Interplay
31.10.2006, 14:01:05
Тут на днях зібрались бізони українського футболу і подумали що шось такі нада мінять. Говорили про перспективу створення прем’єр ліги, як в росії, в Англії. А що ви думаєте з цього приводу?
Козэл
31.10.2006, 14:22:28
Мова про Англію там не йшла. Хочуть калькувати росйіський чемпіонат. Змінити назву без реформування суті. Нехай. Сьогодні і завтра Ліга покаже реальний результат здібностей вітчизняних клубів.
Morlok
31.10.2006, 16:47:39
Краще б назвали Вищу лігу Найвищою лігою, а то якось не зрозуміло, за кого наша ліга вища? За Першу і Другу? То так би й сказали: Ліга, Вища за всі инші.
Сенс цього повідомлення збігається із попередньою думкою про те, що назва ліги на її суть точно не вплине.
Rain_Man
31.10.2006, 19:58:19
а сенс?

від цього що, чемп стане сильніший? чи команди стануть грати краще?
(Interplay @ 31.10.2006, 14:01:05)

Тут на днях зібрались бізони українського футболу і подумали що шось такі нада мінять. Говорили про перспективу створення прем’єр ліги, як в росії, в Англії. А що ви думаєте з цього приводу?
а смысл в таком названии? что, просто переименуют Высшую лигу в Премьер-лигу?

типа, начни с названия?
шимон
31.10.2006, 23:49:55
не, фигня, премьер-лига, это как-то тупо звучит...
Interplay
1.11.2006, 12:56:33
Та справа не у назві.
Буде створений координаційний орган до якого увійдуть президенти всіх представлених у лізі команд (власне у цьому суть прем’єр ліги тому згатку Англії вважаю доречною, росії після перехорду до такої схеми виграла КУЄФА). Вони власне і будуть рулити. Тобто замість лєвих пфл і ффу футболом будуть займатись самі клуби. Вони будуть продавати права на трансляцію матчів, встановлювати штрафи і різні санкції, розглядати питання договорних матчів. оскільки всі клуби будуть мати однакове право голосу, то вже ніхто не зможе зловживати владою. Зрештою кількість клубів планується зменшити до 10. Суркіс щє згадував про перспективу об’єднання Нашої та російської ліг, але це вже він зря.
Clansman
1.11.2006, 18:46:23
В принципе, идея может и неплохая. Главное, насколько серьезно этим всем будут заниматься.
Вот сокращение клубов я поддерживаю. Может, чемпионат интереснее станет, если оставят самые конкурентноспособные команды.
Андруша
1.11.2006, 21:10:51
Це спроба зробити з нашого футболу якийсь бізнес...
Тому я в принципі за...
Але, думаю, так реально загниють маленькі українські клуби... Да і премєрліга не потягне більше 10-12 колективів... Ми до цього готові?
Lyova
2.11.2006, 17:17:12
(Interplay @ 1.11.2006, 12:56:33)

Та справа не у назві.
Буде створений координаційний орган до якого увійдуть президенти всіх представлених у лізі команд (власне у цьому суть прем’єр ліги тому згатку Англії вважаю доречною, росії після перехорду до такої схеми виграла КУЄФА). Вони власне і будуть рулити. Тобто замість лєвих пфл і ффу футболом будуть займатись самі клуби. Вони будуть продавати права на трансляцію матчів, встановлювати штрафи і різні санкції, розглядати питання договорних матчів. оскільки всі клуби будуть мати однакове право голосу, то вже ніхто не зможе зловживати владою. Зрештою кількість клубів планується зменшити до 10. Суркіс щє згадував про перспективу об’єднання Нашої та російської ліг, але це вже він зря.
Моя думка:
1. Ідеї у нашій країні завжди чудові і прогресивні, а от з їх реалізацією проблеми. А де гарантія того, що ніхто не буде зловживати владою? Хто контролюватиме тих 10 президентів, щоб вони не домовились і не розписали наперед всі результати на сезон наперед. Бо я не дуже вірю в кришталеву чистоту і високі моральні якості керівників наших клубів.
2. Будь-який бізнес має на меті принести прибуток, а про те, щоб наші клуби стали прибутковими, поки що взагалі не йдеться. Цікаво, який канал готовий викласти велику суму, наприклад, за права на трансляцію всіх домашніх матчів Іллічівця, Чорноморця і т. д.?
3. Кількість клубів вже зменшували до 14, а результат? Ігрової практики в гравців то поменшає, а чемп навряд чи стане цікавішим - все одно в нас є 2 команди, що борються за чемпіонство, 2-3 - за третє місце, а решта - ”болото”, головна мета існування яких - не вилетіти, а всі заяви, про виклик грандам - пусті амбіції. А про перспективу обєднання двох ліг - взагалі маячня. Тоді нам можна буде забути про участь в єврокубках.
temafuto
2.11.2006, 17:36:46
Вечерело... А Бедняги из ФФУ и ПФЛ всё придумывали и придумывали, как бы это им ещё бабла поотмывать...
Joseph Smith
2.11.2006, 18:30:15
Не знаю. Міняй назву - не міняй, а клуби не заграють, якщо Ахмєтова, Коломойського і Суркіся віником не зженуть з посад президентів. Зменшити кількість команд? Ну, тоді взагалі першій лізі не буде сенсу грати. Бо потраплятимуть і вилітатимуть у ”прем’єр-лігу” одні й ті ж команди щороку. Усе загниється і зсмердить навіть дужче, аніж зараз. Поки я не бачу перспектив у нашому футболі. Тому що ніхто, навіть граці його не бачать. Бо якби бачили - старалися б. А то б’ються по-справжньому у нас лше ”Арсенал” та ”Карпати”, за що я їм щоро бажаю наступного року КУЄФА. А ”Динамо” і ”Шахтар” могли б на один сезон для профілактики повторити долю ”Ювентуса”...:-)
Андруша
2.11.2006, 22:21:13
Мамай, є в тебе компютер припустим...Але він брудний, робочий стіл захаращений, до нього обмежений доступ якихось там родичів чи сусідів...
Давай тебе зженем з поста власника твого компютера???
До чого тут доля Ювентуса??? Нашо? Шоб всілякі лузери, що можуть видати не більше трьох ігор за сезон (і ті на внутрішній арені) могли грати в кваліфікації Ліги Чемпіонів???
Карпати як давно боряться?? Неповну половину сезону??? Скільки бореться Арсенал??? Стільки ж???
Чи ми враховуватимемо кубок...
Насправді апелювати можна лиш до совісті зазначених панів, адже вони привласнили річ, що в певній мірі належить серцям мільйонів людей... Але не більше ніж до совісті... Адже ми рухаємось в Європу... А там лиш один Бог - баблоси...
boy.scout
3.11.2006, 19:25:38
По сабжу:
В принципі ідею створення Української Прем”єр ліги однозначно оцінити важко... Тим не менше, як на мене, в цьому чимало позитиву! Якщо змусити гроші працювати в правильному напрямку (для отримання ще більших дивідендів власниками, звісно), а це призведе хоч до якогось покращення сумної сьогодні футбольної ситуації в сенсі появи хоч якоїсь боротьби і натяку на видовищність, то я тільки за! Бо сьогодні мені, наприклад, дивитись наш чемп просто огидно... Звичайно, чекати на диво не доводиться, та мені створення ліги видається намаганням крокувати вперед, що вже непогано)) Інша річ яким чином це зробити ефективно?! Подивимось... Скоро, за словами Суркіса, має з”явитись проміжна інфа від створеної групи, яка, власне, й займається підготовкою підгрунтя для майбутніх змін!
Interplay
3.11.2006, 21:06:01
Що до кількості клубів, то 10 команд можуть спокійно грати не по 2, а по 4 гри, це еквівалент 19-ти-командному чемпіонатові вийде. Ігрової практики тут буде достатньо. Здається так і роблять чемпіонати з 10-ма командами.
А розписати ігри до початку сезону буде важко як мінімум через тих, кому за ”розписом” доведеться понизитись, думаю ніякі гроші не змусять їх мовчати, і вони хоча б вболівальників повідомлять про таку ситуацію. Хоча все можливо.
Clansman
4.11.2006, 16:13:09
(Interplay @ 3.11.2006, 21:06:01)

Що до кількості клубів, то 10 команд можуть спокійно грати не по 2, а по 4 гри, це еквівалент 19-ти-командному чемпіонатові вийде. Ігрової практики тут буде достатньо.
Не, в принципе, сделать по модели Шотландии можно. По 4 игры с каждой командой.
Joseph Smith
4.11.2006, 20:14:18
Мамай, є в тебе компютер припустим...Але він брудний, робочий стіл захаращений, до нього обмежений доступ якихось там родичів чи сусідів...
Давай тебе зженем з поста власника твого компютера???
Тобі легше стало, коли ти це написав? Ти хотів викликати у мене зворотню агресію чи переконати мене цим у хибності моїх думок? Ну от я відповім, з твого дозволу, лише на його другу частину.
До чого тут доля Ювентуса??? Нашо? Шоб всілякі лузери, що можуть видати не більше трьох ігор за сезон (і ті на внутрішній арені) могли грати в кваліфікації Ліги Чемпіонів???
Карпати як давно боряться?? Неповну половину сезону??? Скільки бореться Арсенал??? Стільки ж???
Чи ми враховуватимемо кубок...
Насправді апелювати можна лиш до совісті зазначених панів, адже вони привласнили річ, що в певній мірі належить серцям мільйонів людей... Але не більше ніж до совісті... Адже ми рухаємось в Європу... А там лиш один Бог - баблоси...
Напевне, у нас із тобою різні уболівальницкі погляди на футбол як явище. Мені було би приємно, якби в Італії боротьба точилася в усій серії ”А”, а не лише у нижній його частині (і то з натяжкою). Було би гарно, щоб я не ішов на футбол уболівати за ту футбольну команду, яка ”належить серцям мільйонів людей”, які щиро її люблять і уболівають за неї, у той час як керманичами цих клубів є злочинці (це моя суб’єктивна думка), які або використовують футбол для прикриття та замилення очей, або роблять на цьому бізнес (хоча це впринципі я вважаю цілком нормальним), або просто убухкують туди силу-силену грошей, коли футбол для них є такою ж розвагою як дорога яхта, своєрідний ”кіч”, яким можна ”скромно похизуватися” перед іншими людьми, хоча футбольного серця ці люди не мають. Я не хотів би, щоб футбол для нас означав би боротьбу етикеток. Нині ми уболіваємо за ”Динамо”передусім щоб у світі побачили лейбл ”Динамо”, поважали його і знали, що ФК ”Динамо” з України. При тому, що з плином часу усе менше і менше реальне ”Динамо” асоціюється з Україною. Тому ми часто бачимо своє; те, за що ми уболіваємо, лише в етикетці. І уболіваємо усе більше лише за цю етикетку. Так само можна платити щороку купу грошей, ставити український прапор на Біг Бен - і увесь світ побачить НАС. :-)
Та хай би ”Динамо” хоча б неповну половину сезону поборолось із його ресурсами так як ”Карпати”. Тоді найгіршою грою цього сезону був би поєдинок із ”Фенербахче”. Я думаю, що грати в Лізі повинен той, хто на це заслужив. Дуаю, цього сезону цього більше заслужили ”Карпати”. Не думаю, що вони б зараз гру з ”Ліоном” і ”Стяуа” завалили дужче. Так, гроші є двигуном футболу. Але в нас вони є поки лише його гальмом.
Андруша
4.11.2006, 20:43:08
1. То було не намагання викликати агресію, а показати реальний стан речей. Подібні репліки - це все одно що розкуркулення якесь.
2. Є обєктивний чемпіонат - і найсильніші команди з нього грають у єврокубках. Чим Карпати заслужили це право? Вони ж не посідають зараз 1-ше -2-ге місце? ні... Чи ти пропонував би вносити ліміт на майно клубів, що беруть участь в чемпіонаті? Не думаю, що це гарна ідея. Динамо буде так похабно грати, поки інші клуби не зможуть його з такою похабною грою перемагати. І не в одному матчі. А в довготривалому турнірі! Зацитую Алекса Фергюсона: ”Футбол це не легка атлетика, де перемагаєш в один момент. Тут можна програти все в вересні і вся робота сезону іде насмарку”. Требка щоб зявились команди, що можуть стабільно давати результат. Хоча б ліпший ніж він є в Динамо.
3. Щодо лейблу... Скажімо так. Я ідейно проти того, щоб речі, які є культурним-духовним надбаням багатьох людей переходили в власність однієї. Я дуже засмутився, коли МЮ перейшов до Глейзерів. Не радує мене і те, що Динамо і Шахтар підвласні одній людині. Але в Україні поки що нажаль футбол інакше розвиватись не може. Згадаймо ті ж ДК і ШД до власників - середину 90-их... Не надто веселе було видовище! А успішних клубів, що пішли іншим шляхом в Україні нема. Команди, що підпорядковані адміністраціям - відверто зводять кінці з кінцями.
4. Я проти кабінетного футболу як і ти.
Підсумовуючи сказане. Я не ворог Тобі. Не ворог і українському футболу (ну точно не впливовий). Мене теж не радують дані процеси. Але я не думаю, що твої заяви мають якесь реальне підгруня для здійснення. І серйозно сумніваюсь і як у справедливості даних рішень, так і у можливості їх прийняття.
Joseph Smith
4.11.2006, 21:20:10
ОК. З’ясували