхто не стояв поруч і не записував на відеокамеру).
Імовірність злочину, який встановлює суддя за свідченнями свідків, різними побічними доказами завжди менше 100%, а буває і менше 90%. Виходить кожного разу суддя бере гріх на душу, бо хоч малий сумнів, а є.
Адвокат може мати будь-який темперамент, навіть такий як у мене - холерика. Але за умови більш-менш гарних манер.
Firgus
11.11.2003, 20:01:43
Ой где ж вы были советчики-расскажчики полгода назад? был День Открытых дверей. Возле стенда социологии стояла Оксамытна. Подходим спрашиваем: мол так и так с математикой не дружим совсем подойдет ли нам социология? Оксамытна: Да, математики у вас не будет вообще, если поступите конечно...
до сегодня я и не подозревал что мне понадобятся основательные знания математики, а если я правильно понял то именно так и будет?
naamah
12.11.2003, 14:14:34
Ой где ж вы были советчики-расскажчики полгода назад? был День Открытых дверей. Возле стенда социологии стояла Оксамытна. .....
На дні відкритих дверей від мене діточки розбігалися. Я їм розказую - що на вступному іспиті на програму з біології треба робити розтин миші. Абож одній _ну дуже вгодованій_ дівчині, що хотіла стати філологом - що треба здавати крос, бо кафедра фізкультури тепер стала на гуманітарному факультеті...
Мораль - нічого питатися, треба читати! Там постери були і немаленькі, де все детально розписувалося - і що вчити на іспит, і що буде у програмі навчання. Де були ваші очі? :evil:
Firgus
12.11.2003, 16:56:45
Глаза мои были там где обычно и читал я стенды и там не было ничегошеньки про математику не было. Я его даже визуально помню.
Anton
12.11.2003, 18:51:32
Лично я пошел на ДКТ, потому что все остальное было слишком легко, а, кроме того, я и так уже знал много из того,что преподавали на других факультетах. Компьютеры для меня до сих пор лишь хобби...
Глаза мои были там где обычно и читал я стенды и там не было ничегошеньки про математику не было. Я его даже визуально помню.
А тебе не здивувало, що профільний на соціологію не історія чи література, а МАТЕМАТИКА! (Якщо нічого не змінилось із часу мого вступу). Якщо навіть нічого ніде про математику не написано було (Оксамитна правду сказала - математику ми не вчимо, але це скоріше мінус, ніж плюс), то про екзамен треба було думати!
Хоча у тебе залишається шанс стати великим соціальним теоретиком
Firgus
14.11.2003, 16:42:17
А тебе не здивувало, що профільний на соціологію не історія чи література, а МАТЕМАТИКА! (Якщо нічого не змінилось із часу мого вступу). Якщо навіть нічого ніде про математику не написано було (Оксамитна правду сказала - математику ми не вчимо, але це скоріше мінус, ніж плюс), то про екзамен треба було думати!
Хоча у тебе залишається шанс стати великим соціальним теоретиком

смейтесь смейтесь

Но к вашему сведению к профильной математике есть еще профильное право и укр. Нет я конечно не гений но если надо то подучу мат-ку

раз уж это так необходимо
Firgus
14.11.2003, 17:44:50
Журналістика - ремесло чи творчість?....
творческое ремесло
вимагаю пояснень!!!
Ремесло - це те, чим можна оволодіти шляхом певного періоду роботи над собою.
Творчість - божа іскра, яка є від народження. або навпаки - відсутня.
Творче ремесло - це коли журналіст пише, а його не читають? :roll:
вимагаю пояснень!!!
Ремесло - це те, шо робиш заради грошей.
Творчість - це те, що робиш для себе.
Творче ремесло - це те, шо робиш для себе, попутно продаючи результати своєї творчості :)))
Firgus
17.11.2003, 15:35:18
вимагаю пояснень!!!
Согласен с пояснением vgs
Но можно и по твоей разшифровке
Тоесть журналистика всетаки требует некоторой работы над стилем над анализом информации и правильной ее подачи, но вместе с тем невозможно просто взять и писать, не имея какй-то неуловимой к этому способности, тоесть тобою написанное будет правильно с точки лексики, грамматики и тд но не обязательно это будет интересно читать
mezazine
17.11.2003, 19:45:04
А я все дитинство промріяв стати партізаном, шкода, пізно зрозумів, що такої професії немає, от тепер і мордуюсь.
:twisted: А в серці я партізан :twisted:
kyivite
17.11.2003, 22:05:43
Партизан - це теж творчість. :wink:
А мордуватись - то певно, на роботі, професійне :arrow:
mezazine
21.11.2003, 10:55:01
Не бійся, на твій вік партизанських воєн вистачить.
Я це знаю, але не можу ніяк їх дочекатись. Ото думки такі в голову лізуть, а може взяти якого дубка, тай піти куди защіщать інтіреси Родіни, чи то до того Іраку, чи на ту саму Тузлу.
Бо то ж без мене там ніц не буде доброго. 8)
Nolimitangere
19.02.2007, 20:02:04

Доля - ось хто в неї не вірить - ой, дарма
кыцька в кедах
19.02.2007, 23:32:04
как я выбирала свою специальность? - мама сказала, что я должна быть филологом, т.к. это её первое образование, я сказала, что хочу быть патологоанатомом, за что получила "подзатыльник" от папы и предупреждение "иди в пед, а то в милицейскую академию отдадим"... так я и пошла в пед, потому что отжимание - из нот май кап оф ти
вanshee
19.02.2007, 23:35:28
Я хотела в Художку... а попала в Драгопед...тем же...добровольно- принудительным благословением со стороны родителей... Я никогда не хотела быть учителем украинского языка и литературы.. Сейчас, иногда, меня что-то пробирает и я проникаюсь светлыми идеями..но после общения с
6-Б

..я понимаю, что педагогика и филология уж слишком чужды мне...
Ну, выбор был, по сути, невелик. Или ФГН 2000 или КМУЦА (ныне НАУ). Спасибо Иегове, отлично поступил сюда (как щас помню, 60-й из 105). Утвердился в правильном выборе после общения с людьми из НАУ того же года поступления.
Brooks
20.02.2007, 00:02:43
Взагалі-то вийшло не дуже як бажалось.. йшла я на економіку.. подала документи на фінанси й на економ.теорію, але в останній день прийому документів зробила мабуть божевільну річ.. пішла й змінила фінанси на інформатику, бо був великий конкурс.. у результаті була на теорії десь 79, як я пам"ятаю, а на інформатиці 40..
далі страждали мізки від вибору економіка-контракт чи інформатика-бюджет.. результатом коротко кажучи задоволена
Hell'hound
20.02.2007, 00:08:52
Навесні я пішов в КМА на тест-олімпіаду по хімії,моїй улюбленій науці.Але оскільки тоді у мене були весняні канікули і я весь час проводив в любовних втіхах,то я ніфіга не підготувався.Прийшов я,написав англійську,українську і хімію(чи може ще щось було???а чи чогось не було)А потім сказали що 10% перших по рейтингу типу майже поступають в КМА на обрану спеціальність. Нас було по 20 на фізику і на хімію. Тобто поступали 2 перших. Я був третій по рейтингу і чогось дуже образився.
А потім я подумав що треба вміти рахувати бабло і мені здалося що я непогано розв"язував економічні задачки в 10класі(до речі,складні були,такі що ми і на 1-2 курсі не розглядали...) і пішов на фінанси,другою спеціальність по вступу обрав економтеорію(мене ще у приймальній комісії довго переконували що фінанси це фуфло,а економтеорія це круто).
Ну і вступив.
Слава Мінська
20.02.2007, 01:11:23
філологом хотіла бути десь класу з 8. так хотіла, що переконала батьків (да, істерики були..).
в Академію вступала, не вірячи в здійснення цієї мрії - тому й не хвилювалася анітрохи. а потім виявилося, що таки вступила: і на філологію, і на культурологію.
третій рік уже філолог. подобається
Gwenwiar
20.02.2007, 01:15:34
Подумала. где больше всего девочек среди которых я буду красодкАй. Так я попала на ФГН
Tekkrr
20.02.2007, 01:19:49
Пам'ятаю в 9 класі перший раз задумався ким хочу стати. Приблизно так подумав "це може бути усе що завгодно, окрім фізики". Ось так.
оскільки я люблю щось там різати-заливати-подрібнювати-розчленяти і т.д і т.п і взагалі все живе - то і поступала на біологію із самого початку. В Могилянку - по приколу, щоб цікавіше було

в принципі мала іще здавати вступні на фармакологію в медінститут, але швидше дізналась, що пройшла в КМА, - і до мене прийшов друг ВЛОМ здавати хоча б ще шось хоча б десь
loki
20.02.2007, 01:32:19
(CrazyButLazy @ 20.02.2007, 00:25:26)

оскільки я люблю щось там різати-заливати-подрібнювати-розчленяти і т.д і т.п і взагалі все живе
О, шаришь!
Вот мы недавно...
це чиї? чого такі маленькі? на розтині була - так там у дяді більші якісь були
loki
20.02.2007, 02:36:00
Так это ж не дядя. Это бык.