Eresseyah
28.10.2003, 14:58:21
Хотелось бы узнать мнение могильщиков о творчести одного из моих любимых писателей Стивена Кинга.
Зразу внесу ясность во избежание возможных недоразумений - слово "попсогон" в даном случае значит: тот, что работает на массовую к-ру, чисто коммерческий, без малейших намеков на философию, глубокий смысл......
Так кто же он???
Anton
28.10.2003, 15:04:08
Попсогон, ИМХО. Мрачный он какой-то
Barabashka
28.10.2003, 15:10:07
Как по мне - то попсогон. Но...
Помнится, я после одной его книжечки целое лето боялась спать с открытыми окнами и при жарище +35 ночью никто и ничто не смогло бы меня заставить их открыть - ведь там могли быть ВАМПИРЫ
Заставил не поверить, но почувствовать. Уметь надо такую попсу писать :wink:
sociologist1981
28.10.2003, 15:16:34
Как по мне - то попсогон. Но...
Помнится, я после одной его книжечки целое лето боялась спать с открытыми окнами и при жарище +35 ночью никто и ничто не смогло бы меня заставить их открыть - ведь там могли быть ВАМПИРЫ
Заставил не поверить, но почувствовать. Уметь надо такую попсу писать :wink:
Вы "Сердца в Атлантиде" прочитайте, а потом скажите, попсогон ли он.
Barabashka
28.10.2003, 15:21:23
Что-то мне какой-то минимальный наезд слышится в твоих словах. Это просто мое мнение. Человек спросил - человек ответил.
Вот и ты скажи, что про Кинга думаешь
Спасибо за совет, может и прочитаю. А в инете есть? а то жаба давит покупать
sociologist1981
28.10.2003, 15:25:59
Что-то мне какой-то минимальный наезд слышится в твоих словах. Это просто мое мнение. Человек спросил - человек ответил.
Вот и ты скажи, что про Кинга думаешь
Спасибо за совет, может и прочитаю. А в инете есть? а то жаба давит покупать
Ну, наезда точно никакого не было,
а совет прочитать - да.
Просто это одна из немногих некоммерческих его вещей.
Про то есть в инете - не знаю, я читал в твердой копии.
Barabashka
28.10.2003, 15:28:28
sociologist1981
28.10.2003, 15:30:44
а че смешного?
Eresseyah
28.10.2003, 15:31:00
Сердца в Атлантиде?!!? Приятно поражена, что вам о ней известно. Действительно гениальная, на мой взгляд, книга. На такую и деньги потратить не жалко. Но если не задалбывает читать с монитора (она довольно обьемная), то можно и скачать. На либ ру есть все. А не на либе, то на мошкове.
ironmax
28.10.2003, 15:42:47
Кінг - далеко не попса! Принаймні його трилогія "Темна башта", але в інших творах може бути щось попсове...
Barabashka
28.10.2003, 16:04:09
Нашла я эти самые "Сердца в Атлантиде". Начала читать. Пока нравится. На случай если будет нравиться до конца - пасибочки
Эх, если б еще кто "хард копи" дал 8-[
sociologist1981
28.10.2003, 18:41:12
Нашла я эти самые \"Сердца в Атлантиде\". Начала читать. Пока нравится. На случай если будет нравиться до конца - пасибочки
Эх, если б еще кто \"хард копи\" дал 8-[
Посмотрю, есть ли дома.
Когда-то точно валялась.
zzzzz
28.10.2003, 19:53:48
Колись я дуже захоплювалась Стівеном Кінгом, і досить багато його книжок прочитала (в т. ч. "Сердца в Атлантиде"). та мені завжди було образливо, коли люди, які його не читали взагалі, зневажливо до нього ставились. по-моєму, кому треба, той знайде там і комерційність, і жахи, мені чомусь страшно майже ніколи не було, тобто суть для мене була не в тому. так от, я думаю, що С.К. -- дуже розумна людина, дуже особлива, а книжки його глибші за просто жахи. і ніякий він не попсогон, а проблема в іміджі: часто книжки малі, в м"якій обкладинці, як якісь жіночі романи, а ще ззаду обов"язково анотація, яка абсолютно спотворює сенс книжки і часом не співпадає зі змістом.
Leftist
28.10.2003, 20:17:18
От ж бо й воно. Ти подумай чому саме вони в м'якій і яскравій обкладинці прям як жіночі романи :wink:
OliaX
28.10.2003, 21:23:53
Я не читала Кинга. Не увлекаюсь.
Но вот только за то, что по мотивам одного его произведения сняли серию моих любимій СЕКРЕТНІХ МАТЕРИАЛОВ, думааю, что он заслуживает уважения.
Единственній в своем роде гений
Leftist
28.10.2003, 21:42:41
Ты фанатка X-Files? И ты до сих пор молчала? А про что серия была. Я что-то не припомню
"Пріятно поражена", що нам відомо про "Серця в Атлантиді"?
Сказала б шось розумніше. Книжці вже не один рік. По ній блін кіно ах*єнне зняли з Гопкінсом в головній ролі. А нам, тормозам і уродам, про неї досі може бути невідомо. Скажу в атвєт: пріятно поражон, шо тобі відомо про існування такого письменника як Стівен Кінг.
"Темна башта" - рідкісна херня як на мене.)
Я б хотів підняти трошки іншу тему - про те, як Степана Короля інтерпретують в кінематографі. Тобто з одного боку є фільми, які зняті тупо по його творах - без кроку наліво/ направо чи, принаймні, дуже близько до тексту - скажімо, "Зелена миля", "Буря століття" (!), або ж "Втеча з Шоушенка" (якшо не врахувати, шо замість нігера там по книжці мав бути ірландець - довбана політкоректність!!). А з іншого боку є фільми, які тупо мрачно паплюжать його твори. Скажімо, що зробили з "Бєгущім чєловєком" або "Часом вони вертаються"?
Ясно, що часом внесення нових сюжетних ходів в кіносценарій грає на користь фільму. Скажімо, фільм поставлений за повістю Буличова "Сто років тому вперед" ("Гостя з майбутнього" називається) був би набагато менш прикольний без славнозвісного робота Вертера, якого в книжці не було. Але Кінга по-моєму тупо гадять!!!
Шо про це думає шановне товариство?
Barabashka
29.10.2003, 14:58:50
Читаю "Сердца в атлантиде". Мне почему-то напоминает Бредбери :roll:
поэтому нравится еще больше
Solar
29.10.2003, 15:09:46
моих любимій СЕКРЕТНІХ МАТЕРИАЛОВ
ндя, где там тема про самых-самых? :-k
sociologist1981
29.10.2003, 15:27:16
Читаю \"Сердца в атлантиде\". Мне почему-то напоминает Бредбери :roll:
поэтому нравится еще больше
Книга состоит из трех частей, каждая следующая лучше предыдущей.
Так что успихив
Eresseyah
31.10.2003, 14:59:52
\"Пріятно поражена\", що нам відомо про \"Серця в Атлантиді\"?
Сказала б шось розумніше. Книжці вже не один рік. По ній блін кіно ах*єнне зняли з Гопкінсом в головній ролі. А нам, тормозам і уродам, про неї досі може бути невідомо. Скажу в атвєт: пріятно поражон, шо тобі відомо про існування такого письменника як Стівен Кінг.
\"Темна башта\" - рідкісна херня як на мене.)
Слухай, сонечко, я не знаю, ким ти там себе вважаєш, можливо, самим Еру всемогутнім, але прошу прийняти до уваги те, що для мене ти не авторитет, тому попросила б поводити себе спокійніше, не намагатися довести мені, що я - тормоз, якого треба попустити, або, принаймні, роби це не в моїй темі.
Хоча, обговорити екранізації - дійсно непогана ідея. Особисто я не бачила ні одної його екранізації, що була б кращою за книгу. А фільм "Кері" - просто маразм. Це треба вміти так спотворити ідею!!! ЖАХ!
І взагалі пораджу всім - робіть так, як я - ніколи не дивіться фільм, попередньо не прочитавши книгу, за якою він знятий.
Eresseyah
І взагалі пораджу всім - робіть так, як я - ніколи не дивіться фільм, попередньо не прочитавши книгу, за якою він знятий.
якщо це відноситься до всіх екранизацій творів (а не тільки СТівена кіНГА), то це нереально, а іноді і не потрібно
zzzzz
31.10.2003, 16:05:57
Цитата:
От ж бо й воно. Ти подумай чому саме вони в м'якій і яскравій обкладинці прям як жіночі романи
Тому, що книжки позиціунуються як романи ЖАХІВ -- щоб залучити більше аудиторії. от і читають, шукаючи гострі відчуття й адреналін. я якраз писала про те, що сенс там дещо глибший. не розумію, ти, мабуть, неуважно прочитав мій пост.
Lavina
31.10.2003, 16:22:57
[color=red][/color]King///
Король ...
геть тоталітаризм!!!*)
Leftist
1.11.2003, 12:41:01
Тому, що книжки позиціунуються як романи ЖАХІВ -- щоб залучити більше аудиторії. от і читають, шукаючи гострі відчуття й адреналін. я якраз писала про те, що сенс там дещо глибший. не розумію, ти, мабуть, неуважно прочитав мій пост.
Ну ти ж погодишся, що не кожну книжку будуть позиціонувати як роман жахів? Тим більше і жахи бувають різними. Думаєш "Франкенштейна" або Едгара По позиціонували б однаково з Кінгом?
Адреналін і гострі відчуття - це не єдині причини. Більш імовірно - це цікава історія, сюжет. На це Кінг майстер.
2Ерессеях:
1. Попускати тебе в мене і в мислях не було. Не такий я вже хріновий і агресивний, як здаюсь на перший погляд.
Просто мені тоді не сподобався твій зверхньо-попустітєльскій тон по відношенню до нас - от, мов, до вашого хутора таки дійшла ця книжка. Ну, але енівей, проїхали.
2. Не називай мене сонечком, пліз. Мені подобається, коли це роблять близькі мені люди, яких я дуже люблю. А тебе я не люблю. Бо не знаю.
3. Щодо логіки не дивися поки не почитаєш. Егрі абсолютно. Але блін, шо робити, якшо бук із аневейлебл? Візьми той самий "Звінок", який по-моєму з японської на якусь общєпанятную ніколи не перекладався. Або є фільми, які можуть примусити тебе прочитати книжку, до якої б без того руки не дійшли. "Трайнспотінг" той самий або "Файт клаб".
4. А фільм "Кері" дійсно фігня ужасная. Або "Воно". Це ж трагедія!!! По-моєму, треба було дійсно почекати пару десятиліть, поки зявляться людські спецефекти, а тоді вже вийожуватись. А то... А, блін...
Mafiozo
1.11.2003, 17:54:34
Кинг - роулез!!!
Чего только стоит "Рита Хейроут.Побег из Шоушенка".
Попса это Маринина и т.п.
Так как писал Кинг, никт оне сможет!
OliaX
2.11.2003, 01:27:26
Лефтіст, а звідки, ти думаєш, "Х" у моему ніку??дада. саме звідти, з них, з Х-файлів! Хіба бівши на моему сайті, ти не помітив лінку відповіднного????
А про що серія, я сама погано пам*ятаю.. Chinga, 5 сезон
Leftist
2.11.2003, 01:30:31
Але ж правда сценарист по-тупому серіал прирізав? Напридумати стільки історій, а потім назвати це все вигадкою для відвернення уваги мас. Я був страшно розчарований після останньої серії.
OliaX
2.11.2003, 01:54:21
А я взагалі не знаю про те. чим закінчилися ТХФ.
так. по чутках... розкажи, а?
тільки..єє...щоб офтопу не було - у скриньку
Eresseyah
3.11.2003, 14:13:07
2 03
Плиз, не читай букву "х" в моем имени, скорее "Эрэссэйя", так.
А кто-нибудь может назвать фильмы, снятые лучше, чем написана книга, по которой они сняты? Потму что я замечаю, что в основном книга оказывается лучше, интереснее, даже если написана по фильму (Z.b. Рэмбо, Чужой...). Или в этом виновато мое негативное отношение к телевизору вообще как к средству проведения свободного времени?
Korbin Dallas
3.11.2003, 14:18:00
Этот типа, про трип в Лас-Вегасе. Там, где двое укурков ефир хавают.
Книжка так се, а фильм хорош. Красочен
Barabashka
3.11.2003, 14:53:05
Точно
А "Собачье сердце"? там и книга, и фильм супер
Хотя это скорее приятные исключения из правил. Согласна с Eresseyah
"Унєсьонниє вєтром"
"Супермен", якщо вважати комікси книжкою
"Колобок" - рігардз ту "Молодість" у Кіноклубі (голандці шарять!!)
:))
Точно
А \"Собачье сердце\"? там и книга, и фильм супер
Шариш! Я теж дуже люблю і книгу, і фільм.
А щодо Молодості, то мені сподобався перший суботній мультик. Він дуже концептуальний! Я завжди про це думала, але ніколи не могла так легко пояснити!
Barabashka
4.11.2003, 10:41:50
\"Унєсьонниє вєтром\"
Возникает 2 вопроса:
1. ???????????
2. А ты что- книжку читал?
Відповіді Барабашці:
1. !!!!!!!!!!
2. В моїй біографії багато штрихів, про які не здогадуються навіть ті люди, які знають про мене більше, ніж я сам.
Barabashka
4.11.2003, 11:24:46
В "Унесенных ветром" книжка лучше. Чем фильм.
Нуууу...насколько я помню
ПС Где, кстати, мое пиво, которое ты мне должен
1. Книжка мені показалася мрачною і заунивною.
2а. Подивись у приват.
2б. В принципі, я був не від того, щоб з тобою попити ще в неділю, але, якщо память мене не зраджує, ми мали перед фільмами сконтактуватися посрєдством смс-ів. Оскільки цього не проізошло, а ти на Кіноклуб таки прийшла, я цілком резонно (як на мене) подумав, що плани в тебе помінялись і моє прісутствіє в твому вечері є нє вполнє желатєльним.
2в. І взагалі, подивись у приват.
Кстаті, як ви там вчєрась посиділи?
Barabashka
4.11.2003, 11:40:12
1. И совсем книжка не заунывная, особенно мне НЕ заунывной показалась в классе в восьмом кажется... ну да ладно, дело вкуса
2. ты параноик
1. Я її читав приблизно тоді ж. Можливо, проблема таїться в іншому? У вас на Донбасі менше романтики в повсякденному житті?
2. Ти склеротичка.
3. Якшо вже реч пішла про літературу, то дай мені Бегбедера читнути. Бо я зараз Сартра дочитую, а потом тіпа зовсім нєзашто взяться. Або хоть Жадана.
Barabashka
4.11.2003, 12:26:57
1. Я не устояла подмощным психологическим прессингом одной нашей общей знакомой (той которой часто бывает слишком много и шумно)... Убитая наповал аргументами, что если не мой Бегбедер, то кранты ее общению с п. Ивашиной на семинаре (кажется), я оторвала от сердца книгу и дала ей почитать до понедельника (который был вчера, заметь!). Короче, если в ближайшее время ваши неисповедимые пути персекутся, то дай ей знать о моем горячем желании получить книгу обратно в мои надежные руки. А после того как я убедюсь в ее невредимости (а скорее - существовании), я дам ее тебе под расписку

в обмен на Андруховича (как и договаривались)
2. Сам такой
Raskolnikov
6.11.2003, 13:50:18
Может вы еще Достоевского попсой назовете, уважаемые господа естеты. Высказываться о том или ином авторе можно лишь прочитав, по крайней мере, все его известные произведения. Большинство из достопочтимой аудитории, наверняка знакомо с коммерческими проектами (печатает питерское издательство АСТ). И если же Вы судите о Кинге прочитав в переводе что-либо на подобии Томминокеров, это лишь говорит о том, что Вы сами попса, ибо не знаете, что творите и читаете лишь то, что Вам советуют тупоголовые продавцы на Петровке.
Чуєш, умний.
Згідно з раскладом, вивішеним на офіційному сайті Кінга, я прочитав понад 80 відсотків УСІХ його творів, а не "всє ізвєстниє".
Від себе: якщо ти хотів в перший же день на форумі показаться дотепним і розумним співрозмовником, то в тебе це поки що виходить дужедужедуже хріново.
Щастяздоровя.
Raskolnikov
7.11.2003, 19:42:01
Уважаемый ОО.3. Разрешите мне рассказать Вам одну историю. Однажды, в далекие отселе времена жил в тридесятом царстве один дикобраз. И не любили его все жители того самого царства потому, что он был очень колючий. Как то раз пришел дикобраз на всеобщее собрание зверей в лесу и спросил их открытым текстом: "Почему Вы меня не любите?". Звери задумались, застеснялись. Некорректно как-то было сказать, что не в милости он потому, что колючий. Тут уж все признаки рассовой дискриминации. И так бы они и стояли в замешательстве, если бы волк не нашел выход из сложного положения. Он вышел и сказал: "Мы не любим тебя, потому что ты мудак!". Дикобраз все понял и пошел топиться......
Судячи з усього, тобі вдалося виплисти.
btw, геній теж може бути попсогоном
але це майже оффтопік
Firgus
11.11.2003, 20:14:58
Стивен Кинг - был первым писателем чьи книги я хотел собрать. Первый порыв собиральничества
Мне это почти удалось. Гдето лет с 10 только его и читал в свободное время как результат прочел почти что все, вышедшее из под его пера.
Это не значит что я не читал других. Но сравнивая понмаешь что Кинг, по крайней мере то что он писал до года этак 95 - лучше.
То что он не попсогон могу сказать совершенно определенно. Но купив, книжку Черный Дом, там где он в соавторстве мне удалось прочесть до
середины потом я решил прекратить это издевательство над своими глазами. вообще под конец он стал повторяться... к сожалению... НО Сердца в Атлантиде - это действительно классная книжка и фильм.
Кстати сначала я купил кассету а потом узнал что есть такая книжка. Но Кинг - это мастер атмосферы и не простого пугания чем то отвратительным а продумывание психологической атмосферы каждой сцены.
Единственное что меня немного раздражает это излишний натурализм...
Firgus
11.11.2003, 20:27:26
Что касается идиотских анотаций издательства АСТ которое издает Кинга у нас, то складывается такое впечатление что анотация и книга не имеют ничего общего. Если в антоции не звучит по сто раз слово ужас и король ужасов Стивен Кинг - то для АСТ считай не анотация. Хотя яим всеравно благодарен что издавали книжки в мягком переплете которые я напротив дома по 2 50 покупал

а в твердом по 7-8 грн