З лекції по філософії:
- Гусерль починав з математики, а потім замислився...
- мислення - екстаз, безумовно...
- не будь-яка людина, що володіє здоровим глуздом, є філософом
- людина, що ставить запитання лише для того, щоб уникнути напруження думки
- нюхати теорему Піфагора
Eugene
10.04.2003, 15:13:04
БЖД:
Я, звичайно піднатужився і натягнув...студентці N оцінку. Вона отримує автомат :-)
genius
10.04.2003, 15:43:33
Соціальна структура суспільства:
- Християнство в четвертому віці нашого століття стало офіційною вірою
- завойовує країни третього світу - Америку, наприклад
- людина не відноситься до пізнаючої істоти, чи, скажімо, певної вашої студентської форми існування
- ...поки не підходив американський лінкор і не стирав цей острівець з лиця політичної карти
Політична культура (!!!!):
- отже, на лекції я вам уже говорив: політична культурологія - нова наука; я її розробив методологічно, дав їй назву, так що можете мене вважати її хрещеним батьком... Ну, Алмонд - це біологічний, а я - хрещений...
- в мене, може, теж щось у голові відбувається, тільки я цього не усвідомлюю
- в мене теж щось, колись і так далі
Взагалі, ті, хто знайомі з (екс)викладачем Пол.культ. - зрозуміють, що наведене - лише дрібна частка. Просто через 15хв. перестаєш записувати.
Basmach
10.04.2003, 18:04:15
Це, мабуть, пан Соломін? Впізнаю його стиль...
студентка з ВЕЛИКИМИ очима (соціологія):
"...все починається з того, що батьки починають ходити навколо дитинки й казати: скажи "ма", скажи "та"
euromyzhik
12.04.2003, 02:49:20
Історія України для ФПвН:
- Важко щось сказати про період4-3 тис. до н.е. Достеменно відомо, що тоді на теренах сучасної України панував проміскуінет...
- у 15-17 ст. українська еліта була кастрована...
ART M Inc
12.04.2003, 13:24:10
Та-ак, Брехуненко теж не відстає. Постійна тяглість історичного процесу запліднення ідей etc. У нас навіть його цитати записують. Але, що дивно, це навчанню не заважає. Навпаки. Треба ж розслаблятися!
А взагалі цей пан дуже прикольний чувак! :super:
Marie
13.04.2003, 00:26:01
2
euromyzhik,
ART M Inc,
ну тожі давайте ще пані Кресіну згадаємо: "Партії також можна розрізняти за статевою ознакою. Наприклад, жіночі, спудейські" .
мдаа...:off:
Закінчення до (соррі, що не зразу)
\"...все починається з того, що батьки починають ходити навколо дитинки й казати: скажи \"ма\", скажи \"та\"
, а потім вона починає усвідомлювати що до чого..."
GansitoS
15.04.2003, 16:12:13
Щодо приколів на лекціях.
Нічого не маю проти пана Лісового, але як вам таке:
"Фактично, в пізнанні об’єктів в суспільних науках ми, як об’єкт який пізнає, зустрічаємось з уже об’єктивізованою суб’єктивністю, тому протиставлення суб’єктів та об’єктів, суб’єктивного та об’єктивного, як воно здійснюється в природничих науках, втрачає сенс."
ironmax
16.04.2003, 06:53:25
Що за флуд у темі! Раз вже почали говорити про опуси викладачів, так давайте не збиватися з теми...
Отож наведу кілька прикладів:
1. Зустрічають по одягу, проводжають з автоматом... (Етнополітика, В. Кушніренко)
2. Культура не є нормативним явищем (культура - явище ненормативне?!!) (Політична культура, О. Соломін)
3. Я гомо соціаліс (гомосоціаліст) (він же)
Anneken
16.04.2003, 14:16:49
А як вам таке: "спеціальна специфіка" (О.В. Б-ць з кафедри культурології). Вона ж: через кожні три слова "хотя" і "в такому аспекті".
Yulika
16.04.2003, 18:23:30
Колись давно народжене Осовським: "Коли я був молодшим на 25 кілограмів...", ну і звичайно всі пам ятають його походеньки-посиденьки з болгаркою

Бураковський І.В (супер-викладач і перли супер!):
(під час контрольної на 40 балів!!!)
Дерева помирають стоячи, птахи помирають у польоті,..а студенти пишуть тест..."
Михалевич М.В. (найкращий математик всіх часів і народів!):
"тут навіть людиною бути не треба, щоб зрозуміти" (про транзитивність переваг і парадокс Кондорсе).
далі буде
Anonymous
18.04.2003, 17:57:56
Г.Голосовська: "Не плутайте Божий дар з яєшнею!!!"
Dmytryk
20.04.2003, 21:52:17
Похідна від 1 поділити на таблицю...
Ми займаємося так званою фізикою...
ще з соціологічного:
-статевого потягу для відтворення суспільства недостатньо тому, що зараз існує безліч безпечного сексу
-зараз популярні одинокі матері
-якби люди займались сексом з того віку, коли вони можуть, то можливо у нас були б не такі показники
-креативна меншість, інтелегенція, має справлятися з проблемами
22.04.2003, 19:05:08
А ще перл з першого курсу, з БЖД, тої частини, яку читав університетський лікар:
- "...нижній головний кінець має бути трохи приспущений..."
Мова велась про те, що пораненого треба транспортувати на носилках, при чому ноги мають бути дещо нижче, ніж голова.
ндаа, БЖД - це пєсня, як і могилянський лікар. ще один класичний хіт звідти-
епідемії Дамокловим мечем висять над людством, і час від часу падають нам на голови
Perelesnyk
2.05.2003, 00:47:00
В мене нижча вагова категорія, ніж у Yulika, але принаймні пана С. я теж чув (минувся, слава Богу!). Вміє яскраво висловитись мужик. Приміром :Я вам зараз дам визначення, яке ви маєте право ОБОВ"ЯЗКОВО ЗНАТИ.
Anonymous
6.05.2003, 18:30:50
Цікаву річ почула на лекції з бжд:
(до дівчини, яка запізнилась на півпари) "Дівчино, ви от прийшли, починаєте там з усіма цілуватися, а викладач - що? Йому ж теж хочеться!" :-)))
Olesjunja
13.05.2003, 10:21:28
БЖД!!!! Якщо всі китайці одночасно стрибнуть з висоти 1 метр - в Америці буде землетрус! Або тирада про страшні сучасні захворбвання - джинсовий дерматит та компютерний кліщ!
13.05.2003, 18:18:29
Пост
Olesjunji навів на наступні думки. По-перше не треба плутати Безпеку Життєдіяльності з Охороною праці, коли я слухав БЖД, то його вів Нарбут Анатолій В’ячеславович. Мені чомусь здається
Olesjunja мала наувазі саме
Охорону праці і викладача
Копаня Василя Степановича, який просто суперськи читає лекції!!! Осьо його перли.
Розповідаючи про вікову стійкість людини до алкоголю:
"... ось як ви не хорохоритесь, а алкоголь на вас усе-таки сильно впливає. Ось подорослішаєте і зможете випити літр горілки... а потім іти і читати лекції, як оце я..."
В кінці пар Василь Степанович відповідає на питання у записках. Питання було наступне "Як же можна боротися з бажанням зрадити [дружину, дівчину]?":
"...коли їдете у метро і бачите перед собою такий... ПЭРСЫК..." Всі в аудиторії померли.
Знову ж таки питання "Чи Ви одружені?" (викладачу близько 60):
"Так. Проте питання некорректне. Треба питати чи є у мене коханка!"
(Усі репліки не дослівні, але основний зміст передано)
Olesjunja
14.05.2003, 09:06:35
Avatar, так, справді, трохи сплутала..... в мене вже ці обидва предмети злилися у один
Olesjunja
14.05.2003, 15:23:06
А ось ще Шахова (світова література). Читає, читає лекцію, потім різко:"Ось заздрю я чоловікам-науковцям! Майже в кожного з них є така собі жіночка-домогосподарка. Вони працюють - вона ім каву приносить. Я б не відмовилась від такої! Ні, не подумайте, в мене в молодості з орієнтацію все ОК було!"
Anonymous
14.05.2003, 15:34:44
Дівчата! Ось до чого вас може довести філологія та постмодернізм.
Доповнення від 14.05.2003 16:35.
...
Anneken
5.06.2003, 19:57:04
На лекції до Копаня, як на мене, треба приходити із диктофоном і після лекцій все дослівно розшифровувати, без купюр. Як майор Мельниченко. А потім десь це діло опублікувати. Тільки так, щоб сторонні люди не знали, що це викладач НаУКМА, бо тоді всі надзусилля відділу піар можна буде поховати.
Alexina
12.06.2003, 13:46:53
На лекції з філософії:
- Лікар дає клятву Гепатита...
- Гегель і кінець його Феєрбах...
sunny
13.06.2003, 15:43:57
Політологія(Якушик):
-Мені важко сказати, плохо це чи пагано.
Екологія(Дикий цитує іншого викладача):
-Кущ- це купа гілок, що ростуть з одного місця.
LMelnyk
16.09.2003, 20:52:08
На ФПвН була Гізела Фоківна, яка питала так:
"Я буду питати від А .............. (довга пауза) до Б"
"Питання до всіх, от Мельник скажіть мені....."
Або розмова з студентом на парі :"А я тебе буравчиком, буравчиком"

Було весело.
TARoZ
16.09.2003, 21:02:52
Присвячується усім, хто не знає Ю. А. Мицика:
"Ми будемо вивчати історію від пітекантропа до Кучми... Хоча яка різниця?"
"Ленин пятое колесо в нашей істории"
"Гильотіна працює цілодобово!"
"Нету хлеба? Хай їдять мароженоє!"
"Глухів? та це ж гниле місце."
І ще купа таких перлів що всі валялись під партами.
Barabashka
16.09.2003, 21:49:11
Yulika "Бураковський І.В (супер-викладач і перли супер!):
(під час контрольної на 40 балів!!!)
Дерева помирають стоячи, птахи помирають у польоті,..а студенти пишуть тест..."
Як згадала це - з крісла ледве не впала

У нього, Бураковського, багато ще приколів було, шкода що вже забулися
OliaX
17.09.2003, 22:11:28
sunnyПолітологія(Якушик):
-Мені важко сказати, плохо це чи пагано.
Респект! У нього - що не лекція, то СМЕХОПАНОРАМА.
От сьогодні був у нас семінар з соціології і якось ми віїхали на тему "Пан Оссовський". ЮЯ, яка веде в нас семінари сказала:
- От ви ж не підійдете до Оссовського і не скажете "Хелло, пішли пива поп*ємо!" (далі - пояснення чому). А от я, коли в ненастрої можу підійти до нього: "ходімо - коньячка бахнемо!!!"
Наша група одразу все зрозуміла... окрім - чи п*є пан О. пиво???
Оссовський про своє життя
- От я, починаючи свій день кілометровою пробіжкою у сподіваннях скинути зайву вагу.....
MorganaLakes
18.09.2003, 02:59:30
Фізкультура, дівчата тренують біг з закиданням ніг до м’яких частин тіла.. Фізрук (Рах*є для першоі групи бігаючих):
"А тепер, раз, два, три.. І самокритика."
ironmax
18.09.2003, 16:17:03
Сьогодні Олександр Петрович Демянчук таке видав... Осьо зацініть:
"Ненормативна пропозиція" (про публічну політику).
Leon Geller
19.09.2003, 14:11:26
Ні, хлопчики і дівчатка. Насправді ми, старожили, завчаємо деякі цитатки напам"ять. Хоча, звичайно. коли хтось щось утне на лекції, навіть не із розряду шедеврів, це ще довго пам"ятають. Але справжні перли осідаютьу головах студентів на довгі роки( якщо не сказати- навічно)...
Із діалогу безсмертного Б.М.Чумаченка із його рідними культурологами ( не пам"ятаю, який рік):
Студентка. Ваш Утченко ( автор монографії про Цицерона- авт. ) - прорадянськи заіделогізований фахівець
Чум. (обличчя набуває характерного гидливо- скептично- мученицького виразу) . Ви не знаєте, що то були за часи. Ви так говорите. тому що ви ще дитина.
Ст. Це я дитина? Та в мене в самої вже дитина!...
Чум ( підкочує очі до стелі, таке враження , що зараз знепритомніє прямо за столом. на обличі- огида до всіх дітей на світі , і тих , хто їх продукує )
Пауза. Довга і гнітюча.
Чум. Ну , я не знаю. Вашу дитину, мабуть. звуть, як мінімум Август...
Ст. Ні... Усього лиш Константин ...
Зал вибухає аплодисментами.
Завіса.
Культурологи зрозуміють.
Доповнення від 12.12.2003 1:26.
Ще пригадалося. Ностальгія накотила.
Пані О. ПЄтрова ( наголос на 1-й склад ) . Зауважу- професор. д-р філософських наук. Хто не знає: викладає мистецтво. Характер суперечливий, хтось терпить, хтось ні але в український- об"єктивно- дуже і дуже непевна :
" Подивіться на цей шедевр ( "Повернення блудного сина") . Які фарби, яка експресія! Ви погляньте на це ... небрите обличчя , на ці лахміття, на це... ВІДВАЛИВШЕЄСЯ взуття..." ( 2001 рік)
або
" Це тільки у вас у Могилянській академії такі хлопці. Не можуть самовиразитися іншими засобами і починають дуріти. Волосся якогось зеленого кольору, сережка десь... НЕ В ТОМУ МІСЦІ...." ( той самий рік)
або
" Я вас спонукаю! Залізьте, залізьте, якщо у вас є, в Інтернет і висмикніть звідти Одаліску...."
LMelnyk
20.09.2003, 16:03:38
Оскільки, як правило, викладачі російськомовні, то їхні фрази справді смішні. І найсмішніші їхні паузи перед тим, як щось сказати, а потім фраза, після якої аудиторія вмирає від сміху.
На парі з юридичної психології :"Ну що ви там робите головою?" - це питання було до студента, який махаючи головою, виражав, що він не погоджується.
А ще був викладач Коваль (адміністративне право):"Юрист працює язиком і руками" - ми так любили його за отакі фразочки.
espresso
22.09.2003, 16:13:21
Якось Сопко видав: "А то як вас навчать, так i будете, як попугайчики, гав-гав".
Iванова повторювала: "Лицо не обезображенное интеллектом" (але не про економicтiв

)
ironmax
4.10.2003, 12:15:14
Опа!!! Згадав один прикол від В. С. Бондар (якісні методи в соц. дослідженнях).
"Якщо ви прийдете з рогами на голові і дасте людині заповнювати анкету..."
genius
6.10.2003, 11:24:01
Актуальні проблеми міжнародних відносин:
"Америка - найсильніша держава світу. І звідси ростуть всі ноги..."
Van Baboshyn
10.10.2003, 16:53:33
"Двері, які відчиняються ударом однієї ноги..." (Копань, "Безпека")
"Каждий тянєт на сє*я лямку..."
"Я уже вимотаний, как лімон."
"Етот ... самоувєрєнний, как пробка!" - це вже студентські перли.
Emerald
14.10.2003, 14:52:07
З лекції пана Соломіна:
"...Ось і ви збираєтесь за чашкой чая, кави та інших горячітєльних напоїв"
До студентів (діти 16-18 років):
"Пам’ятаєте, як був Микита Сергійович Хрущов..."
genius
8.11.2003, 17:13:50
Бажан, кафедра історії (ніяк не зберуся спеціально взяти конспект, тому цитую по пам"яті):
- і от вони додумались Шевченка заграть, та по-роковому, так, щоб бабахнуло (про групу "Кому вниз")
- Олесь Гончар - локомотив перебудови
А Соломін - так тут ви все не запишете, "ця х...ня тут не поможе". Єдина можливість зберегти всі його перли для нащадків - записувати семінари та лекції на диктофон. Від початку до кінця. Тому що в нього це не винятки, а стиль мислення (і мовлення). Те ж саме - Копань. Абсолютно правильно, що його не виганяють, а залишили на літній триместр: такий кладєзь не можна втратити. Проте переказані приколи його не так вставляють, як почуті від нього. Як і в Соломіна, тут дуже важливий "ефект присутності".
Kunia
17.11.2003, 16:02:08
Джулай якось меланхолічно дивиться у вікно....
мабуть, треба закінчувати, бо скоро буде дощ. І, кажуть, гаряча вода
за день в мене вдома з"явилася гаряча вода
Bigmama
17.11.2003, 19:54:37
Пані Смирнова(Юридична деонтологія) на своїх лекціях часто розповідае анекдоти про правників типу:
-Чому акули не їдять юристів?
-Професійна етика!
Якщо вам не смішно значить ви не юрист
Anonymous
18.11.2003, 19:55:06
Аж настрій піднявся...
Чумаченко: (з тихою ненавистю в голосі) Ах, ці соціологи...ці повзучі емпірики...
Оссовський на запитання, де можна знайти Пукіш: "с тех пор ее по тюрьмам я не видывал ни разу..."
Дехтяр: "І людсво помириться або в Державі, або на цвинтарі!" 18.11.03
З завдання на контрольній у пані Рогачової: "Когда Иван открыл сонные глазки, друзья уже откупоривали седьмую бутылку его любимого напитка"
genius
18.11.2003, 21:10:00
"Дехтяр: "І людсво помириться або в Державі, або на цвинтарі!" 18.11.03"
Ну і шо тут такого? Тіпа ремінісценція Канта (чи він вам про нього й розповідав?).
Прикольніше у Дехтяра прозвучала: "Ширяюча інтелігенція :wink: "
Broon
19.11.2003, 18:41:27
(\\"genius\\")
\"Дехтяр: \"І людсво помириться або в Державі, або на цвинтарі!\" 18.11.03\"
Ну і шо тут такого? Тіпа ремінісценція Канта (чи він вам про нього й розповідав?).
Про Канта і розповідав, але звучить гарно - мені сподобалось.
Kunia
20.11.2003, 10:34:40
і взагалі, як на початку триместру сказав Гороховський (інформатика) - " на мої лекції варто ходити хоча б тому, що я інколи анекдоти рорзповідаю"
Anonymous
26.11.2003, 20:33:22
Чумаченко: "Арістотель - карась-ідеаліст"