Anneken
8.10.2003, 17:57:32
Це не "наш отвєт Чемберлєну" - соціологам чи політологам, просто мені видається, що на цьому форумі культурологіія представлена мало.
Давайте знайомитися!
Leftist
8.10.2003, 20:39:58
Цікаво, чи читає форум Василь Черепанин?
Anneken
9.10.2003, 10:59:51
От і мені цікаво...
OliaX
9.10.2003, 13:42:37
Anneken
Вивіси оголошення біля розкладу ФГН у першоу корпусі : "КУльтурологи! Наш топік на Бонеті чекає на ваші повідомлення!"
От і знайдеш колег!
Aiatallah
9.10.2003, 13:55:06
А як інакше можна ще знайти колег? Ми ж в інтернетах необразовані, а дошки читаєм, особінно біля розкладу ФГСН...тьху - ФГН (гидотна назва

).
Особисто мені культурологи ніколи не подобалися, але ще менше подобалися інші клоегі-гуманітарії.
Філологи (пардон - філологині), це щось настільки "в собі", що мені аж лячно ставало за їхню адекватність.
Історики, загалом непогані, але теж не подобались. Навіть не можу згадати чому.
Філософи то були переважно люди, яких не взяли на політологію, чи ще кудись. За що іх власне було любити. Тай сама фраза "Дипломований філософ" не в піхву ні в червону армію.
Хто ще залишився, кого я не любив...
А!
Тоді з нами ще були політологи. Так це були взагалі унікуми.
Пройшовши через гризню на першому-другому курсах за кожен бал рейтингу, вони навіки залишили відбиток цього рейтингу на своїх душах. Конкурс на політологію був чималенький.
Leftist
9.10.2003, 13:58:13
Тоді з нами ще були політологи.
З ким це з нами?
Aiatallah
9.10.2003, 14:08:26
З гуманітаріями на одному факультеті. Тоді він називався ФГСН.
Звідси й назва "Гумсуси".
Давно це було, мабуть це вже й неправда.
Leftist
9.10.2003, 14:14:00
Так яка ж у тебе спеціальність, якщо вони тобі всі не подобаються?
Aiatallah
9.10.2003, 14:16:55
культурологія

Вона мені неподобалася найменше.
А на контрасті, навіть чимось якось наче подобалась
Anneken
9.10.2003, 15:34:18
AiatallahФілологи... Конкурс на політологію був чималенький.
Да уж... ностальгія мучить?
Ні, насправді прикольні люди є на всіх спеціальностях, навіть серед філософів, яких не взяли на політологію.
А взагалі так нечесно. Негарна тема виходить. Для нас двох. Я тут хотіла один проект запропонувати, після того, як тусняк збереться, а так соображати на трьох із модератором - нецікаво.
Aiatallah
9.10.2003, 15:41:50
Річ напевне в тому, що найбільше в неті сидять технарі і соціологи...
Ну й культурологи журналістського спрямування

Але ти троха зачекай, може й збереться троха Нашого люду.
А як ні то й удвох ми такий проект забабахати можем
OliaX
9.10.2003, 20:04:06
Aiatallah
А що можна зробити. коли соцыологи - найкомуныкативныший народ?????
Aiatallah
10.10.2003, 12:34:23
Ех!
Ти в рожевих ілюзіях, дівчинко!
Leftist
10.10.2003, 12:53:36
AiatallahМоже це трошки банально, але розмір нашої гілки про це дуже добре свідчить.
Aiatallah
10.10.2003, 13:13:28
Це свідчить не про комунікабельність, а про те, що ви постійно працюєте за компом. В т.ч. сидячи в одній кімнаті. Поруч.
А спілкуєтеся через форум
Leftist
10.10.2003, 14:44:01
Aiatallah
Почитай гілку форум першокурсників. Її окупував перший курс соціології. А перший курс не працює. Тому ти не правий.
Aiatallah
10.10.2003, 16:08:26
Скажімо так, я частково неправий.
Але тема все ж про культорологів, тож облишмо цю суперечку
Leftist
10.10.2003, 16:13:23
я частково неправий.
Згоден
Leftist
11.10.2003, 10:21:45
В мене таке питання. Те, що там називається "Cultural Studies", а тут "культурологія" - це одне й те саме чи ні? Тобто S. Hall, наприклад, це культуролог чи ні?
Anneken
13.10.2003, 13:42:25
Leftist
"Cultural Studies", наскільки мені відомо включають в себе, крім антропології (культурної/соціальної, когнітивної та фізичної), ще також історію філософії та літературознавство з історією літератури. Тобто у них це поняття в якийсь бік ширше, в якийсь вужче. А хто таких Холл, чесно, не знаю. А чим він уславлений?
Leftist
13.10.2003, 13:46:31
Дякую. Холл це провідний вчений, чи то засновник, чи лідер якоїсь школи (можливо Бірмінгемської) у Cultural Studies
Anneken
13.10.2003, 13:51:16
І вам дякую
Самійло Немирич
17.10.2003, 09:23:47
Панове, подібні тематики будете на семінарах Івашини обговорювати...
А поки що - останні новини про цю культову особу (до речі, цікаво, як це культурологи аж цілих три сторінки списали жодного разу це ім'я всує не пом'янувши): на день Академії Брюх вручив Івашині якесь почесне звання і певну грошову премію. Тож пліткуйте, панове, пліткуйте...
Anneken
17.10.2003, 11:56:11
Панове, подібні тематики будете на семінарах Івашини обговорювати...
Будемо і не тільки на семінарах. Для чого ж і тема створювалася
Leon Geller
4.11.2003, 20:24:40
Піпл, а давайте патякати про викладачів із кафедри- може ця тема вже ізбита, але.. Я вважаю, що к- дра к-гіїї була б набагато більш цікавою, якби все не концентрувалося на всяких Ч. та І. ( всі інші- це так, побєліть, покрасіть). У них була б здорова конкуренція, і вони б не витворяли того, що витворяють...
Спростовуйте, любі.
Anneken
5.11.2003, 14:41:43
Цікавв питання, будемо полемізувати
Ну не знаю... А Джулай, наприклад? Та і Собуцький місцями може сміливо конкурувати з тим-таки І. От Ч. - таки да. Хоча там теж не все так просто.
genius
8.11.2003, 15:20:54
Ех, порозвивати ще тему культурологам, что лі.. Щодо політологів і гризню та їх місце поміж іншими "митцями" ФГСНу (мається на увазі liberal arts, але хто знає, той пойме). Насправді, погодьтеся, туди йшов цвіт нації. Хоча це не преумєньшає пацаватізму системи з конкурсом і морального каліцтва, завданого учасникам цього шоу.
Хоча, безперечно, права Аннекен, пишучи, що навіть серед філософів, що не пройшли на політологію, є хороші люди (гм, по-моєму, саме вона мала це сказати.. :-)). І правда те, що навіть зараз для багатьох із ніс Чумаченко продовжує залишатися авторитетом крутєйшим (от Івашина ваш нічого не читав у нас із Джулаєм, а то б ми ще пополємізували).
Але от що мене до глибини душі обурює: виявляється, більшість гуманітаріїв не знає навіть про існування Л.Подерв"янського! Я думав, що основу його могилянської аудиторії складають якраз усякі там культурологи з філософами, а от недавно один "філософ, що не пройшов на політологію" сказав, що вперше дізнався про Класика лише після фільму про Рєпку (це вже будучи на магістерці!). Шо ж то воно коїться! Особливо знаючи, що саме ця спеціальність взрастіла того ж-таки Аятоллу (ну це конєшно в смислє переносном), я не можу цього пойнять - укласти в рамки свого життєвого світу, можна сказать.
Anneken
10.11.2003, 13:32:19
Ви ідеаліст, батєнька. Наші товаріщі "Москвою - Пєтушкамі" бавляться...
Чи ти хочеш сказати, що Класика знають і люблять всі політогоги?
genius
10.11.2003, 17:39:28
Шо за Москва-Петушкі?
А щодо політологів - ну всі - не всі, але принаймні більшість подавляюща ет ліст слухала. Ну ім"я принаймні чула. А те, як там ставляться - це вже їхня особиста справа.
От скоро, до речі, буде стаття на бонєті здогадайтесь чия та про що.
ironmax
10.11.2003, 17:51:31
Слухали -то не всі, особливо політологи жіночої статі (хоча є і такі що слухали і отримували від цього кайф -- на магістерці зокрема є такі), але про Класика чули і знають всі наші. Бай дефолт.
genius
10.11.2003, 18:23:07
Да. Так от і прокоментуйте, плз, шановні культурологи, наприклад, це явище з точки зору вашої спеціалізації. А то є в мене подозрєніє, шо більшість академічних цінителів Класика цінують у ньому насправді тільки матюки, не бачачи глибинної сущності.
Anneken
11.11.2003, 10:01:47
А шо тут не ясно. Обичний постмодернізм
Можна трохи погратися у класифікування. Не знаю, як щодо творчої еволюції і хронології написання творів (тут genius більший спеціаліст), але по суті всі твори можна поділити на 2 основні категорії. Перша - соціально-побутові п"єси: та, що присвячена творчим спілкам, "Йоги", "День колгоспника", "Кацапи", "Васіліса Єгоровна..." (предмет моєї особливої симпатії) етц. Друга - п"єси на основі літературних творів ("Гамлєт", "Кам"яний Дон Жуан

", улюблені всіма нами "Дохтори"

), кінофільмів ("Жан Маре") та інших фактів культури. В другій групі, особливо в тих п"єсах, які скомпільовані із різних творів (напр. "Восток"), постмодернізм виражений яскравіше, передусім в самому факті написання твору на базі раніше існуючих, у грі з читачем - перевірка його ерудиції (в НаУКМА, думаю, всі знають, хто такий Умберто [Васильович], але можливі варіанти). Плюс звернення до категорій потворного: персонажі - зовсім не приклад для наслідування. У світі Л.П. процвітає алкоголізм, копрофагія (один "Король Літр" чого вартий). Ну і так далі...
P.S. москву разом з петушкамі читати тут:
http://lib.ru/EROFEEW/petushki.txt
genius
11.11.2003, 20:30:19
Ну ладно, не відбивай хліб: я ж кажу, я вже майже про це статтю скліпав.. Чуткоє руководство обіщалось поредагувати й вивісити..
Anneken
12.11.2003, 14:47:26
В рубрику "Особа", напевне...
Chariot
20.02.2004, 16:26:18
ОТ хто-хто, а Подервянський - культуролог!
занурений у дискурс, тик скить.
До речі, Івашина довгий час зневажливо відгукувався про П., згадував його у компанії ледь не СТрєлок. СПитали, чи чув він, чи читав - виявилося - ні. тепер, кажуть уважає і корєшує особисто. кажуть.
Anonymous
24.02.2004, 16:01:56
Як культуролог культурологів хотіла запитати, ким ми можемо працювати по закінченню навчання? Я знаю, що загалом усі культурологи йдуть у музеї, різні мистецькі студії, працюють науковцями, мистецтвознавцями. А чи є ще якісь варіанти?

:
Дуже часто коли питають, що в тебе за спеціальність, обов"язково наступним питанням буде- "а де ти можеш працювати?"
це була я
забула залогінитися
Anonymous
24.02.2004, 20:56:29
от саме тому не люблю коли мене питають про освіту. дуже багато народу перекваліфіковується. а частина валить в європу вчитися далі. чого і вам бажаємо. а там - уже і старість недалеко!
Anonymous
24.02.2004, 20:57:58
цікаво, це тільки мене із залогінення так весь час вибиває?
Європа, то звичайно, добре, але туди ж не всі їдуть... А що ж робити патріотам?
Kunia
25.02.2004, 13:17:22
а патріотам по закінченню навчання повертатися до Неньки.
(до речі, в нас тут в BadHomburg'у сніжок, що там в Києві?
отак і живем - за місяць додому
Можливо, якби покликали, то я б i поїхала вчитися за кордон, але поки що це не так легко знайти програму для undergraduate. І до того ж 80% усіх запрпонованих програм, зазвичай американські....брр
Lidia
27.02.2004, 02:27:36
авб, ти на якому курсі?
На другому, а що?
Минулого року я відіслала аплікаціні форми у два університети, а вони мені відповіли, що ще "маленька" ....
Lidia
27.02.2004, 03:26:41
<На другому, а що?
Минулого року я відіслала аплікаціні форми у два університети, а вони мені відповіли, що ще "маленька" ....
:wink: (посмішка досвідченої тьоткі)
Не переживай, ще ціле життя попереду! Я от теж з 1 курсу бігала, все роботу шукала... дошукалася до того, що нема часу не те шо диплом писати, а , вибачте, з бойфрендом, того....
Насправді, якщо ти активна - проблем ані з роботою, ані з навчанням за кордоном не буде. Незалежно від спеціальності.
Подавайся на FSA. Штати, то не цукор, але універи там - супер. Подекуди ліпші за європейські.
Можливо, спробую наступного року, хоч до Америки поки аж ніяк не тягне...не люблю я їх...
Але точно знаю, все буде ок, не пропадьом!!!! :wink:
dobriy_sasha
2.03.2004, 09:49:22
Але точно знаю, все буде ок, не пропадьом!!!! :wink:[/quote]
Нє, ну я канєшна, теж оптиміст, але все ж таки, скаже тут хтось замученому першокурснику

, де, ким, як і т.п., можна працювати скажімо у Києві після спеціальності культурологія!!??? (Хи-ги, хАтя нічого протів "зігніваючих капіталістів" не маю

)
Бесполєзна...я вже питала (дивись попередні пости)....
тут ніхто тобі цього не скаже, вони ж партизани...
dobriy_sasha
3.03.2004, 09:02:05
Бесполєзна...я вже питала (дивись попередні пости)....
тут ніхто тобі цього не скаже, вони ж партизани...
Але може ж хоть намікнуть? може зжаляться

, може їм соромно стане :oops: ?? Я Всьо ж таки перший курс!!!!
А якщо серйозно, то хотілося б знати хоча б для себе! (я вже не кажу про "дом" і т.д.)! У всіх моїх (ну майже у всіх) друзів, знайомих etc., слово культуролог асоціюється із наглядачем у музеї, чи екскурсоводом, чи ще щось в такому ж дусі!!!
А нам ніхто нічого не розказує

, навіть вчителі (колись Чумак хотів, та передумав)!!
Так от я і питаю!!! :oops:

:
emberek
3.03.2004, 20:37:53
на першому курсі культурологу слід учитися, а не думати, шо буде далі, це аморально. що говорити родичам, до сих пір, до речі, не знаю. кажи, у дуже модному музеї, дуже крутим екскурсоводом.
насправді культуролог може все - і це є добре, і якраз те, що треба (для справжнього культуролога). А з часом зрозумієш, чого саме хочеш ти, інформаційну підтримку пртягом 4 (шести) років будеш отримувати регулярно (слава Плутарху і Бодрійяру, ще є кому забезпечувати)!