(wookie @ 6.11.2006, 17:49:27)

(Draco @ 5.11.2006, 15:03:00)

МВА дает последипломное образование. Диплом магистра нужно получать до поступления программы МВА.
Помиляєтесь, пані. Для того, щоб вступити на MBA програму, достатньо мати бакалаврський диплом будь-якої спеціальності, 3-5 років досвіду роботи (хоча є 5% яких беруть відразу після бакалаврату), та результати GMAT за останні 2 роки. Решта документів стандартні.
не треба далеко ходити, загляньте на сайт:
Критерії відбору на Президентську МBА
1. Бути власником або співвласником, задіяним в керівництві компанії – наприклад, Голова правління, Голова наглядової ради, генеральний директор
2. Заявлений лідерський досвід та власна філософія лідерства
3. Вільна українська мова
знання англійської вже не вимагається, що, до речі, є досить серйозною проблемою, бо під час навчання нерозуміння іноземних викладачів чи проблеми комунікації під час, наприклад, MBA-турів у США, Китай, Сингапур etc є досить гострими... перекладачі не завжди присутні, типу ”це ваші проблеми”, ми попереджали...
про відношення до Могили: кмбш - є СЬОГОДНІ частиною НаУКМА (один з департаментів післядипломної оствіти), при тому є ще створене ТзОВ ”КМБШ”, але ті всі зв’язки - чиста формальність. На мій погляд це все можна охарактеризувати дуже просто - один з бізнесів Могилянки (не буду уточняти кого саме, Ви й так знаєте).
про вартість навчання в КМБШ: Президенти - 20 000 у.о. [разом з ПДВ], Управлінці - USD 15 500, враховуючи ПДВ. Це повна вартість навчання, яка включає в себе бізнес-тур (треба тільки доплатити за квитки на літак etc). Але для загального розуміння просто скажу що кмбш має програми, де один день навчання коштує 400 і більше Євро, чи ще краще: 3 години (як то з Котлером) - 500у.о. Взагалі, кмбш - унікальна структура, вони інколи вмудряються продавати ”вечерю з Траутом” чи ще кимось... власне, за це я їх і поважаю! Вона справді вміють вести бізнес!
EERC - в цьому форумі вже багато про це все сказано, мало що можна додати. Я тільки не розумію чому пан Бажал тепер не має вже відношення до цієї структури. дивно... йому ж це дуже було цікаво..
А взагалі, EERC, ФЕНs не дуже люблять такі структури як бізнес-школи. Перші не люблять других, бо ”Ви не вчите людей нічого наукового, яка ж Ви освіта!? Ви просто приводите практиків, які кажуть робіть так чи так, воно діє!”, другі не люблять перших, бо ”Ви вчите теорію, вона нафіг нікому не потрібна в бізнесі”... принаймні в мене склалось таке враження.
Підсумок: EERC злетить з НаУКМА далеко і швидко, що вже майже й зробило. kmbs - нікуди не піде найближчих, думаю, 5-7 років... ну MBA - точно... от всі інші Тренінги та Семінари - можуть відділитись, що вже активно відбулось/відбувається з HRM-напрямком... незнаю що там зараз відбувається, місяців вже 4-5...
до речі, такі СУПЕР-викладачі як Шеремета, Винницький та інші (з кмбш) викладають також і у бакалаврів на старших курсах (соціологія та економіка, здається)... ну і ще на деякі вибіркові можна до них записатись... А В НИХ Є ЧОМУ ПОВЧИТИСЬ!