Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Захоплення від картин
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Візуальне мистецтво
ictus
Заслуговує на увагу думка про те, що картина як частина візуального мистецтва сама по собі не здатна довго втримувати цікавіть реципієнта. Усі годинні стояння біля полотен - це лише вимушена поведінка. Людина ладна стояти біля картин Мунка, але роботи якогось непопулярного художника окидає оком. Головне - це бренд. Звісно, так у будь-якому мистецтві, але цікавить інше: чи справді траплялися вам картини, які вражали вас більше від хорошої книжки чи хітової пісні? Тіки чесно. Якщо можете, то проілюструйте
Kuxyk
Ну, картина не динамічна, стояти годинами не обов’язково. Враження від картини можна виміряти (його взагалі-то не можна виміряти, але припустимо) не тривалістю заціпеніння перед нею, а частотою споглядань. Якщо мені щодня хочеться бачити цю картину - значить, вона хороша. Для мене.

На картини бузку дивилась би постійно. Пам’ятаєш, були телефонні карточки з серією картин, що зображували бузок? Я їх дуже любила і зберігала довгий час. Діставала іноді і милувалась.
Juka
я люблю картини і ладна їх розглядати довго. якщо мова йде про відомого художника - цілком можливо, для того щоб зрозуміти, що там такого геніального у тій картині
zeleniy_drug
Я очень долго могу рассматривать картины. Причем, как известные, так и не очень. Меня привлекает живописная эстетика. Если мне нравится техника выполнения, линии, колористика, композиция - я могу часами разглядывать картину. Или рисунок.

Draco
Веста, первая - просто офигенная. Я теперь тоже сижу рассматриваю. smile.gif
zeleniy_drug
Это Альфонс Муха. Папа европейского арт-нуво. Точнее даже, он - это арт-нуво.

Второй: Ранге Мурата. Очень хорош. Но, конечно, не Муха.
Draco
(zeleniy_drug @ 3.06.2010, 12:22:57) *
Это Альфонс Муха. Папа европейского арт-нуво. Точнее даже, он - это арт-нуво.

Второй: Ранге Мурата. Очень хорош. Но, конечно, не Муха.

Загуглила автора.
О-о-о, там все картины такие. Буду любоваться.
Mojo
Муха да, крутой
Кстати я его почему-то поначалу путал с Климтом, потом разобрался конечно
zeleniy_drug
(Mojo @ 3.06.2010, 12:49:22) *
Муха да, крутой
Кстати я его почему-то поначалу путал с Климтом, потом разобрался конечно

Кстати, их часто как-то вместе воспринимают. Я Климта тоже люблю. Но Муха - это мой кумир вообще )

Draco, наслаждайся. Люблю делиться хорошими авторами )

А вот вам еще лучший график всех времен и народов. Обри Бердслей:

И скажите после этого, что восхищение живописью - это не более, чем дань обществу.
Lecter
(zeleniy_drug @ 3.06.2010, 14:19:20) *
А вот вам еще лучший график всех времен и народов. Обри Бердслей:

Охохо, у него такие работы есть...например, иллюстрации к "Лисистрате" biggrin.gif
thoed
Не знаю чому, але щось таке є в Nighthawks Хоппера. Якась така меланхолічна буденність яка мабуть може бути лише в творах Бука і Томсона.

кыцька в кедах
муха, климт +100
когда макдак на майдане был в работах климта я могла на час-два завтыкнуть с остывшим зелёным чаем напротив smile.gif неизвестных тоже люблю разглядывать, но как-то достойных мало... леру люблю разглядывать, хуле!
Kos

После посещения Дрезденской галереи, картины стали на шаг ближе.
Мягко говоря :}
кыцька в кедах
(Kos @ 16.06.2010, 02:51:41) *
После посещения Дрезденской галереи, картины стали на шаг ближе.

ой, дрезденскую я пережила только с третего захода ))) первый раз я орала "да ведите меня уже к сикстинской и валим нафик" cn.gif
Key2C
на картини прерафаелітів можу дивитися довго.щось в них захоплює.
.