(RudeBoy @ 13.09.2006, 18:38:47)

Діяльність СБ не обмежується тим шо перерахувала Надя (інакше мене б там не було

)), ми стрибаємо з парашутами, ходимо в мандрівки (цього року навіть їздили на туристичні змагання в Карпатах), просто матрасничаємо та ін. НЕШАРОВАРНИЦЬКІ речі, як от гоп-стоп (фінансування ж нам треба

), радикальний екологізм (розмальовуємо шуби в дорогих бутіках на знак протесту

), ходимо по бл... ой, це лише я таке роблю

, багато активістів СБ є активістами кількох антиглобалістських ініціатив, в перспективі панково-хардкорні концерти з шаровим пивом та ін. речі

Спробую із властивим мені занудством уточнити-почистити-узагальнити.
Серед братчиків побутує кілька концепцій того, що ми робимо насправді:
1. Перша - найпростіша (і, часто, найближча до істини

) ”Братство - це спільнота людей, які разом збираються, спілкуються-тусуються і дуже з того тішаться”. Втім, з цієї концепції незрозуміло, нащо тоді СБ статус Громадської Організації...
2. Це пояснює друга концепція. Братство - це організація, що (хай Угліф пробачить мене, що я не цитую статут) має на меті згуртовувати могилянське студентство на базі організації і проведення різноманітних проектів (як правило, вони носять культурно-просвітницький характер, втім, сподіваюся, цим ми не обмежуватимемся). Тут при визначенні, за який проект братися, а за який - ні, функціонує поняття ”формат” - ”неформат”. Наприклад ”гоп-стоп..., радикальний екологізм..., бл...., концерти з шаровим пивом” і т.д. зазвичай не підпадає при колегіальному визначенні програми нашої діяльності під поняття ”формат”.
В цілому напрямки діяльності я б посортував так:
- соціалізація молодщих курсів. Активними (і пасивними) членами СБ є представники різних факультетів і спеціальностей, які залюбки діляться набутим досвідом навчання і забивання на навчання із молодшими колегами
- діяльність щодо пропагування традиційної української культури, історії. Це те, що перерахувала Надя - школа народної пісні, Наддніпрянське і Гуцульське весілля, Купала, Андріївські вечорниці, вшанування героїв Крут (панахида на плацу і поїздка на меморіал), вечори вальсу, вертеп, малювання писанок і т.д.
- діяльність щодо поширення сучасної української культури. Поки що цей напрямок виявляється найчастіше у поширенні запрошень на всілякі концерти/літературні вечори етс. Втім, досі на моїй пам’яті досить-таки вдала боді-арт вечірка на день Валентина. Тут же не можна не згадати авторський проект ”Посиденьки з гітарою” (а колись були і ”...з фортерп’яно”)
- діяльність щодо згуртування команди СБ. Тут згадані Ладомиром-РудБоєм стрибки з парашутом, вилазки і походи, спільні дні народження. Сюди ж можна включити і організаційні заходи СБ - наради, брейнстормінги тощо, позаяк люди вчаться працювати в команді і щось організовувати, а це немаловажливо
- традиційні ”могилянські” акції - помиття Сковороди, вдягання бонету на Сковороду і всяка всячина, яка подобається нашому могилянському PR-відділу
- антипростойна діяльність - роздруковування рефератів, безкоштовна довідка (де що знайти в Могилі і поза її межами і чому у наших сусідів-колегіантів зачинено, хоч вони мають роздавати проїзні)
Хух... наче все
Але ні, не все.
3. Є третя концепція - Братство - це ті, хто його складають. Тому в різні роки характер і інтенсивність братської роботи різна. Тому ми всі різні, і дехто з нас може навіть дозволяти собі такі непродумані безтактності, як Ладомир (з тобою, малюче, буде окрема розмова). Тому що СБ - це в ідеалі втіення того, що кожен з нас колись хотів організувати, та ніяк не знаходив однодумців. От