Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
3 == 1 ?
Могилянський форум > Про все > Атака мізків
Keymone
дивіться атачмент =)
noddeat
(Keymone @ 14.11.2006, 17:41:44) *
дивіться атачмент =)

нецікаво. лажа в №4
Captain x Morgan
Софизм...
pathfinder
Відколи це і квадрат дорівнює -1?
Чи я щось плутаю? smile.gif
Keymone
”лажа в №х” чи ”софізм” - відповіді не годяться.

детально описати допущену помилку

а і в квадраті таки дійсно дорівнює мінус одиниці
virus
(Keymone @ 14.11.2006, 19:20:02) *

При доведенні вважається, що в наступній формулі стоїть знак ”дорівнює”, там насправді ”не-дорівнює”, тобто це буде правдою лише у деяких простих випадках, але не завждию
Medium
Не можна розбивати підкорінний вираз на множники, якщо кожен з них <0
noddeat
(pathfinder @ 14.11.2006, 18:13:37) *
Відколи це і квадрат дорівнює -1?
Чи я щось плутаю? smile.gif

це означення уявної одиниці.

2 Keymone
я для того і не розписував детально, щоб інші подумали.

Дописано о 22 годині 41 хвилин 32 секунд
(virus @ 14.11.2006, 18:27:59) *
(Keymone @ 14.11.2006, 19:20:02) *

При доведенні вважається, що в наступній формулі стоїть знак ”дорівнює”, там насправді ”не-дорівнює”, тобто це буде правдою лише у деяких простих випадках, але не завждию

ні. корінь - це степінь 1/2. (1/2)*2 = 1. множення комутативне (тобто від перестановки доданків резалт не змінюється), тому ця рівність справджується. але який то все стосунок має до задачі?

Дописано о 22 годині 43 хвилин 56 секунд
(Shuny @ 14.11.2006, 21:33:23) *
Не можна розбивати підкорінний вираз на множники, якщо кожен з них <0

можна. дуже рекомендую замість кореня написати степінь 1/2 - більшість проблем відпаде само собою, і розв”язок стане очевидним.
virus
(NotDead @ 14.11.2006, 22:43:56) *

можна. дуже рекомендую замість кореня написати степінь 1/2 - більшість проблем відпаде само собою, і розв”язок стане очевидним.

Не пам’ятаю, наскільки це було давно, але означення нецілого показника було означене тільки для невід’ємних чисел, тобто навіть (-8) у степені 1/3 не має змісту huh.gif pardon.gif

Ще помітив можливу причину помилки: комплексних коренів ентого степеня із будь-якого числа існує рівно ен штук, і коли ми пишемо корінь із (-1) треба думати, що писати: чи і чи , оскільки й те і те у квадраті -1. А за контекстом зрозуміло, що треба раз писати і й домножувати на , ато буде виходити, що 3==1 biggrin.gif
virus
То які результати, я мав рацію, чи автор мав на увазі щось інше?
Keymone
ну от власне дописка про можливу причину і є відповіддю

вітаю )
mansur
підкоріневий квадрат значення х = модуль значення х, тому або х, або -х
що і написав virus
це так - в догонку
virus
До речі, щоб не лякались 3==1 у полі лишків за модулем 2, тобто тоді, коли ми вважаємо числа рівними, якщо у них однакові остачі при діленні на 2.
webwarrior
(virus @ 17.11.2006, 20:15:07) *
До речі, щоб не лякались 3==1 у полі лишків за модулем 2, тобто тоді, коли ми вважаємо числа рівними, якщо у них однакові остачі при діленні на 2.

Якщо бути точним, то в полі лишків за модулем 2 немає 3. Є тільки 1 і 0. Але це вже пішов жорсткий офтоп smile.gif
virus
(webwarrior @ 18.11.2006, 00:45:20) *

Якщо бути точним, то в полі лишків за модулем 2 немає 3. Є тільки 1 і 0. Але це вже пішов жорсткий офтоп smile.gif

наскільки я розумію класів лишків - два, а в кожному із класів чисел багато, а 3 й 1 належать одному класу - 1 з рискою
Keymone
так.. в нас викладач є Забавський він на екзамені якшо людина нічо не знала питав скільки буде 2+2 ?

якшо людина казала 4 то він ставив їй 2 ))
alf
(Keymone @ 19.11.2006, 10:07:44) *
так.. в нас викладач є Забавський він на екзамені якшо людина нічо не знала питав скільки буде 2+2 ?

якшо людина казала 4 то він ставив їй 2 ))

фігасє huh.gif
а скільки буде? хіба не 4? от якщо б він запитав, скільки буде 2+2 у кільці (чи полі) лишків за модулем 2 (чи n), наприклад, то ще нормально, а так...
сказав би ще, що під плюсом мав на увазі зовсім іншу операцію, не визначену в алгебрі, зовсім не з набору операцій, а ним самим придуману
mansur

ат - пилявська?
давно було
Draco
Как-то на одной из пар господин Захарийченко решил поразвлечься и заявил, что сейчас вот так навскидку докажет аудитории, что 2*2 не равно 4, двадцатью методами. Парочку даже продемонстрировал. веселенько было.
Так что ни в чем нельзя быть уверенным до конца... smile.gif
Keymone
ну просто задача знайти розв*язок рівняння х=2*2 є некоректною smile.gif
Armario Marron
4, конечно. По набранному количеству, то бишь.
noddeat
(virus @ 22.11.2006, 18:20:13) *
Підкину в цю тему невеличкий парадокс, до якого я дійшов, підраховуючи свої бали. Нехай ми ходимо на семінари, на кожному з яких можна набрати 5 балів. Для того, щоб оцінити ситуацію з балами іноді простіше рахувати не стільки, скільки набрав, а скільки втратив. І ось, наприклад, за семінар у мене 3,5 бали. Ніби, за правилами округлення має в результаті вийти 4, але з іншого боку я втратив 1,5 бали, якщо округлювати втрачене до 2 балів, виходить, що за семінар у мене має бути 3.
Так скільки мені мають поставити: 3 чи 4, а, може, взагалі 3==4?

нема на тебе Шиманської devil.gif
А похибку внаслідок округлення куда подів? Набув ти 4 +/- 0.5 балів, а втратив 2 +/- 0.5 або набув 3 +/- 0.5. З цього, однак, не випливає, що 4=3. З цього лише випливає, що ти набув ТОЧНО 3.5 бали (перетин обох інтервалів).

Дописано о 20 годині 58 хвилин 03 секунд
велл, можна і без похибок обійтись, але тоді ти мусиш замість == писати ”~~”, і тоді дійсно 3 ~~ 4.
Armario Marron
На то оно и округление, что часть значения отбрасывается.

велл, можна і без похибок обійтись, але тоді ти мусиш замість == писати ”~~”, і тоді дійсно 3 ~~ 4.

А еще - вместо ”кохати == страждати” надо писать ”кохати ~~ страждати” biggrin.gif.
noddeat
На то оно и округление, что часть значения отбрасывается.

А це означає, що величина А, яку округлили, більше не має точного значення, а визначене з точністю до округленого знаку. Простіше кажучи, якщо а=1.5 округлити до а=2, це означає, що істинне значення а лежить в межах від 1.5 до 2.5 і може набувати будь-якого зі значень в цьому інтервалі. Саме тому математики придумали знак ”наближено дорівнює”. Тобто 3 ~~ 4 з точністю до одиниці.
webwarrior
2 virus:
Я думаю спочатку бали додаються, а тільки потім округляються. А взагалі це залежить від викладача.
.