Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Сонячний зарядний пристрій
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
Smith
Одразу перепрошую, якщо така тема вже була.

Підкажіть найоптимальнішу модель за розмірами/часом зарядки/стійкістю до ударів-падінь.

П.с. так, почерпнув ідею купівлі з ЖеЖа ноддета. smile.gif
noddeat
це пиздата штука, але відразу напишу, що від сонця батарейка заряджається 10 годин, а тому користь від сонячних панелей — хіба що під час походів у гори на тиждень і більше.

в звичайних умовах (коли до найближчої розетки 1–2 дні) вистачить того заряду, який є у акумуляторі, а вистачає його рівно на один повний заряд телефона (на айподах не тестив, ібо не маю, в них ніби менша батарейка). А так ця херовина ось які має переваги:
— крім сонця, акумулятор можна зарядити через USB від компа/ноута або від мережі,
— підтримує зарядку всіх можливих телефонів (там зйомні такі штирі). Айподи теж ним можна заряджати,
— мобільність: якщо не встигаєш зарядити телефон при виході з хати, це можна зробити в дорозі, поклавши пристрій до кишені разом з телефоном.

щодо моделей: моделі відрізняються ємністю акумулятора і розміром сонячних панелей. Ціна теж зростає із ростом цих параметрів.

щодо моделей, у мене така:
http://www.sklep.manta.home.pl/Manta/produ...&kat=104&Item=0
вартість 100 зл (~270 UAH)
3.7V/1300 mAh батарея
час зарядки через USB — 3–4 години
час зарядки від сонця — 10–14 годин
вихідна напруга 5V/500 mA

воно повинно продаватися в Україні, бо всі написи та інструкція продубльовані українською.

ось є така ще:
http://www.2future.pl/Produkt/214/%C5%81adowarka_sloneczna

Smith
Дякую )
philosoф
Да, хороша річ для гір. hmm.gif Треба буде до нового сезону підготуватися. Хоча я традиційно врубаю в горах мобілку на 10 хвилин кожного дня. За таких умов - на 2 тижні вистачє заряду smile.gif

Але так можна буде триндіти цілими днями alkash.gif
Van Baboshyn
А що написано у НодДета в ЖЖ? "Сортування-сміття"?
Для гір треба запасний акумулятор, та й по всьому.
noddeat
(Van Baboshyn @ 24.01.2010, 15:10:32) *
А що написано у НодДета в ЖЖ? ”Сортування-сміття”?
Для гір треба запасний акумулятор, та й по всьому.

це і є запасний акумулятор. тільки він ще й від сонця вміє заряджатися.
Van Baboshyn
А скільки матеріалів і енергії витрачено на його виробництво, і скільки від цього шкідливих викидів? wink.gif
Скільки днів на рік ти його використовуєш?
noddeat
(Van Baboshyn @ 24.01.2010, 15:48:42) *
А скільки матеріалів і енергії витрачено на його виробництво, і скільки від цього шкідливих викидів? wink.gif

це було до чого? я НЕ екофашист, якщо що.

Скільки днів на рік ти його використовуєш?

я щойно купив наразі. юзаю епізодично. планую юзати під час усіх подорожей.
Van Baboshyn
Мені здається що
А) Ненадійно.
Б) Дорого.
Hairy
QUOTE(Van Baboshyn @ 24.01.2010, 17:28:17) *
Мені здається що
А) Ненадійно.
Б) Дорого.

Ну можно купить на радиорынке блок для 4-пальчиковых батареек, разъем и заряжаться от АА. Дешевле и надежнее некуда, а уж ёмкость какая.
Но смит же зачем-то именно солнечную батарейку спрашивал, так зачем это ”а сколько загрязнений, сортирование” и т.д.?
noddeat
(Van Baboshyn @ 24.01.2010, 16:28:17) *
Мені здається що
А) Ненадійно.
Б) Дорого.

так.
Van Baboshyn
(Hairy @ 24.01.2010, 18:16:27) *
(Van Baboshyn @ 24.01.2010, 17:28:17) *
Мені здається що
А) Ненадійно.
Б) Дорого.

Ну можно купить на радиорынке блок для 4-пальчиковых батареек, разъем и заряжаться от АА. Дешевле и надежнее некуда, а уж ёмкость какая.
Но смит же зачем-то именно солнечную батарейку спрашивал,
От і мені цікаво зачем.
noddeat
бо дуже хотілось. в тебе ніколи не буває, що купуєш якусь хуйнюшку, користь від якої є сумнівною, а фап-фап ефект over 9000?

Дописано о 19 годині 44 хвилин 46 секунд
є ще аналогічна фігня для ноутів — сумка з вбудованими сонячними панелями. дорога, сцуко.
Radovar
Для походів пальчикові літієві батарейки рулять. Вони дорогі, але легкі і ампер-годин багато.
duo
http://linux-xxx.livejournal.com/145363.html

оце крутіше )
noddeat
(duo @ 27.01.2010, 12:00:09) *

непрактично, хоч і цікаво. з іншого боку, щось динамомашинне в горах буде навіть краще, ніж сонячне.
.