Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Ноутбуки
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
8RydeR
(Van Baboshyn @ 22.08.2009, 21:18:27) *
Питання до всіх ноут-власників - як ви взагалі з ними виживаєте?

чудово.

Сторінку гортаю тачпадом однією рукою.

І пейдж даун-ап у мене окремими кнопками.
Cherubic
(Van Baboshyn @ 22.08.2009, 21:16:30) *
Питання до всіх ноут-власників - як ви взагалі з ними виживаєте? Я страждаю від цієї куцої і високої клавіатури

Нормально. Я ко всему быстро адаптируюсь.

і ще й клавіша ”стерти” гортає веб-сторінку назад

Це щось новеньке. Або глюк якийсь. Так не має бути.

Айбіем Тхінкпад

Юзай юэсби-маус. wink.gif

Реально серфінг дуже укладнений. Мені бракує норм. розташованих (і щоб окремо) пейдждаунів і стрілок

Юзай юэсби-киборд. wink.gif

ictus
слухання хардкору на ноуті цілком омже бути фактором в розвитку неврозів та депресій )

це не від ноута degenerat.gif
noddeat
(Van Baboshyn @ 22.08.2009, 20:18:27) *
Питання до всіх ноут-власників - як ви взагалі з ними виживаєте? Я страждаю від цієї куцої і високої клавіатури, і ще й клавіша ”стерти” гортає веб-сторінку назад. Айбіем Тхінкпад. Реально серфінг дуже укладнений. Мені бракує норм. розташованих (і щоб окремо) пейдждаунів і стрілок.

навіщо тобі page down і page up, якщо є колесо миші/смуга прокрутки на тачпаді? Я клавіатуру використовую лише для набору тексту. На роботі у мене десктоп з повноцінною клавою, я особливої різниці з ноутом не відчуваю.

Дописано о 21 годині 18 хвилин 27 секундНу а про динаміки - ноу коментс, не хочу розстроювати фізиків всякими там АЧХ. Хм, до речі - слухання хардкору на ноуті цілком омже бути фактором в розвитку неврозів та депресій )

я ще, крім цього, на телефоні слухаю. мені пиздець?

Дописано о 00 годині 10 хвилин 40 секунд
а, іще: на моїй клавіатурі немає кирилиці, тож набір українською виходить сліпий. Цікаво, є ноути з клавіатурами, де немає літер узагалі?
Van Baboshyn
Є, це ті на яких клава стерлася - це я так припускаю.
Я от тільки що хотів набрати ”гумор”, набралося ”гомур” sad.gif Тачпаду нема, замість нього пимпочка. Ну і миші теж нема - леп-(!) топ з мишею - це вже не лептоп, а десктоп.
expialidociouz
(”NodDeat”)
навіщо тобі page down і page up, якщо є колесо миші/смуга прокрутки на тачпаді? Я клавіатуру використовую лише для набору тексту. На роботі у мене десктоп з повноцінною клавою, я особливої різниці з ноутом не відчуваю.
бо є кілометрові сторінки, які треба прокручувати зі 5х швидкістю колеса прокрутки. Pg up pg dn я, до того ж, натискаю великим пальцем правої (!) руки, не знімаючи її з миші.
Відсутність цих двох магічних клавіш є однією з причин, чому я б не хотів собі мак.
noddeat
бо є кілометрові сторінки, які треба прокручувати зі 5х швидкістю колеса прокрутки. Pg up pg dn я, до того ж, натискаю великим пальцем правої (!) руки, не знімаючи її з миші.

нісенітниця, кілометрові сторінки акурат незручно цими клавішами прокручувати. Зручно лише, коли ти читаєш якийсь pdf, і ці клавіши роблять ту функцію, яка на них написана — перегортають на наступну сторінку.

Відсутність цих двох магічних клавіш є однією з причин, чому я б не хотів собі мак.

в маку (лінуксі, солярці) дизайн інтерфейсу кардинально відрізняється від віндового, тож не дивно, що там треба змінювати свої звички.

Тачпаду нема, замість нього пимпочка.

а, трекбол. ацтой, юзай мишу.

Ну і миші теж нема - леп-(!) топ з мишею - це вже не лептоп, а десктоп.

тобі шашечки чи їхати? якщо їхати, купи мишу. якщо шашечки — не скигли тоді. є маленькі миші для ноутів, наприклад, оце моя:
Van Baboshyn
(NodDeat @ 23.08.2009, 00:10:40) *
я ще, крім цього, на телефоні слухаю. мені пиздець?
Так.
Але не через це, а через те що ти не віриш у ліжко-місце.

Дописано о 00 годині 41 хвилин 20 секунд
Шашечки-доміношки, мова ж не про те ) Мобільні компутери в якості стаціонарних - це все одно що гірський вел використовувати як шосейник. Все супер-пупер наворочено, але є деталі, які све псують. Крім вищезазначеного - екран низько ну і взагалі ергономіка зовсім не та. Я от це на якому пишу, поставив на коробку висотою десь 15 см, як не дивног самому - набирати стало зручніше, але рки зовсім по іншому принципу працюють, пальці не перпендикулярно клаві, а майже паралельно.
noddeat
Мобільні компутери в якості стаціонарних - це все одно що гірський вел використовувати як шосейник.

якщо в тебе є бабло, щоб мати вдома одночасно і ноут, і стаціонарний комп, і ти не на зйомній квартирі мешкаєш, то рація твоя.

я використовую ноут і як мобільний комп, і як стаціонарний. це мій єдиний, зрештою, комп.

Дописано о 00 годині 56 хвилин 22 секунд
Крім вищезазначеного - екран низько ну і взагалі ергономіка зовсім не та. Я от це на якому пишу, поставив на коробку висотою десь 15 см, як не дивног самому - набирати стало зручніше, але рки зовсім по іншому принципу працюють, пальці не перпендикулярно клаві, а майже паралельно.

естет. ну юзай десктоп, чи що smile.gif
philosoф
Да, Ваня дає жару.

Уявляю, що він з велосипедом творитиме, як нарешті купить на днях ohmy.gif
Van Baboshyn
Та естетство тут ні до чого - коли спина і шия болить... Ергономіка. На стаціонарному поки що нет не працює. Ні, а взагалі є стаціонарні котрі місця ненабагато більше займають за лептоп. Плоский екран плюс блок розміром із малу взуттєву коробку.

Дописано о 01 годині 00 хвилин 28 секунд
Щодо вела - обов”язково поставлю ”роги” на кермо, люблю комфорт Yes.gif
philosoф
(NodDeat @ 23.08.2009, 00:34:13) *

Не знаю. Мені трекбол за зручністю не поступався звичайні миші, коли в мене IBM був. А от тач-пад - це щось ідіотське та протиприроднє )
noddeat
(philosoф @ 23.08.2009, 00:01:17) *
(NodDeat @ 23.08.2009, 00:34:13) *

Не знаю. Мені трекбол за зручністю не поступався звичайні миші, коли в мене IBM був. А от тач-пад - це щось ідіотське та протиприроднє )

тачпад — прекрасна штука, треба просто його налаштувати (швидкість руху курсору). звісно, я про тачпад зі смугою для скролення, інакше він без сенсу.
8RydeR
(Van Baboshyn @ 23.08.2009, 01:00:28) *
Та естетство тут ні до чого - коли спина і шия болить

Друкувати всліпу навчися. bye.gif
Van Baboshyn
(8RydeR @ 23.08.2009, 03:36:56) *

Це зробить дисплей вищим? rolleyes.gif
philosoф
(Van Baboshyn @ 23.08.2009, 16:42:15) *

Та тє, просто сліпому - воно до лампочки буде smile_idea.gif
Van Baboshyn
http://select.by/content/view/710/548/
http://www.youtube.com/watch?v=4xVMzKw4soo
philosoф
Да, цікаво. В таких випадках гріх нарікати на прогрес.
8RydeR
(Van Baboshyn @ 23.08.2009, 16:42:15) *
(8RydeR @ 23.08.2009, 03:36:56) *

Поки ти всліпу друкуєш, тобі не дисплей високо треба, а клавіатуру.
І це буде часткове вирішення проблеми, бо все одно ти знущаєшся над шиєю, мотаючи головоою вверх-вниз.
webwarrior
І це буде часткове вирішення проблеми, бо все одно ти знущаєшся над шиєю, мотаючи головоою вверх-вниз.

Тю, я не мотаю головою, коли переводжу погляд з клави на монітор. Особливо на ноуті.
noddeat
1) Чи сильно втомлюють дзеркальні екрани очі?

не втомлюють взагалі за умови правильного освітлення. правильного = пряме сонячне чи інше проміння не падає на екран. Розробники ж не навмисно робили такі монітори, щоб людям очі псувати, бо дійсно якщо освітлення правильне, картинка виходить трохи гарніша, ніж на матовому екрані.

В приміщенні з освітленням нема проблем, але як ти сядеш на вулиці, іще й на сонці, то буде повний п...дець.

Крім того, глянцеві екрани швидше забруднюються, їх треба регулярно протирати серветками.

2) Наскільки (бажано у %) процесор Core 2 Duo P8400 виграє у швидкодії математичних розрахунків у порівнянні Core2 Duo T6400?

ну й питаннячко в тебе. залежить, який в тебе алгоритм, наскільки він підтримує двоядерність, залежить від компілятора і ОС, словом, нема однозначної відповіді. Ось подивись на результати моїх тестів (аттачмент), які я колись робив для 4-ядерного AMD Opteron, наскільки результати відрізняються залежно від того, які опції компіляції програми використано (і які версії BLAS/LAPACK/SCALAPACK etc) — перша таблиця — і залежно від того, яка задача виконується (2 таблиця, порівняння 12-атомного ZrO2 з 64-атомною коміркою Si). В таблицях дивись тільки на Walltime — себто на час виконання завдання.

Звісно, чим вища тактова частота, тим краще, але для багатьох задач ти не помітиш жодної різниці.

Дописано о 16 годині 29 хвилин 03 секунд
Проте не обійшлося без ложки дьогтю. Усі переваги машини просто нівелюються мізерно малим часом автономної роботи. Адже 57 хвилин роботи з увімкненим Wi-Fi та достатньою яскравістю екрану - це навіть не смішно.

читай уважніше:

Время автономной работы в режиме чтения BE Reader, при 40% подсветке и включенном wi-fi (режим ”Экономия энергии”): 2 часа 33 минуты. Данный тест симулирует работу в интернет кафе или в офисе.

А вот время работы при нагрузке процессора, памяти и жесткого диска в BE Classic, 100% яркость, wi-fi, режим ”Высокая производительность”: 57 минут.

батареї у обох лептопів абсолютно однакові. логічно, що в режимі батареї треба підсвітку викрутити слабше і математичні обчислювання не робити. У мене така ж батарея, як і там, був де факто час роботи 2.5 години, зараз (через 2.5 роки) — максимум 1.5 години. Така доля батарейок.

Дописано о 16 годині 31 хвилин 17 секунд
2) На відміну від FS Esprimo (Made in Germany), збірка, мабуть, китайська, хоча кажуть, що деякі екземпляри складають в Польщі.

не кажуть, а точно. Був завод в Лимерику (Ірландія) і в Луджі (Польща). Луджький завод сучасніший, бо збудований у 2007 році. І ще, здається, в ПАР є у Делла заводик. Зараз ірландський завод закрили, лишилася Польща і ПАР. Щодо Китаю не знаю. Думаю, ті лептопи, що потрапляють в Україну, збираються в Польщі.
Van Baboshyn
А 12 годин роботи - є такі ноути? Чи хоча б нетбуки. Мені тут просто треба оцінити наскільки визначний новий ноут від Нокіа. Там ще вбудовані 3G/ HSPA и Wi-Fi як я зрозумів. Товщина 2 см при ціні 399 евриків - це теж пересічно, чи все ж непересічно?
noddeat
(Van Baboshyn @ 25.08.2009, 14:24:14) *
А 12 годин роботи - є такі ноути? Чи хоча б нетбуки. Мені тут просто треба оцінити наскільки визначний новий ноут від Нокіа. Там ще вбудовані 3G/ HSPA и Wi-Fi як я зрозумів. Товщина 2 см при ціні 399 евриків - це теж пересічно, чи все ж непересічно?

я вже давно не слідкую за цим, але думаю, це тільки для нетбуків. і ОС повинна підтримувати зменшення тактової частоти процесора при меншому навантаженні.

поза тим мрію про ноут з сонячною панеллю, яка б підзаряджала батарейку, що теоретично дозволить збільшити час праці до нескінченості або хоча до годин 20. з того, що нагуглив, таке існує, але як зовнішній прибамбас.
Van Baboshyn
Мені здається що як зовн. прибамбас воно якраз ефективніше.
noddeat
(Van Baboshyn @ 25.08.2009, 19:07:43) *
Мені здається що як зовн. прибамбас воно якраз ефективніше.

але займає зайве місце. мені йдеться про те, що корпус ноута, на який під час роботи падає сонячне проміння, може бути зроблених з сонячних батарей, які б підзаряджали основну батарейку.

а щодо зовнішніх прибамбасів, так можна динамо-машину зробити: крутиш педалі → підзаряджається батарейка smile.gif
noddeat
агонь (в прямому розумінні):

It has come to our attention that certain Acer Aspire Notebooks may overheat under specific conditions. Acer is therefore voluntarily issuing an alert and part replacement program for these products.

The affected units are Acer Aspire models AS3410, AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ and AS3810TZG manufactured prior to September 15, 2009. In the affected units the microphone cable may overheat when extreme pressure is applied repeatedly to the left palm rest. As a result, the unit’s case may become deformed and the system may malfunction.

Acer has instituted a voluntary program to proactively replace the microphone cable in the affected units in order to eliminate any risk of overheating.

http://customercare.acer-euro.com/customer...=POL&IType=JM31
Smith
пацани, хто може розпишіть по максимуму плюси і мінуси макбука, купувати хочу з дня на день.
8RydeR
Бляяяя, смыт, ти неможливий.

Я коли побачив, шо тут ти выдписався, то подумав ”смыту тыки макбук треба впарювать”.

Серйозно. Макбук → +99999 до карми.
Smith
(8RydeR @ 22.12.2009, 00:07:57) *
подумав ”смыту тыки макбук треба впарювать”.

оО
а тепер поясни
Левеня
(Smith @ 22.12.2009, 00:09:26) *
(8RydeR @ 22.12.2009, 00:07:57) *
подумав ”смыту тыки макбук треба впарювать”.
оО
а тепер поясни
абаснуй gop.gif
biggrin.gif
ой, риб’ята, я пряма літаю, я в раю, пачінили мені ноут - тепер я чілавєк wub.gif
8RydeR

Бери макбук, Богодар)
Smith
та нє, мені ж імена переваги над рештою треба ноутів треба знати. ну і мінуси теж.
Dasha
Ех, відчуваю, що полетять помідори за блондинистий пост, але не можу втриматись.
Отже, як проста юзерка макбука (у мене 13-дюймовий в алюмінієвому корпусі, але не Pro) можу на захист макбука сказати таке:
1. за 8 місяців користування опер. система жодного разу не заглючила.
2. жодного разу не виникло проблем з вірусами.
3. ергономічний, що для мене дуже важливо (легкий, невеликий, дуже зручна клава)
4. ну і дизайн wub.gif
5. а ще подобаються такі маківські штуки, як-от: iPhotos, iTunes та ін.

Словом, не пошкодувала про покупку smile.gif
Smith
а чим ти користуєшся? тільки Вордом/Екселем чи в тебе ширше використання функцій компа, ніж тільки Офісом. Я серйозно питаю )
Dasha
Ну в основному, офісом та нетом (мої юзерські амбіції задовольняє поки що те, що є по дефолту в маці. Я доставила лише Файерфокс, оупенофіс та акробат рідер. Ну і у мене є ще звичайний десктоп на випадок потреби)
Так, з софтом специфічнішим можуть бути, мабуть, проблеми. Хоча я купила диск на Петрівці, де штук 100 різних програм для роботи з відео, архіватори etc. І там ще було дофіга різних дисків з софтом під мак.
noddeat
Mac gov.no
Smith
(NodDeat @ 22.12.2009, 11:54:04) *
Mac gov.no

давай аргументи вже. мені ж купувать скоро.
Cherubic
(Smith @ 22.12.2009, 12:21:42) *
Mac gov.no

Погугли что-ли. В инете об этом уже говорено-переговорено, причём исходя из чистой практики.

http://www.livejournal.ru/themes/id/11184

http://otvety.google.ru/otvety/thread?tid=52f738c769555255
noddeat
(Smith @ 22.12.2009, 11:21:42) *
Mac gov.no
chuvak, ya yidu v potiazi Lviv-Moskva z pyanym moskalem iz Bashkiriyi, yaki v sraqu arhumenty?
duo
Lviv-Moskva

найпиздуватіший поїзд після Ужгород-Харків і Москва-Чернівці. зато дешевий )

По сабжу то збираюся купиити собі якийсь бюджетненький нетбук і не *бати собі голову. головний критерій — час заряду батареї
8RydeR
Бабошину: бачив в метро рекламу ноута, ”12 годин без дозарядки”.

Asus UL series

p.s. я завжди не любив Asus
Smith
(8RydeR @ 22.12.2009, 16:38:13) *
Бабошину:

poke2.gif
прі чом тут бобо? це ж дуо писав.
noddeat
(duo @ 22.12.2009, 12:29:33) *
Lviv-Moskva

найпиздуватіший поїзд після Ужгород-Харків і Москва-Чернівці. зато дешевий )

По сабжу то збираюся купиити собі якийсь бюджетненький нетбук і не *бати собі голову. головний критерій — час заряду батареї

це не є ефективне капіталовкладення, бо в нетбуків найбільше збоїв (я десь в ЖЖ публікував статистичку, впадло шукати зараз), тому краще купити бюджетний ноутбук, замість того, щоб кожні 2 роки міняти нетбук.

щодо маків, то вони не супер у плані надійності, й розраховані на те, що макофаппери будуть їх часто міняти. з іншого боку, маквісь — гарна вісь. єдиний мій аргумент проти неї — це пропрієтарність та прив’язання до заліза, але хом’якам і так на ці речі срати. якщо обирати між маквіссю та уїстою, то , звісно, маквісь.
Левеня
ну серед недоліків маків, шо я зна я бачила, ну стикадлася, так сказать, ліцом к штекеру - це дурацка якась зарядка, но я же не розбираюся unsure.gif
Smith
(Левеня @ 23.12.2009, 01:17:19) *
ну серед недоліків маків, шо я зна я бачила, ну стикадлася, так сказать, ліцом к штекеру - це дурацка якась зарядка, но я же не розбираюся unsure.gif

тишо, вона крута, магнітненька
8RydeR
(Smith @ 22.12.2009, 18:57:29) *
(8RydeR @ 22.12.2009, 16:38:13) *
Бабошину:
poke2.gif
прі чом тут бобо? це ж дуо писав.

http://bo.net.ua/index.php?s=&showtopic=78...ndpost&p=779601

smile_genius.gif
Morozenko
а шо за ноути Кліво ?
expialidociouz
(NodDeat @ 23.12.2009, 00:45:15) *
(duo @ 22.12.2009, 12:29:33) *
це не є ефективне капіталовкладення, бо в нетбуків найбільше збоїв (я десь в ЖЖ публікував статистичку, впадло шукати зараз), тому краще купити бюджетний ноутбук, замість того, щоб кожні 2 роки міняти нетбук.

якщо купувати бюджетний, то через 2 роки міняти все одно доведеться з великою вірогідністю (хоча мій ще живий), тим паче, що воно старішає за два роки(
8RydeR
Паша, імхо, ти помиляєшся. Моєму ноуту чи то 4, чи то 5 років. Живий і навіть не надто тормознутий.
Левеня
цю, я свій брала мінімум на пять років, того вибирала такий шоб гарантія подовше(3 роки) та я думаю шо і після закінчення гарантійного строку має пахать як миленький. а міняти ноути кожні 2 роки - ета канєшна крута, но не практично, ета ж каждий раз проблема вибору, якого кольору взять....
.