1) Чи сильно втомлюють дзеркальні екрани очі?
не втомлюють взагалі
за умови правильного освітлення. правильного = пряме сонячне чи інше проміння не падає на екран. Розробники ж не навмисно робили такі монітори, щоб людям очі псувати, бо дійсно якщо освітлення правильне, картинка виходить трохи гарніша, ніж на матовому екрані.
В приміщенні з освітленням нема проблем, але як ти сядеш на вулиці, іще й на сонці, то буде повний п...дець.
Крім того, глянцеві екрани швидше забруднюються, їх треба регулярно протирати серветками.
2) Наскільки (бажано у %) процесор Core 2 Duo P8400 виграє у швидкодії математичних розрахунків у порівнянні Core2 Duo T6400?
ну й питаннячко в тебе. залежить, який в тебе алгоритм, наскільки він підтримує двоядерність, залежить від компілятора і ОС, словом, нема однозначної відповіді. Ось подивись на результати моїх тестів (аттачмент), які я колись робив для 4-ядерного AMD Opteron, наскільки результати відрізняються залежно від того, які опції компіляції програми використано (і які версії BLAS/LAPACK/SCALAPACK etc) — перша таблиця — і залежно від того, яка задача виконується (2 таблиця, порівняння 12-атомного ZrO2 з 64-атомною коміркою Si). В таблицях дивись тільки на Walltime — себто на час виконання завдання.
Звісно, чим вища тактова частота, тим краще, але для багатьох задач ти не помітиш жодної різниці.
Дописано о 16 годині 29 хвилин 03 секундПроте не обійшлося без ложки дьогтю. Усі переваги машини просто нівелюються мізерно малим часом автономної роботи. Адже 57 хвилин роботи з увімкненим Wi-Fi та достатньою яскравістю екрану - це навіть не смішно.
читай уважніше:
Время автономной работы в режиме чтения BE Reader, при 40% подсветке и включенном wi-fi (режим ”Экономия энергии”): 2 часа 33 минуты. Данный тест симулирует работу в интернет кафе или в офисе.
А вот время работы при нагрузке процессора, памяти и жесткого диска в BE Classic, 100% яркость, wi-fi, режим ”Высокая производительность”: 57 минут.
батареї у обох лептопів абсолютно однакові. логічно, що в режимі батареї треба підсвітку викрутити слабше і математичні обчислювання не робити. У мене така ж батарея, як і там, був де факто час роботи 2.5 години, зараз (через 2.5 роки) — максимум 1.5 години. Така доля батарейок.
Дописано о 16 годині 31 хвилин 17 секунд2) На відміну від FS Esprimo (Made in Germany), збірка, мабуть, китайська, хоча кажуть, що деякі екземпляри складають в Польщі.
не кажуть, а точно. Був завод в Лимерику (Ірландія) і в Луджі (Польща). Луджький завод сучасніший, бо збудований у 2007 році. І ще, здається, в ПАР є у Делла заводик. Зараз ірландський завод закрили, лишилася Польща і ПАР. Щодо Китаю не знаю. Думаю, ті лептопи, що потрапляють в Україну, збираються в Польщі.