Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Ерланд Луе
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Література
merzennyj profan
Народ, я тут нєподєтскі захопився читанням норвезького письменника Ерленда Люе (російською - Лу). я там в топіку ненароком написав невірно це ім*я, а тепер не виправляєтьсч sad.gif не можу для себе заформулювати, що мені в його текстах подобається, але рука тягнеться і тягнеться - купив сьогодні вже третій його роман. Хтось його взагалі окрім мене читав? поділіться враженнями... pardon.gif
самец
если это автор”наивный.супер”,то я читала.
merzennyj profan
угу, це саме вiн hairy.gif ну і як тобі?
самец
в тот момент,када я ее читала,то она произвела на мя сильное впечатление,не зна как бы оно ща было б.понравилось,особенно составление списков,какая-то мифическая тяга к структурированости и рациональности из-за того,что мир убедил нас ,что это единственн оправильная манера повидения.и ребёнок клёво описан,не столько сам ребенок ,как его непосредственность.
сори за необразованость,а что вышеупомянутый автор ещё написал
Runakefli
Читала колись ”Найкраща країна в світі” (здається, так вона називається, історія про те, як одна людина писала путівник по Фінляндії). Весела і цікава річ smile.gif
Tobby
Єдине, чим Лу мені не сподобався, це екзитсенціалізм. Цей настрій пригнічує завжди і всюди. Але ”наївно.Сепер” наївна повість і тому суперова =)
merzennyj profan
(Runakefli @ 17.12.2005, 11:26:25)
Читала колись ”Найкраща країна в світі” (здається, так вона називається, історія про те, як одна людина писала путівник по Фінляндії). Весела і цікава річ smile.gif
*

а чим там закінчиться? а то мені ще далеко читати... він тільки з дівчиною на стоянці познайомився і шукає її брата.
Авоська
Я прочитала спочатку ”Наївно.Супер”, потім ”У владі жінки”, а потім ”Найкращу країну в світі”. Враження по спадній: Наївно - просто шикарний твір, такий дуже терапевтичний і життєствердний. І з точки зру якоїсь художності, там нічого такого нема, просто дуже сильно написано, наївно, супер. У владі жінки - дуже смішне, непогане, а оце третє я щось недочитала, якесь нуднувате для мене.
Але Лу можна дати Нобелівську премію з психотерапевтії за ”Наївно. Супер.” Це потрясна штука.
Runakefli
(merzennyj profan @ 17.12.2005, 15:03:05)
(Runakefli @ 17.12.2005, 11:26:25)
*

а чим там закінчиться? а то мені ще далеко читати... він тільки з дівчиною на стоянці познайомився і шукає її брата.
*

Я ніколи нікому не розповідаю, чим закінчується твір smile.gif Рано чи пізно про все довідаєшся wink.gif

Але Лу можна дати Нобелівську премію з психотерапевтії за ”Наївно. Супер.” Це потрясна штука.
Ого! Заінтригувала smile.gif . Треба буде знайти
merzennyj profan
прикольно! я дочитав! він писав текст про фінляндію... зрозумів, що він хріновий. А потім все разом із його кварирою згоріло... і чуваку стало добре...

як в мене з герменевтикою ?biggrin.gif
Mythos
(merzennyj profan @ 20.12.2005, 23:31:05)
прикольно! я дочитав! він писав текст про фінляндію... зрозумів, що він хріновий. А потім все разом із його кварирою згоріло... і чуваку стало добре...

*

хріново Yes.gif
merzennyj profan
(Mythos @ 21.12.2005, 09:49:01)
(merzennyj profan @ 20.12.2005, 23:31:05)

*

хріново Yes.gif
*

я знаю, що для тебе це хріново! це просто ти ще не читав Ерленда Люе. Під час читання змінюється логіка. Я вже почав третій роман: наївний.супер

мітос, треба ставати наївнішим
Matvey
читал ”наивно.супер”
понравилось, я отвез книжку домой сестрам.

других романов его пока не читал, и не очень хочу.
Hanna
у нього три книжечки. можливо - трилогія. дуже відпочивала, коли читала. просто. без снобізму і претензійності. не думала, що стане темою для обговорення в могилянському форумі.
Shyko
чесно кажучи, коли прочитала ”Наївний.Супер” -була в захваті!! подумала: ця книжка має бути в кожній хаті! як аспірин, чи шо tongue.gif
а зараз думаю -може депресивним клієнтам давать почитати? cool.gif

Парфанка, дай ”Жінок” почитать, а? pardon.gif
Runakefli
(Shyko @ 7.01.2006, 20:03:56)
чесно кажучи, коли прочитала ”Наївний.Супер” -була в захваті!! подумала: ця книжка має бути в кожній хаті! як аспірин, чи шо tongue.gif
а зараз думаю -може депресивним клієнтам давать почитати?  cool.gif

Парфанка, дай ”Жінок” почитать, а? pardon.gif
*

Шико, а у вас ”Н.С.” власне? Якшо власне, то дайте почитать, а? tongue.gif
Shyko
ето..було десь книжки 3 -весь час хтось не віддає:-) як найду -дам tongue.gif
Nolimitangere
(Runakefli @ 17.12.2005, 11:26:25) *
о да, я от нее тащусь )
philosoф
А я ”У” больше всего люблю. Про таких же остолопов, как я и большинство моих собутыльников. Но, главное - про Хейердала и Бьерндалена там есть up.gif
Nolimitangere
(philosoф @ 18.03.2011, 11:16:48) *
А я ”У” больше всего люблю. Про таких же остолопов, как я и большинство моих собутыльников. Но, главное - про Хейердала и Бьерндалена там есть up.gif
так и называется ”У”?
philosoф
Да. Вот так точнее

smile.gif
Nolimitangere
(philosoф @ 18.03.2011, 11:26:04) *
Да. Вот так точнее

smile.gif
а она есть у тебя?
philosoф
Наверное, есть. Только я об неё несколько бутылок вина открыл (сорри, но больше ничего под рукой не было) - так что вид немного бывалый degenerat.gif
Nolimitangere
(philosoф @ 18.03.2011, 11:35:57) *
Наверное, есть. Только я об неё несколько бутылок вина открыл (сорри, но больше ничего под рукой не было) - так что вид немного бывалый degenerat.gif
ты это - больше не открывай, я ее еще читать буду ...
philosoф
ок ) свисти, если что
.