ironmax
24.10.2003, 11:08:46
Хочеться поговорити про те, що ми живемо в надзвичайно міфологізованому суспільстві. Але міфи можна і навіть треба деконстуруювати, як це робить п. Лесь Подервянський. Або Салман Рушді чи Девід Дюк. Або гурт "Скрябін" в особі Андрія Кузьменка. Ось його Україна:
Бiдна i соплива, брудна i нехлюйна,
Гидка i зрадлива, бридка i згубна,
Тi слизькi вокзали, на губах пiна,
Злодiї, цигани, то - вона – Україна.
Вулицi, як нори, зрубанi дерева,
Нацики, герої, то - вона – Україна.
Бiлi мерседеси, жовтi запорожцi,
Чия то вина, шо то є Україна.
Жебрають калiки, трупи по пiд’їздах,
Вино i чорна кава, ми живемо в мiстах,
Дерев’яннi грошi, картинна галерея,
Смердячi туалети - то моя Україна.
То пухлина в мозку, дороги на могилах,
Пам’ятники з бронзи, не вмре, не загине,
Засрана культура, всi народи браття -
То моя країна, рiдна ненька Україна.
Україна.
Панове, ну як вам?
kyivite
24.10.2003, 12:53:15
Панове, ну як вам?
Сумно
не треба однобоко до всього підходити
ironmax
24.10.2003, 16:21:21
А я й не намагався. Просто треба поглянути на інший бік цієї української реальності.. те, що намагаються зробити деякі форумляни типу Антона, але без гону, бкз понтів, без русотяпства... Це треба робити, хоча це і не дуже приємна для мене особисто справа.... На жаль, я все більше починаю розчаровуватися у правильності українського шляху...
А я й не намагався. Просто треба поглянути на інший бік цієї української реальності.. те, що намагаються зробити деякі форумляни типу Антона, але без гону, бкз понтів, без русотяпства... Це треба робити, хоча це і не дуже приємна для мене особисто справа.... На жаль, я все більше починаю розчаровуватися у правильності українського шляху...
Невже пройшло зачарування тим, що кажуть футурологи?
ironmax
24.10.2003, 17:02:30
Футурологів я ніколи не слухав! Та й пишуть вони лише найкращі варіанти розвитку людства... Щоб хї не причисляли до антиутопістів.
Футурологів я ніколи не слухав! Та й пишуть вони лише найкращі варіанти розвитку людства... Щоб хї не причисляли до антиутопістів.
соррі, сплутав тебе з блискавкою. Погано однакові аватари мати...
ironmax
24.10.2003, 17:36:07
Та нічого, просто цей аватарчик мені подобається...
Anton
24.10.2003, 17:44:06
Хочеться поговорити про те, що ми живемо в надзвичайно міфологізованому суспільстві. Але міфи можна і навіть треба деконстуруювати, як це робить п. Лесь Подервянський. Або Салман Рушді чи Девід Дюк. Або гурт \"Скрябін\" в особі Андрія Кузьменка. Ось його Україна:
Бiдна i соплива, брудна i нехлюйна,
Гидка i зрадлива, бридка i згубна,
Тi слизькi вокзали, на губах пiна,
Злодiї, цигани, то - вона – Україна.
Вулицi, як нори, зрубанi дерева,
Нацики, герої, то - вона – Україна.
Бiлi мерседеси, жовтi запорожцi,
Чия то вина, шо то є Україна.
Жебрають калiки, трупи по пiд’їздах,
Вино i чорна кава, ми живемо в мiстах,
Дерев’яннi грошi, картинна галерея,
Смердячi туалети - то моя Україна.
То пухлина в мозку, дороги на могилах,
Пам’ятники з бронзи, не вмре, не загине,
Засрана культура, всi народи браття -
То моя країна, рiдна ненька Україна.
Україна.
Панове, ну як вам?
Поздравляю. Очень трезвый взгляд на происходящеее. Перед моими глазами предстала именно та Украина, которую я знаю. В нескольких строчках, хотя, не уложить всего специалитета....
ironmax
24.10.2003, 17:47:38
А ще дуже рекомендую почитати Густава Водичку...
ну констатували ви ФАКт? і що? дивитися сумно? посипати голову попелом? задумливо так думати про долю неньки-України, попиваючи коктейль на Канарах? працювати і забути? начхати на неї та гнати? переїхати жити до Канади-Німеччини-Вієни або Швейцарії? посилати родичам перекази через Вестерн Юніон? або гнати на гадів-москалів? стати політиком? або писати у форуми?
ironmax
25.10.2003, 13:18:38
Знаєте, я вважаю що тільки справжній патріот може отак деконструювати міф про свою батьківщину а потім намагатися щось конструктивно робити... Хоча мені особисто це вже набридло,оскільки у цій країні практично нема можливостей для нормальної конструктивної діяльності... Всі добрі наміри або вироджуються, або гинуть у зародку... (головою об стінку)
kyivite
25.10.2003, 19:45:23
Доброта спасет мир.
Но основная проблема российской ментальности состоит в том что украинскую доброту они принимают за слабость.
И наглеют. А мы не сразу даем отпор.
Досі залишається нез'ясованою логіка поведінки Путіна, який натиснув на гальма у 102 метрах від держкордону України. На це вплинуло аж ніяк не усвідомлення міжнародних норм, і вже тим більше не почуття справедливості чи любов до України.
А ракетні стрільби наших літаків у керченській протоці, та ще можлива міжнародна реакція на територіальні претензії з боку Росії.
Тузлинська криза - ще один приклад, що Росія розуміє тільки одну мову – сили. Як сказав кримський прем‘єр Куніцин на погрози глави адміністрації Путіна Волошина скинути на Тузлу бомбу: "на кожну бомбу знайдеться своя бомба".
http://www.pravda.com.ua/archive/2003/octo...ober/24/4.shtml
Росія може із захватом бити тільки слабкіших за себе. А перед консолідованим опором пасує моментально.
ironmax
28.10.2003, 13:59:07
А давайте зараз проаналізуємо міфи з життя Московії за Подервянським...
Ось нариклад, фраза з Павліка Морозова.
Савва
Дивись. Ну гдє еще така краса?
То Русь могучая. Всього в нiй дох...я --
Лiсов, полєй i рєк, болот, пустинь i тундри,
А также i тайги в нєй сильно дох...я.
† всюду Руссю пахнєт, человек здесь
Вольно нюхает той запах до оп....ння.
Щ у к i н.(саркастично)† шо? Нанюхався,
А потiм сам нас.., щоб iншi нюхали?
† шо характєрно -- нiколи сам не убере г...но,
А так лежать полишить. Необразованый,
Неграмотный мужик! Нет,
Все-таки нам до Европы с...ть и с...ть еще
Ось Вам і євразійство, до речі, і західництво... Вічний спір двох напрямів россійського руху...
А ще оце "Знаю мислі ваші я х...ві про аршин, яким не можна міряти Росію, бо ви ним х...я міряли у бані і тепер він правильную цифру не покаже... "
А що можна сказати в такому ж дусі про Україну...
kyivite
30.10.2003, 07:48:25
Тепер нарештi усе стало на свої мiсця. Соцiал-демократи - Соцпартiя, а нульовики - партiя зовсiм iншого типу.
Тепер лише найталановитiшi послiдовники Геббельса можуть експлуатувати соцiал-демократiю для пiару нульовикiв.
В Українi Є соцiал-демократична партiя. I iм'я цiй партiї - Соцiалiстична партiя України!
http://www2.pravda.com.ua/archive/2003/oct...29/news/5.shtml
На жаль, і у соцпартії є свої герцени
Соціаліст О.Герцен розумів, що Україна раніше чи пізніше визволиться. Якщо війною, то не захоче й слухати про якийсь союз.
Тому радив, щоб московський уряд надав Україні врядування, доки не дійшло до української визвольної війни. А як уявляв те самоврядування, видко з його ж слів:
"Київ є таким самим московським містом, як і Москва".
kyivite
4.12.2003, 11:36:23
Чимало міфів створено про ворожий українцям(!?) український (буржуазний) націоналізм.
Націоналізм є власне грунтом, стрижнем і носієм національної ідеї, обов'язково матереалізуючий таке поняття, як національні інтереси.
Націоналізм - це прогресивний рух народу, котрий визволяє його з колоніального гніту.
Націоналізм - це любов до своєї нації.
Націоналізм - це щеплення від будь-якої чуми, котру несуть знову й знову в яскравих обкладинках під гаслами свободи, рівності, братерства, під приманкою загальнолюдських цінностей, прав (насправді -прав колонізатора), в обіцянках розквіту та укріплення України.
Націоналізм — визначення духовне. Особисте в ньому виростає до загальнонаціонального. Загальнонаціональне стає особистим.
Націоналізм — основа мирного співіснування народів. Націоналізм укріплює укріплює не лише націю, націоналізм укріплює відношення між націями.
Английский универсальный словарь, изданный в Лондоне, дает такие определения: «Самоосознание и чувство гордости за особенный характер и дух своего народа; общее ощущение национального единства; политическое движение, направленное на утверждение национальной независимости, когда народ порабощен чужой нацией».
А желание захватить Украину, помыть сапоги в Индийском океане, открыть военную базу в Киргизии и пр. фигня" - русский шовинизм.
MAHATMA
4.12.2003, 16:15:58
Мене дуже вразив вірш Кузьми зі Скрябіна. Ніколи не думав, що можна так глибоко описати сучасний міф України.
Справді, українці уявляють себе як націю на колінах, яка ніяк не може підвестись

. Такі штампи як "маємо те що маємо", "україна - не росія", "2 українці - 3 гетьмани", "інтеграція до Європи versus інтеграція до Євразії"...
:!: Це міф який не мобілізує націю до бою за своє становлення. Потрібен новий міф, мобілізуючий міф. До речі Німеччина довгий час перебувала у подібному становищі. Скажімо Ніцше просто гидився того, що він був німцем. Окрім того, ще й інвективи писав на своїх "со-граждан" за те, що вони тільки вміють дудлить пиво да сосиски жерти (Див.: "Сумерки идолов или как фиолософствуют молотом"). Дуже нагадує проблему "сала" в українській культурі.
Однак німці вигребли - одна з провідних націй у Європі. Я вважаю нам теж таке завдання посилам. Тільки не треба казати, що в нас народ тупий і нічого не розуміє. Потрібно лише міф адекватний придумати і все як по маслу піде.
Pupsik
10.12.2003, 20:14:09
Вплив Росії на український Схід
цитую
Миколу Рябчука - "Дві України: реальні межі, віртуальні війни" (Київ, "Критика, 2003):
% від загальної кількості
(по Україні)
Львівська обл. Луганська обл.
Населення 5,5 5,3
Розлучень 3,9 6,1
Позашлюбних дітей 2,5 5,2
Засуджених злочинців 3,6 7,5
Неповнолітніх злочинців 4,2 7,1
Алкоголіків 3,9 6,9
Наркоманів 2,0 4,4
Хворих на сифіліс 2,7 7,2
Хворих на гонорею 2,7 6,7
Хворих на СНІД 0,5 2,4
maxon
11.12.2003, 11:37:16
На жаль, я все більше починаю розчаровуватися у правильності українського шляху...
який шлях? Україна поки ще ніяким шляхом не прямувала. Політична верхівка так сам як і широкі маси не розуміє, чого хоче, і не має ніякого глобального погляду на місце України у світі та її майбутнє, нема ніякої стратегії розвитку. Тому не розумію, у чому можна було розчаруватися? У доцільності існування держави Україна? Не треба так швидко здаватися.
Створення сильної і заможної держави - процес складний, і звичайно ж, прикро, що охочі щось зробити для блага власної нації натикаються на внутрішню апатію, закомплекованість, зневіру, тощо, та небажання змін, особливо у середовищі "еліти", тобто, панівної верхівки, яка поки розвивається за прикладом "козацької верхівки" зі шкільних підручників і шукає, чию б дупу вигідніше підлизати, як у внутрішній політиці, так і в зовнішній.
Побудова омріяної України - це боротьба, вона не може бути легкою.
І тут особисто для мене не треба деконструювати ніяких міфів, я усе бачу на власні очі. Чимало людей (така велика кількість, що їх можна назвати народ України) нічого не прагне і не надихає на те, щоб в ім"я них щось робити. Але можна мати своє бачення того, як усе має бути і прагнути до втілення кращого, незважачи на перепони. У будь-якій країні існую лише якась кількість людей (умовно скажемо 20%), яка тягне на собі прогрес усього суспільства. Я вірю, що так чи інакше в Україні накопичиться критична маса гідних людей, які поступово витіснять свиноподібне бидло з усіх ключових позицій у державі та суспільстві. Для цього треба працювати і не просто чекати на цю щасливу годину, бо вона може і не настати, а наближати її за власними можливостями.
Вибачаюсь, може, за зайвий пафос, але моя думка така, що у сфері державотворення треба крок за кроком прямувати до цілей і не здаватися від того, що навколо суцільна "срака собача". Усього і одразу не буде!
=======
не треба усе спрощувати і намагатися поділити на білих і чорних. це також стосується і Тузли. Хто виграв від цього спектаклю? поки можемо сказати, що губернатор Ставропольского краю, який був простим виконавцем відведеної йому ролі. Та як не дивно національно-демократичні сили - підтримка союзу з Росією, ЄЕПу та СНД значно скоротилася (хоч це і ще раз свідчить про легкість маніпулювання думкою громадскісті в УА). А військовими навчаннями нашого флоту та ППО можна налякати хіба що цивільну авіацію Ізраїлю та мешканців Броварів.
maxon
11.12.2003, 17:41:02
а французи веселі чуваки
таке безглуздя відбувається також в інших країнах заходу.
ну і як тут не повірити в коспірологію та глобальну програму зміни людської моралі. релігія стоїть ЇМ на заваді.
але до чого ці французи до Деконструкції Міфів?
але до чого ці французи до Деконструкції Міфів?
та ні до чого
аде якщо хочеш, можеш сам міф придумати
чи ти думаєш, що у французів декостроювати немає чого :?)
в темі не написано, що це тільки для України
якщо хочеш, щоб про Україну, порівняй, чи могло таке в Україні статися
я думаю, що на даному етапі навряд
kyivite
26.12.2003, 09:37:40
Масса мифов навязывается росийским ТВ
Схема новостей предельно примитивна и все время выдерживается одной и той же.
Кратко ее можно представить следующим образом.
1. В странах Евросоюза все довольно погано. Это потому, что они образовали Евросоюз без России. Совершенно понятно, что жизнеспособны союзы только с центрами в Москве.
2. В штатах еще хуже, поскольку они ведут войну в Ираке без разрешения Кремля. К тому же они не умеют это делать так, как герои чеченской войны.
3. А в Ираке еще хуже по той же причине.
4. Ну а в странах СНГ и Балтии – совсем кранты. Это потому что они отделились и без Москвы неизбежно совсем пропадут.
Кроме того, там ущемляют права русскоязычного населения. Т.е. совка, не желающего за 13 лет изучить несколько сотен слов на государственном языке и являющегося главным козырем для вмешательства во внутренние дела этих стран и образования пятых колонн.
Самые скверные – Грузия и Молдавия, требующие ликвидировать российские военные базы.
5. Зато Россия идет к коммунизму семимильными шагами. Пардон, цель видоизменена: вместо этого создается ВЕЛИКОЕ государство.
6. Все успехи обусловлены тем, что Россией руководит выдающийся гос. деятель В.В. Путин.
7. Поэтому если кто-то без зарплаты, тепла и воды, то нужно с пониманием отнестись к временным трудностям, поскольку страна идет к великой цели.
8. Если в какой-нибудь стране будут сомневаться в великости Третьего Рима, то всегда можно будет перекрыть нефть и газ в соответствующую сторону и сомнения рассеются.
9. Россия могла бы быть еще более великой, а великость ее приростать еще более высокими темпами, если бы не
а) олигархи
б) международные террористы.
Поэтому надо вести с ними непримиримую борьбу, опираясь на нерушимый блок коммунистов и беспартийных, …
10 Все народы мира с надеждой взирают на Россию, ибо именно оттуда должно прийти спасение от всех напастей, а мудрость ее вождя мудрейшего из мудрейших, поистине безмерна и не знает границ…
Это все давно извесно и называется Путин-ТВ.
Мы со знакомыми даже раз засекали - на ОРТ о новостях без страшного ПУ всего минут 10, потом - только о Нем. А сейчас и 10 минут нет. И дикторши влюбленно так улыбаются. Оно конечно спектакль. Но люди уже повелись на это дело.
Вобще ТВ смотреть - это все равно что питатся американскими окорочками и майонезом. Или опухнешь от химии или отравишься и станешь зеленого цвета.
maxon
29.12.2003, 17:21:16
можна було про рос.ТБ так багато не розводитися, там усе і так зрозуміло. Не дурні, колись і самі у "ящик" втикали (давно це було, здається, після наших парламентських виборів я орстаточно набув неспийняття ТБ як витвору цивілізації, а до того ще хоч якось новини міг дивитися).
але така сама фігня і на британських та американських головних національних каналах - там теж америка чи британія попереду планети усієї, несуть темним народам світле і вічне, таке у них все гарне і передове, а у інших відстале і бла-бла-бла, тощо. бібісі ті сіенени теж гидко дивитися, там усе схоже на російську риторику. хіба що пропагандиські цілі у них дещо інші.
kyivite
31.12.2003, 05:06:38
Чому такий живучий міф про Вєлікую Расію?
Большинство россиян хотели бы жить в могучей державе
Анастасия НАРЫШКИНА
http://www.inauka.ru/psychology/article37320.html
По данным свежего опроса ФОМа, 48 процентов респондентов хотели бы, чтобы в мире Россию считали могучей, непобедимой, несокрушимой, мощной мировой державой. Все бы ничего, но чтобы нас считали страной богатой и процветающей, отчего-то желают вдвое меньше граждан - 22 процента.
Только шесть процентов хотели бы, чтобы Россию воспринимали как образованную, цивилизованную и культурную страну. Остальное по мелочи: равной среди равных она видится в идеале лишь четырем процентам, миролюбивой и дружелюбной - трем процентам.
Кстати, эти цифры коррелируют с данными ВЦИОМ-А, выяснившего, что разные демократические права стоят у россиян на последнем месте по значимости - скажем, свобода слова важна лишь для 19 процентов респондентов, право на собственность - для 28, а возможность избирать своих представителей в органы власти и вовсе для 10 процентов.
Не бывает богатых и процветающих демократических стран, население которых было бы нищим. А вот "могучие и непобедимые" - им случается и колбасу давать по карточкам, и водку по талонам, потому как все кругом куют металл победы.
Комплекс этот - не вина, а беда человека. Обычно он возникает, когда ребенок или взрослый унижен и несвободен.
По данным Центра социологических исследований МГУ, в России 82 процента респондентов полагают, что они никоим образом не могут повлиять на правительство страны, 78 процентов - что они не влияют даже на местную власть, а 50 процентов опрошенных и вовсе боятся незаконного ареста. Как показали последние события, граждане вполне адекватны.
Pupsik
1.01.2004, 11:06:07
Миф о "едином" "славянском" "народе"
Опубликовано на форуме
http://maidan.org.ua/n/rus/1039437886
Киевская Русь, со столицей в Киеве, а потом на неё напали злые степные кочевники монголо-татары.
Киев сожгли - молчок о том, что за 70 лет до них то же самое сделал добрый рязанский князь Андрей, прозванный по этому случаю соотечественниками "Боголюбским", много он икон привёз из киевских церквей!
"истинные русские", обитавшие в Киеве и ближайших окрестностях, решили от монголо-татар убежать, хором снялись с места и двинулись в направлении клязьминских болот.
Те, кто жил на болотах до того, необъяснимым образом в этих болотах растворились и в дальнейшем не принимали никакого участия в формировании этноса, заселяющего ныне Валдайскую возвышенность и приволжскую тайгу.
Короче говоря, с момента монгольской оккупации и до появления московского гарнизона, введенного в Киев при Алексее Михайловиче по Переяславскому договору нынешняя столица Украины теряет право называться "русским городом" и причастность к "русской истории".
А потом все, кто проживал в Киеве (а также в Донбассе, Причерноморье, на Сиверщине и Слобожанщине) до "воссоединения", опять же куда-то резко пропадают, на их место вселяются "истинно русские люди", приехавшие откуда-то с северо-востока, и с тех пор на пространстве от Днестра до Охотского моря и немного далее проживает пресловутый "единый народ".
вредные поляки изо всех сил пытаются поссорить "единый народ" и оторвать Украину от Великой и Неделимой Рассеи.
изобретают украинский язык, попутно сочиняют на нём несколько тысяч песен, распечатывают на лазерном принтере и раздают для разучивания на огромной территории от Карпат до Кавказа.
А в довершение внушают огромному количеству людей на указанной территории не очень конкретную, но вполне доступную для восприятия "национальную идею".
kyivite
4.01.2004, 21:24:41
Миф о \"едином\" \"славянском\" \"народе\"
Опубликовано на форуме
http://maidan.org.ua/n/rus/1039437886
.
Там же досить цікаво, як на мене:
Итак, известно, что каждый отдельный народ, также, как и каждый отдельный человек, имеет свои национальные особенности, свой характер, свой менталитет. Например, один народ предпочитает употреблять в пищу сало с чесноком, другой народ – щи из капусты.
Один народ разговаривает на чистейшем общечеловеческом, общепонятном великом и могучем языке, другому народу суждено пользоваться жалкой помесью польского и русского, татарского и румынского языков. Притом каждый народ имеет равное право отстаивать свои национальные особенности от уничтожения и сохранять их для потомков и для истории.
Итак, мы видим у россиян тенденцию к образованию сверхдержавы – как по площади, так и по количеству населения. А именно - тенденция к образованию Империи.
Мы должны объединиться, потому что у нас есть газ ( нефть, золото, чукчи и т.д.), а у вас его нету. Что сказать… Оно и понятно – без газа зимой холодно. Но истина в том, что газ все-таки когда-нибудь в России закончится. Притом, по разным оценкам, учитывая все возрастающее потребление энергоносителей в мире, газа, нефти и угля на земном шаре осталось лет на пятдесят. Ну, пусть на 100
к тому времени украинцев, как и других наций, в империи не останется.
Куда же денутся украинцы ?
– А вот куда: часть населения ассимилируется и станет «русским».
Часть деградирует, превратится в бомжей .
Часть погибнет в Чечне и других горячих точках.
Часть сгниет в Сибири , на Колыме и на Соловках.
Вот и все расклады.
Причем, никто не может никому из украинцев гарантировать, в какую именно часть он попадет.
kyivite
6.01.2004, 19:03:39
Павло ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ
УКРАЇНСЬКИЙ ШЛЯХ
Лекція Павла Загребельного в циклі "Публічні лекції в Могилянцi" цікаво трактується міф про український шлях
http://www.ukrlife.org/main/evshan/dao_ua.htm
maxon
10.01.2004, 16:35:17
Simahira
11.01.2004, 11:37:52
Дивно, що міфи трактуються як негативне явище, як якийся збочений погляд на світ, мало не казки.
А міф - потужний за впливом на пересічних громадян засіб сприйняття та перетворення дійсності. Відсутність власного українського міфу - значний гандж у державотворчій практиці!
maxon
12.01.2004, 12:30:23
Відсутність власного українського міфу - значний гандж у державотворчій практиці!
варто уточнити, що йдеться про відсутність ПОЗИТИВНОГО українського міфу. а негативних укрміфів вистачає, і деякі тут згадувалися. от тому і склалося на цій гілці форуму враження про міфи, як явище негативне.
kyivite
18.01.2004, 18:52:13
1. Міф про "варварство" наших предків у дохристиянській Київській Русі
2. Міф про те, як "западенці окупували" Київ
3. Міф про "першу спробу" визволення Русі від монголо-татар
4. Міф про "третій Рим"...
5. Міф про "возз'єднання" та подальше "процвітання" України
6. Міф про "окраїнність" України
7. Міф про "старшобратство" та тотожність понять "Русь" і "Росія", "руський" і "російський"
8. Міф про "єдиний народ", себто про цілковиту спорідненість "великоруського" та "малоруського" етносів
9. Міф про "спільну колиску трьох братніх народів"
10. Міф про "побічну ріку" російської історії та українське "наріччя"
11. Міф про справжніх "героїв" та підступних "зрадників"
12. Міф про те, як українці "на все готовеньке" приперлися
13. Міф про "исконнорусскость" Криму
14. Міф про те, що в Новоросії та Донбасі "зроду старої України не було"
15. Міф про "найлюдянішу людину" та геніальність "всеперемагаючого вчення"
16. Міф-казочка про право на самовизначення
....
Михайло ЛУКІНЮК ОБЕРЕЖНО: МІФИ!
http://ukrlife.org/main/uacrim/obermif0.htm
Імперське мислення
21.01.2004, 19:40:32
4. Міф про "третій Рим"...
Что Вы Укр, если не ошибся, лично имеете ввиду, когда перечисляете этот миф ?
[color=darkred][/color]
kyivite
22.01.2004, 09:05:37
[quote]4. Міф про "третій Рим"...
[color=darkred][/color]
Помилились, шановний Іпатію. Але все одно приємно бачити Вас і на цьому форумі.
А малось на увазі сумнозвізне: "Москва - Третій Рим, а четвертому не бувати".
Що, хіба не Америка - четвертий Рим?
Сталкер
22.01.2004, 18:08:28
Перераховування російських міфів як раз і засвідчує, що українським міфом є розвінчування російських міфів, демонструє маніхейську налаштованість сучасних патріотів. Досить сперечатися із Росією, давайте творити не анти-міф, а свій власний міф, позитивний а не грунтований на запереченні чийогось міфу. Також треба розвінчувати свої міфи про Росію.
Dark Angel
22.01.2004, 22:46:07
Эстонцы - русские по состоянию души. То что у них появилось отдельное государство, это еще ничего не значит.
Поляки - русские по состоянию души. То что у них появилось независимое от России государство, это еще ничего не значит.
Чехи - русские по состоянию души. То что у них появилось независимое от России государство, это еще ничего не значит.
итд итп
Короче - мифы и внешнеполитические задачи России на ближайшие 100 лет практически ясны. И экономические -тоже. Стране потребуется очень много танков и атомных субмарин
Anonymous
23.01.2004, 15:04:27
[quote][quote]4. Міф про \"третій Рим\"...
[color=darkred][/color]
А малось на увазі сумнозвізне: \"Москва - Третій Рим, а четвертому не бувати\".
Що, хіба не Америка - четвертий Рим?[/quote]
Ерунда, Третий рим это идеология православного государства. Вы бы сначала ознакомились с предметом. Начните с тестов Библейской Апокалиптики, потом ознакомьтесь с Русскими летописями, после беритесь за послания Филофиея.
Когда у Вас возникнет первая осведомлённость, тогда продолжим.
Всё Америка чудится да тюрьмы народов.
Совесть научную иметь нужно, чтобы не путать утро с вечером.
Ипатий
Dark Angel
23.01.2004, 19:52:50
Ерунда, Третий рим это идеология православного государства. Всё Америка чудится да тюрьмы народов. Ипатий
А я було подумав, що Ви та Кийвіт про Росію писали.

Яка є водночас однією з чільних мусульманських держав. А у православ'ї РПЦ - ніякий не лідер. Лише досить численна церква (і то за рахунок українських парафій УПЦ МП). А патріярх московський лише п"ятий за честю серед чільних православних патріархів: Вселенського ат ін.
kyivite
24.01.2004, 07:14:48
Ерунда, Третий рим это идеология православного государства. Вы бы сначала ознакомились с предметом. Начните с тестов Библейской Апокалиптики, потом ознакомьтесь с Русскими летописями, после беритесь за послания Филофиея.
Когда у Вас возникнет первая осведомлённость, тогда продолжим.
Всё Америка чудится да тюрьмы народов.
Совесть научную иметь нужно, чтобы не путать утро с вечером.
Ипатий
Все ще шановний Іпатію, що за наїзди вже при першому обміні думками?
Це Ви якраз заплутались. Тут тема - саме про політичні, а не релігійні міфи (форум Політика, а не релігія). До них біблійні тексти дуже опосередковане відношення мають.
В політичному сенсі старий міф помер. Народився новий: Америка - наступник Риму (третій чи четвертий, не має значення), а іншому наступнику не бувати
Відкрийте відповідну тему - охоче з Вами дискутуватиму, хоч і про непорочне зачаття. Чи Ви й досі цікавитесь думкою виключно одновірців (зокрема з УПЦ КП)?
Anonymous
24.01.2004, 12:25:29
Толи ещё будет, аяяяй ...
Це Ви якраз заплутались.
Всё я, несомненно, всё я.
Тут тема - саме про політичні, а не релігійні міфи (форум Політика, а не релігія). До них біблійні тексти дуже опосередковане відношення мають.
Библейские тексты имеют отношение ко всем проявлениям человеческой жизни. Советую почитать Евангелие
Что касается "Третьего Рима" ещё раз повторяю по-русски - это не современная политическая концепция построенная на материализме, это не построение мирового коммунизма или всеукраинской шароварщины. Рассматривать сие положение не будучи закомым с письмами Филофея или Русскими летописями, или с "Словом" Иллариона - глупо. Я уже не говорю об Аппокалиптике.
Вы что не понимаете с первого раза ?
Или Вы уже готовы поговорить о русском понимании Царств и традициях летописания, в связи с Евангельской Аппокалиптикой ?
Я так подозреваю что "первый, яко и другий падоша, третий стоит, а четвёртому не бывати" - это для Вас всё, что содержит в себе сие положение.
Очнитесь националистище, это Вам не предсказания Настрадамуса. Не в ларьках продаётся.
В політичному сенсі старий міф помер.
А не могли бы Вы мне вкратце изложить суть политического сенса. А то что-то я так подозреваю, что Вы понятие не имеете о чём говорите.
Народився новий: Америка - наступник Риму (третій чи четвертий, не має значення), а іншому наступнику не бувати
Америка тут при чём, может поясните ? Как Америка связана с православием ?
Что для Вас вообще такое Рим ? Город, большое государство, легионы завоевателей ? Если так, то к русскому "Третьему Риму" это никакого отношения не имеет.
А доказывать вот маскали обложались, сказали что четвёртого не будет, а вот он есть за океаном виднеется - очень, очень глупо. Как путать инструкцию пользования телевизора, с программой телепередач.
Вы решитесь назвать США Православным Царством ?
Ясно ли излагаю сие ?
Відкрийте відповідну тему - охоче з Вами дискутуватиму, хоч і про непорочне зачаття.
Спасибо, как то не тянет.
Чи Ви й досі цікавитесь думкою виключно одновірців (зокрема з УПЦ КП)?[/quote]
Как меня могут интересовать Ваши размышления о символизме православной эстетики, например, если Вы (предположим) - нехристь или католик ?
Вы это себе представляете ?
Трымайтэся козакы !!!!
Ипатий
Anonymous
24.01.2004, 12:26:15
Толи ещё будет, аяяяй ...
Це Ви якраз заплутались.
Всё я, несомненно, всё я.
Тут тема - саме про політичні, а не релігійні міфи (форум Політика, а не релігія). До них біблійні тексти дуже опосередковане відношення мають.
Библейские тексты имеют отношение ко всем проявлениям человеческой жизни. Советую почитать Евангелие
Что касается "Третьего Рима" ещё раз повторяю по-русски - это не современная политическая концепция построенная на материализме, это не построение мирового коммунизма или всеукраинской шароварщины. Рассматривать сие положение не будучи закомым с письмами Филофея или Русскими летописями, или с "Словом" Иллариона - глупо. Я уже не говорю об Аппокалиптике.
Вы что не понимаете с первого раза ?
Или Вы уже готовы поговорить о русском понимании Царств и традициях летописания, в связи с Евангельской Аппокалиптикой ?
Я так подозреваю что "первый, яко и другий падоша, третий стоит, а четвёртому не бывати" - это для Вас всё, что содержит в себе сие положение.
Очнитесь националистище, это Вам не предсказания Настрадамуса. Не в ларьках продаётся.
В політичному сенсі старий міф помер.
А не могли бы Вы мне вкратце изложить суть политического сенса. А то что-то я так подозреваю, что Вы понятие не имеете о чём говорите.
Народився новий: Америка - наступник Риму (третій чи четвертий, не має значення), а іншому наступнику не бувати
Америка тут при чём, может поясните ? Как Америка связана с православием ?
Что для Вас вообще такое Рим ? Город, большое государство, легионы завоевателей ? Если так, то к русскому "Третьему Риму" это никакого отношения не имеет.
А доказывать вот маскали обложались, сказали что четвёртого не будет, а вот он есть за океаном виднеется - очень, очень глупо. Как путать инструкцию пользования телевизора, с программой телепередач.
Вы решитесь назвать США Православным Царством ?
Ясно ли излагаю сие ?
Відкрийте відповідну тему - охоче з Вами дискутуватиму, хоч і про непорочне зачаття.
Спасибо, как то не тянет.
Чи Ви й досі цікавитесь думкою виключно одновірців (зокрема з УПЦ КП)?[/quote]
Как меня могут интересовать Ваши размышления о символизме православной эстетики, например, если Вы (предположим) - нехристь или католик ?
Вы это себе представляете ?
Трымайтэся козакы !!!!
Ипатий
Anonymous
24.01.2004, 12:54:09
. А у православ'ї РПЦ - ніякий не лідер. Лише досить численна церква (і то за рахунок українських парафій УПЦ МП). А патріярх московський лише п"ятий за честю серед чільних православних патріархів: Вселенського ат ін.[/quote]
Это к чему написано ? Ваше советское сознание привыкло мерять всё мерками больше, богаче главнее ?
Я тут при чём ? Мне такого больше не пишите. Не интересуюсь таковыми змаганнями.
Ясно ли излагаю ?
Ипатий
Anonymous
24.01.2004, 13:58:15
. Вы решитесь назвать США Православным Царством ?
Ясно ли излагаю ?
Ипатий
Ви, православний хрестоносцю, справді "решитесь назвать РОССИЮ Православным Царством?"
Излагаете не так чтобы очень ясно. Ясно. что Ваши посты практически офф-топ! Плюс тупой гон. В частности на нехристей, католиков и прочих бусурман
kyivite
24.01.2004, 14:00:05
Це був я. До речі, обережно з висловлюваннями щодо нехристей. Тут є один Лефтіст- може дуже пойнятно роз"яснить про цезаро-папістів.
Імперське мислення
24.01.2004, 14:30:33
Ви, православний хрестоносцю, справді "решитесь назвать РОССИЮ Православным Царством?"
Значит уходите от ответа. Это хорошо.
Что касается России, то понятие Царства и Святой Руси есть вневременное.
Излагаете не так чтобы очень ясно. Ясно. что Ваши посты практически офф-топ! Плюс тупой гон. В частности на нехристей, католиков и прочих бусурман
Зачем врать, я ничего не говорил про нехристей и католиков.
Вам чудится ?
Досадно что будучи уличённым в пустоте Ваших слов, Вы скатываетесь к демагогии.
Вы же знаете что в моих глазах это заслуживает игнора.
Так что первое предупреждение у Вас уже есть.
kyivite
24.01.2004, 14:41:53
я ничего не говорил про нехристей и католиков.
Вам чудится ?.
Що за дитячі ігри? Тільки що виявили презирливу зверхність до нехристей і католиків, і вже відхрещуєтесь?" Вам два попередження зразу :wink:
Імперське мислення
24.01.2004, 14:50:16
Тільки що виявили презирливу зверхність до нехристей і католиків, і вже відхрещуєтесь?"
Как меня могут интересовать Ваши размышления о кривошипно-шатунном механизме, если Вы (например) - садовник или лингвист ?
Меньше эмоций Кувит, меньше эмоций - больше чтения литературы по обсуждаемым вопросам.
Dark Angel
24.01.2004, 15:28:09
[quote]. А у православ'ї РПЦ - ніякий не лідер. Лише досить численна церква (і то за рахунок українських парафій УПЦ МП). А патріярх московський лише п\"ятий за честю серед чільних православних патріархів: Вселенського ат ін.[/quote]
Это к чему написано ? Ваше советское сознание привыкло мерять всё мерками больше, богаче главнее ?[/quote]
Все ж поясніть, якщо є що пояснити, чи саме Москва - центр світового православ"я чи й християнства. І чому не Константинополь
Інакше - все Вами сказане - полова, яка мало від суджень совка про світову комуністичну державу відрізняється
Імперське мислення
24.01.2004, 15:30:59
У Православия нет центра. Православная церковь это совокупность всех православных верующих.
Dark Angel
24.01.2004, 15:34:04
У Православия нет центра. Православная церковь это совокупность всех православных верующих.
І Глава - Ісус Христос. Це не новина. В чому саме Москва найбільш Риму вподобилась?