Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Кава при науці
Могилянський форум > Могилянка та могилянці > Наука
ironmax
Ось сюди можна писати всі враження від проекту "Наука при каві", зустрічей з (не)цікавими викладачами, розмов на (не)цікаві теми. (Лефтісте - не викидай цю тему в інші категорії, бо я її започаткував, щоб не було флуду в інших темах... )
Leftist
Ну поки не буду. Але в упор не бачу сенсу в такій темі. Її все одно або окупують соціологи або вона скоро звалиться вниз (що більш імовірно). І не розумію чому дискусія з приводу Паніотта-Томенка це флуд на соціологічній гілці. Від флуда врятує тільки чат, або самосвідомість, або окремий соціологічний форум. Чи це хитрий трюк політологів, щоб мати хоч якийсь шанс нас наздогнати?
ironmax
Ну ви ж там дуже так спілкуєтеся... трохи не по темі.. От я і вирішив, зо краще буде, якщо ви перенесете свої думки та емоції з приводу вимірювання кохання як обєкта соціологічного дослідження сюди.... Так буде раціональніше... Хоча не знаю, наскільки це збережеться..
Leftist
Не розумію чому це не по темі. Чесно. Чому в темі про соціологів дискусія про основи соціологічних методів не по темі?
Juli
Наука при каві потребує КРАЩОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ. Це я до того, що дуже не хочеться бігати з аудиторіїї в аудиторію і наливати в стакани ледь теплу воду. та й азагалі: Що, не можна було знайти десь людський мікрофон, щоб задні партине сиділи в прострації, здогадуючись, про що йдеться?
kyivite
У Франції був конкурс на оповідання "Мій ранок".

Переміг приблизно такий твір.

Рано-вранці я прокидаюсь о 7.00. Роблю зарядку, бриюсь.

Випиваю чашечку кави і йду додому.
Aelita
Наука при каві потребує КРАЩОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ. ... дуже не хочеться бігати з аудиторіїї в аудиторію і наливати в стакани ледь теплу воду. та й азагалі: Що, не можна було знайти десь людський мікрофон, щоб задні партине сиділи в прострації, здогадуючись, про що йдеться?

Просто ніхто не сподівався, що буде так багато людей. Раніше всі, хто приходив на науку при каві, уміщалися в 4-410 (досить маленька аудиторія, людей на 30).
Aelita
У Франції був конкурс на оповідання \"Мій ранок\".

Переміг приблизно такий твір.

Рано-вранці я прокидаюсь о 7.00. Роблю зарядку, бриюсь. 

Випиваю чашечку кави і йду додому.

Це супер! biggrin.gif
kyivite
Дякую, ось хрест святий: твір не про мене.
Anonymous
Ну ви ж там дуже так спілкуєтеся... трохи не по темі.. От я і вирішив, зо краще буде, якщо ви перенесете свої думки та  емоції з приводу вимірювання кохання як обєкта соціологічного дослідження  сюди.... Так буде раціональніше... Хоча не знаю, наскільки це збережеться..

Я теж в упор не розумію, чому це не по темі, ми ж про кохання розмірковуємо не в контексті того, що говорилось на окремій, підкреслюю, лише одній зустрічі "Науки при каві". То навіщо з цього приводу окрему тему?!?!?!?!
Scurve
Попереднє повідомлення моє.
Kamerrer
Наука при каві потребує КРАЩОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ. Це я до того, що дуже не хочеться бігати з аудиторіїї в аудиторію і наливати в стакани ледь теплу воду. та й азагалі: Що, не можна було знайти десь людський мікрофон, щоб задні партине сиділи в прострації, здогадуючись, про що йдеться?

Не хочется - не бігай. Принось з собою гарячої води й смачної кави, нехай у стаканчиках у присутніх вона буде гаряча. Не чуєш - знайди мікрофон, колонки, усілок... Організуй краще. Не можеш - радій тому що для тебе зробили інші.
Leftist
Ти дарма так, бо критика справедлива. Організація ніколи не буває досконалою, а перший крок, щоб її покращити це прислухатись до критики. І що це за кондовий лібералізм - не подобається зроби сам?
kyivite
Він налив до чашки кави.

Долив молока й поклав грудочку цукру.

Мовчки випив каву.

І пішов.

І я заплакала.

Приблизно такий вірш у Жака Превера (французького поета)
Kamerrer
І що це за кондовий лібералізм - не подобається зроби сам?

Это жизненное кредо: где ты ничего не можешь, там ты ничего не должен хотеть. И его производные.
А по поводу критики... Путь к усовершенствованию, конечно может лежать и там. (Всё что меня убивает, делает меня сильнее). Но для этих целей и в данной ситуации уместней были бы совет и помощь/участие, а не критические замечания.
Я думаю, что следует уважать усилия других - скажем, просто быть благодарными за то, что кто-то что-то сделал. Тем более, что это отнюдь не входит в его обязанности.
Leftist
Но для этих целей и в данной ситуации уместней были бы совет и помощь/участие, а не критические замечания.

Извини. Конструктивная критика - это максимум, что можно предложить по Интернету

Это жизненное кредо: где ты ничего не можешь, там ты ничего не должен хотеть.

А ты не думал, что если сейчас ты не можешь, но очень хочешь и что-то делаешь, в начале даже безрезультатно, то в результате все-таки сможешь. Но это так, офф-топик
Kamerrer
Конструктивная критика - это максимум, что можно предложить по Интернету

а от тебя лично большего и не требуется. Хотя ты не прав - тем же способом можно предложить полезный совет.

Ты путаешь понятия делать и сделать. я говорю о действии, а не о результате,т.е. если ты что-то делаешь, значит ты что-то можешь. и результат здесь ни при чём. Это к офтопику.
kyivite
Добре слово- теж Діло.

Але де ж воно?

[quote="Kamerrer" Это жизненное кредо: где ты ничего не можешь, там ты ничего не должен хотеть. quote]

Респект
TARoZ
Это жизненное кредо: где ты ничего не можешь, там ты ничего не должен хотеть.

І не тільки "где ты ничего не можешь, там ты ничего не должен хотеть", но и
"где ты ничего не можешь, там ты ничего никому не должен"
Kamerrer
Мне жаль того, кто думает, что никому ничего не должен, потому что он думает что должен так думать. Что-то в этом роде. Но это тоже пройдёт.
Anonymous

Это жизненное кредо: где ты ничего не можешь, там ты ничего не должен хотеть. И его производные.  

Стругацкие форевер smile.gif
Kamerrer
Стругацкие форевер

Стругацкие форева вместе и поотдельности!

Кстати, по поводу науки и кофе (и сигарет smile.gif )
давненько была мысль такая у социологов: попросить Хмелька на это дело с его теорией общественной эволюции (кто знает - волны) и раскрутить его на тему соотнесения его теории с предлагаемой Стругацкими картиной будущего (одно "Волны гасят ветер" чего стоит).

Я его, кстати, спрашивал на предмет наличия какой-нибудь связи. Так он сказал, что связи вроде бы как бы и нет, просто он очень любил их читать.
Leftist
Я намеки на Стругацких тоже заметил и думаю, что они все-таки влияли. Людинотворча революція це все ж таки гіпотетична побудова. А значить в цьому місці вплив фактів більше поступається впливу цінностей і світогляду.
ironmax
За неофіційними даними, на наступній НпК буде виступати п. Маслюківська. Приблизна тема виступу - глобальна зміна клімату. Слідкуйте за оголошеннями...
Leftist
Я знищив три повідомлення. Якщо ця тема претендує висіти на профі-клубі, то в пости мають все-таки хоч якось стосуватися науки, а не тільки кави. smile.gif

До речі, ніхто не проти якщо я перенесу тему у форум "Наука в НаУКМА"? Вона тут все-таки дивно виглядає.
kyivite
Я знищив три повідомлення. Якщо ця тема претендує висіти на профі-клубі, то в пости мають все-таки хоч якось стосуватися науки, а не тільки кави.  smile.gif 

До речі, ніхто не проти якщо я перенесу тему у форум \"Наука в НаУКМА\"? Вона тут все-таки дивно виглядає.

Кавоненависник? Чи позбавлений почуття гумору?
naamah
Я знищив три повідомлення. Якщо ця тема претендує висіти на профі-клубі, то в пости мають все-таки хоч якось стосуватися науки, а не тільки кави.  smile.gif 

До речі, ніхто не проти якщо я перенесу тему у форум \"Наука в НаУКМА\"? Вона тут все-таки дивно виглядає.

Кавоненависник? Чи позбавлений почуття гумору?

Добре, Лефтісте, тільки будь-ласка, не забудьте познищувати теми хто кому і скільки винен пива у всіх постах цієї групи... якщо ви так вже не любите каву, то й іншим напоям - зась
Leftist
Добре. Війна Пиву!
ironmax
За деякими даними, отриманими з перевіреного джерела, замість п. Маслюківської на наступній НпК буде виступати п. Ю. Сватко. Тема поки мені не відома, так що слідкуйте за оголошеннями...
Сталкер
А можна дізнатись як можна сконтактувати із Наукою при каві? Буду вдячний за інформацію.
ironmax
Зайди в "кодло" Винницького і запитай там Андрія Малюка... Він відповідає за організацію НпК.
RA
Андрій Малюк - the best!!!
Сталкер
Дуже прошу - запросіть письменника Валерія Шевчука! Це один з найзабійніших сучасних письменників, чомусь молодь читає різних постмодернистів типу Прохаська чи Андруховича, тоді як проза Шевчука це такий екзистенціальний драйв!
ironmax
Я вже з 4 місяці лобіюю М. В. Кірсенка. Оце цікава людина, яка може на доступній мові розповісти неісторикам про історію або неміжнародникам про міжнародні відносини. Якщо мені це вдасться, наступним буде Гарань.
cankre
http://www.manipulation.com.ua/wokers_bogush.html

С этим человеком есть договоренность о лекции - всмысле он не прочь прийти нам о чем-нибудь рассказать. Может его кто видел на круглых столах по ПР, ну кто не видел - это супер специалист.

Остался вопрос - какую тему мы хотим услышать?
Он предлагал такое:
тема PR в бизнесе или политике (любая тема),
манипулятивных технологий, психотехнологий, информационных войн, терроризм.о мифах про Ющенко и виртуальном Януковиче.

А еще у него есть коллекция ”черного ПР” за 10 лет в Украине и не только

Какие пожелания?
ironmax
О, это хорошо!!!
Как раз по всем этим вещам я писал курсовую и диплом (который висит где то в ветке социологов). Я был бь очень рад встретиться с Богушем еще раз и поговорить. Темы можно выбирать любые - мне лично все это интересно послушать от человека, который практически занимается этим всем делом.
И еще можно было бы туда для остроты дискуссий пригласить Королько? Или лучше не надо?
cankre
”зачем нам сапожник? что мы лошади? не, сапожник нам не нужен”
ты видел/слышал Богуша? а Королька? КАК они могут дискутировать?точнее Богуш то сможет,но что кроме ”символического интеракционизма” ему на это Королько ответит?

Мне очччень интересно все из перечисленогоsmile.gif)если в этот раз получится, а потом нависнуть на Квита и Королька - он(Богуш) грозился прочитать цикл лекций по его скоро выйдушей книгеsmile.gif))
ironmax
А Корлько скажет: ”Все, что вы делаете - аморально!” Богуш ответит : ”Зато эффективно!!!”
Относительно Богуша - видел я его пару раз на конференциях в эпоху моей политологической молодости, общался с ним. Мэн реально шарит в практике ПР. И в теории тоже.
cankre
тут суть не сам кандидат, как эфективность работы го команды. а Богуш один из ее глав.
Народ, с темой неплохо было б определится...
cankre
Значит так.
после нового года, ”наука при каві”,
лектор - Богуш Денис Александрович,
тема - ”Манипулятивные технологии”
(с просвещением с истории, начиная с Геббельса, заканчивая современными технологиями)
Leftist
Дискусія про ПР перенесена в окрему тему в Профі-клуб
Guest
Чого така назва проекту? Хто автор ідеї? biggrin.gif
Nachtjagdgeschwader
(Guest @ 16.12.2004, 13:09:18)
Чого така назва проекту?
*

Якого саме проекту ?
Nachtjagdgeschwader
(cankre @ 14.12.2004, 09:54:28)
Значит так.
(с просвещением с истории, начиная с Геббельса, заканчивая современными технологиями)
*

Шкода все-таки, шо така неконкретна дата - ”послє нового года”. Сподваюсь, шо це буде після канікул, бо я на цей період впадаю в зимову сплячку. В перервах може буду писати курсову, бо Артем уже справедливо починає наїзджати.

А так, хотів би порадити людям, які планують прийти на ”каву” прочитати дві книжки:

1. Телебачення спецоперацій. - К., 2003.
2. Панарин И. Технология информационной войны. М., 2003.

(Добре, шо наша Наукова біблотека розщедрилась і придбала ці книги. Тираж останньої, до речі, лише 2000 екз.)

Перша книжка досить детально розглядає період останніх парламентських виборів (перед/після). Значна увага приділяється ”новій інформаційній політиці” АП, ”темникам”, структурації (переділу) інфопростору, ну і, звичайно, прикладам маніпуляцій.
Інформація за фактажем, звичайно, застаріла, особливо, якщо зважати на останні події й фактичне анулювання ”переділу”, але для включення в термінологічне поле лекції і для загального розвитку дуже б радив.

Друга книжка присвячена глобальному інфомаційному протистоянню на прикладі Росії. Нам звичайно поки-що важко претендувати на імперський статус навіть в цій сфері (хоча дуже б хотілося - я, мабуть, утопіст), але базові принципи організації інформаційних атак/контратак, інших ”інфовійськових” операцій, в сенсі не лише технологічному, а структурно-бюрократичному, тут можна взяти.

І останнє. Думаю досвідченим читачам це не треба радити, але все ж...

Читаючи першу книжку, фільтруйте явні наїзди на владу, абсолютизацію чесності опозиції та інші чисто суб`єктивні моменти редакційного колективу.

В другій книжці поміж раціональними речами скрізь домінує неприхований російський шовінізм і культурні псевдотеорії. Теж, відповідно, фільтруйте.

Удачі і веселих свят !
ironmax
Кстати, а когда Богуш у нас обещает быть?
Канкри, ау?
cankre
(cankre @ 14.12.2004, 09:54:28)
Значит так.
*

сегодня в 4-425 в 18-00
Nachtjagdgeschwader
Йо-пе-ре-те... Якраз сьогодні я не можу. І чому таке попередження: в той же день ? Пролетарі (всі, хто пролетів) всіх країн - єднайтеся sad.gif
cankre
(Nachtjagtgeschwader @ 19.01.2005, 16:21:16)
Йо-пе-ре-те... Якраз сьогодні я не можу. І чому таке попередження: в той же день ? Пролетарі (всі, хто пролетів)  всіх країн - єднайтеся sad.gif
*

сама в тот день узнала...

не расстраивайся, если взять во внимание, что Дениса самого пропирает лекции читать, то не вопрос его пригласить еще раз. только предлагаю в следующий раз говорить на нейтральную к политике тему, там, тот же тероризм. Тк про политику он всего сказать не может, точнее, самое интересное он не имеет права говорить.
ironmax
Мне понравился стиль Богуша... А большинство из этих вещей я узнал около полугода назад, когда писал диплом на аналогичную тематику... Так что мы с Денисом Александровичем коллеги в некотором смысле....
Насчет лекций - это да, курс вышел бы хороший и свежий, в отличие от того, что читает Королько и компания (типа в цивилизованных странах применяется только ”белый” ПР - ага, здрасте, они если надо и такую чернуху могут запустить - все классики ”белого” ПР в гробах перевернутся )... Так что это сделать надо...
PhoeniQ
вчорашня кава при науці від Бураковського найбільше сподобалась саме неекономістам.

блін, чого вона так рідко провадиться? unsure.gif
.