Могилянка згадується в книжці Артема Чапая ”Авантюра”. Це не зовсім художня література - подорож по США та Центральній Америці, про яку розповідається, цілком реальна, хіба що імена Чапай позмінював (утім, Чапай - це теж псевдонім). Скачати можна тут:
http://chapeye.livejournal.com/484077.html.
(сам автор і виклав), а кому паперову хочеться, то вона нібито є в ”Є”.
Чапай учився в Могилянці на філософії, і в ”Авантюрі” є навіть весела заява Щербакові, яку я наведу:
Декановi факультету гуманiтарних наук
Щербаку В. О.
студента ФГН 4 року навчання
Чап’яка Антона Васильовича
Заява
Прошу дозволити менi захищати дипломну роботу наступного, 2006/07 навчального року у зв’язку з тим, що на даний момент я перебуваю на iншому боцi планети i, пропустивши лiтак назад, не маю можливостi повернутися.
На час захисту дипломної цього року перебуватиму в Мексицi, Гватемалi або, пробачте на словi, Гондурасi - вивчаючи на практицi соцiальну фiлософiю, через вивчення робiтничих руxiв, горизонтальних структур суспільної влади й опору трудового люду Центральної Америки проти експлуатації з боку мультинацiональних корпорацій.
На даний час я прослухав i склав iспити з усiх необхiдних курсiв, окрiм курсу ”Риторика”, який я прослухав на двi третини, але не встиг скласти i планую зробити це пiсля повернення на Батькiвщину.
Прошу також повiдомити про данi обставини пп. Сватко (викладач курсу, каф. філософії та релігієзнавства), Гусєва (зав. кафедри) та Кебуладзе (керiвник дипломної).
Копiя:
Вiце-президентові з навчальної роботи
Моренцю В. П.
Новий Орлеан (США),
13 травня 2006,
Чап’як А. В.