Anneken
11.04.2003, 19:11:03
Хочемо почути думку якомога більшої кількості читачів. Подумаємо над зауваженнями, але не конче виправимося
euromyzhik
12.04.2003, 02:37:22
З першого погляду газетка нічогенька, з другого - теж цікава, а з третього - якось набридають настирні спроби окремих людей довести всьому світу те, що й доводити не треба. бо все це ми й без того знаємо і віримо. До того ж від підліткової категоричності авторів чи від зайорзаних фраз типу: "нічого нікому не нав’язую - просто я володар істини" іноді просто гидко стає.
Загалом, ідея та концепція - суперові.
Трішки більше рИдакторської цензури + фільтрація тематики = дійсно вартісне видання
Ruslan
12.04.2003, 13:35:16
Спорт де?
ART M Inc
12.04.2003, 16:10:28
euromyzhik А хто то у нас такий прогресивний :super: на ФПвН? Га?
[size=1]shadow, 23.06.2003 18:53
Eugene
13.04.2003, 15:00:12
Хе, хіба то газета, вони просто висловлюють свою думку, це типу як на партах пишуть - ну вони на папері.
CKLEASHCH
13.04.2003, 15:30:45
Eugene - я з тобою згідний, але скажу, що ти неправий (не хочу, щоб на мене
danka образилася

)!!!
[size=1]
CKLEASHCH, 13.04.2003 16:31
Anneken
14.04.2003, 18:21:05
Щодо зауваження про фільтрацію тематики - згодна, і ми її все-таки фільтруємо. Але просимо уточнити п. euromyzhik"а: якої тематики ви бачити не хочете.
Anonymous
16.04.2003, 12:45:49
это самое ужасное из всех студенческих изданий, которые я когда-либо видела...ну хорошо, если не самое, то одно из..
опуская содержание, вы бы хоть с дизайном ну хоть что-то бы сделали, чтобы было похоже на дизайн!...вам известно вообще, что шапка должна быть одна и та же в газете?что нужен хотябы намёк на поля..
теперь о "змисте": мало того, что статьи пишут безграмотные, наивные националюги, так их и редактировать некому...статьи все об одном да об одном...любимые темы: "доколе!", "повстанем", "нео-революция" и "собираемся все на митинг"...у вас что, на этом темы исчерпаны?ни культуры, ни того же гребаного спорта - ничего этого нет?
больше всего нравится - "мы отказываемся от спонсорства так как мы свободное издание"...блин!а чтоб из газетенки превратить это жалкое подобие, эту китайскую подделку в газету - слабо? ничего удивительного, что такие дурацкие статьи одних и тех же авторов вы публикуете! кто ж за "спасибо" напишет что-то действительно стоящее? нет!мы же такие благородные, нам спонсоры не нада!никАдА! будете платить авторам хоть по 5 гривень (аж смешно) за статью и редактору десятку - будет вам газетка...а то у вас активисты-активистами, а толку мало...я купила первый и последний номер...пока не увижу прогресса - больше не куплю8)так и знайте8)))
прошу не дуться и не оскорбляться, умейте выслушивать критику.
Anneken
16.04.2003, 13:16:50
Guestвам известно вообще, что шапка должна быть одна и та же в газете?
А шапка таки одна: буква М і текст. А якщо міняється цитата, то це не називається \"нова шапка\".
мало того, что статьи пишут безграмотные, наивные националюги, так их и редактировать некому...статьи все об одном да об одном...любимые темы: \"доколе!\", \"повстанем\", \"нео-революция\" и \"собираемся все на митинг\"...у вас что, на этом темы исчерпаны?ни культуры, ни того же гребаного спорта - ничего этого нет?
Культура є. Небагато, але є. Ну і ми ж не \"Факти\" і не \"МАсковскій кАмсАмолєц\". Пишемо про те, що актуально. Якщо нас читають - значить, це актуально і публіці.
пока не увижу прогресса - больше не куплю
А не купите - не побачите прогресу.
больше всего нравится - \"мы отказываемся от спонсорства так как мы свободное издание
Нам теж подобається. І це питання принципу, від цього ми не відмовимось. А якщо не нравітса рівень статей, напишіть щось краще, ми з радістю надрукуємо.
tash
16.04.2003, 13:48:11
А шапка таки одна: буква М і текст. А якщо міняється цитата, то це не називається \"нова шапка\".
под шапкой я имела в виду именно шапку, а не цитату..
вот жалко, нет под рукой вашего \"майдана\"...короче, у вас там помимо логотипа \"майдан-могилянки\"+буква м, присутствует графический обжект...в том номере, что я купила, это был знак вопроса+всё-время-забываю-как-называется-эта-шляпка- профессорская. и этот самый обджект, который входит в шапку, у вас постоянно меняется...
Культура є. Небагато, але є. Ну і ми ж не \"Факти\" і не \"МАсковскій кАмсАмолєц\". Пишемо про те, що актуально. Якщо нас читають - значить, це актуально і публіці.
ну, во-первых, при чем тут факты и комсомолец?и неужто культура это не актуально?по-моему, такое неистовое освещение политических событий становится навязчивым. не секрет, что у нас половина студентов повернута на этом вопросе, но берите во внимание и вторую половину!...или вас не волнует распостранение вашего издание на большую аудиторию?
кстати, можно поинтерисоваться тиражом газеты?
А не купите - не побачите прогресу.
почему же не увижу!?я же умею подглядывать8)))для этого не обязательно покупать8)
Нам теж подобається. І це питання принципу, від цього ми не відмовимось. А якщо не нравітса рівень статей, напишіть щось краще, ми з радістю надрукуємо.
см.выше, по-моему, в наше время "за так" мало что делается хорошего...
и в чем все-таки заключается ваш принцип?почему такая брезгливость спонсорскими деньгами?8)они ж не "грязные"8)))
vkhust
16.04.2003, 13:48:41
guest: немного грубовато, но в целом, правда. Отмазки не канают.
Anneken: "Если не нравится - сам сделай лучше, а мы делаем, как можем." - хороший аргумент, только если вы обеспечите хоть какой-то минимальный уровень.
Ulyanov
16.04.2003, 18:30:43
Ребята, если ваш юношеский радикализм позволяет вам считать себя опозиционной газетенкой, то вы очень ошибаетесь. Если вы думаете, что пишете незаанажованые материалы, то вы тоже ошибаетесь.
Берите бабки, которые вам дают и делайте нормальное издание, привлекайте нормальных журналистов, оплачивайте работу лит.редактора и т.д. и т.п.
Если вы хотите развития вашей туалетной бумажки, то вам серьезно нужно задуматься над вопросам "Как делается газета"
Извините, но то что есть сейчас - это смешно...
Я вам как журналист говорю...
Не надо так тупить, а?
Ruslan
16.04.2003, 18:54:31
Висловлю і свою думку розгорнуто:
Дизайн - майже відсутній, необхідно змінювати саму технологію та принципи виготовлення номеру;
Зміст - цікавий, але іноді сильно відчувається юнацький максималізм, зовсім відсутні окремі аспекти студентського життя, слабка оперативність;
Мова - єдиноправильна;
Розповсюдження - спорадичне, бажано організувати кілька пунктів, де ця газета постійно є і її можна придбати; не змінюйте днів виходу - це смерть професії.
Щодо критики у Ваш бік.
Значний відсоток таких критиканів - це люди які:
- ніколи не зробили нічого самі (може й знають певні теоретичні принципи;
-є вашими політичними опонентами;
-є провокаторами за службою, або за покликанням;
-заздрісники;
-особисті недруги тощо.
Тримайтеся.
До речі у мене є ідея до роздумів - можливо настав час кільком могилянським виданням створити своєрідний консорціум, де на правах автономії діятиме кожне видання, однак розповсюджуватимуться вони в комплекті. Такий комплект думаю придбав би кожен могилянець.
[size=1]osoba, 17.04.2003 21:30
Ulyanov
16.04.2003, 19:08:59
Насчет нифига не понимающих людей. Руся, я студент Института журналистики и меня учат, как это делается, понимаешь? + я журналист практик, который работает в настоящих газетках, прикинь? Так вот...именно поэтому со мной можно не соглашаться, но выслушать меня полезно...
...это конечно, смотря какие планы у Майдана-Моигилянки 8)
Я же не от балды говорю, что писать никто в вашей газете не умеет...
...ну ребята...вы или критику воспринимайте, или здохните 8)
Отнесите кому угодно вашу тряпочную бумажку...и выслушайте мнение...понесите журналистам, редакторам - покажите это профессионалам и вам расскажут
[size=1]osoba, 17.04.2003 21:31
Mari4ka
16.04.2003, 21:59:24
Руслан, я робила газети сама і буду зараз висловлювати критику:
1. які б не були хороші чи погані мої газети, але шапку я не міняла ніколи
2. Толік (див. Ульянов) має рацію, треба користатися спонсорами, хоча б для потреб газети. Я сама була найшла вам спонсора ви відмовились. Не хочете бути заангажованими - знайдіть нейтрального спонсора, який би не втручався в тематику газети
-представляють в Могилі деградовані елементи з зкацапованих регіонів Півдня та Сходу-пожаліймо їх - їм просто \"нє понять\";
нічого собі заявочка.... Руслане ну ти даєш.....
Я купую ММ і по сьогоднішній день - скажу відверто, в більшості випадків, не читаю статті, бо вони з номера в номер не відрізняються, а читати текст 9 кеглем в мене очі болять....
Особисте побажання - збільшіть газету - буде солідніше виглядати, не вставляйте малюночків в шапку, і забиріть ви трактори з хворчості, бо вона тоді дійсно стає хворчістю.....
не ображайтесь... я дійсно вірю, що ви колись зробите з ММ щось велике і маштабне
tash
16.04.2003, 22:26:02
кстати да, почему коллегии, в лице Марички, на те же средства все-таки удается выпускать пристойную газету, которую не противно взять в руки (я шучу8))? пока, если я не ошибаюсь, выпущен только первый номер, но он УЖЕ лучше в энное количество раз, чем ваш *-надцатый, не смотря на все ошибки и погрешности...странно...
видимо, не только в деньгах дело. а?
Ulyanov
16.04.2003, 23:07:09
так что ребята закрывайте вашу газету 8)
vkhust
17.04.2003, 08:48:49
Давайте задумаемся, а почему же все-таки ММ читают. То что внешний вид и качество материалов оставляет желать лучшего (намного лучшего) - это ясно. Но все же, есть три причины, по которым я интересуюсь ММ:
1) любопытно, что могут самостоятельно сделать студенты;
2) есть вероятность, что вдруг попадется что-то стоящее;
3) иногда приятно посмеяться над чужим дилетантством, почитать статьи с абсолютно чуждыми тебе идеями.
Третий пункт, по-моему, действует во всех СМИ (так оппозиционеры любять почитывать Факты, чтобы было что критиковать). Но вам стоит делать ударение на первых двух аспектах.
Когда про ММ говорят "газета" - это только по привычке. В действительности он воспринимается как "боевой листок". Цель - быстрое реагирование на события в Академии - вам в какой-то мере удается. И, повторюсь, важно то, что это делают сами студенты.
Необходимость прислушаться ко всем советам касательно формата и дизайна назрела. Главное - чувство меры, немного вкуса. То же в отношении материалов. Пусть даже они будут радикальные или не очень профессиональные, но дайте читателю шанс оценить смысл статьи, а не политическую ориентацию и интеллектуальный уровень автора.
Ну а по поводу спонсорства - неужели это главная проблема? И за огромные бабки можно делать "одоробло". Впрочем, вам уже посоветовали:
Не хочете бути заангажованими - знайдіть нейтрального спонсора, який би не втручався в тематику газети
Могу перевести эту вся телегу на украинский. Просто так спонтанно написалось, по-русски. Спасибо.
Anneken
17.04.2003, 11:59:22
Щодо спонсорів. Нам грошей вистачає, ми окупаємося, річ не у фінансуванні. Це для нас питання принципу - не друкувати за свої чи спонсорські гроші що-небудь і потім роздавати "бери-не хочу". Якщо людина готова платити 25 коп. за номер, значить, їй це потрібно.
Щодо малюнків у шапці - було діло, але ми зупинилися на одному остаточному варіанті.
Про наклад - останній раз було 175, продалося швидко, наступний номер, напевне, буде 200.
Про незаангажованість - ("якщо думаєте, що пишете незаангажовано, то ви помиляєтеся") - в принципі, будь-яка думка є більш чи менш суб"єктивною. Але ми не прикидаємося, як служби новин на різних телеканалах, ми не пишемо від імені якихось політичних сил, нічого такого. Думка, висловлена в статті - це думка автора і редколегії - і то останнє не завжди.
Про окремі аспекти студ. життя, які відсутні. Наша мета не полягає в тому, щоби писати всуціль про проблеми гуртожитків, їдальні і те пе. Для цього є інші видання. Ми позиціонуємося як осередок (звісно, не єдиний можливий) дискусій, інтелектуальних розробок, хочемо бачитив Україні громадянське суспільство із усіма його атрибутами, а для того треба спершу спробувати створити його тут.
2 vkhust: ну все ж правильно, що бойовий листок. Ну і нехай буде так. І ще: от в останній тєлєзі я нарешті побачила конструктив. Нормальний, хороший. А то все попереднє було на кшталт: "Дуракі ви всє". Дякую.
Щодо дизайну і маленьких букв. Ми над тим думаємо. А трактори нам просто дуже подобаються (хоча не факт, що ніколи нізащо не відмовимося).
Змінювати технологію та принципи виготовлення: можна трохи уточнити?
Ілі крітіку воспрінімайте, ілі здохнітє... дякуємо. Вам того ж не бажаємо.
genius
17.04.2003, 13:24:42
2tash: я так розумію, жарт стосувався того, що Вісник СК кращий за ММ? Як би я негативно не тавився до якості матеріалів ММ, але Вісник СК - ну вже ізвінітє. Фігня рідкісна.
Щодо незаангажованості - залежно, що розуміється під цим терміном. Якщо мається на увазі, що вони не юзають чиїсь гроші - дійсно незаангажовані. Якщо мається на увазі, що вони об"єктивні й безсторонні - звичайно, не могьот такого бути. Але такого не може бути ніколи й ніде. В усьому світі видання належить комусь, хто й формує його редакційну політику. А читачі про це знають і коригують відповідно своє сприйняття.
Доповнення від 17.04.2003 16:39.
Саме з таких позицій можна критикувати це небажання спонсорства. Бо "незаангажованості" - в смислє об"єктивності - все одно не вдасться досягти. Що ж до "осередку дискусій та інтелектуальних розробок" та "конструктора громадянського суспільства" - звичайно, надто вже амбітно і вообсчє. Ну які там інтелектуальні дискусії - принаймні, на сьогодні - в ММ? Поки що авторське середовище надто гомогенне для виникнення якоїсь дискусії (соррі за вумні слов"я).
tash
17.04.2003, 17:20:58
2vkhust
1. да, мне тоже было любопытно, но это быстро прошло. а точнее, сразу же после того, как ко мне в руки попал обьект этого любопытства.
2. интересно, какая вероятность того, что там будет что-то стоящее и интересное? если учитывать, что авторский состав не меняется (практически, на сколько я знаю) и, как уже было замечено неким гением, "авторське середовище надто гомогенне для виникнення якоїсь дискусії ". лично меня ни один материал, из всех увиденных там, не заинтересовал - либо это написано на настолько низком уровне, что неприятно читать, либо это то, что и так всем извесно, но автор еще и пытается покорчить умника.
3. ну, разве что это8)))))
+ возвращаясь к разговору о спонсорстве. я скорее прочту вашу листовку, когда мне всунут ее в руки, нежели когда приходится ходить, искать (!!!) да еще и покупать (!!!!!!!) то, что, по большому счету, не несет в себе никакой интеллектуальной и эстетической ценности.
вкус - это то самое, в чем вы больше всего нуждаетесь...
да, и на счет сравнений ММ и Весника СК - честно говоря, весник уже лучше потому, что меня НЕ напрягает его листать-читать. мой чувствительный ко всяким бесвкусицам глаз НЕ режет отсутствие безобразных рисуночков и элементов так называемого дизайна (см. ММ). так что, всякая фигня познается в сравнении.
и еще одно, дорогая редакция...
пожалуйста, не надо громких фраз из серии "это хоть и маленький, но камень в огород Кучме!"...сешно это, смеш-но...вроде ж взрослые люди, должны понимать8)
всё, не помню чо сказать еще хотела..
genius
17.04.2003, 17:29:02
Билін, а скільки біт (не байт) корисної чи хоч якоїсь інформації ви винесли з Вісника СК? Це притому, що ММ - тіпа аналітичне видання, тоді як Вісник мав би відповідати етимології. А фрешменсько-ламерський груз так само (ну майже) в ізбиткє ви знайдете в Віснику. Хоча, знов-таки, туди мали б писати професійно. Це вам не школа молодого лідера яка-небудь.
tash
17.04.2003, 17:33:54
я сделала акцент именно на ОФОРМЛЕНИЕ той и другой газеты...а если говорить о полезной мне информации...то я ее черпаю из других источников8)
Mari4ka
17.04.2003, 20:21:07
Горбач! сидів ти б і мовчав, або тоді займайся ділом!
Це вам не школа молодого лідера яка-небудь.
яке ти діло маєш до школи???? не тобі про неї говорити...
кожна газета має свій початок - Вісник під моєю редакцією випустився вперше і як про мене вдало.... я свою задачу виповнила....
Ulyanov
17.04.2003, 20:27:15
нда...я думал вы серьезно, а оказывается тут у вас детский сад...народ не понимает элементарных понятий...слово заангажованость имеет конкретное значение...и т.д.
а отмазка стиле "хорошо, что что-то есть. хорошо, что хоть что-то студенты делают"...нуууууу...вы сами определяете свою второсортность...
а насчет конструктива...я попрошу номер следущий и вам его разберу, а то я смотрю народ специфический у вас 8))))
genius
18.04.2003, 13:00:05
сидів ти б і мовчав, або тоді займайся ділом! Цитата:Це вам не школа молодого лідера яка-небудь.
яке ти діло маєш до школи???? не тобі про неї говорити...
Ну. якщо хтось не розуміє елементарно особливостей художньо-публіцистичного стилю, використовуваного, між іншим, не мною одним - нафіг тоді взагалі читати те, що не для тебе написано? нічого не маю особисто проти тих, хто має відношення до школи мол.лід. - втім, пояснювати щось у даному випадку не знаходжу можливим. Соррі. Проїхали.
werevolf
18.04.2003, 13:42:46
Щоби збiiса багато не писати ii не повторюватись занадто, встромлю до дискусiiyi отаке: вiiзьмiiть ii поранехорошее словоте кiiлькiiсть орфографiiчних та пунктуацыйних помилок у Вiiснику. Принаймнii у ММ цього немаie... :))
Anneken
18.04.2003, 17:13:00
"я сделала акцент именно на ОФОРМЛЕНИЕ той и другой газеты...а если говорить о полезной мне информации...то я ее черпаю из других источников8)"
То що було первинним: інформація не корисна чи оформлення відлякнуло від корисної інформації?
tash
18.04.2003, 17:16:12
в комплекте, дорогуша, в комплекте8)
помимо не интересной мне информации плохое оформление...
Anonymous
18.04.2003, 17:16:24
werevolfДобре, тоді давай згадаємо, що ММ відпочиває під час сесії, а Колегія, що? має працювати? - пожалійте ж їх теж.
Та й пам’ятається якісь особисті негаразди у останніх двох дописувачів були до СК

Чи то чиїсь амбіції не задовольнились, чи то хтось сам не спромігся...
Доповнення від 18.04.2003 18:17.Вибачте, не останніх двох а саме
werevolf та
genius
Anneken
21.04.2003, 10:31:59
Та й пам’ятається якісь особисті негаразди у останніх двох дописувачів були до СК Чи то чиїсь амбіції не задовольнились, чи то хтось сам не спромігся...
Таке враження, що Guest вважає особистими ворогами колегії в цілому і Марічки зокрема всіх, кому не подобається Вісник. Так можна зарахувати до ворогів і тих, хто не встиг вчасно здати гроші на проїзні. І ще: ММ і Вісник - не конкуренти. У нас надто різні формати.
Ostap Kryvdyk
21.04.2003, 11:06:17
Народ, багато говориться про відсутність якості. Прохання: говорити про конкретні критерії, про конкретні номери, про конкретні статті і авторів. Ми, крім того, існуємо і в реалі - з нами можна не тільки через форум спілкуватися

За критику (навіть і неконструктивну) дякуємо. Це - добра наука для нас не відповідати аргументами типу "самдурак".
gadiuka
21.04.2003, 14:55:56
Я, звичайно, не скажу, що ваше видання - шедевр, але якщо люди читають, то воно таки має право на існування. Малюночки мене теж трохи або не трохи дратують, але якщо вам подобається... Щодо інформаційності - нічого особливо нового не взнаєш, але прикольно побачити щось емоційно фрешменське. Думаю, в цьому - весь шарм. І наклад зросатє - це не показник якості, але можна вважати це принаймні стимулом продовжувати почате. Ну й що з того що ви аматори? А тим "професіоналам", що тут так понтувалися, варто було б вам допомогти, а не випєнріваться. А якщо не хочете безкоштовно працювати, то принаймні поради дали б корисні, критикували конструкивно, а не просто проганяли на ММ.
Perelesnyk
1.05.2003, 03:10:01
ММ-івці, Anneken зокрема: ви знаєте, хто я, знаєте, що гнати на вас не буду. Але, наскільки вийде, спробую написати щось конструктивне. Про дизайн мовчу...tash либонь писав аби покритикувати - мені самому соромно, що я не надто вашій команді помагаю. Буду виправлятись. А от щодо тематики скажу (сподіваюсь що розумне): хоч формат ММ-у сильно убмежує розмаїтість тем, але ЇХ ВЖЕ ЧАС ДИВЕРСИФІКУВАТИ - най буде українськість, але ж це - не лише Львів, вишиванки, писанки і КуЧМО геть! Особисто я як київський патріот волів би бачити в ММ-і згадки про Київ не лише в контексті Верховної ЗРади і т.д. Аннекен, даруй звичайно, але твої культурологічні екскурси - по-перше порідшали в останніх номерах, по-друге троха замкнулися в УПівсько-повстанській тематиці. Це не критика, це констатація факту. Втрачається шарм перших майданмогилянчиків.
Мабуть, ММ-у треба ще трошки офрешуватися, точніше просто посвіжішати. Люди, шукайте нових тем.
anydoby
22.05.2003, 23:31:27
Ostap Kryvdyk
Мне совсем не понравилась твоя статья по поводу "общаги до 12 и дальше". Проверяй хоть иногда статьи "рутой", а ещё лучше, перечитывай их со словарем под рукой, потому что многих диалектизмов и слов, типа "шпарка", я не встречал в жизни. если это способ показать знание языка, то довольно унылый -- цель ведь статьи, высказаться как можно яснее, тем более, что тема ведь самая банальная. я украинский хорошо понимаю, но плохой украинский просто дискредитирует того, кто им пользуется.
это добрый совет, не обижайся, пиши дальше.
Ostap Kryvdyk
9.06.2003, 19:24:14
дякуємо всім за думки! А тим, хто троха образливо говорить - теж спасибі: ми ж деколи і вас ображаємо, так що це стимул думати
Tetiana
10.06.2003, 16:49:48
Нарід, не бачила жодного номеру, так вже сталося.
Хоча можу спробувати чимось допомогти, тільки для цього треба дещо знати.
На яку ви орієнтуєтесь аудиторію?
Як ви шукаєте авторів?
Кількість сторінок і матеріалів на кожній сторінці?
Яка розбивка за тематикою?
Як постійний читач видання хотіла б сказати, що із настанням літа в статтях помітна деяка розслабленість, виражаючись вашими словами "дрєвомисліє". Ну наприклад, статті "Треба?" і "Afterwards". Хоча вцілому, говорячи в категоріях "середньої температури по палаті" газета є емоційною та цікавою. З вами краще!!!
genius
11.06.2003, 11:47:42
Присягнув на минулому тижні страшною присягою перед власною совістю та історією, що не буду купувати ММ, якщо вони спаскудять мені враження від "Шоу Трумена" аналітично-критичною статтею. Вони таки спаскудили.
Ruslan
11.06.2003, 17:44:59
Мабуть перенапряглися на 20-му номері, а то 21-й просто пустий.
KaHaPiC
12.06.2003, 02:43:58
По содержанию и актуальности - чудесная газета. Но вот оформление мне очень не нравится - читать неудобно. Порекомендовать ничего конкретного не могу - разве что попробовать сменить шрифт и увеличить междустрочный интервал - печать так-себе и строки сливаются в одно большое информационное тесто.
genius
12.06.2003, 14:29:25
Розгорнутий аналіз останнього номеру.
"Мо ва Мо гилянки". Мовне питання, яке вже в усіх, по-моєму, нав"язло на зубах. Чергова рефлексія Остапа (якого я особисто поважаю) з питань нехароших москалів і Ксенофонтова зокрема. Ну скільки можна? Втім, щодо якості особливих претензій немає.
"Сьогодні Івана, а завтра Купала". Перший абзац: "...сказав Наш Провідник". Для тих, хто не включений у дискурс ОУН-УПА та прочіх нациків 1930-40-х рр., це звучить надто претензійно і смішно; ті, хто в цьому шарить, знає, що Провідником називали тільки Бандеру та трохи Стецька. Називати так Остапа - ну занадто це.
"...норму по москалях я виконала на років ... вперед". Ну що тут сказати? Як сказала би одна моя знайома, толерантність так і пре. З усіх природніх отворів, додав би я.
"нарід" та інші галицизми - ех киянки, найкращі у світі жінки... Мені неприємно.
"збір бажаючих" - ну охочих же ж, еліта блін...
Загалом стиль, знов-таки, традиційно для авторки непоганий. (до речі, з днем народження ще раз!)
Новини. Щодо змісту нема питань, але ну який у цьому сенс? Хто хоче - отримає інформацію з оригіналу або по неформальних джерелах. Одна з рубрик, які, по-моєму, ніхто не читає.
Привітання. Все ОК, ніяких претензій. Хороший засіб зміцнення механічної солідарности.
Ще одні новини. Оце вже точно непотрібно. Факти та аналіз за бажання можна дістати й з надійніших джерел - з тієї ж УП, хто її читає.
Оголошення. Ну... нормально.
"Масове переселення народів....". По-перше, все ж таки внутрішні проблеми гуртожитку цікавлять аж ніяк не 100% авдиторії. Зробили би стєнгазету, чи шо, про Мілу Петрівну.. По-друге, в чому полягала ідея та мета статті? Комендантші на Цвєтаєвій - це не тільки вредно, а й полезно? Чи мєрзькі фрешмени хочуть у нас забрати наші теплі кімнатки, хоча самі не розуміють свого ворзельського щастя? Сенсу малувато, й аргументація гнила.
"Мода на СССР". Стиль такі да. Єсть, присутній тобто. Тут уже редактор постарався: "Мілана" та "Парижа" виправлено чомусь на "Мілану" та "Парижу" (по-моєму, родовий відмінок класі в шостому вчать), зате не виправлено "таіландів". Ідея статті ясна, але надумана. Ну нема такої дихотомії "прогресивні хлопці з Че Геварою/казли з СССРом". Та й Че все ж таки ГЕвара, а не ГАвара.
"Доля матері". От за такий "матеріал" вас, ММ, і не люблять. Ну це ж порнографія!
Вірші. Не читаю ніколи. Може, я лох і не розумію, але в кожному разі, навряд чи я один такий непродвинутий.
"Хагіс замість гімну". Чергова непристойна похабінь. Навіть коментувати якось не виходить.
"РеФРЕШ йор меморі". Стиль нормальний, зміст принаймні зрозумілий. Але не зовсім ясно, до якого висновку читача хотіи підвести. Ну хороша Могила, ну є в неї вади, і шо?
"Воно все-таки повірило...". Цим можна катувати в застінках СБУ.
Картинки. Герб Донецької області - а за плюндрування державної символіки сісти не хочете? Я до Донбасу відношення практично не маю, але й мене роздратувало. Загалом на картинках гумор, м"яко кажучи, не дуже...
"ПеСе". Дратує до неможливості.
Афоризм над шапкою. Я не пойняв, вони ж ніби мають відображати головну думку цього номеру?
Отакої.
sociologist1981
12.06.2003, 17:32:08
А есть ли "ММ" в электронном виде?
А то у меня как-то еще не разу не получилось
почитать ее в бумажном. Создается впечатление,
что это как Бог - все знают что есть, но никто не видел.
Газета распространяется среди "своих"?
И там тоже основная тема - русский язык и Ксенофонтов?
vkhust
13.06.2003, 09:09:37
Главные темы: Ксенофонтов и Лакан.
На самом деле, после рецензии genius’а мне даже захотелось почитать последний номер. Да только негде: Вася, собака, не купил :)
sociologist1981
13.06.2003, 09:52:28
Главные темы: Ксенофонтов и Лакан.
Если б мне еще кто-то объяснили какое отношение друг к другу имеют Ксенофонтов и Лакан

Или в газете они существуют в параллельных реальностях, которые нет-нет да и пересекаются?
Кстати насчет газет и журналов: рекомендую интервью
Глеба Павловского про то, как издавался журнал "Поиски".
http://www.russ.ru/politics/20030609_gleb.html
Anneken
13.06.2003, 10:18:57
TetianaНа яку ви орієнтуєтесь аудиторію?
Основна - перший-третій курс бакалаврату, хоча читають всі від ВСБ до ДДП, і з інших вузів теж. Особливо уважно читає могилянська СБУ.

)
Як ви шукаєте авторів?
Самі пишемо, друзі приносять, скриньку перевіряємо.
Кількість сторінок і матеріалів на кожній сторінці?
4 по А4, 3 колонки на сторінці, 1 стаття на 1-2 колонки.
Яка розбивка за тематикою?
На першій сторінці - стаття \"пана Майдана\", новини могилянські плюс ще щось, що максимально актуальне. На другій - новини українські на 1 кол. На третій - хворчість теж на 1 кол. На четвертій - культурологічні екскурси (в двох номерах поспіль мої опуси про Лакана народєц, як бачите, сприйняв на ура і требує продолженія банкєта). Решта місця - знову ж таки, залежно від обсягів і тематики.
geniusЧекала страшніших наїздів.
\"...норму по москалях я виконала на років ... вперед\".
Стібуся із шовіністичних нациків. Шютка.
sociologist1981А есть ли \"ММ\" в электронном виде?
А то у меня как-то еще не разу не получилось
почитать ее в бумажном. Создается впечатление,
что это как Бог - все знают что есть, но никто не видел.
Газета распространяется среди \"своих\"?
И там тоже основная тема - русский язык и Ксенофонтов?
В електронному - в процесі творення.
Для тих, хто не потрапляє на плац в середу в першій - завжди знайдеться примірник в СБ (4-107).
ironmax
13.06.2003, 12:26:06
Anneken
Питання по електронному варіанту: у якому форматі ви це плануєте робити? тобто Word, HTML, PDF?
vkhust
13.06.2003, 12:41:12
Anneken: а замовлення на теми наступних культурологічних оглядів (опусів, цитуючи Вас) приймаєте?
Kazhan
13.06.2003, 16:47:33
ММ - читати цікаво лише першого разу - для ознайомлення з явищем. А явище - так собі, претензій багато, реалізація - ніяка.
Nura
17.06.2003, 09:39:12
Я не розумію, який сенс обговорювати недоліки ММ. Практично у кожному номері укладачі газети виправдовуються і самі про них згадують. А потім просять про допомогу. Замість того, щоб аналізувати, як це "майстерно" робить genius, потрібно прийти і внести реальні пропозиції. Мене доля газети не сильно бентежить, та почитати навскіс завжди цікаво. І важливим тут є те, що завжди натрапиш на статті когось із знайомих. Та й ціна на ММ сміхотворна. А розмови про Остапа - out of topic.