Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Ноутбуки
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Hairy
Ну да, 60С при высоком заряде за три месяца уносит от 80 до 40 процентов емкости.

А как ты ее восстанавливать хочешь? У тебя обычная кобальтовая или магниевая?
expialidociouz
(Hairy)
Ну да, 60С при высоком заряде за три месяца уносит от 80 до 40 процентов емкости.
а цьому ніяк не можна запобігти?

Li-Ion

пс. Серія тупих питань.
Ноутбук живиться від батареї, коли мережа відсутня. Втім, коли мережа підключена, він якогось дива теж живиться від батареї, що її псує.
При цьому він також може працювати безпосередньо від мережі, коли немає батареї.
Питання: чи можна підживити ноут безпосередньо від мережі так, щоб при цьому батарея лишалася фізично в ньому і як це зробити?
Hairy
QUOTE(expialidociouz @ 22.07.2009, 10:04:38) *
У мене час зменшився з 3 годин до 40 хвилин. Питання: я дарма фапаю на Asus 1000HE? Якщо він тримає годин 8, то за 2 роки це буде 6 чи 2? smile.gif) Варто брать чи все одно будь-що закінчиться розеточництвом? Бо я чув і від мак-юзерів про годину роботи в них через два роки.

Понимаешь, проблема с батарейками в том, что единственно интересная для конечного пользователя цифра - ”сколько часов через сколько лет” зависит от такого количества факторов, шо просто писец (возраст батареи, температура эксплуатации и хранения, магний или кобальт, глубина циклов разрядки/зарядки, запросы к батарейке по току и это все не какие-то доли, а в разы) . Плюс кроме собственно постоянной потери (вот тупо батарея сошла с конвейера и все, она начинает терять емкость) емкости есть еще дуплеж датчика заряда, который после частых неглубоких разрядов-зарядов (взял на пары, полчаса поюзал, пришел домой в розетку воткнул) решает шо емкость у батарейки сильно меньше, чем на самом деле.

Дописано о 11 годині 06 хвилин 53 секунд
QUOTE(expialidociouz @ 22.07.2009, 10:26:14) *
QUOTE(Hairy)
а цьому ніяк не можна запобігти?
Li-Ion

пс. Серія тупих питань.
Ноутбук живиться від батареї, коли мережа відсутня. Втім, коли мережа підключена, він якогось дива теж живиться від батареї, що її псує.
При цьому він також може працювати безпосередньо від мережі, коли немає батареї.
Питання: чи можна підживити ноут безпосередньо від мережі так, щоб при цьому батарея лишалася фізично в ньому і як це зробити?

то я НотДэду писал smile.gif. Ли-ион бывает кобальтовый или магниевый, это специальный химический заговор, чтобы всем казалось будто химия сложная наука и химикам надо платить больше smile.gif

Нет запобигты низзя, будешь работать с полностью заряженным ноутбуком на коленях - сварятся яйца (может) и батарейка быстро уплывёт (точно) smile.gif. Можно вытаскивать из работающего от сети ноута батарейку, предварительно зарядить/разрядить до 40% и положить в сухое холодное место, если долго не будешь нот никуда носить. Еще можно лечить дуплёж датчика, если часто немного разряжаешь ноутбук и потом назад заряжаешь - нужно изредка поработать на батарее до отключения ноута. Хотя если батарейке уже химически аллес, то поздно пить боржоми. Ну, не перегревать, насильно не разряжать/заряжать, бо долбанёт (хотя тут датчики должны тебе и так не давать этого сделать), но это и так ясно.
expialidociouz
Але ж ці всі фактори однакові для всіх батарей (крім питання магній-кобальт, якого я не зрозумів). Якщо не можна сказати ”скільки годин через скільки років”, то можна принаймні сказати ”apple рулез, toshiba сакс”? Є ж батареї погані, є гарні. Є за 100 баксів, є за 40. Крім кількості mah, чим вони відрізняються-то?

пс Що значить ”насильно не разряжать/заряжать, бо долбаньот”?
Алес-не алес то таке, батарейку ж можна і нову купити smile.gif Але чи треба? Але ж не хо її викинути через півроку.

Поставимо питання так: якщо ноут не юзати від мережі взагалі, а тільки заряджати і юзати батарейку - наскільки це щось змінить?

кобальтомагнієвість не знайшов на батарєє
Hairy
QUOTE(expialidociouz @ 22.07.2009, 10:26:14) *
.

А как ты определил что он тянет и из баттарейки и из сети одновременно?
Кроме того, ли-ионнные бтарейки портит не потребление из них тока, у ли-ион батарейки как таковой нет эффекта памяти (есть эффект сбитой каллибровки датчиков, но это лечится), ей как раз фиолетово, тянут из нее или нет (ну, опустим экстемальные режимы), их портит сам факт существования вообще и конкретно в некотором проценте заряда при некоторой температуре.
expialidociouz
(”Hairy”)
Сорі, неправильно висловився. Наскільки я підозрюю, це працює як УПС - з батарейки безпосередньо він скоріш за все не тягне - це було б надто тяжко для неї, але батарейка при цьому ніколи не відключається і завжди ”активна”. Так, у разі вимкнення дроту ноут не вирубається, а переходить на неї smile.gif
noddeat
Еще можно лечить дуплёж датчика, если часто немного разряжаешь ноутбук и потом назад заряжаешь - нужно изредка поработать на батарее до отключения ноута.

саме цим я хочу і зайнятися. думаю, без проблем розжену до 2 годин.

нє, нічого подібного. але якщо батарея стара, він її підзаряджає увесь час, через що може скластися таке враження.

не пам’ятаю smile.gif прийду додому, подивлюся.

Дописано о 11 годині 20 хвилин 44 секунд
(expialidociouz @ 22.07.2009, 10:17:43) *
(”Hairy”)
Сорі, неправильно висловився. Наскільки я підозрюю, це працює як УПС - з батарейки безпосередньо він скоріш за все не тягне - це було б надто тяжко для неї, але батарейка при цьому ніколи не відключається і завжди ”активна”. Так, у разі вимкнення дроту ноут не вирубається, а переходить на неї smile.gif

ну так. рекомендується при довгій праці від мережі витягати батарею.
Hairy
QUOTE(expialidociouz @ 22.07.2009, 11:09:48) *
Але ж ці всі фактори однакові для всіх батарей (крім питання магній-кобальт, якого я не зрозумів). Якщо не можна сказати ”скільки годин через скільки років”, то можна принаймні сказати ”apple рулез, toshiba сакс”? Є ж батареї погані, є гарні. Є за 100 баксів, є за 40. Крім кількості mah, чим вони відрізняються-то?

пс Що значить ”насильно не разряжать/заряжать, бо долбаньот”?
Алес-не алес то таке, батарейку ж можна і нову купити smile.gif Але чи треба? Але ж не хо її викинути через півроку.

Поставимо питання так: якщо ноут не юзати від мережі взагалі, а тільки заряджати і юзати батарейку - наскільки це щось змінить?

кобальтомагнієвість не знайшов на батарєє

Катод литий-ионного аккума содержит кобальт, который и отвечает из накопление заряда. Литий просто переносит заряд между электродами внутри батарейки. Бывает, что на катоде не кобальт, а магний.

Батарейки, скорее всего действительно таки одинаковы, и делает их не тошиба и эппл, а хуавей. Дело не в батарейке, а в потребителе - в ноуте, какие требования по току он предъявляет к батарейке, насколько сильно рядом с ней греется, и т.д. Грубо говоря, если ноут А насилует батарейку высокими токами при зарядке или разрядке, постоянно греет из-за хреновой вентиляции, то он мало того что быстрее ее укатает, так еще и будет менее способен работать со стареющей батарейкой. Если ноут Б относится к той же батарейке бережно, медленно заряжает и разряжает, так он мало того, что будет изначально дольше на ней работать и меньше ее убивать, так и из на подубитой батарейке после ноута А сможет работать лучше. Дело в системах потребления ноута, а не в батарейках. При том, еще раз, речь не о каких-то крохах, разница значительна.

Про долбанет - лиионки взрываются, дада, и это одна из причин по которой их так долго не ставили в гибриды. Взрываются от неласкового обращения и от разряда до экстремально низких напряжений и заряда до высоких. Потому в них стоят датчики, которые в обоих случаях насильно отрубают ячейки внутри от контактов на корпусе. Но нет такой хитрой жопы на которую не нашелся бы винтообразный х*й, потому, думаю, при особом желании и подписанном завещании можно попробовать батареечку юзать в обход датчиков, или так, что они не смогут среагировать, но в нормальном режиме взрывы практически невозможны (если у вас не Сони, хаха)

Про не юзать от сети - да ну, легче уже вынуть при подключении. тем более, что вторая часть проблемы - горячая электроника под боком от батарейки таким образом никуда не ушла. Хотя если вынимать, и тебе вдруг вырубают свет, то хорошего тоже мало.
Hairy
QUOTE(expialidociouz @ 22.07.2009, 11:17:43) *
QUOTE(”Hairy”)

может ноут действительно просто подзаряжает батарейку, может это только такое отображение факта что ”батарейка есть”, но и ”отключать” он ее принципиально не может - откуда прикажешь брать питание в момент извлечения из розетки? ты ж никак не предупреждаешь ноут - ”сейчас дерну штекер, подключи батарейку”, ты просто дергаешь штекер и все, ноут уже на батарее.

Дописано о 11 годині 48 хвилин 01 секунд
QUOTE(NodDeat @ 22.07.2009, 11:20:44) *
Еще можно лечить дуплёж датчика, если часто немного разряжаешь ноутбук и потом назад заряжаешь - нужно изредка поработать на батарее до отключения ноута.
саме цим я хочу і зайнятися. думаю, без проблем розжену до 2 годин.

Та лана, выше остаточной емкости уже не прыгнешь.
expialidociouz
может ноут действительно просто подзаряжает батарейку, может это только такое отображение факта что ”батарейка есть”, но и ”отключать” он ее принципиально не может - откуда прикажешь брать питание в момент извлечения из розетки? ты ж никак не предупреждаешь ноут - ”сейчас дерну штекер, подключи батарейку”, ты просто дергаешь штекер и все, ноут уже на батарее.
Нізвідки він не візьме живлення. А звідки стаціонарний ПК його візьме? Я просто не розумію, чому (якщо вже навіть ”рекомендується” її витягати) батарейка простою віндовською кнопкою не вимикається програмно. Це ж дуже просто: 1. Режим ”від батарейки” 2. Режим ”від 110/220В”
Про не юзать от сети - да ну, легче уже вынуть при подключении.
Ок, переформулюємо. Є сенс використовувати два ноути ”один від мережі, інший від батарейки?” Мені це б дало можливість не купувати батарейку для старого, але чи виграв би від цього новий? Як я вже зрозумів, у старий не всунеш ”батарейку на 8 годин”, а тікі ”батарейку на 2.5-3 години”, тому ASUS1000HE таки мабуть передбачається.

пропозиції юзати стаціонарний ПК не канають)
Hairy
QUOTE(expialidociouz @ 22.07.2009, 11:58:17) *
Нізвідки він не візьме живлення. А звідки стаціонарний ПК його візьме? Я просто не розумію, чому (якщо вже навіть ”рекомендується” її витягати) батарейка простою віндовською кнопкою не вимикається програмно. Це ж дуже просто: 1. Режим ”від батарейки” 2. Режим ”від 110/220В”

Ну, потеоретизируем. Стационарный ПК не носят. А ноут можно утащить на кухню без ”сохранился-закрыл-выключил-выдернул-перенес-вставил-включил-загрузился-открыл”. В предлагаемой тобой системе это тоже можно, только надо не забыть кнопочку, да? Только,скажем, перед удалением важных файлов тебя спрашивают, а тут и шанса спросить ”не забыл ли?” не будет. Нуи плюс кошка / кто-то из домочадцев зацепил провод пока ты в режиме ”розетка” и все, пока. У стационарного ПК обычно как-то провод питания лучше держиться, дальше спрятан за стол. Ну и бесплатный УПС smile.gif
Плюс опять таки, раз уж ты отрубил батарею, то смысла держать ее возле горячего ноута не вижу. Вытащи батарею, вот тебе и твоя кнопка. Их рекомендуют именно вытаскивать, а не засовывать под контакты бумажку, не потому что электрический контакт ноута с батарейкой вреден для батарейки, а потому что ее нужно физически удалить от горячего ноута.

Ок, переформулюємо. Є сенс використовувати два ноути ”один від мережі, інший від батарейки?” Мені це б дало можливість не купувати батарейку для старого, але чи виграв би від цього новий? Як я вже зрозумів, у старий не всунеш ”батарейку на 8 годин”, а тікі ”батарейку на 2.5-3 години”, тому ASUS1000HE таки мабуть передбачається.

Ну да, будет работать дольше, просто потому что ты не можешь работать за двумя сразу и батарейка одного из них лежит холодная smile.gif. Батарейку препаковать можно, кстати. т.е. вынуть из нее старые ячейки и поставить такие же новые. будет тебе абсолютно новая батарейка, есил датчики исправны.
NLD
QUOTE(Hairy @ 22.07.2009, 11:36:42) *

Батарейки, скорее всего действительно таки одинаковы, и делает их не тошиба и эппл, а хуавей.

Руки прочь от милого сердцу Huawei Technologies!

Taiwan’s largest company Hon Hai Group has a manufacturing plant based in Shenzhen which makes most of the iPods, iPhones and notebooks for Apple, Inc. - может, они?

Тоже в Шеньжене, конечно, но.
Hairy
QUOTE(NLD @ 22.07.2009, 15:48:21) *
QUOTE(Hairy @ 22.07.2009, 11:36:42) *
Батарейки, скорее всего действительно таки одинаковы, и делает их не тошиба и эппл, а хуавей.

Руки прочь от милого сердцу Huawei Technologies!

Taiwan’s largest company Hon Hai Group has a manufacturing plant based in Shenzhen which makes most of the iPods, iPhones and notebooks for Apple, Inc. - может, они?

Тоже в Шеньжене, конечно, но.

Не, ну то я так, пальцем в небо, главное что не сами эпплы и тошибы
MadDog
(de Jussieu @ 22.07.2009, 07:54:59) *
Пам’ятаю, 2,5 роки тому з захопленням писав у цій темі про свій ще новий лептоп Sony Vaio FE28H.
http://uk.shopping.com/xPF-Sony-VAIO-VGN-FE28HЩо ми маємо зараз, після 2,9 років користування? Ітогі падвєдьом ©.

1. Півтора роки тому вийшов з ладу блок живлення-при увімкненні він взагалі не світився й пищав. Довелося купити новий.

2. Рік тому повністю здох акумулятор. З 3-х задекларованих годин автономії навіть одразу після купівлі він тянув максимум дві. Потім час автономії стрімко зменшувався-перед тим, як перейти у кращий світ, батарея забезпечувала аж 10 (!!!) хвилин автономної роботи.

3. Девять місяців тому відмовив один з трьох USB-портів. Чому-ХЗ. Ноут жодного разу в мене не падав, і чай на нього я теж не проливавsmile.gif

4. Півроку тому поламалось гніздо живлення. В сервісному центрі за великі гроші замінили.

5. Півтори місяці тому накрився привід DVD-RW. Згорів лазер.

6. Три тижні тому знову здох блок живлення. Вчора я в черговий раз купив новий, але, як виявилось, проблема не тільки у блоці живлення-лампочки на ноутбуці при намаганні його включити світяться... і все. А екран залишається темним.

Результат-новий ноут мені обійдеться дешевше, ніж ремонт цього вайо.

Висновок: НЕ КУПУЙТЕ дороге гламурне китайське гівно під маркою SONY!!!!

Да, покупайте асеры. Их, если чё, об стену хоть пульнуть не жалко.

На самом деле, похоже, попался просто неудачный экземпляр. Такое бывает у абсолютно любых производителей. Лично у меня как владельца Sony Vaio FZ21SR (это следующая серия после FE, моему сейчас полтора года) только несколько претензий к ноуту:
1. Довольно ощутимо греется
2. Тяжёлый (2,8 кг - не самый лёгкий даже для 15,4-дюймовых машин)
3. Тяжёлый блок питания (у того же асуса или хп БП меньше и легче)
4. Видеокарта GeForce 8600 GS (хотя это, скорее, претензия к НВидия - надо было очень постараться сделать настолько бракованный в зародыше продукт)
А, ну и сборка китайская. Хотя чисто японцев у сони не так и много - в основном это бизнес-ультрапорты 8-13 дюймов. Справедливости ради стоит сказать, что подавляющее большинство других фирм, кроме как в Китае, вообще нигде больше свои компы не собирают.
Теперь о конкретных проблемах. Самая большая - это упомянутая карта, за которую - отдельное спасибо компании НВидия. Через полгода после покупки видеокарта из-за заводских глюков с теплоизоляцией перегрела мать, которая тихо и беззвучно умерла, после чего ноут по гарантии уехал в сервис на долгие полтора месяца (всё это время работал за ноутбуком асус, периодически поплёвываясь, и был безмерно рад возвращению сони из плена сервисмэнов). Мать и видяху заменили, но что-то последние пару месяцев видео начинает при загрузке (не всегда, но нередко) радовать секундными артефактами типа прорисовки только половины изображения на экране - вторая половина чернее ночи, правда через момент изображение приходит в норму. Интересно, что это наблюдается только при включении ноута сразу после переноски: если компьютер стоит на столе и не таскается, таких приколов при включении не замечаю. Посмотрим, как будет вести себя дальше.
В принципе, сони с картами ещё повезло: у деллов и хп год назад видяхи летели, как гуси в тёплые края - в сервис ноуты носили пачками. У сони почему-то (хотя видео у всех было одинаковое) такие случаи не были слишком частыми (может, вентиляция лучше, не знаю).
Где-то с полгода назад на палмрест (это то место под клавиатурой, куда запястья кладут, когда на клаве набирают) слева от тачпада упал блок питания (БП, как я уже писал, велик и ужасен - грамм 300, наверное, весит, если не больше). Думал, всё, кирдык корпусу. Ан нет - ни малейшей трещины, ни-че-го. Только винт на днище в это месте немного отошёл и пару раз выпадал, приходилось подкручивать. После того, как разобрал ноут для чистки и собрал снова, винт капризничать перестал (видимо, подтянул лучше обычного). Так что, можно сказать, на собственной (точнее, ноутбучной) шкуре убедился, что корпуса у вайо очень даже неплохи - хоть местами и поскрипывают, и прогибаются, но удар держат smile.gif
Батарея через полтора года активного использования - год почти полностью от сети, полгода - попеременно батарея/сеть - держит стабильно около 1,5 часов с постоянно включённым блютусом (у меня блютус-мышь) и яркостью экрана (двухлампового - а это значит не только лучшую цветопередачу и понты smile.gif, но и повышенное энергопотребление) где-то процентов 70-80 от максимальной. Обычно до полного разряда не довожу, где-то час работаю от батареи, затем подключаю к сети. Сразу при покупке держал в районе 2 часов (с выключенным блютусом - сначала пользовался обычной проводной мышью). Так что за 1,5 года убитость батареи не такая и большая.
С приводом вообще никогда проблем не было. Хотя как раз на FE серии приводы почему-то летели больше. По идее, приводы для 15-дюймовых сони почти всегда клепала Матшита. Хотя у меня блюрей-комбо, возможно, они покачественнее будут за счёт изначально более высокой цены.
Для сравнения: у студента в лабе MSI за два года убился в говно: расхлябались петли крышки, растрескался корпус, недавно умер привод. Батарея держит где-то минут 20. Знаю асусы примерно того же возраста (и даже старше) и конфигурации, с которыми проблем вообще никогда не было. Эт я к тому, что если неудачный экземпляр попался, это ещё не повод расписываться за продукцию в целом. Вот если и у друзей-знакомых-на форумах с теми же машинами подобная ерунда наблюдается, то тогда да, тенденция и повод задуматься.
noddeat
Эт я к тому, что если неудачный экземпляр попался, это ещё не повод расписываться за продукцию в целом.

мій шеф любить повторювати, що ноути, що завозять в Польщу — це гавно, яке не пройшло контроль якості для США і Західної Європи. І в якості прикладу наводить своїх знайомих і себе: куплений 7 років тому в штатах IBM/Lenovo працює значно краще за його колег, куплених щойно і в Польщі.

Хоча у мене польський лептоп (зроблений в Китаї, звісно), нарікань не маю. Я взагалі проти Китаю упереджень не маю: Делл от має фабрики у Європі (У Ірландії в Лімерику та в польському Луджі), що не означає, що в них гарний контроль якості і треба фапати на їхні лептопи.

Поза тим, крім фірми, треба знати, якого це заводу або підрозділу ноут. У мене це HP Compaq, який не має нічого спільного від того гламурного лайна від HP, що масово продається.

BTW, мій ноут бюджетний: на момент купівлі коштував близько 1000 баксів (за курсом 5 з гаком гривень тоді ще).
Hairy
QUOTE(MadDog @ 22.07.2009, 23:53:22) *

Где-то с полгода назад на палмрест (это то место под клавиатурой, куда запястья кладут, когда на клаве набирают) слева от тачпада упал блок питания (БП, как я уже писал, велик и ужасен - грамм 300, наверное, весит, если не больше). Думал, всё, кирдык корпусу. Ан нет - ни малейшей трещины, ни-че-го. Только винт на днище в это месте немного отошёл и пару раз выпадал, приходилось подкручивать. После того, как разобрал ноут для чистки и собрал снова, винт капризничать перестал (видимо, подтянул лучше обычного). Так что, можно сказать, на собственной (точнее, ноутбучной) шкуре убедился, что корпуса у вайо очень даже неплохи - хоть местами и поскрипывают, и прогибаются, но удар держат smile.gif

biggrin.gif Sorry, I’ve just wtched like a year’s worth of top gear, so I just had to do something silly. Never mind the raving looney, just move along people smile.gif. So I thought, surelly, the plastic on the Vaio is great and strong. Let’s see if a piece of paper can hold up to a similar kind of test. So we take an 80 g/m2 piece of paper, the good ole standart issue weapon of office warfare, stretch it with our hands and drop an AC adapter from a notebook onto it. Oh shit. My Asus power thingy is nowhere near 300g. Wailing an’ gnashing of teeth ensues. But wait, here comes the saviour: a ceramic mug. It’s... well as near to 300g as I care. Drums roll and the mug is dropped from the height of around one meter onto the paper held as stiffly as possible over another 30cm or so of thin air. And wow! The paper holds. Not a mark. So much for the wondorous achievements of Sony Plastics Department, or whatever they call it.
expialidociouz
(”NodDeat”)
мій шеф любить повторювати, що ноути, що завозять в Польщу — це гавно, яке не пройшло контроль якості для США і Західної Європи. І в якості прикладу наводить своїх знайомих і себе: куплений 7 років тому в штатах IBM/Lenovo працює значно краще за його колег, куплених щойно і в Польщі.
Це правда. А ”китайська зборка” це упередження людей, які читають той надпис як ”мАде ін чІна”. Головне не хто виробив, а для кого.
Fallen_Demigod
Не користувався ноутами соні, але з досвіду користування фотокамер цієї фірми склалося враження, що ціна на цю продукцію невиправдано завищена. В мене Asus F80s, 14 дюймів, 1,9кг. В сервіс здавав 1 раз, накрилася зарядка за пів року експлуатації. А в іншому по співвідношенню ціна\потужність\копмактність повністю задоволений.
Femina
товарищи,

http://www.sokol.ua/86915.html

если я куплю вот это в ближ. время , то будет ли кто-нибудь так любезен помочь мне и установить Win XP со всеми драйверами (вроде, диск у меня есть) и снести Линух за символические 50 рубасов? Только на нейтральной территории, а то у меня гостей нельзя)

Fallen_Demigod
При наличии того самого диска с дровами под XP я могу.
REZVA
Де в Києві є вибір ноутів (за розумні ціни, звісно)?
expialidociouz
Колись в гігабайті були розумні ціни, але мало вибору. І навпаки, у сітікомі є вибір, але ціни нерозумні.
REZVA
(expialidociouz @ 15.08.2009, 11:01:46) *
Колись в гігабайті були розумні ціни, але мало вибору. І навпаки, у сітікомі є вибір, але ціни нерозумні.

Дякую, але мені б ще знати, де вони знаходяться smile.gif
expialidociouz
це мережі, вони багато де знаходяться.
gb.ua
city.com.ua
обидва є на петрівці, +гб на троєщині +сітіком на дарниці
Cherubic
Как-то так. wink.gif

А дешевые ноуты можно поискать в инет-магазинах, коих масса: http://www.nadavi.com.ua/src/168/src-39.php

Fallen_Demigod
Тільки Гугль. Сам купляв ноут в інтернет магазині levite.com.ua але там не на всі моделі адекватні ціни.
Chantale
(Fallen_Demigod @ 15.08.2009, 13:07:37) *
Тільки Гугль. Сам купляв ноут в інтернет магазині levite.com.ua але там не на всі моделі адекватні ціни.

cranky.gif

REZVA, определись, ты хочешь именно походить-повыбирать или подобрать в Интернет магазине? Во втором случае, тебе вообще не обязательно изначально знать что где находится. Какой именно ноутбук тебя интересует?
REZVA
(Elf-Eluna-Alina @ 15.08.2009, 13:48:45) *
(Fallen_Demigod @ 15.08.2009, 13:07:37) *

cranky.gif

REZVA, определись, ты хочешь именно походить-повыбирать или подобрать в Интернет магазине? Во втором случае, тебе вообще не обязательно изначально знать что где находится. Какой именно ноутбук тебя интересует?

Походить-повыбирать в Києві. Там, де вибір і ціни... ну, я казала.
Chantale
Я конечно нуб, но попробуй так: сходи на Петровку и по кругу обойди все, что там есть: Эльдорадо, City.com, Diawest, Everest и так далее. Начинаем от перекрестка у МакДо, дальше по кругу. А потом выберешь, приценись в интернете, сразу не бери smile.gif
REZVA
(Elf-Eluna-Alina @ 15.08.2009, 14:47:40) *
Я конечно нуб, но попробуй так: сходи на Петровку и по кругу обойди все, что там есть: Эльдорадо, City.com, Diawest, Everest и так далее. Начинаем от перекрестка у МакДо, дальше по кругу. А потом выберешь, приценись в интернете, сразу не бери smile.gif

up.gif те, що хотіла. Дякую.
Fallen_Demigod
Я не нуб в плані підбірки ПК і робив таким чином:
1.Визначити список задач для ноута.
2.Визначити приблизну конфігурацію, що відповідає задачам для ноута.
3.Довго і нудно роздивлятись моделі ноутів на каталозі rozetka.ua шукаючи ноути з оптимальним співвідношенням конфігурація\ціна.
4.Після того як обрав 2-3 моделі в гуглі шукаю де вони дешевше.
5.Замовляю там де найдешевше.
8RydeR
(Fallen_Demigod @ 16.08.2009, 01:06:00) *

3.Довго і нудно роздивлятись моделі ноутів на каталозі rozetka.ua шукаючи ноути з оптимальним співвідношенням конфігурація\ціна.

Ну да.

На розетці ти шукаєш ноути з оптимальним співвідношенням конфігурація/ціна.

Заковика в тому, що в кожному магазині ціна своя.

Відповідно, ноут ХХХ з коефіцієнтом 1 в розетці, може мати коефіцієнт 0.8 в сітікомі і коефіцієнт 1.2 в гігабайті. За рахунок різної ціни.
Chantale
(Fallen_Demigod @ 16.08.2009, 01:06:00) *
Я не нуб в плані підбірки ПК і робив таким чином:
1.Визначити список задач для ноута.
2.Визначити приблизну конфігурацію, що відповідає задачам для ноута.
4.Після того як обрав 2-3 моделі в гуглі шукаю де вони дешевше.
5.Замовляю там де найдешевше.

Чувак, да ти не Demigod, ти тупа Б-х! pray6.gif Да ще й скромняшка.

Jokes aside, на розетці далеко не все є, Капітане.

ironmax
http://hotline.ua/gd/12/

выбирайте, смотрите цены, не ограничиваясь только одним магазином.

2 Демигод:

я бы советовал брать машину ”с запасом”, не будешь же каждый год выбирать новый ноут под конкретные задачи.
Fallen_Demigod
Свою ”машину” вже давно купив. Засмучує хіба що відсутність драйверів під XP, доведется ставити win 7. Для надпотужних ігор в мене є комп, а потужностей ноута на все вистачає з запасом.
psycho
эта. вопрос владельцам нэтбуков : стоит ли покупать внешний дивидиэрвэ или он нахрен не нужен и 50 баксов лучше потратить на что-то более полезное? Если так то на что именно? (В плане примочки к нэтбуку)
Кулёгъ
проще купить флэху на побольше гигов.с болванками куча мороки и скорость записи инфы тоже не ахти(по сравнению с флэхой).
noddeat
(ironmax @ 16.08.2009, 11:53:01) *
http://hotline.ua/gd/12/
выбирайте, смотрите цены, не ограничиваясь только одним магазином.

а сенс який, якщо ціни все ондно у віртуальних доларах за курсом магазина post-1088-1233257887.gif

(psycho @ 18.08.2009, 22:49:51) *
эта. вопрос владельцам нэтбуков : стоит ли покупать внешний дивидиэрвэ или он нахрен не нужен и 50 баксов лучше потратить на что-то более полезное? Если так то на что именно? (В плане примочки к нэтбуку)

зовнішній DVD-RW треба купувати, якщо в ноутбуці немає свого власного DVD-RW і якщо захочеш мати можливість читати диски.

Ваш К.О.
expialidociouz
Йшлося про нетбуки, а в них по дефолту оптичних приводів не ставлять через відсутність місця.
Я б радив купити зовнішній хдд або флешку. Двд хіба що для фільмів. Не дивіться фільми на нетбуках.
psycho
Не дивіться фільми на нетбуках.

Почему? Я наоборот более признателен нэтбуку за то, что работает автономно 5 часов + маленький, что позволяет смотреть фильмы в поездках.

Дописано о 01 годині 52 хвилин 55 секунд
Нет, конечно я понимаю, что фильмы нужно смотреть в кинотеатрах, но все же smile.gif
expialidociouz
То було відносно двд. Для нетбуківського розміру дисплею і колонок (якщо вони там є) .avi вистачає з головою. Переписувати флешкою.
сусід
(psycho @ 18.08.2009, 23:49:51) *

за ті ж бабки краще купити півтерабайта памяті.
мені DVDпривід ніразу не знадобився.

ЗІ: а шо за малого маєш, якщо не секрет?
noddeat
добре, нетбуки. але від цього суть мого посту не змінюється: це питання є безсенсовним. Якщо тобі треба користуватися дисками, купуй зовнішній DVD. Якщо не треба — не купуй.

Це як питати: а мені треба поличку для зубної пасти і кремів для гоління купувати в ванну?

Я особисто дисками користуюся дуже рідко, особливо тепер, коли лінукс можна встановлювати з флешки. Але часами потреба виникає (хоч би й у випадку піратських фільмів з Петрівки).

BTW, у мене в інституті є дисковод (на компі з кор два дуо і 500 ґіґовим вінчестером) і дві пачки дискет metaler.gif

Дописано о 12 годині 40 хвилин 50 секунд
(expialidociouz @ 19.08.2009, 01:05:07) *
То було відносно двд. Для нетбуківського розміру дисплею і колонок (якщо вони там є) .avi вистачає з головою. Переписувати флешкою.

в нетбук можна втикнути зовнішній монітор/проектор і колонки smile.gif

noddeat
а що, ноутів з кор квадом ще немає?
noddeat
про HP можу лише сказати, що вони чудові з т. зору ціна/якість, немає оплати за роздутість бренду. правда, в одного мого друга мережева карта чомусь згоріла, але я от маю HP NX 7300 і єдине моє нарікання — це глянцевий дисплей, ну але я сам провтикав, що не взяв з матовим.
webwarrior
2 de Jussieu:
Hotline не пробував? http://hotline.ua/gd/12/4896-4897-4886-488...0-4101-4103-924

От зокрема http://hotline.ua/tx/dell_studio_1535_ds1535r24035r - цікавий варіант з точки зору процесора. Але екран глянцевий.

А нормальних динаміків у ноутів я ще взагалі не бачив - треба навушники юзати.
noddeat

ой, я тебе прошу. якщо ти не випускник консерваторії, то не можеш відрізнити «нормальні» і «ненормальні» динаміки. Ні, ну якщо спершу послухати музику на динаміках, а потім увімкнути колонки зовнішні, то різницю буде чути. А так вухо до всього звикає.

Дописано о 22 годині 48 хвилин 57 секунд
о, Делл теж незле.

NB, якщо для обчислень, то треба брати відразу 4 ґіґа RAM. Ну, думаю, знаєш про казку, що треба по 2 ґіґа на ядро мати.
webwarrior
(NodDeat @ 21.08.2009, 22:48:57) *
ой, я тебе прошу. якщо ти не випускник консерваторії, то не можеш відрізнити «нормальні» і «ненормальні» динаміки. Ні, ну якщо спершу послухати музику на динаміках, а потім увімкнути колонки зовнішні, то різницю буде чути. А так вухо до всього звикає.

nono.gif У мене в самого музичний слух практично відсутній і я не можу відрізнити mp3 192kbit/s від оригіналу. Але у ноутів з динаміками справді туго, і це зразу відчувається - спотворення надто сильні навіть на середній гучності. Правда я мав справу в основному з ультрапортативними ноутбуками (у моєму, наприклад, динамік на дні розміщений і бубнить в стіл), Може у великих моделях трохи краще.
noddeat
Але у ноутів з динаміками справді туго, і це зразу відчувається - спотворення надто сильні навіть на середній гучності.

у мене ніхріна не відчувається. та, не долбі стерео, але й ніяких спотворень нема. а слухаю я різну музику, від класики до хардкору.

мій ноут:

динаміки — це тонкі смужки зліва і справа від клавіатури. до речі, так звик до такого їх розташування, що інше якось і не подобається/напрягає.
Van Baboshyn
Питання до всіх ноут-власників - як ви взагалі з ними виживаєте? Я страждаю від цієї куцої і високої клавіатури, і ще й клавіша ”стерти” гортає веб-сторінку назад. Айбіем Тхінкпад. Реально серфінг дуже укладнений. Мені бракує норм. розташованих (і щоб окремо) пейдждаунів і стрілок.

Дописано о 21 годині 18 хвилин 27 секунд
Ну а про динаміки - ноу коментс, не хочу розстроювати фізиків всякими там АЧХ. Хм, до речі - слухання хардкору на ноуті цілком омже бути фактором в розвитку неврозів та депресій )
.