Какая отрасль права Вам более близка? Или, проще - в какой отрасли права хотели бы Вы работать после окончания могилянки? Тоесть. Вы закончили институт и предпочли бы варится в системе криминала (следователь, прокурор и т.п.) , или все таки гражданского права?
Конечно можно выделить немало правовых направлений. Но тем не менее существует костяк, а все остальное, так сказать, прилагается.
Условно поделим на:
- Криминальное (криминальное право и процес и т.д.); - Гражданское (хозяйственное, налоговое, семейное, корпоративное и т.д.);
Желательно увидеть не только ответ в голосовалке, но и мотивацию!
кыцька в кедах
2.11.2006, 00:27:51
криминал
maximuch
2.11.2006, 00:31:27
Лично мне, так же криминальное. Все потому, что оно не такое запутанное и хоботное. Все четко и ясно. И если уж принимаются изменения, то не так часто, как это бывает в сфере налогового права, к примеру!
Captain x Morgan
2.11.2006, 00:34:19
Если бы был юристом, то однозначно вариант №2.
maximuch
2.11.2006, 00:39:06
Самое интерестное, что проголосовал только один правовик! Ну почему же?? Какие-то мотивации!
Ballistic
2.11.2006, 10:39:08
Конечно криминал - это аццово (за него проголосовал ), но мне лично полезнее были бы знания других правовых сфер, которых у меня, к сожалению, нет.
Firefly
2.11.2006, 12:09:05
гражданское. оно намного изощреннее и намного интереснее. в криминальном логическая структура значительно проще. да и работать в сфере гражданского права приятней.
но все же есть одна криминально-правовая дисциплина, которая меня очень привлекает. это криминология. просто жир.
No Name
2.11.2006, 13:01:00
чотири роки, проведені мною за отриманням юридичної освіти, мене цікавило цивільне право. А потім я перестав хотіти бути юристом взагалі
fairlady
2.11.2006, 14:06:43
Проголосовала за гражданское, поскольку скорее всего буду работать в этой сфере. Хотя на самом деле криминальное нравиться гораздо больше и чего уж тут скрывать знаем его гораздо лучше (так уж сложилось, что цивылка проходит мимо нас, по крайней мере на моем курсе). Когда поступала, моей мечтой было стать Генеральным прокурором. Сейчас приоритеты поменялись, хотя кто знает, что будет в будущем. Жизнь полна сюрпризов
Curly_EA
2.11.2006, 16:27:47
(fairlady @ 2.11.2006, 15:06:43)
Проголосовала за гражданское, поскольку скорее всего буду работать в этой сфере. Хотя на самом деле криминальное нравиться гораздо больше и чего уж тут скрывать знаем его гораздо лучше (так уж сложилось, что цивылка проходит мимо нас, по крайней мере на моем курсе). Когда поступала, моей мечтой было стать Генеральным прокурором. Сейчас приоритеты поменялись, хотя кто знает, что будет в будущем. Жизнь полна сюрпризов
ППКС крім Генерального прокурора, бо хотіла бути слідчим. Проте змінила думку не тому (ну точніше не лише тому), що в цивільному легше знайти роботу з високою платнею, а тому, що зрозуміла, що нерви мої не витримають. Все ж таки кримінальне право - це дуже нервово виснажлива галузь.
panther
2.11.2006, 19:14:48
не переварюю цивільне як явище, не зрозумійте мене неправильно) це класно і т.д., але воно мені не подобається. кримінальне - навпаки) але сцу я працювать в кримінальній сфері. (голосую за нього )
а взагалі-то, я особливо не планую бути юристом, так шо то все таке. хоча, мало як складеться.
gnat
2.11.2006, 19:22:03
(Panther @ 2.11.2006, 19:14:48)
не переварюю цивільне як явище, не зрозумійте мене неправильно) це класно і т.д., але воно мені не подобається. кримінальне - навпаки) але сцу я працювать в кримінальній сфері. (голосую за нього )
а взагалі-то, я особливо не планую бути юристом, так шо то все таке. хоча, мало як складеться.
ріспект взагалі, напевно, вже була тема про те, хто збирається бути правником... мабуть більшість не збирається... а сабж - кримінал... просто мені воно трохи ближче, але, насправді, я б із задоволенням мав би справу із матеріальним правом саме України
ukraine_is_saint
2.11.2006, 20:42:52
Громадянське (адміністративне)
а Кримінальне особливо знати неправникам не знаю нащо. треба уміти ”заметать следы”.
Hell'hound
2.11.2006, 20:49:46
Господарське та цивільне. Хоча,воно все мені здається дещо нудним.
Veela
2.11.2006, 21:07:29
Поки що подобається конституційне, цивільне не надто радує, кримінал - занадто жорстка галузь для моєї вразливої психіки. Але це поки 2-й курс, час покаже
panther
2.11.2006, 21:12:44
(Veela @ 2.11.2006, 21:07:29)
кримінал - занадто жорстка галузь для моєї вразливої психіки.
ти б цього не говорила, поки воно в тебе не почалося. отоді і розкажеш про вразливу психіку
Veela
2.11.2006, 21:33:41
я не дуже зрозуміла - все буде зовсім погано чи я перебільшую вже зараз?
maximuch
2.11.2006, 23:31:09
!
Попередження: ребятки! По теме, по теме говорим! У кого какая психика чуток другое направление!
Veela
2.11.2006, 23:37:03
Питання психіки - це питання мотивації привабливості галузі права для декого. Себто, для мене. Ти ж сам хотів мотивації
Neskie
3.11.2006, 20:18:44
Особисто про себе: однозначно не кримінал! Хотілось би десь у приватній сфері Де прибутковіше...
(Panther @ 2.11.2006, 19:14:48)
(gnat... @ 2.11.2006, 19:22:03)
взагалі, напевно, вже була тема про те, хто збирається бути правником... мабуть більшість не збирається...
люди, так якого х.. ви на правничому учитесь?
gnat
3.11.2006, 20:21:17
ну-ну... про мене вже Дощ, Космісарчиг та Клауд так таємничо говорили, що внесли в мою душу частину цікавості
до криміналу... от тобі і Заруцький хоча я хочу бути в погонах і все...
Ballistic
14.11.2006, 22:34:58
i
Повідомлення: Stop Offtop !
maximuch
16.11.2006, 02:25:38
!
Попередження: Solanta+1 Happy Rain+1 Все Вашей маме расскажу!
в следующем моем сообщении будет написано так
!
Попередження: Solanta+20% Happy Rain+20%
Потому шо я вижу, в угол ставить не помогает. Токо если ремня дать!
fox_k
20.11.2006, 20:44:50
На мене Цивілне право - воно тісно переплітається з господарським чим стає заплутаним, а кримінальне воно мале, чітке і лаконічне. Так що люблю і Цивільне і кримінальне право.
fairlady
20.11.2006, 23:15:41
(fox_k @ 20.11.2006, 20:44:50)
На мене Цивілне право - воно тісно переплітається з господарським чим стає заплутаним, а кримінальне воно мале, чітке і лаконічне. Так що люблю і Цивільне і кримінальне право.
Нічого собі чітке, мале і лаконічне!? Почнете вчити, думаю ставлення зміниться. Хоча я в жодному разі не стверджую, що кримінальне не цікаве. Я його наніч для відпочинку останнім часом читаю
Djali
20.11.2006, 23:28:16
Голосувала за кримінал. Мені воно подобається, а з прикладів Заруцького на семінарах, ще більше пре. Чувак гонить такі класні реальні речі - слухав би не переслухав, ржав би - не наржавсяб . Цівилу хотіла вчити і знати ще з 9 класу школи. Але оскільки-поскільки викладачі з даної галузі у нас не дуже (крім Солом’яного В.Р. - ріспект йому! шкода, що читав лише 1 трим - може б і знала якби продовжував)...то і знання мої такі ж...
тіпа всьо
fairlady
20.11.2006, 23:30:52
Історичний момент -сили зрівнялись. 11 проти 11
maximuch
21.11.2006, 00:42:42
Да, кстати! Я почему-то был уверен, что Цывильная галузь будет в большом отрыве от криминала! оказывается, у нас на форуме присутствуют будущие работники силовых органов?? Потенциальные, скорее всего!
Komisar
21.11.2006, 00:54:34
(maximuch @ 20.11.2006, 23:42:42)
Да, кстати! Я почему-то был уверен, что Цывильная галузь будет в большом отрыве от криминала! оказывается, у нас на форуме присутствуют будущие работники силовых органов?? Потенциальные, скорее всего!
Впевнений, що більшість проголосували за кримінал виключно через те, що отримують масу хорошого настрою від Заруцького на його семінарах і від Азарова на лекціях. Життя ж більшість правників закине, швидше за все, або в господарське, або в цивільне. В криміналі залишиться сухий залишок.
Щодо мене - то я надзвичайно зацікавлений в корпоративному праві. Наразі тружуся у сфері господарського, від чого отримую неабияке задоволення
maximuch
21.11.2006, 00:58:10
(Komisar @ 20.11.2006, 23:54:34)
(maximuch @ 20.11.2006, 23:42:42)
Впевнений, що більшість проголосували за кримінал виключно через те, що отримують масу хорошого настрою від Заруцького на його семінарах і від Азарова на лекціях. Життя ж більшість правників закине, швидше за все, або в господарське, або в цивільне. В криміналі залишиться сухий залишок.
Щодо мене - то я надзвичайно зацікавлений в корпоративному праві. Наразі тружуся у сфері господарського, від чого отримую неабияке задоволення
Кстати, да! Возможно это результат эйфории! Пан Заруцкий не плохо поработал! Хотя, я не могу сказать, что криминальное право и отрасль криминального законодательства менее интерестная. Почему обязательно ”сухой остаток”? Я бы к примеру, очень даже был не прочь попасть в силовые госорганы, непосредственно в прокуратуру. Очень полезный опыт для карьеры юриста!
Ave
15.02.2007, 18:23:25
Щодо мене - то я надзвичайно зацікавлений в корпоративному праві. Наразі тружуся у сфері господарського, від чого отримую неабияке задоволення [/quote] Кстати, да! Возможно это результат эйфории! Пан Заруцкий не плохо поработал! Хотя, я не могу сказать, что криминальное право и отрасль криминального законодательства менее интерестная. Почему обязательно "сухой остаток"? Я бы к примеру, очень даже был не прочь попасть в силовые госорганы, непосредственно в прокуратуру. Очень полезный опыт для карьеры юриста!
[size=2]Для кар"єри юриста будь-який досвід корисний
ironmax
15.02.2007, 19:05:13
Максимыч, а чего нету международного права? Вдруг у нас кто то будет юристом-международником....
если б я был юристом, то выбрал бы уголовное для души (ну там диссертацию защитить) и гражанское - для заработка.
Nolimitangere
16.02.2007, 16:17:47
Максімич, і справді, ти чого, виправляйся - Міжнародне кримінальне - best of the best
Mikhalych
29.09.2007, 16:25:55
4 роки був переконаний, що працювати зможу тільки у сфері цивільного права. Але останнім часом більше стикаюся саме з криміналом. Та й "Кримінльно-процесуальне право" не минуло даремно. Ну ніяк не очікував від себе, що найкраще за 4 чотири роки вивчу саме цей предмет! Тепер от не знаю, куди закине мене доля.
Mykhaylo
16.10.2007, 22:02:28
Як Ви вважаєте, навіщо вчити право в країні де воно не працює, а захістник (адвокат) - є посередником в передачі хабаря між підозрюваним та слідчим, або між підсудним та суддею....?
Краще вже вчіти фінанси, та рукопашний бій, - це працює!
П.М. може саме тому навчання на фінфакє і коштує дорожче за правничий, тобто - що платиш, то і маєш...
Smith
16.10.2007, 22:24:34
(Mykhaylo @ 16.10.2007, 23:02:28)
П.М. може саме тому навчання на фінфакє і коштує дорожче за правничий,
однаково.
Wilde niebeski
16.10.2007, 22:32:28
Если бы я была правныком, я бы выбрала криминальное право, - оно такое необычное, разностороннее, и к тому же была бы возможность пообщаться ближе с НАСТОЯЩИМИ маньяками...
Wolfin
21.10.2007, 16:05:22
(fairlady @ 2.11.2006, 15:06:43)
А меня просто на части разрывает: криминальное 100% интереснее, но на гражданском больше денег заработаю....вот и внутрений конфликт между любимым делом и заработком...
VOODOO CHILD
21.10.2007, 16:06:24
выберу [B]административное право[/B ]
Feja
21.10.2007, 18:47:27
ха!.. я опять нарушила баланс интересов в теме)
по сабжу: ADR
F3
27.10.2007, 13:51:42
я вот за цивильне голоснул. хотя я его не то чтобы люблю, да и получаеться и интересней криминал. но криминал - это как сказал дерекс кадата мне - useless skill. много денег оно мне никогда не даст, зато посадит нервы и заставит думать о какой-то хрени вместо того чтобы как нормальный человек после работы о работе не думать. пс: по криминальному пишу курсовую. а диплом вот скорее всего думаю по цевильному, или чему-то другому. не криминальному. если повезет, то мож еще и не буду писать вообще, если за год вот так ниче с двухлетней магистратурой не решится, на которую я кстати не пойду. вот так вот. все переплетается.
panther
27.10.2007, 14:17:50
виявляється, я голоснула за кримінал. м-да. очевидно, я сприйняла цивільне в голосувалці власне як цивільне, а не "все крім криміналу". я до чого - швидше за все, ніяких криміналів. якщо вибирати от зараз, теоретично - то міжнародне публічне (цікава дуже штука, ще й звалить звідси можна), або ж фінансове (можна і банківське, і податкове, все прикольне). не цивільне і не господарське, мені не подобається. всілякі сімейні, інвестиційні, блабла мене взагалі якось не хвилюють. а як складеться - вже побачимо.
Wolfin
28.10.2007, 20:28:31
Вы не в курсе, в дипломе пишут узкую специальность? Смогу ли я потом работать и в той, и в той отрасли? Криминальное интересней, а гражданское нужнее для себя любимой и друзей-знакомых и при том денег больше приносит...Решила совмещать приятное с полезным, если получится...
Juka
28.10.2007, 20:58:13
цивільне. кримінальне рулить тільки за рахунок викладачів. не більше
Smith
28.10.2007, 21:41:34
кримінальне більш романтичне, звичайно...
але голоснув за цивільне. більш практично і зарплатня відповідно краща)
Mikhalych
28.10.2007, 21:47:39
(Smith) @ 28.10.2007, 21:41:34)
кримінальне більш романтичне, звичайно...
але голоснув за цивільне. більш практично і зарплатня відповідно краща)
Я б додав, що кримінальне - дуже непередбачуване. Ніколи не знаєш, чого очікувати в тій чи іншій ситуації від опонентів, яких в даній сфері у тебе величезне розмаїття. Нагадує катання на "американських гірках". А цивілка - не така цікава. Більше підходить для бажаючих мати високий стабільний заробіток, які не переймаються через деяку одноманітність того, чим вони займаються.
Werdan
29.10.2007, 22:21:19
цивільне, однозначно - у кримінальному важче зароб*яти гроші. хоча хороший спеціаліст, безумовно, зароб*яє відповідно незалежно від того, в якій галузі він працює
Wolfin
30.10.2007, 11:03:19
хм...гражданское лидирует...когда я впервые зашла сюда, было поровну....
говорят, самое прикольное вообще трудовое. Легче качать права на работе)))
Komisar
30.10.2007, 12:41:53
(Wolfin @ 30.10.2007, 11:03:19)
ага, успехов))
Wolfin
30.10.2007, 12:51:06
(Komisar @ 30.10.2007, 12:41:53)
(Wolfin @ 30.10.2007, 11:03:19)
ага, успехов))
когда на курсы в авиационный ходила, нам преподша рассказывала, как сотрудница НАУ отсудила у этого вуза около 10 тыс. грн (точно не помню) за три суда))) и выгнать не могут! преподавательница трудового права! главное наглостью запастись