Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Природничники всіх часів єднайтеся!!!
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для студентів і викладачів > Природничі науки та математика
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Varyag
Природничники!.. Природничники!..
Саме для вас хочу запропонувати цей розділ для ЖВАВОГО обговорення.
Напевно слід розділити наше спілквання на декілька глобальних тем (все-таки нам дійсно є чим поділитись один з одним).
-Як нам Могилянка взаглі і наш потрясний Фак. зокрема?
-Викладачі, аспіранти, лаборанти, кроліки і т.д.?
-(для хлопців)як вам наші дівчата-sexy?
-(для дівчат)як вам наші хлопці-апполони?
-які майбутні перспективи працевлаштування?
-чи не варто перейти на політологію(Арсена на мило), або на право(Люлькова на рідке мило), або на фінанси(Аndrew-пральний порошок і хай навіть не сподівається на Tide, вистачить і вінницького ЛОТОСа)?
[size=18]ФПрН - FOREVER!!!! Чекаємо на replies.
Hitch
Щодо викладачів - http://dcss.ukma.kiev.ua/~rcms
Login: guest
password: Guests
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
А взагалі - ФПрн - найкрващий. В усьому. І найоригінальніший. Спробуйте довести протилежне...
voronina
[quote]Природничники!.. Природничники!..
Саме для вас хочу запропонувати цей розділ для ЖВАВОГО обговорення.
Напевно слід розділити наше спілквання на декілька глобальних тем (все-таки нам дійсно є чим поділитись один з одним).
-Як нам Могилянка взаглі і наш потрясний Фак. зокрема?
-Викладачі, аспіранти, лаборанти, кроліки і т.д.?
-(для хлопців)як вам наші дівчата-sexy?
-(для дівчат)як вам наші хлопці-апполони?
-чи не варто перейти на політологію(Арсена на мило), або на право(Люлькова на рідке мило), або на фінанси(Аndrew-пральний порошок і хай навіть не сподівається на Tide, вистачить і вінницького ЛОТОСа)?
[size=18]ФПрН - FOREVER!!!! Чекаємо на replies.

pryvit usim pryrodnychnykam! duzhe vdiachna vam usim(osoblyvo ekologam)ya tsiogo roku vyyshla z akademky(dogliadala za svoim synom;zaraz yomu 11 misiatsiv i vin vzhe hodyt`:))yakshcho chesno to trohy perezhyvala chy vpyshus` u kolektyv. ale ya prosyo shchaslyva sho u nas taki lyudy!i ne pravda shcho mogyla degraduye(prynaymi ne vsyudy)! takshcho we r the best! hocha davayte ne budem zaznavatys`...
KaHaPiC

у кого-то есть идеи?
Hitch
Так екологи в нас і правда супер! Хоча сам - біолог biggrin.gif . До речі, що там чути відносно Факу Еколого-медичних наук? І коли у вас практика влітку? Бо хочеться (і не тільки мені) з вами на море, на Карадаг biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
voronina
[color=blue][/color]
Та не тільки еколгои- всі класні. biggrin.gif скажу відверто, деякі люди мені спочатку не подобались, :twisted: ,але, коли я з ними поспілкувалась, то зрозуміла,що була дуже не права :oops: (доречі таке буває дуже часто)так от на рахунок перспектив щодо майбутньої роботи: я вважаю, що якщо ти справді розумієшся на тому, що робиш- без роботи не залишишся! а ще треба дуже захотіти, бо під лежачий камінь вода не тече!!!
Hitch
То: voronina
Так що ж там з літньою практикою?
Leftist
Це абсолютно вірно. Насправді фізика - багато в чому у глухому куті. Саме через відставання базових філософських розробок. 

1. Вільне падіння вважається рівноприскореним рухом. Насправді це не так. Біля поверхні Землі - g= 9,8 м/с2. Біля Місяця g=0,0027 м/с2. 

2. Прискорення вміщує один параметр простору - метр. І два часу: с*с 

(секунда у квадраті). Але ж у теорії відносності весь континіум- це єдність просторочасу (часопростору). Тобто прискорення ніяк не вписується у Енштейнівську картину світу. 

3. Маса E=mс2. Збільшення швидкості веде до безкінечного творення маси: з грама виростає цілий нескінченний Всесвіт. До Бога - один крок. 

4. Всесвітня ґравітація за Ньютоном передається мільярдами мільярдів тонн через пустий простір (вакуум). Як у таку модель можна вірити всерйоз? 

5. Електромагнітний зв\"язок утворено двома ЕЛЕКТРИЧНИМИ ЗАРЯДАМИ. Магнітного заряду не зазначено. 

6. Максимальна швидкість у Всесвіті всього 300 000 км/с - надзвичайно мізерна швидкість для величезного Всесвіту. 

Це що: впорядкований Космос. Чи Хаос, простір, розірваний на окремі шматки через надмалу швидкість сигналу від, скажімо, краю Галактики до її сегментів? 
...

Це цитата з чергової хворчості kyivite. Будь-ласка, якщо тут є хтось з фізиків, прокоментуйте. Цікаво, як він примудрився закінчити середню школу?
Hitch
Блін, після чого людині таке у голову стукнуло? Це вже крутіше за цьогорічного Кравця sad.gif . Незлим його тихим словом... Хоча я звичайно не фізик...
Dragon
КРУТІШЕ ЗА КРАВЦЯ НЕ БУВАЄ!!! lol.gif lol.gif lol.gif
Varyag
Щиро дякую, всім не байдужим природничникам!!! 8) І водночас хочу присоромити всіх інших: не забувайте, що ФПрН -The Best! Невже у вас немає чим поділитися, висловити свої думкивраженняпобажання і т. д.
Varyag
Leftist
Насправді, фізики то досить цікаві люди із своєрідним світоглядом.
Як на мене, то саме їх варто було б виділити у окремий факультет.
А от Голод - то справжній ФАНАТ фізики. Він - просто СУПЕР. Хоча я себе знайшов усе-таки в екології. І це найголовніше - ВЧИТИ ТЕ, ЩО ТОБІ ПОДОБАЄТЬСЯ!!!
Hitch
Varyag

Як сказав Опанасюк ... може пам`ятаєш ...
ВСІ ФІЗИКИ - ПРИШЕЛЕПУВАТІ!!!

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Про їх світогляд я б радше сказав - неординарний... і часом дещо обкурений biggrin.gif

До речі прошу зважити на те, що саме мешканці ФПрН ведуть себе найактивніше під час перерв (я маю на увазі волейбол, хак і черги за булочками) lol.gif lol.gif lol.gif
Dragon
2 Hitch: Respect!(щодо фізиків)
Це точно! Взяти хоча б Цюпу! Немає слів... Одні матюки :x
Hitch
До речі, хто тут є з біологів. Звичайно, може ще не в тему (усі до сесії готуються...) Є чудова ідея не падати на шию екологам - Дикому - Кролику - ітд., а зібратись і поїхати з наметами в Крим після нашої практики. Якщо є якісь думки - пишіть сюди або на мило...
KaHaPiC
Угу. предлагаю взять палатку и на неделю в бескрайнюю степь.
Кстати, я бы с удовольствием съездил на "Каменные могилы" - я там пару раз был, когда работу на МАН писал. Места там хорошие... Только просто так не пускают :-(
maxon
мда, тільки от курсі на 3-4 райдужні ілюзії щодо рульності та "бестовості" природничого fuck'y у більшості студентів безслідно ропорошуються. попереду вже майорить проза життя, пов"язана з професіною діялністю і кар"єрним розвитком (скоріше з поступом у нікуди). Особисто я не шкодую, що поступив на ФПрН, але професію збираюся міняти кардинально.
Hitch
Люди, скоро кінець сесії biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif (менше ніжчерез 2 тижні). З чим усіх і вітаю. Так що після сесії робимо?
Qu

у кого-то есть идеи?

Аякже. На клумбі.
MadDog
Аякже. На клумбі.

Нє-є, ми будемо лекції про ПеДе у Мєдіні читати (пратівним голосом)! biggrin.gif
KaHaPiC
А ты на каком курсе вообще?
ПэДэ меня тоже на третьем курсе неслабо задалбывал.
MadDog
А ты на каком курсе вообще? 
ПэДэ меня тоже на третьем курсе неслабо задалбывал.

Вот именно на том! Правда Шевчук у нас уже не читает - сердечко пошаливает, вот и инфаркт был недавно... Но четырех (двух спаренных пар) лекций нам хватило...
Кстати, прикол на molbiol.ru про Шевчука и холинорецепторы (которые
"краще скоротіть -ХаЕр, тільки не ХЕР, а ХаЕр" - я просто выпал!) - твой? За подписью "Михей", кстати...
KaHaPiC
Мой, кстати. А мы точно не знакомы?
MadDog
А мы точно не знакомы?

Ну...Вместе анатомию летом слушали...
KaHaPiC
Не исключено :-)
Я, кстати, таки чуть не завалил ее. Он мне собрал те вопросы, на которые вы ответить не смогли :-) Единственное, что четко помню - фасции живота, а осталлного нагрузил - мама дорогая... Сидит передо мной и грит: таааак, ну шо ж а ну ка скажите мне вот что .... , а то Юля/Катя не смогла ответить..... Шит... Хотя все равно мне пофигу :-)
MadDog
Я, кстати, таки чуть не завалил ее.

Ну, у меня почти тоже самое было... Да и не только у меня - полгруппы матом ругалось :evil: :evil: :evil:
Не завидую нынешнему второму курсу sad.gif
Вот я на зачете по анатомии как раз перед тобой "сдавался", предпоследним то есть. Хе, еще и рисунки у тебя какие-то брал, ибо забивал в основном на рисунки последних занятий... smile.gif
Hitch
А чего это ты нам не завидуешь? Кстати, Михей, не будь таким придурком как мы и не выбирай себе Анатомию Растений - ... ... ... (одни выражения). Кстати, наконец-то подтвердились мои опасения, относительно того, кто есть Бешеный Собака biggrin.gif
MadDog
Кстати, наконец-то подтвердились мои опасения, относительно того, кто есть Бешеный Собака

Хе, ишь какой догадливый!
:wink: А почему опасения?
А не завидую, потому как много вазелина нужно будет купить и использовать sad.gif И так лето у вас будет о-о-й каким нелегким - кроме анатомии будет еще много всякой нехорошей гуманитарщины. Хорошо хоть политологию у вас (по слухам) будет читать не Соломин - о котором Канарис в свое время сказал - "*****", и был прав, а Вова Кушниренко - в-о-от такой чувак и препод (показываю большой палец). Да, и еще дядя Сережа Сытник - он вас заставит биохимию любить (в хорошем смысле, а не в таком извращенном, как у Барадатого): "Ну, вы, ребята, за форезом смотрите, а я пойду покурю", "Так никогда не делайте, и вообще, если у нас что-то выйдет - будет удивительно" (все выходит!!!) - профессионал, одним словом.
Ну, а анатомия с господином Комаренко - сродни физ-ры с Сотулой (пример просто для наглядности)... Но ничего - мы пережили, и вы переживете...
Искренне ваш
Сабака Бэшаный Савсэм :wink:
KaHaPiC
Доречі, це мені здається, чи у нас деканат дійсно якийсь трохи отморожений?
MadDog
Те, що отморожений - то да... А в чому на цей раз виражається отмороженість?
KaHaPiC
та ось намагався щось з фізруками вирішити, а ці кулуші послухали, подивились на мене, сказали: "добре...." і як завжди поклали на все великого мікроскопа.
Hitch
Да, и еще дядя Сережа Сытник - он вас заставит биохимию любить

А вот Альдегид в паралельном форуме (тот что про администрацию) пишет, что Сытник уходит - просветите. А то ж определенность нужна... Курс-то выбрали на лето...

Кстати, а какая еще летом гуманитарщина окромя политологии? Практика с Лаврухом??? biggrin.gif biggrin.gif
MadDog
Сытник уходит??? Ну нифига себе Барадатый вы*бнулся ai.gif (извините)! Это что, он вам МБХ сам читать будет??? Я хоттэть этто виддэть, как сказали бы эсто-о-онцы. Митохондрии точно вывернутся "назовні". Но насколько я понимаю, Альдегид имел в виду отстранение Сытника от чтения именно биохимии, которую нынче Барадатый и, с позволения сказать, "читает" sad.gif . Но если и от МБХ дядю Сережу ушли, то у меня просто нет слов... cry.gif
А гуманитарщина... Стой, дай вспомню. Ну политологие там разные, культурологии (кстати, рефераты по этому г... -а оно действительно будет г... sad.gif - напишите или скачайте заранее), конституционное право - не совсем гуманитарщина, но ведь и не естесственная наука, точнее неестественная (слитно smile.gif ). По-моему, все...
А практика с Лаврухом - это не гуманитарщина, это кайф!!! Особенно когда Лаврух уедет (если уедет). Хотя такого, как было у нас, у вас уже не будет - у нас Коротченко ботанику вела (во 2 триместре), и она же ездила с нами на практику. Эх, жаль, лучшие преподы с нашей кахвэдры уходят cry.gif
KaHaPiC
Зато КПУ прикольна подруга веде :-) Така собі дівчинка, що поряд з нею про КПУ не думається аж ніяк :-)
MadDog
Зато КПУ прикольна подруга веде :-) Така собі дівчинка, що поряд з нею про КПУ не думається аж ніяк :-)

Не знаю, я на лекції забивав smile.gif . Але у нас, як я пам"ятаю з екзамену, не така уже й дівчинка те КПУ вела. Чи може так постарішала та змарніла biggrin.gif
А зате на семінарах (яких було всього 2-3) був якийсь мужик із підбитим оком...
2Hitch: КПУ=Конституційне право України (як сам уже, мабуть, здогадався)
KaHaPiC
А шо ви думаєте щодо Фуртат? Бо я до неї так і не довчився :-( Мені здається прикольна тьотка, от тіи не знаю як вона у якості викладача.
Anonymous
А шо ви думаєте щодо Фуртат?

Скажу після нового року - вона в менез наступного триместру мікробіологію читати буде.
MadDog
Попереднє повідомлення моє - забув залогінітися
KaHaPiC
хє-хє :-) починайте вчитись крутити пробки :-)
доречі та мікробіологія дуже стрьомна в плані відвідування. Кожна наступна лаба базується на результатах попереднтої :-(
А пробок треба буде накрутити....
MadDog
2Канаріс: Ти кажеш, що до Фуртат не довчився, тим не менше про лаби знаєш, я так розумію, із власного досвіду. Чи ні?
KaHaPiC
Перше заняття з мікробіології - в середу одразу після новорічного ТСР. Після першого триместру мене відрахували. Тож коли я прийшов на заняття я ще не був впевнений чи навчаюсь я чи вже ні, бо в списках груп я був. Походив так собі тижня зо два, потім таки зміг достучатись до черепах з деканату де мені і повідомили дуже радісну новину. Отже дві лаби в мене таки було. Ще я в неї першу курсову писав (другу - у Ситника). Під час написання курсової мені вона здалася трохи ееее... ну... нецікаваю чи щось таке. Потім, правда, думку змінив, але не знаю як вона в плані викладання. Як людина вона прикольна — весела така :-)
MadDog
А про що курсові писав?
KaHaPiC
У Фуртат про поверхневі протеїни оболонки грамнегатевних бактерій, а у Ситника ... Не пам"ятаю. Писав за тиждень під час сессії розриваючись між роботою, заліками і курсовою. Щось пов"язане з біохімією фотосинтезу.
Hitch
А что там слышно относительно популяционноъ генетики на след. триместр (я ж тоже записался как-никак) biggrin.gif Даже умна книжка уже есть... biggrin.gif biggrin.gif Кстати, что это за гониво про практику на Карадаге для экологов... в июне (т. е. на протяжении триместра) sad.gif Все ж нормальные люди еще учатся... sad.gif sad.gif
KaHaPiC
а это как раз шобы биологов не понаехало :-0
MadDog
Кстати, что это за гониво про практику на Карадаге для экологов... в июне

По-моему, таки гониво... Не зря ведь в прошлом году экологи-1, насколько я знаю, ездили на практику на 3 недели после окончания учебы (при всей шаровости триместра). А уж в этом году, когда вас тягать как цуценят будут sad.gif sad.gif sad.gif , никто раньше июля не уедет, я так думаю (или я совсем отстал от жизни и не в курсе последних событий на ФПрН"е).
Искренне ваш
MadDog
Hitch
Мне просто об етом ЕД говорил, что они собираются писать бомажку, с предложением... Важен факт. А он - на лицо...
Qu
Хлопчики!
Щодо Фуртат - тітка прикольна, але трохи прибацана. У нас вона не встигала проглядати всі препарати на лабах, а після дзвінка заявляла, що це наші проблеми. Так що працювати в неї треба ШВИДКО. Далі. В неї є ідіотська звичка стояти за спиною і заглядати в руки. Це дуже нервує. Особливо, коли ти про неї забуваєш, а вона раптом як гаркне над вухом: "Що Ви робите". І все валиться прямо в кристалізатор. (Правда, в мене після цього так зафарбувалось, як ні в кого - просто супер :wink: ) ДОскладати і ПЕРЕскладати їй проблемно, так що намагайтесь не пропускати - бали ставить скупо. Слідкуйте за цим. До речі, я зберігаю базу рефератів з мікробіології - по різних групах бактерії, а також "вода і повітря закритих приміщень". Треба - звертайтесь. Є ще кілька рефератів з культури. Писались руками (викл. Корвін-Піотровський, мабуть, вже не веде.) Є ще віруси, але вам, вже, мабуть, не треба.
Далі. Якщо маєте реферати, скидайте мені. Треба поповнювати базу. Приймаються реферати З УСІХ предметів, АЛЕ тільки ручної роботи.
KaHaPiC
Тему эту обсуждали уже. На свою же кафедру сдавать прошлогодний реферат идея плохая. Правда из них можно склепать новые, но без электронного исходника - напряжно сильно - сканировать, распознавать...
MadDog
Є ще віруси, але вам, вже, мабуть, не треба.  

Що значить "не треба"??? Ще й як треба!!! Особливо віруси рослин, але й тварин не завадять.
Якщо в електронному вигляді, скинь, будь ласка, на e-mail (якщо не знаєш - дізнайся в ЄД, я йому залишав, або в когось з "мідяшників").
Або напиши, коли будеш в Академії (реферати "горять" - здавати у понеділок, 15.12.2003) :!: :!: :!:
.