Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Ноутбуки
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
F3
а я не можу нічого сказати про те шо вебкамера на ноутах не потрібна. поперше, вона не так добавляє ціни, і стоїть зараз у 80% моделей мабуть. подруге, ось у мене вона напирклад взагалі фіксована, ніяк не рухається, але чомусь пику мою видно нормально, а іншого якось не треба /
noddeat
(<kaltar> @ 19.12.2007, 18:04:32) *
Та ніби Product of China...
Цікаво, а по гарантії клаву поміняють, якшо вона зовсім в Г перетвориься...

повинні в принципі. треба спробувати.

а я не можу нічого сказати про те шо вебкамера на ноутах не потрібна. поперше, вона не так добавляє ціни, і стоїть зараз у 80% моделей мабуть. подруге, ось у мене вона напирклад взагалі фіксована, ніяк не рухається, але чомусь пику мою видно нормально, а іншого якось не треба /

я й не казав, що вона заважатиме, просто аж ніяк наявність/відсутність веб-камери не може бути критерієм вибору. Камера не додає ціни, але й сама по собі коштує копійки.
F3
а, да, віталіус же хотів іменна з вебкамерою. а де він без вебкамери бачив? якийсь ultramegabudget laptop for bangladesh and kazakhstan?
NLD
та да. Если камеру даже в Еее хотели ставить (правда, так и раздумали).
По ходу, ХР ОЕМщикам разрешили ставить, кажись, до середины след. года. Или только до зимы? не помню точно. Но еще ставят. Поломались-поломались, но разрешили.
MadDog
Напишу свои мысли на счёт дилеммы Виталиуса.
По конфигу и дизайну, конечно, 6500 интересней. Если захочешь порезаться в более-менее современные требовательные игрухи, то разницу заметишь.
Относительно аудиовыходов. Мне всегда казалось, что удобнее купить внешнюю звуковуху и с ней работать. Качественней и больше возможностей для работы с тем самым звуковым оборудованием (хотя я больше сужу по домашнему аудио, с профессиональным не сталкивался).
Экран лично я бы оценивал не по типу поверхности - матовый/глянцевый, а по уровню яркости, контрастности, точности цветопередачи. Перед покупкой любого ноута на него желательно посмотреть. При этом на экран я бы обращал наибольшее внимание. Большинство глянцевых экранов в машинах нижнего и среднего ценового диапазона отлично отражают окружающий мир - нужно будет постоянно подстраиваться для комфортной работы. Справедливости ради стоит заметить, что матовые экраны на ноутах как правило хуже по цветопередаче и имеют меньшие углы обзора. Короче, только смотреть, а уж потом решать.
Далее. Клава с буквами разных цветов. Я, признаться, раньше тоже заблуждался, думая, что на клавах с буквами одного цвета работать жутко неудобно. На самом деле, неудобно, когда одноцветные буквы одного размера (работал на десктопной клаве с таким исполнением - раздуплёж приходит далеко не сразу). Если размер букв разный (например, латинские заметно больше кириллических), то набирать лично мне довольно комфортно. Но, опять же, стоит попробовать постучать по клаве перед покупкой.
Ещё обязательно корпус посмотри-пощупай.
Ну, думаю, про ХР и Висту и так всё ясно smile.gif
Что касается веса и диагонали экрана, то тут выбор только за тобой.
Сам расставь приоритеты.
Ещё одно. Вот тот вариант НР 6500 с интегрированной графикой я бы вообще не рассматривал. И не только потому, что большой ноут со столь солидной начинкой на интегрированной видеокарте создаёт довольно странное впечатление (вроде как мультимедиа-ноут, а видео - совсем слабое). Ещё и потому, что этот НР, скорее всего, американец (у американских 15.4" ноутов часто такой перекос бывает - мощный проц, 2 гига памяти, большой винт и при этом - интелловское встроенное видео), а значит чиниться (если вдруг что) в официальном сервисе будет только за деньги. Год гарантии даёт магазин, но чёрт его знает, что с ним (магазином) будет через год-другой. Я в этом магазе (МСЦ, кстати, недалеко от моего дома находится) когда-то на американские соньки повёлся (тоже с интелловской видяхой) из-за несколько более низкой цены. Потом взвесил все "за" и "против" и решил, что не хочу рисковать. Так что, снова выбор за тобой.

Дописано о 23 годині 38 хвилин 21 секунд
(NLD @ 20.12.2007, 00:32:40) *
та да. Если камеру даже в Еее хотели ставить (правда, так и раздумали).
По ходу, ХР ОЕМщикам разрешили ставить, кажись, до середины след. года. Или только до зимы? не помню точно. Но еще ставят. Поломались-поломались, но разрешили.

Откат до ХР разрешили делать точно. Предустановленной на новых машинах вот уже полгода вижу только Висту.

Дописано о 23 годині 42 хвилин 59 секунд
Да, я ж тоже обновился. Вот уже почти две недели (с позапрошлой пятницы) юзаю вот такой аппарат. Пока доволен. Подробнее напишу позже.
noddeat
(!nF3rnuZ @ 19.12.2007, 18:19:36) *
а, да, віталіус же хотів іменна з вебкамерою. а де він без вебкамери бачив? якийсь ultramegabudget laptop for bangladesh and kazakhstan?

ну хоча б за посиланням smile.gif

Дописано о 00 годині 54 хвилин 32 секунд
Далее. Клава с буквами разных цветов. Я, признаться, раньше тоже заблуждался, думая, что на клавах с буквами одного цвета работать жутко неудобно. На самом деле, неудобно, когда одноцветные буквы одного размера (работал на десктопной клаве с таким исполнением - раздуплёж приходит далеко не сразу). Если размер букв разный (например, латинские заметно больше кириллических), то набирать лично мне довольно комфортно. Но, опять же, стоит попробовать постучать по клаве перед покупкой.

та блін, наклейки продаються які хочеш (особливо, якщо хочеш юзати щось типу розкладки Dvorak). Але взагалі букви на клаві заважають, роб*ять тебе інвалідом, я вже писав про це. Приїхав у іншу країну, i pyshesh translitom yak duren.
VITALIUS
MadDog, дякую! smile.gif

Щодо 6500 то його на жаль у вівторок коли я поїхав купувати - розібрали.

так що буду купувати ноут мабуть вже після свят.

тоді може ще якісь варіанти з’являться.

хоча можна просто взяти Асус оцей і не морочити собі яйця smile.gif -
http://www.rozetka.com.ua/ru/products/desc...5845/index.html
що скажете по цьому конфігу, друзі? smile.gif

Переваги знову ж таки у вазі =) ну і начинка ніби непогана?

відеокрарта там краща за GeForce 8400M GS?
Дволиций
Угу. HD2600 порівнюється з 8600M GS.
cMiX
(Дволиций @ 20.12.2007, 17:04:03) *
Угу. HD2600 порівнюється з 8600M GS.

з яких пір?

Віталік, бери з джі форсом.
Дволиций
O_o

У вас є свої варіанти? Покажить мені хоч один бенчмарк, у якому 8400M обходить 2600. Крім DX10, 8400M дійсно дуже слабка карта.
VITALIUS
Хе-хе, це могло б бути смішно, якби не було так сумно )) схоже що ті моделі ноутів які мені підходили вже просто розміли чи розмітають що їх не встигають тіки у продаж виставити. Зараз придбати їх можна лише в якихось сумнівних інет-крамницях.

Прикро що не вийде на новий рік зробити таке оновлення, але з іншого боку можливо після Різдва з’являться якісь інші варіанти або принаймні увесь цей ажіотаж спаде і придбати те що потрібно не буде так проблематично ))

Я ось тут тим часом почиав трошки читати про Х/Вісту, Дірект-Х 10 і якийсь новий "біос" на Інтелівських процах який буде підтримувати виключно Вісту.... щось все так складно стало у цих технологіях із виходом Вісти шокапєц )) відчуття якоїсь змови ІТ-компаній мене не полишає hmm.gif

дякую усім за консультації! az.gif
panther
до речі, купила свій Dell. 2,2Ггц, 250Гб, 2Гб оперативки. вже встановили ХР, все просто прекрасно, не нарадуюсьsmile.gif
marcsi:)
Я також купила свій асус.Там стояв ДОС,зараз Віста,поки що працює.Не скаржусь..
VITALIUS
Справа у тому що зараз склалась така ситуація, що хоч не хоч. а на ноуті потрібні будуть обидві осі - ХР і Віста, як би дивно це не звучало.

Бо під першою (ХР) старі проги і іграшки запускаються і вона пошвидше працює, зате нові іграшки (і в перспективі софт) не будуть на ній працювати тому що заточені під Вісту виключно на якій працює новий дірект Х 10 ))

МакБук теж не вихід бо на ньому можна поставити лише Вісту наразі (на нових)...
Дволиций
Та ти шо?

А як в мене стоїть ХР на ноуті?

Маки підтримують ХР СП2 чи СП3, записану одним диском, і то для підтримки адванснутих фічур на кшталт вебкамери тощо. А так можна поставити хоч MS-DOS 2.0
F3
ты че, вася, виталик? тебе надо директх10? назови хотя бы одну игру которая стоит того чтоб в нее играть и она бы запускалась только на висте под дх10. разрабы все таки не мудаки (ну, кроме разрабов кризиса)

и не будут они в будущем только под дх10 идти, пока виста не будет нормлаьной системой, которую люди захотят ставить самостоятельно,а не сидеть с ней так как на ноутбук такую поставили.

и уж тем более, железо нотубуков всосет от требований настоящего дх10 контента
Zmiju4ka_Olenka
(MadDog @ 26.10.2007, 00:09:24) *
Машинка - зверь, конечно, ничё не скажешь.
Хм, а как может быть 2.5 Гиг памяти? Типа 512 на матери распаяно, а два гига - в слотах (эт так, мысли вслух, можешь не отвечать wink.gif)?..

майже так.
є дві карти пам"яті ( hmm.gif barettes de mémoire). одна на 512, а друга - на 2 гіга.
десь місяць тому та, що на 2 гіга (марки corsair) полетіла.
ось вона:

комп почав видавати блакитний екран. знающіє люді порадили форматувати с:/. перевстановлюю систему, а комп не хоче (на якомусь проценті завантажування припиняється..). довго довелося думати, що б могло спричиняти таку поведінку. витягла одну карту пам"яті - вінда не встановлюється. витягла другу (власне ту, що на 2 гіга) - жодних проблем pray6.gif. потім, для очісткі совісті, знову вставила сorsair, але - знову блакитний екран. тепер оце думаю, що формат с:/ був непотрібен cry.gif але ж фіг його дізнаєшся, від чого він з"являється в той чи інший момент..

оскільки зараз зайвих грошей нема, то жива пам"ять тільки 502 (картка стоїть на 512, але афішується саме 502) оскільки не спец, то думаю, що це тіпа через вісту unsure.gif хоча хз..

а ще я люблю свій комп за те, що дивлюся на ньому тєлєк rolleyes.gif
Niks
У какой фирмы-производителя по дефолту идут нормальные батарейки? ХП - видел 5100 мач... у кого еще?
Уже б*я жду с таможни асус, но как глянул на его батарейку 2000мач, пистец - у меня на псп столько же sad.gif
noddeat
(Niks @ 4.01.2008, 13:15:02) *
У какой фирмы-производителя по дефолту идут нормальные батарейки? ХП - видел 5100 мач... у кого еще?
Уже б*я жду с таможни асус, но как глянул на его батарейку 2000мач, пистец - у меня на псп столько же sad.gif

а скільки це в годинах роботи? (при незавантаженому процесорі, звісно)
У мене тримає близько 2 годин, вистачає з головою. Якщо вирубити ікси, то взагалі має годин на п’ять стати, я так собі думаю. Але понад одну годину ніколи потреби в батарейці не було. Для подорожей продаються якісь зовнішні акумулятори, хтось собі купував/пробував?

Дописано о 14 годині 52 хвилин 08 секунд
Zmiju4ka_Olenka, знающіх людей, які рекомендують переставити вінду або форматнути диск С:, посилай відразу у східному напрямку!
Niks
(NodDeat @ 4.01.2008, 14:49:04) *
а скільки це в годинах роботи? (при незавантаженому процесорі, звісно)
У мене тримає близько 2 годин, вистачає з головою. Якщо вирубити ікси, то взагалі має годин на п’ять стати, я так собі думаю. Але понад одну годину ніколи потреби в батарейці не було. Для подорожей продаються якісь зовнішні акумулятори, хтось собі купував/пробував?

2000 мач - да это 2 часа... 5100 - 4.5 часа )
Если я не ошибаюсь - линух жрет больше батарейки чем виндаwink.gif Хотя, если Хы вырубиш - будет дофигища )

з.ы ) уже разобрался)
noddeat
Если я не ошибаюсь - линух жрет больше батарейки чем винда

ну некоректно так казати, залежить, що в тебе запущено. Обидві системи підтримують режим економії електроенергії. Я не юзав вінду на батарейці, але, здається, вона теж 2 години тримає.

А от різниця полягає в тому, що під лінуксом в консолі можу сидіти в неті та слухати музику. Можу навіть фільм дивитися в ASCII-коді, хоч це й збочення. Під ДОСом нічого не можу робити - ну хіба що в коді колупатися чи pdf почитати.
VITALIUS
Якщо я вас ще не дістав =))

Я знову знайшов ноут який дуже добре підходить під всі вимоги smile_idea.gif

Во: http://www.matrix.ua/shop/?p_id=31349 (Дос)

або ось цей (але тут просто переплачуэш за ХР, хоча 4 гіга пам’яті теж харашо):
http://www.matrix.ua/shop/?p_id=31352

Інший весь конфіг однаковий. АЛЕ але... здається знову відеокарта лажова якась стоїть, подливіться плз

Видеоадаптер DELL Latitude D630 (D630ST7526GDM):

Изготовитель: NVIDIA®
Тип: nVidia Quadro NVS 135 M
Объем памяти: 256 Мб
Тип памяти: Совместно с оперативной
Шина подключения: Шина PCI Express x16

F3
чуваки, помогите мне пожалуйста

так как мою бандуру нереально таскать, мне нужен какой-то носибельный комп

требования:
*много работы от батареи (ну чтоб там были всякие режимы экономии)
*очень хороший вф адаптер. это не шутка. в моей бандуре он там скрыт гигабайтами оперативной или видеокартой и шото ему там неочень, всегда в любом случае у меня соединение хуже. лучший вф адаптер у дерекса, у него ловит чуть ли не из космоса. лучше чтоб поддерживал g стандарт новый, там где 104 скорость. можна блутус, но если нет я переживу.
*вес до 2 кг
*НЕ вот эти дегенеративные ноуты для телок с клавиатурой как на мобильнике. чтоб кнопочки нормального размера были
*желательно в раёне штуки
*все другие показатели типа прасесар и прочая фигня не важна.
Дволиций
eeePc?

Ну а взагалі —̶̶ MacBook Air, звісно.
F3
а, да, забыл добавить - не огрызок
Москалевський
от ты заходился проты яблучка, терь остановится не можешь…
F3
and your faculty letter looks like cp
Москалевський
де? шо? трансрейсовий, хіба?
NLD
Та да, что-то перебарщиваешь ты с макбешингом, ИМХО.
Еее? Тоже задумывался. Но оно ж мелкое шопестец. И какое-то совсем уж хилое по характеристикам. 7" экрана - это ж совсем мизер. Почти как у мну на книжке. Можно подождать выхода Еее 2. Хотя когда он там буит? Можно, например, посмотреть прямого конкурента Эйра, Сони TZ, так кажется. Правда, оно относительно хрупкое, как пишут, да и цена так нифига себе.
noddeat
*очень хороший вф адаптер. это не шутка. в моей бандуре он там скрыт гигабайтами оперативной или видеокартой и шото ему там неочень, всегда в любом случае у меня соединение хуже. лучший вф адаптер у дерекса, у него ловит чуть ли не из космоса. лучше чтоб поддерживал g стандарт новый, там где 104 скорость. можна блутус, но если нет я переживу.

продаються PMCIA (?) картки зі стандартом Super G (?). Знайомі казали, що суттєво покращують якість сигналу (маркетологи брешуть, що 800м ловить).
Дволиций
Та юзайти ви 802.11n, що вам заважає?!

Не вірю, що Яббл єдиний робить компи з n-адаптером.
NLD
QUOTE(Дволиций @ 17.01.2008, 18:52:43) *

1. Стандарт еще только в виде драфта. Еще многое может поменяться. Знаешь, как early adopters страдают в большинстве случаев? Ну. Тем более, что пишут, что существующее оборудование далеко не полностью совместимо между собой.
2. Ты много знаешь аксесс-поинтов в Киеве, которые работают на n? Ну вот.
3. Нахуя? Собственно. Для инета - бессмысленно. Разве что если Свитонлайн какой-нить и то с дома. Хотспотов на таких скоростях нет. И не будет еще хз сколько. Ну или гаматься. Но для этого, вроде, и g хватает. Так морочиться только для более быстрого файл-трансфера? Тем более, оно, думаю, и стоит порядком.
VITALIUS
між іншим, можливо трошки не в тему. але в мене чомусь ноут ловить мережу у ПХ але ніфіга інет на працює. хоча раніше працював.
не працює вже півроку десь. причина може бути в тому що пх стандартом іншим стала користуватись який не підтримує мій ноут?
F3
(Дволиций @ 17.01.2008, 18:52:43) *

причем тут н я не знаю вообще, и кому он нужен у нас тоже не доганяю. нафига стандарт который не поддерживается хотспотами?

"ен" - это пускай в амэрици юзайють, а у нас третий мир. у нас вообще а должен быть
Niks
Народ, нада помощь... Есть ноутбук

http://www.rozetka.com.ua/ru/products/deta...5869/index.html

И

Ноутбук DELL Inspiron 1520 (Core 2 Duo T5250 (1.5GHz/667/2MB),2x512MB DDR2 667,160G5S,DVD±RW,15.4"WXGA+ TL,GeForce Go 8400M GS 128MB GDDR3,VGA,S-video,LAN,FM,WiFi b/g,BT,4xUSB2.0,1394,EC,CR 8in1,6cell,Vista Basic,2.89kg) (I1520T525L1CFAW) (XN176) - 1080у.е

Последний дороже, да и железо старое.
Асер-же конечно машина-убийца. Но говорят здыхают быстро, что скажете?
VITALIUS
теж чув шо ацери гівно яке нереально гріється і здихає через півроку ))
дел однозначно краще
noddeat
Асер-же конечно машина-убийца. Но говорят здыхают быстро, что скажете?

у колеги працює ніби, все ок. Але купував у РП.
OliaX
ГРаждане, и я вас понапрягаю чуток.
Мне надо почти то же, что и Инфурнузу - что-то маленькое, б\м мощное и хорошо, если до штуки.

В идеале хочется такого:
12"
коре дуо
1-2 гб памяти
винт в районе 120-160.
вай-фай

отсутствие\присутствие веб-камеры не расстроит )))

понты для игор не интересуют.
Под задачи подпадает безболезненная работа с фотошопом, SPSS и прочими тяжелыми элементами.

В поиске попадаются сплошь и рядом ацеры, о которых я наслышалась, что отстой (но цены!.. и конфиги...)
Еще попадалось что-то из LG.
От знакомого наслышалась про "обрезанные процы" и еще что-то об ужасе "у них кеш - 2мб!"

Больше меня потревожило, канешно, известие об том, что гарантии могут быть левые, и на 12 мес - сразу подстава - брать не надо.

В общем, с деньгами туговато, боюсь, что 1100 - это предел.
noddeat
ХаПе в таку ціну можна знайти.
OliaX
исчо ни разу 12" НР не видела. но за наводу спасибо, бум искать. но реально не видела! нет на складе и все тут
NLD
Короче. Вот тут на Ферре статейка. Около 60 свеженьких моделей ноутов, самые разные.
http://www.ferra.ru/online/mobilis/76107/
http://www.ferra.ru/online/mobilis/76128/

Сначала можно прочитать ну хотя бы это.
Дволиций
Люди, ну користуйтеся хоча б найбазовішими інтернет-БД!

Закинувши твої параметри і твій бюджет до Яндекс.Маркета, можу порекомендувати лише Samsung Q45, але він і то трішечки вилазить за бюджет -- начебто продають за 1133 у Novo Star.
OliaX
есть у меня дядька знакомый, который к ноутам имеет отношение. я ему доверяю в общем, и первый ноут брала по его наводке, очень довольна была.

так вот он говорит, чтобы в сторону
ацеров
самунгов
ЛЖ

я даже не смотрела.

ну вот.. и не смотрю...

а больше и смотреть нече..;(
я так смотрю, тут пользователей данных производителей нет, отзывов-то за последнее время только о деллах, асусах и тп. а вдруг нашлись бы люди, которые сказали бы - нет, у меня крутой самсунг и все отлично! и гарантийник нормальный, а не на 12 мес, и все такое! и жизнь бы стала лучше

АПД: Desten EasyBook P852 - шо скажете? оно же TERRA BM M1210 етц
Дволиций
Ольго, ви відкидаєте корейських виробників, і в той же час роздумуєте над тим, брати чи ні російське ноунеймеве гівно?? О_о
VITALIUS
(Дволиций @ 19.01.2008, 02:45:56) *
Люди, ну користуйтеся хоча б найбазовішими інтернет-БД!
"Заданным характеристикам не соответствует ни одна группа." alkash.gif
Дволиций
"Заданным характеристикам не соответствует ни одна группа." alkash.gif

...А тепер повільно, повільно розширюй поставлені умови, поки хоча б щось не з’явиться.

Як школярі, їй-богу.
noddeat
а вдруг нашлись бы люди, которые сказали бы - нет, у меня крутой самсунг и все отлично!

у девушки самсунг, но не крутой, года 3, наверно, ему уже. все отлично smile.gif
VITALIUS
Дволиций, та я ітак вимоги усі максимально прийнятні для себе поставив ))
карочє ну його ) я і сам можу вибрати ) просто нема того що підходить реально smile.gif

більш-менш наближені
ASUS F8S
Dell Latitude D630

але їх ніде в продажу нема щоб хоча б піти на екран глянути та в "руках потримати" )
Cherubic
Блин, шо вы с этими ноутбуками делаете? Вот пойти в первый попавшийся магазин и купить первый понравившийся агрегат Asus или HP - и всё будет нормально. laugh.gif Вот я купил себе неделю назад ТАКОЙ и нормально себя чуствую. biggrin.gif
Дволиций
матриця з маленькою роздільною здатністю, процесор слабкий, затовстий, відео -- гівно, ні мікрофону, ні веб-камери, і Віста.

гівно.

biggrin.gif
.