Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Акумулятори
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
AG!!!
На моєму фотіку стоять акумулятори Шумахер (швидка зарядка за 6 год, NiMH, AA MIGNON HR6, 1.2 V, 2700 Mah, no memory effect)
Повністю зарядив, виніс на мороз (але у футлярі) і зробив 1 фотку...ну і все, одразу низький заряд і мій Кенон одразу вирубається.
Підкажіть, тепер можна зарядити чи щось інше робити? Не хотілося б запороти свої найкращі акі.
unsure.gif
philosoф
(AG!!! @ 1.01.2009, 18:02:31) *
Повністю зарядив, виніс на мороз (але у футлярі) і зробив 1 фотку..

А скільки часу пройшло між моментом, коли ти закінчив їх заряджати, і тим, коли був зроблений перший знімок?

Бо якщо цей проміжок був тривалим - то це може бути нормальним явищем. Акумулятори втрачають заряд навіть, якщо просто лежать на поличці.
AG!!!
1-3 дні, зовсім небагато. вай вай вай.......
philosoф
(AG!!! @ 1.01.2009, 18:15:10) *
1-3 дні, зовсім небагато. вай вай вай.......

Та ну, це вже може бути достатньо. Спробуй наступного разу розрахувати, коли вони тобі будуть потрібні і зарядити безпосередньо перед тим. В цьому мінус акумуляторів. у випадках тривалих походів, краще запасатися ьбатарейками)
AG!!!
так не буде пам’яті, якщо я їх зараз заряджу?
Smith
от недавно повернувся з гір, так в знайомого після повної зарядки та кількох фото на морозі фотік одразу показував мінімум зарядки і за хвилину вирубався.

так що нічого дивного походу немає.

Hairy
Никель-металгидридные акки при снижении температуры становятся неспособны выдавать требуемое фотику токи при требуемых напряжениях. Ну вот, например, характеристика какого-то акка ГП:

Смотрим (отбросим требования по току для простоты). Допустим, твой фотик для нормальной работы требует от акков по крайней мере 1,15 вольт. На 25 градусах акк отдаст 80% заряда, прежде чем напряжение упадет ниже требуемого и фотик погаснет. При -10 акк сможет отдать едва ли 15% заряда, прежде, чем напряжение упадет ниже полезного уровня. Заряд в акке еще есть, но толку от него мало.

ЗЫ. Что химическая тема тема делает в компах и сетях я так и не понял smile.gif
8RydeR
Відповідь докладна, та ще й з картинкою.

Бох.

Хейрі, а які акуми найменш сприятливі до холоду? які акуми найменш втрачають свій заряд при зміні температури у сторону зменшення?
В умовах нашої зими це важливо.

З.І.І ще: у тебе колись запотівали об”єктиви?
Smith
(8RydeR @ 1.01.2009, 20:05:17) *

Хейрі, а які акуми найменш сприятливі до холоду?

ти сам зрозумів суть свого питання?

8RydeR
(Smith) @ 1.01.2009, 21:15:09) *
(8RydeR @ 1.01.2009, 20:05:17) *

ти сам зрозумів суть свого питання?

ой.

Які акуми найменш втрачають свій заряд при зміні температури у сторону зменшення?
Hairy
QUOTE(8RydeR @ 1.01.2009, 20:05:17) *
Відповідь докладна, та ще й з картинкою.

Бох.

В умовах нашої зими це важливо.

З.І.І ще: у тебе колись запотівали об”єктиви?

Все на холоде будут сдуваться. Те же графики для Энерджайхер речарджебл гораздо красивее, чем вот дл ГП, например, но насколько оно так - хз. Я ни разу продолжительное время не снимал на морозе. Носи два комплекта аккумов - одни под курткой, одни в оборудовании - как только одни ”сядут”, меняй местами.

Тем более фотик, да еще и со вспышкой - весьма требовательное к батарейкам устройство. В момент заряда вспышка создает очень короткую, но в то же время мощную нагрузку на батарейки, под которой у батарейки мгновенно падает напряжение, так что даже батарейка, которая еще часами способна играть в плеере для фотика будет ”разряженной”.

Запотевали, конечно, просто давал фотику отогреться. Любое оборудование внесенное с холода должно отогреться в сумке.
expialidociouz
Така сама ситуація, цифромильниця кенон, акумулятори різних фірм та потужності вже перепробувані. Завжди робить німків 5, далі ”поміняйте батарейки”. Що це може бути? Знімалося не на морозі.
Hairy
QUOTE(pavlentij @ 1.01.2009, 20:26:19) *
Така сама ситуація, цифромильниця кенон, акумулятори різних фірм та потужності вже перепробувані. Завжди робить німків 5, далі ”поміняйте батарейки”. Що це може бути? Знімалося не на морозі.

Один или более акков из обоймы дефектны.
Использование разных аккумулфторов одновременно.
Старые / убитые ”быстрыми зарядками” аккумуляторы.
Дефектный фотик.

Щас сал будет смеяться smile.gif. Мультиметр есть?
expialidociouz
(”Hairy”)
Дефектный фотик.

Щас сал будет смеяться . Мультиметр есть?

Це вже третя пара акумів, остання - нова і куплена спеціально з метою перевірки ”на аккумулятори”. Зарядки вже теж різні протестовані. Фотік з центру повернули з діагнозом ”робочий” (типу в них все працювало). Я в нокдаунах
Hairy
QUOTE(pavlentij @ 1.01.2009, 21:06:21) *
QUOTE(”Hairy”)
Дефектный фотик.

Щас сал будет смеяться . Мультиметр есть?
Це вже третя пара акумів, остання - нова і куплена спеціально з метою перевірки ”на аккумулятори”. Зарядки вже теж різні протестовані. Фотік з центру повернули з діагнозом ”робочий” (типу в них все працювало). Я в нокдаунах

Найди человека с мультиметром и померяй напряжение, которое выдает каждый аккумулятор из пары сразу после зарядки и сразу после того, как фотик скажет ”аллес”.
AG!!!
(AG!!! @ 1.01.2009, 19:01:28) *

ну і взагалі: вони житимуть після такого???
Hairy
QUOTE(AG!!! @ 1.01.2009, 23:22:17) *
QUOTE(AG!!! @ 1.01.2009, 19:01:28) *
ну і взагалі: вони житимуть після такого???

С твоими аккумуляторами всё нормально, они просто не могут работать при низких температурах.

Эффект памяти у НиМХ устраняется ”тренированием” - циклом из нескольких зарядок до упора - разрядок до упора.

А, ну да, я б за 20 часов уже хоть попробовал занести камеру назад в тепло и включить biggrin.gif
AG!!!
Дякую, все добрав, особливо боХейрі маладец smile.gif
........хоча ні, ще маленьке зпт: може бути таке, що дід мороз за кілька хвилин не тільки знижує ККД до нуля, а ще повністю розряджає ак? Здається, це саме мій випадок.
Hairy
QUOTE(AG!!! @ 2.01.2009, 22:07:42) *
Дякую, все добрав, особливо боХейрі маладец smile.gif
........хоча ні, ще маленьке зпт: може бути таке, що дід мороз за кілька хвилин не тільки знижує ККД до нуля, а ще повністю розряджає ак? Здається, це саме мій випадок.

Степень ”заряженности” аккумулятора, как ее видит фотик, зависит от огромного количества факторов (каким током, при какой температуре заряжали/разряжали, давно ли ”тренировали”, какой ток требуется фотику в данный момент, сколько лет аккумам, сколько они пережили циклов и т.д.) и ни в коем случае не является достоверным индикатором ”заряженности” аккумов на самом деле.

Так что не парься, просто разряди-заряди их в тепле на полную, а если уже так нужно снимать на морозе, то носи с собой два комплекта.
AG!!!
OK, так і зроблю.

....Залишається радіти, що я сам не на акамуляторах працюю.
8RydeR
(AG!!! @ 2.01.2009, 22:57:22) *
OK, так і зроблю.

У мене слухові апарати були на акумах, бо в Італії їх з акумами продають.

Зараз ходжу з батарейками, вінтер едішн нах pray6.gif
Hairy
QUOTE(8RydeR @ 2.01.2009, 23:49:12) *
QUOTE(AG!!! @ 2.01.2009, 22:57:22) *
OK, так і зроблю.

У мене слухові апарати були на акумах, бо в Італії їх з акумами продають.

Зараз ходжу з батарейками, вінтер едішн нах pray6.gif

Эммм, ну хто знает что у тебя там за аккумуляторы (литий-ион,никель-металгидрид, никель - кадмий , еще че там). Тем более в слуховом аппарате они ж не на морозе висят, не?
AG!!!
1й цикл розрядки-зарядки пройшов (розрядка була підозріло швидкою - 2 дні, а раніше було десь
3 тижні за помірного використання).
Увага! Йду на 2й цикл. Вжжжжжжж...
Hairy
разряжаешь чем?
AG!!!
Зробив півсотні кадрів, кілька зі спалахом. За цей час 1 раз носив до могилянки, але виключно під курткою, у теплі. Ось і все.
Hairy
QUOTE(AG!!! @ 8.01.2009, 19:57:50) *
Зробив півсотні кадрів, кілька зі спалахом. За цей час 1 раз носив до могилянки, але виключно під курткою, у теплі. Ось і все.

Ванс эгейн: разряжаешь при тренировке чем?

Если дело не в недоразряде то опять таки два выхода:

1) По крайней мере один из аккумов умирает. Определяется замерами напряжений sad.gif

2) Фотоаппарат глючит либо программно - мерилка заряда вопит ”хватит” слишком рано, либо физически - фотик тупо сосёт больше жэнергии, чем положено. В последнем случае, вэлкам ту зе клаб, мой фотик страдает тем же.

AG!!!
Ну, я розряджаю фотографуванням, іноді використовую спалах. Можливо, допомагає перегляд дооооовгого відео на екранчику - це ще спробую. Інші способи розрядки не знаю.

Мені здається blink.gif ...що вони почали швидко заряджатись. Якось це непрафильно.
Hairy
Я ж говорю ”разряженные” с точки зрения фотоаппарата и разряженные вообще это не обязательно одно и то же.

А им сколько лет?
AG!!!
2 роки рівно.
Hairy
Ну, может один уже и отчалил.
AG!!!
У режимі фоткання робить кілька кадрів, потім - попереджає, потім - здихає.
Натомість, у режимі просмотру грає відео, скільки душа забажає.
Для кожного режиму, мабуть, два різних індикатора, один із них бреше. Вже не знаю, як розрядити аки.
Hairy
Нет, двух индикаторов там нету. Просто что-то в режиме фотканья (вспышка, мотор автофокуса, этц) просит от батареек более высоких токов в момент включения, чем мониторчик.
”Заряд” баратеек зависит от того, насколько сильна текущая нагрузка на них. Соотвестсвенно при достаточно большой нагрузке, пусть и очень кратковременной, батарейки не могут поддержать достаточное напряжение - получаем сигнал ”батарейка разряжена”
Сорри, но их нужно померять вольтметром, желательно под разными нагрузками, чтобы сказать точно, все ли батарейки в порядке и в них ли дело.
.