Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Навчання у EERC - про EERC
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для студентів і викладачів > Economics
Olexiy
Шановні могилянці. Не так давно випадково дізнався про магістерську програму з економіки при Могилянці – EERC. Також почув, що це є ніби найкраща програма навчання з економіки в Україні. Хотів би дізнатися від Вас такі речі:
1. Чи є то дійсно щось „надзвичайне” відносно якості навчання, чи програма є найкращою, бо інші погані?
2. Чи є якісь вдалі приклади людей, що закінчили навчання, та, не їдучи за кордон, отримали завдяки навчанню якісь специфічні перспективи розвитку. Тобто що насправді це дає?
3. Чи варто мені, людині, що отримала вищу економічну освіту три роки тому та працює, звертати увагу на EERC, якщо мене певним чином цікавить теоретична економіка та макроекономічні проблеми (а працюю я в більш вузькій області за економічною спеціальнстю)?
Буду надзвичайно вдячний за думки й поради.
Anonymous
http://www.eerc.kiev.ua/
Solar
я теж думаю, що варто зайти на сайт, але там забагато PR (не дужке якісного).
Щодо стипендії, зараз вона 50 баків, і її все хочуть відмінити
Зі всїєю іншою халявою теж почались трабли, бо американці вже не хочуть платити, і в найблищому майбутньому магістерку зроблять повністю українською.

і ще,  педагогічний склад з кожним роком погіршується - нема дурних їхати в Україну за мізерні бабки  
Хаппа
ай хэв онли ван квещн... насколко реально туда попасть человеку не с эконом факультета?... точнее насколько реально такому челу там учиццца?..
Solar
2 Камі
Я не знаю скільки прєподи отримують з/п
А знаю, що з кожним роком приіжджають все гірші (менше досвіду, з менш престижних універів) викладачі.

Тобто перших випускників вчили Dean, Kennedy, Ellis, ......
а зараз в основному українські PHDшники (подивіться на сайті)
Solar
не такі вже й дурні

вони навпаки розумні, але їм трохи бракує досвіду, все ж таки свіжі випускники ПХД
Anonymous
Riven’ EERC taky padaye naskil’ky meni vidomo -- tse pravda.

Ale ot ne treba Ellisa nazyvaty horoshym vykladachem. Micro vin chytav pogano. Z profesiynoyi tochky vin prosto slaben’kyy.

Tse moje inodi i dobre vyglyadalo dlya lyudyny kotra u special’nosti ne sharyt’ -- dlya visiterky z Evrasia Foundation, napryklad:) -- pam’yatayu ya yogo orators’ke mystetstvo todi.  Ale pidgotovka niyaka pislya yogo chytannya knyjky dlya freshmen u amerykans’komu vuzi na nashiy tak zvaniy MA programi:)).
Anonymous
У Елліса, звичайно, свої прибамбаси були. Але, по-перше, мікро він викладав у мене, принаймні, не з першого мінітерму, тому знання якісь були і до того, і після Елліса теж щось новеньке дізнавався. У кожного свій особистий досвід спілкування з кожним викладачем. А крім того, як я вже казав, викладачі на EERC на лекціях переповідали підручники, які ми мали читати. Так що, можливо, його ораторські здібності тут були і до речі.
alexb
Privit,

Bulo b tsikavo pochuti vidguki studentiv pro programu. Budu vstupati tsiogo roku... Jak vi skladali svoi ispiti? Na chomu treba kontsentruvati uvagu pri pidgotovtsi do ispitiv? Pro sho vi pisali v svoemu Statement of Purpose?

Any info will be greatly appreciated!

Djakuju!
Murzik Vasylyovych
Я сама не економістка, але маю там декількох знайомих. Ну, типу вчать і вчаться там дуже серйозно, аж занадто. Більшість студентів - трохи завчені smile.gif. Але є деякі винятки, які, правда, підтверджують правило. Вчаться, вчаться, вчаться, світу білого не бачать... Так що, якщо ви хочете жити повноцінним життям (а не тільки вчитись), то буде трохи важко...
Але нічого, це, зрештою, дрібниці.
alexb

Я сама не економістка, але маю там декількох знайомих. Ну, типу вчать і вчаться там дуже серйозно, аж занадто. Більшість студентів - трохи завчені . Але є деякі винятки, які, правда, підтверджують правило. Вчаться, вчаться, вчаться, світу білого не бачать... Так що, якщо ви хочете жити повноцінним життям (а не тільки вчитись), то буде трохи важко... 
Але нічого, це, зрештою, дрібниці.

Привіт! Дивно, мабуть, але хочу трішечки повчитись :-) Можливо, Ваші знайомі могли б відповісти на деякі мої питання?
Дякую!
Інтерн
якщо ти могилянець, то англійської тобі вистачить. тест схожий на тест в могилі.
українська - аналогічно. позаминулого року писали переказ (легкий) + редагування.
економіка - раджу якусь англомовну чи перекладну книгу з основ макро та мікро. в дебрі залазити не варто. не наївся - не налижешсяsmile.gif
математика - взагалі-то, існує список тем, які обов"язкові для вступника в ЕЕРС. наголос - теорія ймовірності, мат. статистика. чесно, то солідний математичний бекграунд - умова виживання на програмі. Технарям, математикам завжди легше, вони тут у перших рядах. якщо ж ти себе не зараховуєш до цих уберменшен, то готуйся добряче попотіти і потерпіти знущання пана Шпортюка (читає математику).
У стейтменті бий себе у груди, що хочеш поїхати на постдок за кордон або працювати аналітиком в рідній ненці, застосовуючи набуті знання. писати, що хочеш просто добре заробляти після закінчення - мабуть, не варто :razz:

і добре подумай, чи воно тобі треба. два роки життя в соціумі (в широкому розумінні) можна викреслити. резервація. якщо хочеш звалити за бугор - це найкращий вибір. а в аудитори тебе візьмуть і після бакалаврату

з.и. www.eerc.kiev.ua - є приклади тестів за попередні роки
.