Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Цензура на Бонеті?
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Про насущне
1, 2
Leftist
Це гілка для обговорення дій модератора. Прошу не видаляти.

Я не розумію чому видалили тему "Академия превращается в балаган". Вона аж ніяк не була офф-топіком. Там розвивалася серйозна дискусія. Вказівка згори?
shadow
Тему прибрав я, тому що у ній містилися дані, що ображали честь та гідність інших людей (байдуже, чи то Президент НаУКМА, чи ні). Це заборонено. Тим більше що ця інформація, а також більшість повідомлень тієї теми були образливими емоційними висловами і нічим більше. Тобто тема не була аргументованою дискусією.
Firgus
Нет, такого модерирования как на бонете я еще не видел. И то не скажи и то не напиши. Там того обидел там того. Аргументована дискусия вам что надо чтоб отсканированые документы выложили на форум. Люди высказывают свое мнение для чего собственно и предназначена такая штука как форум
Andriy
тимчасово знято повноваження модератора з shadow за упереджене ставлення. (хоча б доти, поки ми з координатором бонету з*ясуємо, хто це такий)
vkhust
тимчасово знято повноваження модератора з shadow за упереджене ставлення. (хоча б доти, поки ми з координатором бонету з*ясуємо, хто це такий)

Ничего себе! Они даже не знают, кто это взялся модерировать форум! Дядька какой-то с улицы пришел и давай посты десятками глушить.
73
Класика:

Shadow

[q]Повідомлення: 1[/q]

"Перше і останнє китайське попередження." ©
#ID
Да да, мне тоже shadow показался достаточно предвзятым.. я даже писал ему об этом.
Andriy

Ничего себе! Они даже не знают, кто это взялся модерировать форум! Дядька какой-то с улицы пришел и давай посты десятками глушить.

у нас демократія. smile.gif про яку цензуру на бонеті можна говорити, якщо навіть між модераторами немає спільної мови. lol.gif :-#
noddeat
так, але модераторам слід заборонити видаляти теми і зробити це перерогативою виключно адміністратора
kyivite
Гіршого цензора, ніж Лефтіст - ще пошукати.

Привілеї одним - і нещадне витирання постів інших.

До речі, без жодних пояснень. :roll:
KaHaPiC
сами ж выбирали...
Leftist

До речі, без жодних пояснень.  :roll:

Це той хто про презумпцію невинності кричить...

Тарас, якщо в тебе є конкретна претензія, ти знаєш місце, де її можна висловити і де я тобі відповім. А просто так абстрактний наїзд це негарно.
kyivite

До речі, без жодних пояснень.  :roll:

Це той хто про презумпцію невинності кричить...

Тарас, якщо в тебе є конкретна претензія, ти знаєш місце, де її можна висловити і де я тобі відповім. А просто так абстрактний наїзд це негарно.

Навіщо лукавити. Там ти все витираєш
Leftist
А ти спробуй спочатку
kyivite
А ти спробуй спочатку

Я спробую. А ти, камараде, спробуй краще вгадувати. lol.gif
vkhust
Кстати, когда модератор вытирает твое сообщение, то кол-во запощеных постов smile.gif юзера не уменьшается. Так что, kyivite, можешь не волноваться. Скоро будеш он топ оф зе лист.
Leftist
На цьому форумі зменшується. Це на старому не зменшувалося. Я через shadow двадцять постів втратив
vkhust
Кстати, Шедоу вернулся.

Я без всякого предубеждения, просто посмотрим, как будет все складываться.
shadow
Повноваження модератора було знято за вказівкою Стаса Лячинського, тому що він "не чекав такого активного модерування" від мене (цитата з листа), бо не знав, хто я є. Повернено їх було, незважаючи на те, що Стас наразі так і не з'ясував це остаточно. Моє ставлення до модерування до зняття, за відсутності та після повернення повноважень не змінилося.
Правила могилянського форуму
1. На форумі могилянської спільноти вітаються коректні дискусії та аргументовані висловлювання.
2. На форумі забороняються і підлягають вилученню адміністратором без попередження повідомлення, які: 
2.1 не відповідають темі, у якій розміщені;
2.2 мають на меті образу учасника(-ів) форуму;
2.3. мають на меті дискримінацію, образи чи приниження на ґрунті національної, расової, статевої, ґендерної, вікової чи будь-якої іншої належності;
2.4 містять нецензурну лексику;
2.5 є беззмістовними (наприклад, «так», «ні», «сам такий» і т.ін.)
2.6 містять забагато «смайликів».

3. Звертаємо увагу учасників форуму на те, що терміни «ненормативна лексика» та «нецензурна лексика» позначають різні пласти мови. Тому адекватність вживання слів на зразок «москаль», «хохол», «жидо-масони» та ін. буде визначатись модератором. 
4. Передруки з інших видань, які вміщено на форумі, повинні містити посилання на джерело інформації та автора.
5. Кожен зареєстрований користувач форуму може створювати теми теми для загального обговорення: у розділі «Загальні» цього форуму. Теми називають українською мовою із застосуванням кириличної абетки (усі інші варіанти, попередньо не погоджені з модератором, можуть бути знищені). 
6. Будь-які претензії до правил форуму чи дій модератора слід надсилати модератору на скриньку, а не звертатись до нього в топіку. Як варіант можливе створення теми для обговорення дій модератора. 
7.  Забороняється створювати теми‚ назва або зміст яких частково або повністю повторюють уже наявні теми.
8. Порушники правил каратимуться жорстоко, але справедливо.
Feniks
8. Порушники правил каратимуться жорстоко, але справедливо

Так я не зрозумів: жорстоко чи справедливо? І хто визначатиме оті критерії справедливості? Якщо модератор, то це вже не справедливість, а субєктивна думка, що далеко не одне і те ж.
Чому не легше було просто написати: "модератори мають право видаляти усе, що вважатимуть за потрібне" й не путати людей? question.gif
Hitch

Так я не зрозумів: жорстоко чи справедливо? І хто визначатиме оті критерії справедливості? Якщо модератор, то це вже не справедливість, а субєктивна думка, що далеко не одне і те ж.
Чому не легше було просто написати: \"модератори мають право видаляти усе, що вважатимуть за потрібне\" й не путати людей? question.gif

Погоджуюсь. Альтернатива - створити консиліум модераторів, щоб вони шляхом таємного голосування визначали, чи видалити пост, чи ні... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Хоча:
Демократия лишь укрепляет наш родной крепостнический строй... \"Иваси\"
Taras

Чому не легше було просто написати: \"модератори мають право видаляти усе, що вважатимуть за потрібне\" й не путати людей? question.gif

Я так собі думаю, що "справедливо" - це відповідно до вищенаведених правил форуму і однаково для всіх, а "жорстоко" - те, що модератори не будут по декілька разів виносити попередження і умовляти тих, хто не здатний триматися у рамках правил, а будуть просто стирати такі пости і банити таких юзерів у разі потреби.
kyivite
[quote=\"Feniks\"][quote]8. Порушники правил каратимуться жорстоко, але справедливо[/quote]
Так я не зрозумів: жорстоко чи справедливо? І хто визначатиме оті критерії справедливості?
quote]

А чому не милосердно та справедливо?
shadow

Модератор видаляє те, що не відповідає Правилам. Але видалення повідомлення - це не покарання. Покарання - це, наприклад, блокування за IP, ніком, видалення всіх повідомлень користувача на Форумі. В цій темі Правила надано для зручності та кращого запам'ятовування. Обговорення Правил тут.
shadow
Востаннє я відповідаю на запитаня щодо моїх дій, розміщені в інших темах. Спочатку
Правила могилянського форуму 

6. Будь-які претензії до правил форуму чи дій модератора слід надсилати модератору на скриньку, а не звертатись до нього в топіку. Як варіант можливе створення теми для обговорення дій модератора. 

8. Порушники правил каратимуться жорстоко, але справедливо.

Доктора Кравця я не знаю. Більшість повідомлень в темі "Лекція доктора Кравця" було прибрано через те, що вони стосувалися не тієї лекції як події, а його викладання взагалі. Було створено тему "доктор Кравець та його викладання". Пишіть відповідно.
Feniks
Тепер зрозуміло:
"You're in the army now! Ouuu-ouuu! You're in the army! Now!"
Рівняйсь, струнко! Хто не згоден - до стінки.
Тобто крок вправо - і твій пост у смітнику. Дякую, що пояснили. :-#
Hitch
Було створено тему \"доктор Кравець та його викладання\". Пишіть відповідно

Ну і чому було не перенести туди усю тему замість останньої сторінки?
П.С. У Кравця кожна лекція - подія sad.gif :evil:
shadow
В даному випадку таке можливо. Для цього той, хто створив тему - MadDog - може звернутися до мене приватним повідомленням або листом.
alf
shadow
там, до речі, про тебе голосування йде
noddeat
нє, таке модерування ні до чого доброго не призведе.
Або треба змінити й конкретизувати правила абощо.

Намагання модераторів зробити, щоб тема дискусій відповідала заголовку теми вважаю маразмом. Ви "Голомозу співачку" дивились?
Як часто згадується там голомоза співачка і наскільки назва відповідає змісту?

Для мене лекція Кравця і його викладання - це одна й та сама тема. Назва топіку може стосуватися тільки перщшошго посту...

І взагалі, панове модератори, якщо бачите, що дискусія пішла "не туди" - перейменуйте тему, як це було зроблено для теми "Неформали".
devil
Где мои сообщения? Я своими глазами видел, как они добавлялись в темы, как увеличивалось число сообщений, и я снова вижу число - 4 напротив своего ника, и не могу найти сообщений, которые я оставлял. Красота. свобода слова?
shadow
NotDead,
я гадаю, що таке модерування, навпаки, приведе до чогось кращого, ніж було і є. Наприклад, теми, коли вони розташовані на першій-другій сторінці підфоруму, знайти легше, ніж на третій і далі - перевірено десятками людей лише в розділі "Могилянка та могилянці". А до поділу форуму доклав зусиль і я. Крім того, шукати потрібну інформацію в темі, коли вона складає 100%, легше, ніж коли 30%, а решта - оф-топи. Ти бачив, скільки дублікатів тем, наприклад, у розділах "Флейм" чи "Побажання та пропозиції", скільки там тем не на своєму місці? Порівняй з тим, що у моєму розділі.
В першому пості зазвичай надається пояснення заголовка теми. Повідомлення мають відповідати заголовку, і бажано, аби за цим слідкували не тільки модератори, але й відвідувачі. Дуже невелика кількість людей так робить, окремі люди нагадують про це іншим. Згадування слів з формулювання теми в кожному повідомленні необов'язкове, якщо формулювання - символ, причому досить відомий.
У випадку з неформалами було створено тему "Неформали в НаУКМА: ви є?", в якій була розвинена дискусія про них як таких, а не про представників в НаУКМА. Цю дискусію я виніс в окрему тему, яку перемістив у "Все, що навколо". Ніякого переіменування не було.

devil
скоріше за все, твої повідомлення було видалено, причини цього треба з'ясовувати у модераторів відповідних тем. Ти пам'ятаєш, що і куди ти писав, чи лише число біля свого ніка? Якщо ти хочеш спитати модератора щодо конкретного поста, бажано мати його текст і тему.
Davert
На Бонеті модри відсутні. Завдяки цбому Бонет = сортир
Модери, ви хоч маєтє щонайменше уявлення про свої обовязки? Знаищувати флуд, мати, особисту переписку? Вперше чуєте, або не задумувались над цим питанням?
shadow
Оскільки це тема для обговорення перш за все мого модерування, я так розумію, що вказані порушення було знайдено в темах, які модерую я. Тому прошу навести адресу хоча б одного повідомлення з флудом і т.д.
shadow
Тема "Академія перетворюється на Титанік" була видалена мною випадково під час видалення чотирьох повідомлень, які містили оф-топ. Вибачте всі, кому було цікаво читати чи писати там. Можливо, веб-майстер допоможе відновити тему.
Anonymous
to Shadow: Випадково? :twisted: Кумедний Ти!
CKLEASHCH
Тема \"Академія перетворюється на Титанік\" була видалена мною випадково під час видалення чотирьох повідомлень, які містили оф-топ. Вибачте всі, кому було цікаво читати чи писати там. Можливо, веб-майстер допоможе відновити тему.
- ти хоч розумієш, що зробив - люди душу виливали, тратили дорогоцінні людиногодини - а ти одним кліком стер. І ти думаєш, що після того хтось почне висловлювати обширно свої думки? Звичайно ні (жалко буде час тратити на те, що може ніхто не побачить)
alf
-n 2.1, флейм /shadow
shadow
Тепер частину чи всі повідомлення я буду видаляти в такий спосіб: зміст повідомлення прибирати, а замість того писати пункти Правил, порушення яких було причиною видалення. Це не буде надто засмічувати тему, водночас пояснить зацікавленим причини видалення.
Aiatallah
Ефективніше пояснить зацікавленим причини видалення такий спосіб:

Шановний Шадов дослівно цитує репліки, які його обурили своєю невідповідністю правилам, а трохи нижче пише свої коментарі.

Таким чином можна уникнути прямого адміністративного регулювання (яке як ми знаємо ні до чого хорошого не приводить), крім того виховати - звісно, що поступово, - у форумлян культуру спілкування.
Адже на наочних прикладах культуру спілкування виховати легше, чи не так.

Таким ось чином ми розбудуємо на теренах форуму ліберальне, ідкрите суспільство рівних можливостей. lol.gif
ironmax
-n 2.1 Тут тема для обговорення моїх дій як модератора. /shadow
alf
до речі, цю тему слід преремістити у Побажання та пропозиції,(може зі зміненою назвою) бо якщо цензура існує у топіку про цензуру і при цьому редагується, то це, вибачте, цензура
shadow
Я модерую всі теми в своїх підфорумах, включаючи й тему для обговорення моїх дій. Причини видалення твого повідомлення вказано.
shadow
Aiatallah
Якщо повідомлення залишати, втрачається сенс модерування. Автор повідомлення напевне запам'ятає, що було у ньому.
Aiatallah
А нехай інші на чужих помилках навчаються.
О! Тре створити окремий розділ форуму, киди Шадов буде скидати видалені повідомлення. Звісно зі своїми коментарями, посиланнями та зносками... І більше ніхто туда писать не зможе.
А назвати то всьо - КУНСТКАМЕРА lol.gif

Ех-ех...
То ви, шановний, налаштовані зовсім не на поліпшення бонету, а суто на репресивні засоби, які викликають тільки спротив
shadow
А нехай інші на чужих помилках навчаються.
О! Тре створити окремий розділ форуму, киди Шадов буде скидати видалені повідомлення. Звісно зі своїми коментарями, посиланнями та зносками... І більше ніхто туда писать не зможе.
А назвати то всьо - КУНСТКАМЕРА  :lol:  

Ех-ех...
То ви, шановний, налаштовані зовсім не на поліпшення бонету, а суто на репресивні засоби, які викликають тільки спротив

Як раз на поліпшення та розвиток:

ще в 12 грудня я пропонував адміністрації зробити видалення повідомлень в окрему тему для видалених з можливістю додавати коментарі щодо причин видалення. Це було проігноровано.

Це цитата з http://www.bo.net.ua/forum/viewtopic.php?p=88924#88924 від 13.01.04. В ідеалі на місці видаленого повідомлення залишається лінк на його нове розташування після видалення, а там - власне повідомлення з цитатами з Правил, коментарями (якщо треба). Цитати з Правил і/або короткі пояснення вигляду "п.2.1" мають вставлятися автоматично, в залежності від відмічених галочками п. Правил під час видалення. Це було розписано в тому листі від 12.12.03. Якщо хтось з відвідувачів форуму може допомогти Andriy'ю це зробити - напишіть йому приватно.
Kunia
правила-шмарила
цитування і наведення пунктів.підпунктів.абзаців.слів як в чудовій буквоїдній загниваючій канторці. капець.
shadow
правила-шмарила
цитування і наведення пунктів.підпунктів.абзаців...

Ти пропонуєш пояснювати "я це видалив, бо не сподобалось"?
Kunia
та не в тому справа. я не виступаю за анархію, але IMHO дотошність з буквоїдством "під яке б порушення правила можна підігнати цей пост" занадто вже марудна справа для форуму різноплановогго студентства "від ідеологічно цнотливих індивідумів до шалено-пофігістичних". Що занадто то нездраво. а помилки вже були...
shadow
IMHO дотошність з буквоїдством \"під яке б порушення правила можна підігнати цей пост\" занадто вже марудна справа для форуму різноплановогго студентства \"від ідеологічно цнотливих індивідумів до шалено-пофігістичних\".

http://www.bo.net.ua/forum/viewtopic.php?p=86430#86430
Я не підганяю пости, які мені не подобаються, під пункти Правил - я слідкую за їх виконанням. Для того модератори і існують.
Якщо Правила ніхто не виконує, треба або про це оголосити від імені адміністрації Форуму, або змінювати самі Правила, або зробити так, щоб форумляни їх виконували. Я наразі можу робити лише останнє.
Що занадто то нездраво

Як на мене, модератор може або слідкувати за виконанням Правил, або ні. Є пропозиції як виконувати Правила частково?
.