Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Як у вас з грантами?
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Наука
Andriy
чи отримували ви гранти (маються на увазі не ті, які дають за високі середні бали, а ті, які дають під щось конкретне)?
як з ними боротися? (з грантодавцями)
чи реально в наукма займатися наукою? чи тільки вчитися?

про ці та інші питання, що стосуються науки в наукма, хотілося побачити ваші відповіді,запитання, зауваження, коментарі, критуку, лайку (конструктивну smile.gif) тощо..
naamah

Майже нереально.
Для Academic Career треба багато часу витрачати на науку, а на ті гроші, що дають як стипендію, чи як зарплатню викладачам мені буде трохи недобре - від недоїдання.

От і доводиться працювати на фул-тайм, а навчанням/наукою займатися у вільний час.

Щодо грантів - на моє дослідження фіг хто гроші дасть....
Andriy
а що у ви досліджуєте?

цікаво, а позитивні прецеденти є у когось?
naamah
а що у ви досліджуєте?  

цікаво, а позитивні прецеденти є у когось?

Що досліджую, не скажу, бо прайвасі... tongue.gif
Andriy
а може ви і грантодавцям цього не кажете? smile.gif може вони саме зараз переглядають цю тему і думають "кому ото зайві грощі віддати?" smile.gif
naamah
а може ви і грантодавцям цього не кажете? smile.gif може вони саме зараз переглядають цю тему і думають \"кому ото зайві грощі віддати?\" smile.gif

Ото вони такі дурні...
Гроші віддавати smile.gif
naamah
чи отримували ви гранти (маються на увазі не ті, які дають за високі середні бали, а ті, які дають під щось конкретне)?
як з ними боротися? (з грантодавцями)

про ці та інші питання, що стосуються науки в наукма, хотілося побачити ваші відповіді,запитання, зауваження, коментарі, критуку, лайку (конструктивну smile.gif) тощо..

Можу порадити звернутись до Міжнародного благодійного фонду відродження Києво-Могилянської академії, Володимир Федорович Кобзар. 4-тий корпус, дальній вхід. Це - найближчий потенційний грантодавець.

Угу, кобзар хороший....
дасть наприклад 100 грн, а назад схоче 200
Andriy

Можу порадити звернутись до Міжнародного благодійного фонду відродження Києво-Могилянської академії, Володимир Федорович Кобзар. 4-тий корпус, дальній вхід. Це - найближчий потенційний грантодавець.

а це не ті, які збирають "благодійні" внески? smile.gif

іноземні гранти хтось пробував вибити? (просто цікаво)
Andriy
ось naamah має проект, а йому/їй ніхто не дає гроші.

у мене чисто академічний інтерес smile.gif
naamah

А мені і не треба. Мені треба ресурси - 210 mm.....
Andriy

Вони не збирають. Туди їх сплачуюють, бо це дає пільги НаУКМА при сплаті податків.

про благодійні внески - в інші теми. це така цікава тема... smile.gif

А якщо просто цікаво, то й відповім просто: хтось пробував. Задовольняє?

еее... ні. але якщо немає бажання поділитися з усіма досвідом, то...
naamah

Ну, якщо вім має проект і хоче порад або допомоги - то чому він мовчить? А якщо у тебе чисто академічний інтерес, то нам і розмовляти нема про що. Ті, хто в цьому ділі теоретизують - сидять без грошей. Це не образа, а констатація факту.

Щось певно Андрій мене не до кінця зрозумів. Моя розмова була про те, що якщо присвячувати себе академічнійнауковій кар"єрі в наукма чи деінде в Україні, то можна спухнути. З голоду. Бо на науку грошей у нашої неньки нема і не буде.
А гранти кожному науковцеві ніхто не дасть.
sociologist1981

іноземні гранти хтось пробував вибити? (просто цікаво)

Мы пробовали, не получилось.
Хотя проект был приличный и нужный.
ironmax
Ну що я можу сказати. ШПАні, де я числюсь експертом, грантів не вистачає(принаймні нам на зарплату)... Тому більшість з нас паралельно зароблає собі на хліб насущний ще десь в інших місцях. І розробляємо плани, як дістати комерційне фінансування (я особисто цим займаюся вже місяць)... Отаке у нас життя....
Andriy
читав і плакав... cry.gif невже могилянцям так важко даються власні дослідження (у матеріальному плані)?

правда чув, що якщо поїхати за бугор (у країну чудес) то там за вами будуть бігати, щоб дати гранта...
Taras

А якщо просто цікаво, то й відповім просто: хтось пробував. Задовольняє?

Тута вже й мені стало цікаво. Ця чудова інституція так вдало шифрується, що упродовж навчання я й не думав, що Академія окрім як збирати гроші може їх ще й давати smile.gif

Так що питання такі:

- скільки дають (середня сума)?
- який річний бюджет або скільки грантів надається щорічно?
- чи є якісь пріоритети чи обмеження?
kyivite
Найважче взяти перший ґрант. Без протекції майже неможливо.
:arrow:
Я так думаю.

А далі буде все легше й легше
kyivite
Дякую, ось і перша ідея. smile_idea.gif

Вибити ґрант під Майдан-Могилянку. А то вони без грошей скоро вичерпаються. А шкода буде.
kyivite
Дякую, ось і перша ідея.  smile_idea.gif 
Вибити ґрант під Майдан-Могилянку. А то вони без грошей скоро вичерпаються. А шкода буде.

Нехай буде Майдан-Могилянка.

Тоді перше питання: на яку кінцеву мету буде спрямовано гроші?
Наприклад: створення електронного варіанту газети, зміна формату (або дизайну) друкованого варіанту...
Але газету треба буде роздавати безкоштовно - це принципово.
Одним словом, треба визначитись, що ви хочете досягти в цілому (мета), що треба зробити (задачі), що для цього треба (ресурси, на які ви отримуєте фінансування), що є, хто є, скільки часу треба.

Далі в Фонд треба подати текст проекту, що включає - презентацію виконавця, обгрунтування актуальності, мету та задачі, етапи виконання та обсяги робіт, терміни виконання, список учасників та керівника проекту, бюджет.

Спеціаліст Фонду читає проект, дивиться чи відповідає зміст та оформлення вимогам Фонду, визначає доцільність фінансування, далі керівництво Фонду виносить кінцеве рішення.

Якщо воно позитивне - ви робите проект згідно з написаним і звітуєте зі вказаною періодичністю.

Це поки що все. Подумай, чи це те, про що ти казав.

Мабуть, має визначитись колектив Майдану-Могилянки. Якщо Остапу Кривдику та іншим ентузіастам не завадить залежність (хоча б через необхідність звітувати) від ґрантодавця. А я можу допомогти з юридичним аспектом справи.
kyivite
Мабуть, має визначитись колектив Майдану-Могилянки. Якщо Остапу Кривдику та іншим ентузіастам не завадить залежність (хоча б через необхідність звітувати) від ґрантодавця. А я можу допомогти з юридичним аспектом справи.

Понимаешь ли, полная независимость это, как бы сказать помягче, абстракция. А если по каждому поводу вспоминать об этом, то лучше не в Фонд за грантом, а к специалисту-психологу за помощью.

Во-вторых, не надо делать за других ихнюю работу - не оценят. Уж поверь. Не только \"спасибо\" не скажут, но еще и ругать будут чего так мало, не так и вообще. А посему, мой юный пушистый друг, давай говорить о том, что делать будешь ТЫ, а не кто-то другой с твоей частичной помощью. Ты ж не собираешься помогать Госп.відділу в покраске бордюра вокруг 2-го Академмістечка.

Так что \"Майдан Могилянку\" пропускаем и говорим о чем-то более твоем (и, соответственно, реальном). Обидно, знаешь ли, тратить время на пустые разговоры.

wish you all the best.

ОК. Я спробую зкомпілювати із наявиних зразків щось читабельне.

Але це через тиждень чи два. Бо треба ще й подумати. Гадаю це буде заявка на ґрант для громадської організації.

До речі, я не такий вже юний. А що білий і пухнастий - то канєшна! :wink:
Aelita
Цікава інформація для всіх, хто хоче отримувати гранти і займатися науковою роботою. Недавно зав. кафедри соціології сказала, що в бюджеті Могили на 2003 рік виявляється (!!!) був закладений 1000000 гривень на наукову роботу. Але, зясувалося, що ніхто в Академії цих грошей не хоче, тому що ніхто не приніс заявку на грант...
Andriy
щось я не бачив в могилі оголошення, що можна взяти грантів на 1000000 гривень...
може це просто стаття росходів для ухилиння від податків? .. :wink:
Leftist
може це просто стаття росходів для ухилиння від податків? ..

Це більш схоже на правду
Aelita
щось я не бачив в могилі оголошення, що можна взяти грантів на 1000000 гривень... 
може це просто стаття росходів для ухилиння від податків? .. :wink:

ну так в тому-то і справа, що ніхто такого не бачив і тим не менш формально воно існує.
Favn
Люди! А э серед вас хтось, хто вигравав стипендію німецького фонду DAAD. Може пораду яку дасьте? Ну, будь-ласка! cry.gif no.gif
.