Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
До культурологів та істориків!
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для студентів і викладачів > Гуманітарні науки
Blacksa
В мене виникла проблема! Вчуся я на першому курсі технічного факультету. Один з академічних предметів в мене культорологія. Там я отримав завдання написати ессе. Тема: "Один день з життя..." (з життя представника будьякої історичної епохи до ХХст., можна вигаданого, можна реального. Будького від єгипетського фараона чи Отто фон Бісмарка до римського легіонера чи кріпака ) Обсяг приблизно 5 стр А4, 14 шрифтом.... Будьласка допоможіть! Може у когось щось подібне є. І я б сам зробив(я і зробив), але роблю не для себе а для дівчини... Ну не буду в подробиці влазити. Так шо якщо у когось щось є, то....
З.І. Потрібно до вечора середи.
З.З.І. Бажано щоб від першої особи!!! Якщо ні то буду переробляти....
З.З.З.І. smile_pray.gif smile_pray.gif smile_pray.gif smile_pray.gif smile_pray.gif smile_pray.gif Всім хто допоможе!!!!!
philosoф
Жизнь двенадцати цезарей
Гай Светоний Транквилл

Вот это возми почитай - сразу поймешь, как оно трудно приходилось римским императорам. smile_idea.gif

Если картинки понадобятся - можешь скриншотов с фильма "Калигула" наделать. tongue.gif
PITBULL
скриншотов с фильма "Калигула" наделать

да,это будет шикарная работа)))
Авоська
Готового есе у мене, звичайно ж, нема.
Але, як уже підказали люди вище, є декілька прекрасних книжок, що можуть допомогти.

Зокрема, якщо брати Рим, то, крім Светонія, можна взяти ще
Г.Кнабе."Древний Рим — история и повседневность" і
"Материалы к лекциям по общей теории культуры и культуре античного Рима".
С.Утченко. "Цицерон и его время".
Це, як любить казати Чумаченко, "культурологічні бестселлери".

Ну а якщо вибереш іншу тему, то я можу порадити іншу літературу.
На жаль, читати і писати доведеться самому.
philosoф
Да шо угодно можно взять.

Хоть "Мадам Бовари", хоть "Горе от ума".

Еще культурологи зачитываются Норбертом Элиасом, знаю. Как-то просмотрел его книжки по истории средневекового общества - смело можно использовать для эссе.
Blacksa
Вирішив взяти українську культуру... От думаю пошукати Кайдашеву сімю... Звідти шось взяти
Валер*янка
моя порада: не треба Кнабе і Утченка, до того ж, якшо ти вчишся на технічному факультеті. Хорошої інформації буде повно, але використати її по темі навряд чи вдасться. Найкраще взяти Светонія або ще "Порівняльні життєписи" Плутарха - дуже цікава книжка. Там можна вибрати когось, трошки про нього прочитати, знайти опис якоїсь цікавенької події (головне - не вибирай якийсь дуже відомий історичний факт), додати трохи своєї фантазії - і робота готова.
Я б допомогла, але звиняйте: в самої захист курсової на носі.
philosoф
(Blacksa @ 13.05.2007, 19:18:09) *
Вирішив взяти українську культуру... От думаю пошукати Кайдашеву сімю... Звідти шось взяти

Так ти що, ніколи в українському селі не був?

Навіщо ще щось читати - там майже нічого не змінилося суттєво з того часу tongue.gif
Blacksa
Доречі не був.. Був, але мало і давно. А тема близька по духу...
AG!!!
Чи є на форумі смільчаки-студенти, які не заплатили добровільно-примусовий благодійний внесок 1600 гр (га як звучить!),
не підписали корпоративний договір
та спокійно собі вчаться далі?
Які документи підтверджують законність цих вимог адміністрації до першокурсників?

Кажіть, не бійтеся. biggrin.gif
andez
а ти, значить, особливий? і грошей вже ну аж ніяк нема?
я з вас прозріваю... фреші... хочуть отримати корочку, в якій вказано академію, нічого не давши їй взамін... mad_ani.gif

по твоєму питанню: ніфіга тобі не буде. ну, попарять в деканаті, не видадуть диплом академії, але нафіг він тобі? ти ж і так самий умний!
серед моїх знайомих є такі, що не отримали диплом академії - нічо, живі-здорові, успішні люди.

вибач. нічого особисто проти тебе я не маю. але накипіло - люди намагаються взяти якомога більше, самі ж нічого не дають, ще й бухтять, що їх - айяйяй! - змушують на розбудову універу якісь гроші дати, або - не дай Бог!!! - попрацювати в якомусь із підрозділів!
так от. обирай сам. ти можеш ніфіга не робити, і ніфіга тобі за це не буде. але це трохи... некрасиво, чи що? гроші-то невеликі, насправді. і платити їх лише раз. і відпрацювання - це нагода навчитися користуватися офісною технікою чи отримати інший корисний досвід. все залежить від того, як на це дивитися.
але знай: якщо ти щойно вступивши у престижний навчальний заклад вважаєш, що нічого зі свого боку йому не винен - то звідки ти взяв, що універ зобов*язаний щось робити для тебе? витрачати на тебе свій престиж серед роботодавців, невідомо яким чином утримувати хороших, інколи - найкращих викладачів?
подумай про це. гроші ж не просто так - щось іде на зарплати. щось - на інші потреби, і студентів також.

ну а якщо грошей дійсно зовсім немає, але ти маєш бажання підтримати академію, то завжди є можливість домовитися.
невже 300 доларів - це так багато?
ACTAEON
(andez @ 15.07.2007, 22:19:36) *

йошкин кот! А якщо справді багато? Нехай не називають цю пургу "благодійним внеском".
Коли я вступав на бакалаврат "культура", ці 300 бакінських комісарів називалися "платою за додаткові навчальні послуги" (яких звичайно ніхто не отримував).
Крім того "манна нєбєсная" перепадає нам усім не від академії, а від української держави, що делегує університету право давати вищу освіту.
andez
(ACTAEON @ 16.07.2007, 08:35:04) *
(andez @ 15.07.2007, 22:19:36) *
йошкин кот! А якщо справді багато? Нехай не називають цю пургу "благодійним внеском".
Коли я вступав на бакалаврат "культура", ці 300 бакінських комісарів називалися "платою за додаткові навчальні послуги" (яких звичайно ніхто не отримував).
Крім того "манна нєбєсная" перепадає нам усім не від академії, а від української держави, що делегує університету право давати вищу освіту.

знаєш, чому це офіційно називається благодійним внеском? тому що з благодійних внесків не беруть податків. інакше, називайся воно платою за навчання чи ще як, коштувало б це дорожче. принаймні, коли я вступила, у вільних слухачів бів вибір: сплатити "за навчання" 5000 грн, чи "благодійний внесок" 4000 грн. є різниця, правда?

якщо справді багато, як я вже казала - можна домовитися, можна відробити, можна в кредитну спілку звернутися... якщо є бажання, вихід знайдеться.
AG!!!
О andez! За Вєліколєпний Пафос +1! metaler.gif
Міг би нічого не писати, адже гроші не мої, батьківські, і їм вирішувати.

Але все-таки викладу мій Концепт:
Сума грошей - дєло друге, бо на перший план виступає Спосіб, у ЯКИЙ гроші ці викачують.
Усіх переляканих фрешів підло налякали добровільно-примусовим внеском, викорустовуючи зброю масового ураження, інакше - ТРЄНДЬОЖ . Хитро скомпоновані пунктики нав"язують, що треба або $$$ або пахати як африканер.
Деякі бачили бідних абітурієнтів, які не могли сплатити цю аццку Благодійність. Вони плачуть, але не можуть сплатити. Потім, звісно, вони будуть вкаливать, піт рясний на панщині проливать, підмітать, щось клеїть, здирать. Ця робота морально коштувати буде $9999999.... Потім отримують бомажку на Англійській (вау!!!) мові. Фактично, це диплом Багатопрофільного Прибиральника і Благодійника.
Юстицією він не підтверджується.
Деякі живуть з цим і так і не прозрівають на четвертому році, бо ніхто не просвітив.
Деяким час справді нема куди витрачати, тому їм подобається працювати.
Деякі добровільно повелись pardon.gif , але, уздрівши, війшли у смак виправдання своїх зусиль.

і відпрацювання - це нагода навчитися користуватися офісною технікою чи отримати інший корисний досвід. все залежить від того, як на це дивитися.

Якби да каби я поміняв стать та став секретаршою, мені б користуватися офісною технікою знадобилось би, хоча я й так непогано вмію. icon_smile_blush.gif
вибач. нічого особисто проти тебе я не маю. але накипіло

Мені більше накипіло. Цей накип складеється з видурених мідяків, особистих образ, відчуття беззахисності та лоховства, нервів моїх, нервів моїх родичів до десятого коліна (і спудеїв).

Отже, я нє жлоб, я естет і хочу, щоб справи робилися красиво, та не лохотронно.
Благодійний внесок - справа благородства. Хто знає, може я й сплачу, але від себе, пізніше.
icon_smile_blush.gif <<це я icon_smile_blush.gif icon_smile_blush.gif icon_smile_blush.gif kill ЛОХОТРОN pray6.gif pray6.gif pray6.gif pray6.gif

biggrin1.gif biggrin1.gif biggrin1.gif
PRAVDA RULEZ
PITBULL
Деякі бачили бідних абітурієнтів, які не могли сплатити цю аццку Благодійність. Вони плачуть, але не можуть сплатити. Потім, звісно, вони будуть вкаливать, піт рясний на панщині проливать, підмітать, щось клеїть, здирать. Ця робота морально коштувати буде $9999999.... Потім отримують бомажку на Англійській (вау!!!) мові. Фактично, це диплом Багатопрофільного Прибиральника і Благодійника.

не пи3ди.
Сиротам,чернобыльцам,инвалидам и детям из многодетных семей можно не платить ничего и не отрабатывать (сегодня при мне Третякова общалась с одним парнем по этому поводу).
Я тоже долго думал,нужен ли мне этот диплом.Тоже думал,что не буду платить и отрабатывать,пошлю деканат нах и все.Но один хорошо знакомый человек сказал,что да,этот диплом не обязательно,но его стОит получить.Вот и уплатил взнос и буду отрабатывать.Ничего,мне как-то не жалко.
AG!!!
(Піздєть.. Ето дівноє слово... up.gif )

Дуже гарно, що "сиротам,чернобыльцам,инвалидам и детям из многодетных семей можно не платить ничего и не отрабатывать". ( контрактникам, до речі, теж ). Це настільки зрозуміло, що я не витрачав на це зайві букови.
А бомажку без печатки юстиції можна справді якось використати
На стінці диру закрити biggrin.gif

Работайте deg_smile.gif - хоть зашибітесь. У цей час я навчусь усьому можливому і неможливому.
PITBULL
контрактникам, до речі, теж

ну да,они и так платят немало.
Работайте - хоть зашибітесь. У цей час я навчусь усьому можливому і неможливому.

ого,ты ****eц крут.
AG!!!
Да, я однако ***********. И ещё ***********************.

А взагалі, ця моя уся заворушка трохи оффтопівська і, мабуть, вичерпала себе.
Я втомився сьогодні. post-1088-1104620413.gif Піду подою курок або насиплю корові проса.

.
.