Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Амельченко
Могилянський форум > Навчання в Могилянці > Для студентів і викладачів > Соціальні науки
Еріх
Вона дуже розумна, з нетрадиційними підходами до навчання, лояльна до студентства і взагалі прекрасна людина. На її пари йдеш, як на проповіді... А ви що думаєте?
Clansman
Да
KISSLOTNIY
А що викладає? smile.gif
Еріх
Соціальну структуру суспільства та Сучасні західні політичні теорії. Не хвилюйся: на третьому курсі вони обов’язкові.
Yanka
Амельченко - мій улюблений викладач на кафедрі політології, завдяки їй я полюбила філософію...
Гeктор
(Yanka @ 16.12.2006, 15:11:58) *
Амельченко - мій улюблений викладач на кафедрі політології, завдяки їй я полюбила філософію...

Yes.gif
А ще вона просто геніальний науковий керівник, має колосальний життєвий і викладацький досвід і її всіх позитивних сторін не перерахувати.
Чекаю з нетерпінням її курсу наступного триместру на Магістерці... rolleyes.gif
ironmax
Наталья Анатолиевна - тетя хорошая именно в качестве ”обо всеи понемножку”... Кроме того, на ее курсах желательно знать хотя бы основные философские понятия и теории....

А у нас в старые добрые времена курс по политической философии читал зав отделом политической философии Интститута философии Василий Семенович Лисовый. Эх, хорошо ж он нам тогда мозги прочистил - чтобы мы знали, что означает каждое слово, о которых мы будем говорить... Жалко, что Амельченко этого не делает, не дает бэкграундные знания...
Еріх
(ironmax @ 16.12.2006, 18:16:37) *
Наталья Анатолиевна - тетя хорошая именно в качестве ”обо всеи понемножку”... Кроме того, на ее курсах желательно знать хотя бы основные философские понятия и теории....

А у нас в старые добрые времена курс по политической философии читал зав отделом политической философии Интститута философии Василий Семенович Лисовый. Эх, хорошо ж он нам тогда мозги прочистил - чтобы мы знали, что означает каждое слово, о которых мы будем говорить... Жалко, что Амельченко этого не делает, не дает бэкграундные знания...

Згоден! Але на подібне, на мою думку, страждають майже всі викладачі ФСНСТ (а, може, і всієї Могили).
tvaruka
(Yanka @ 16.12.2006, 13:11:58) *

аналогічна ситуація. тільки крім того, що я почав цікавитися філософією завдяки їй, я ще й взагалі почав відвідувати пари нормально завдяки її курсам. до того ж писав у неї курсачі й диплом - хоч і писав про хазмарні поняття, але вона допомогала завжди і все виходило дуже круто.
не знаю чому комусь здається, що вона не дає бекграундні знання, може тому що кожен під цим висловом розуміє щось своєsmile.gif
Morfindel
не знаю чому комусь здається, що вона не дає бекграундні знання, може тому що кожен під цим висловом розуміє щось своєsmile.gif

Типа того. Кто пытался сам для себя чего-то узнать (а в философии каждый нормальный человек может найти для себя что-то по-настоящему интересное) тот сам и получал этот бэкграунд.
Учеба из-под кнута тоже эффективна, но это немного другое.
Ну а Наталья Анатольевна Амельченко - это отличнейший философ и преподаватель. Кто действительно хочет чего-то научится в политической (и не тоько) философии, тому ее лекции очень помогут. Там главное четко следить за ходом подачи информации, а то, по собственному признанию Натальи Анатольевны, ее может заносить в недоступные для нас глубины философии. Скажем, резкое давление со стороны массива идей Канта, Гегеля или даже Адорно с Хоркхаймером, может иметь плачевные последствия для неокрепшего ума среднестатистического бакалавра политологии ). Так что на парах надо быть всегда на чеку. Да и не тая душой, следует отметить, что там всегда интересно.
В общем - очень позитивный преподаватель.
Gleb
Один час з нею сварився - я шукав універсальні формули, а вона валила мене конкретикою з оточки зору різних теорій та підходів, нічого потім якось разом збавили і зрозуміли, що говорили про одне й те саме. мало людей здатних витримати 30 хвилин філософських дискусій зі мною Вонане тільки витримала а ще й прогрузила мене! О це жінка! Не геніальна. але дуе розумна. і розум її в лежить в розумінні природи проблеми, а не знанні! Вона та хто дійсно Є по Фрому, а не МАЄ. У мене ще пів року її курсу1 Чекаю з задоволенням! Думаю що Амельченко та Кушніренко кращі викладачі нашої кафедри! Можете сперечатися. але ви будете сперечатися самі з собою. post-1088-1104441237.gif Yes.gif
Asya
Как по мне, то особенной философской глубиной ее лекции не отличаются, но этим она, наверное, и берет. Это как философия в картинках: и интересно, и полезно. Во-всяком случае, заинтересовать она действительно может, в отличие от многих преподавателей кафедры философии, которые своим интеллектом скорее подавляют и отпугивают.

Короче, если бы у меня на первом-втором курсе философского бакалаврата она читала бы какие-то курсы, это было бы здорово! Понятно, увлекательно и прятно слушать. А потом можно уже на более окрепшую психику всяких Джулаев/Тихолазов и иже с ними запускать.
Diogenes
Наталя Анатоліївна - людина, яка взагалі перевернула моє уявлення про світ та своє місце в ньому з ніг на голову. Якщо, особливо, самому згадати, яке націоналістичне, шовіністичне, кар"єристське та закомплексовано-патріотичне хахляцьке чмо я являв собою по закінченні школи\на першому курсі metaler.gif . В розумних книгах про видатних людей у розділах, присвячених їхнім юним рокам та навчанню, часто акцентується увага на тому, хто вплинув на героя за його юнацького становлення - smile_pray.gif навчав, "ввів у коло", ініціював, перевернув уявлення, просто вплинув тощо. Ну, так як Вагнер на Ніцше (негативний досвід - теж досвід, що своїм прикладом на каф. політології показує Дем"ян та інші "пастухи" душ студентських в паблік полісі, політікал калча та вирощуванні дємакратії, але не про них мова наразі nono.gif ), Буркхардт та Гесе, Маркс та Ленін pray6.gif . Не знаю ким я буду в майбутньому - але завжди з гордістю скажу, що свого часу був студентом Н. А. Амельченко. Точніше, моя ідентичність biggrin.gif щодо освіти буде "не спудеєм КМА", а "слухачем Амельченко". Такий от міф! alkash.gif

А щодо "універсальних формул" laugh.gif - то їх просто не існує! smile_genius.gif Будь який "фєлосєф", що починав заганятись з приводу універсальних формул, погано кінчав smile_idea.gif !

Якщо ж дати визначення, чим займається Н.А.А. на каф. політол., то це, напевне, hmm.gif меєвтика (у сократівському значенні слова).

А фундаменталізм та чіткі визначення шукайте в підручниках з політології та фєлосєвских славарях! look.gif
Я так думаю.

Legkodymov Igor
(Diogenes @ 28.03.2007, 16:07:46) *
Наталя Анатоліївна - людина, яка взагалі перевернула моє уявлення про світ та своє місце в ньому з ніг на голову. Якщо, особливо, самому згадати, яке націоналістичне, шовіністичне, кар"єристське та закомплексовано-патріотичне хахляцьке чмо я являв собою по закінченні школи\на першому курсі metaler.gif . В розумних книгах про видатних людей у розділах, присвячених їхнім юним рокам та навчанню, часто акцентується увага на тому, хто вплинув на героя за його юнацького становлення - smile_pray.gif навчав, "ввів у коло", ініціював, перевернув уявлення, просто вплинув тощо. Ну, так як Вагнер на Ніцше (негативний досвід - теж досвід, що своїм прикладом на каф. політології показує Дем"ян та інші "пастухи" душ студентських в паблік полісі, політікал калча та вирощуванні дємакратії, але не про них мова наразі nono.gif ), Буркхардт та Гесе, Маркс та Ленін pray6.gif . Не знаю ким я буду в майбутньому - але завжди з гордістю скажу, що свого часу був студентом Н. А. Амельченко. Точніше, моя ідентичність biggrin.gif щодо освіти буде "не спудеєм КМА", а "слухачем Амельченко". Такий от міф! alkash.gif

А щодо "універсальних формул" laugh.gif - то їх просто не існує! smile_genius.gif Будь який "фєлосєф", що починав заганятись з приводу універсальних формул, погано кінчав smile_idea.gif !

Якщо ж дати визначення, чим займається Н.А.А. на каф. політол., то це, напевне, hmm.gif меєвтика (у сократівському значенні слова).

А фундаменталізм та чіткі визначення шукайте в підручниках з політології та фєлосєвских славарях! look.gif
Я так думаю.

Я так само думаю і підтримую все вищесказане всіма про Наталю Анатоліївну wub.gif smile_pray.gif
Дуже показний момент - вона мабуть єдиний викладач з кафедри політології про якого навіть бонетівських форумах пишуть лише позитив smile_pray.gif
пантофля
Еріх, чи не ми надихнули тебе на створення цієї теми сьогодні о 13.30?
Dasha
Не буду оригінальною, проте все одно скажу, що Наталя Анатоліївна - фантастична викладачка, чудовий лектор, дуже толерантна людина і просто мудра жінка!

З особистого досвіду навчання в КМА (а це вже ось 5-й рік): одиниці з викладачів, честь яких я мала слухати, проводили свої заняття так, що й на хвилину не хочеться відволіктись від лекції. Лекції Наталі Анатоліївни саме такі! Пам'ятаю одну з перших її лекцій з соціально-політичної філософії, коли вона цитувала свого викладача з Ленінградського університету: "Вы всю жизнь резвитесь на лужайке видимости, не подозревая, что под вами - бездна сущности!" © Здається, відтворила правильно...
І це було сказано таааким тоном, що мурашки по шкірі пішли.

Неймовірно рада, що Наталя Анатоліївна прочитала нам уже 4 "обалдєнних" курси! І дуже шкода, що вже не читатиме на магістерці.
Без перебільшення, Наталя Анатоліївна Амельченко - той викладач, якому я (і, думаю, більшість політологів) зобов'язані!

Вона несе колосальний позитив. Власне, на цьому ж позитиві після сьогоднішніх пар у неї, і пишу цей натхненний пост smile.gif
Бо особисто я після її пар завжди відчуваю гармонію та енергію, а ще - дивне відчуття, яке нелегко описати - наче на декілька годин відкривались дверцята ...хм...у царство пізнання biggrin.gif
Еріх
(пантофля @ 28.03.2007, 20:26:33) *
Еріх, чи не ми надихнули тебе на створення цієї теми сьогодні о 13.30?

А ти уважніше глянь на дату створення цієї теми wink.gif
the Little
А найкраще в цьому всьому, що вона певно одна з усіх наших викладачів не читає бонет, і не побачить про себе тут всього написаного, так що можна спокійно писати все хороше, без підозр в підлабузництві чи погане (ХАЙ НАВІТЬ ТАКОГО МОЖЕ Й НЕ НАПИШУТЬ) без бажання просто подратувати.
Окрім того, коли людину не цікавить суспільна думка, тобто вона просто й справді вірить собі, і в правильність того що робить, або просто не напрягається що ще краще.

А хто тут щось говорить про те, що, Наталя Анатолівна це така собі "філософія для початківців" (якщо я правильно розумію), хай краще почитає її статті або врахує, що нею подаються по перше сучасні філософи для людей, котрі не мають якоїсь серйозної бази знаннь з приводу, досократиків, Декарта, Ляйбніца, здебільшого не читали й не читатимуть Канта і Гегеля (особливо важливого для Франкфуртської школи) тощо, а по-друге навіщо людей навантажувати, так як це роблять всілякі Тихолази чи інші викладачі філософії (це не докір на їхню адресу, просто враження), якщо тих, хто хоче можна навчити без "напрягання", а тих, хто не хоче все одно не навчиш, хіба зубрити змусиш
Dasha
Дійшли чутки, що Наталю Анатоліївну можна привітати з призначенням на посаду зав. кафедри політології.
Хто що чув?

Якщо це правда - yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif !!!
VITALIUS
(Dasha @ 15.08.2007, 22:15:40) *
Дійшли чутки, що Наталю Анатоліївну можна привітати з призначенням на посаду зав. кафедри політології.
Хто що чув?

Якщо це правда - yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif !!!
О, я якраз питання по зав. кафедри піднімав днями ось тут - http://www.bo.net.ua/forum/index.php?s=&sh...ndpost&p=562925

заходь smile.gif
Лія
и чего этого супре-мега-назначения не произошло пару лет назад...

имхо нервных клеток в организме было б больше

энивей - ура, товарищи!
Гeктор
Но Демьян старался....
Хотя у Амельченко немеряно шансов, что бы сделать из кафедры, если не конфету, то хотя бы просто улучшить ситуацию.
Марципанна
розкажіть, пліз, враження, хто писав у неї курсову????
Morfindel
(Марципанна @ 24.09.2009, 18:13:06) *
розкажіть, пліз, враження, хто писав у неї курсову????

Писал курсовую и все дипломы. Если сообща с ней выберешь тему, то проблем с литературой не будет. Очень обстоятельно говорит о том, что должно быть в твоей курсовой и чего быть не должно. Посоветует и со вступом, и с высновком (что в любой работе - форменная резня и один из главных напрягов). Главное - читай, что будет тебе сказано. Темы, которые с Н.А. надо писать, тяготеют к политической философии. Если ты думаешь писать что-то адски практическое или пиары разные, то лучше с другим руководителем.

Но в целом с Амельченко писать работы реально интересно. Главное - вовремя читай все необходимое и ходи на встречи.
.