noddeat
5.01.2008, 22:19:50
Отже, давно виникла потреба в цій темі. Якщо у вас щось зламалося і потребуєте термінової (або не дуже) допомоги, відпишіть тут.
Не забудьте:— вказати повну конфігурацію заліза, якщо проблема із залізом,,
— встановлену ОС та інші програми
— докладно описати, що не працює, що ви робите.
— якщо система видає повідомлення про помилку, запостіть повний текст її, це важливо!
— скористатися google перед тим, як написати сюди.
Чого не треба робити:— дублювати повідомлення у кількох темах — це вважається спамом і карається суворо. аж ніяк це не посприяє у виріщенні вашої проблеми,,
— після написання посту дописувати короткі повідомлення на кшталт «ауу, ви де?», «ап!», «ну будь-лааска, поможіть!». По-перше, має пройти час, перш ніж хтось прочитає ваше повідомлення, по-друге, вам ніхто нічого не винен, по-третє, якщо ніхто не знає, як вирішити вашу проблему, то не напише відповіді. Спробуйте тим часом інші, спеціалізовані форуми,,
— залишати свої ICQ та e-mail в надії, що хтось захоче вирішити вашу проблему. Це трактується як відмова повертатися на форум та читати відповіді, брати участь у дискусії, і є неповагою до часу користувачів,,
— залишати неінформативні повідомлення на кшалт «у мене не працює комп. що робити?». Відділ телепатії та астрології Бонета знаходиться
тут,,
— флудити чи то пак використовувати тему не за призначенням.
Hairy
3.02.2008, 22:17:16
Помогите, пожалуйста. Заранее прошу прощения за сбитое объяснение и очень низкий уровень понимания сути происходящего.
Решил я себе сайт сделать. Статический. Даже так написать его сознательно в виде кода - выше моих сил и умений, потому решено было пока делать его в Дримвивере по принципу "шо малюю, то и получаю". Кодировку насильно указал УТФ-8, то-есть вот такая строчка присутствует:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Насколько я понимаю, это должно сообщать браузеру, что всё что он увидит дальше нужно понимать как закодированное в utf-8, правда?
Теперь собственно в чем проблема. Пока сайт запускается в браузер (Опера 9.24, windows XP home edition SP2 ) с моего компа, все нормально. В смысле весь кирилический текст отображается кирилицей, как непосредственно при просмотре сайта, так и если попросить оперу показать код страницы. Ну, например видно вот такое:
На сайте написано:
"Фотограф Иван Стадный"
и при просмотре кода видим строчку, которая этому соответствует:
<blockquote>Фотограф Иван Стадный </blockquote>
Если же эту страницу залить провайдеру на сервер и попытаться посмотреть оттуда, то все кирилические символы сбиты на черти-что, и Опере приходится насильно указывать, что эта страница у нас в утф-8, что неудобно.
Крломе того, если в этом случае попросить оперу показать код страницы, то и в коде все надписи будут сбиты. Ну, например, то что на моем компе выглядело как
<blockquote>Фотограф Иван Стадный </blockquote>
с сервера провайдера выглядит как
<blockquote>Фотограф �ван Стадный </blockquote>
Что я делаю не так, и как можно всё исправить?
Москалевський
3.02.2008, 22:41:40
точно .html, не .php?
Hairy
3.02.2008, 22:48:53
.html
Поискал, в коде нету ни одного из этих:
<?
<?php
<%
<script language="php">
Это ж значит, что php там нет, так?
Еще одно. Только что попробовал проделать все то же самое с просто тестовой страничкой. Все работает до того, пока на странице не появляется таблица. Как только появляется таблица - сразу все выходит так же, как я в предыдущем посте писал.
Captain x Morgan
4.02.2008, 01:03:24
Ставь кодировку win-1251
Hairy
4.02.2008, 03:38:45
О, помогло. Спасибо
noddeat
4.02.2008, 10:28:45
Правильніше — windows-1251, здається, є браузери, які скорочений варіант не розуміють.
Москалевський
4.02.2008, 19:25:40
тю та шо значит ставь 1251, утф просят. от если б было пхп, то могло бы быть как от у нас на родном fcss.ukma.kiev.ua, там вказуй — не вказуй, пхп переконвертить весь юнікод у він. Але ж отаке як у Хейрі дивно. Або щось на сервері, або просто у самого файла кодування не УТФ. Можна подивитись у дрімвівері Edit→Preferences→NewВocument→Default encoding.
noddeat
4.02.2008, 21:14:49
(911 @ 4.02.2008, 18:25:40)

тю та шо значит ставь 1251, утф просят. от если б было пхп, то могло бы быть как от у нас на родном fcss.ukma.kiev.ua, там вказуй — не вказуй, пхп переконвертить весь юнікод у він. Але ж отаке як у Хейрі дивно. Або щось на сервері, або просто у самого файла кодування не УТФ. Можна подивитись у дрімвівері Edit→Preferences→NewВocument→Default encoding.
нічого пхп не конвертить, все залежить від дефолтового кодування в налаштуваннях апача. А файл, створений у вінді XP, має кодування цп1251

. сподіваюсь, хоч у Свісті тотальний юнікод.
Москалевський
4.02.2008, 21:32:34
нене, ну ты возьми создай в дримвивере юникодный - будет юникодный. а на ефсисесесе просто нема пидтрымки юникода, а пхп аутпут реально конвертится. тобто гружу туда юникодный, генерится 1251.
Hairy
4.02.2008, 22:10:20
QUOTE(911 @ 4.02.2008, 19:25:40)

После того, как поменял на 1251, всё заработало.
Хотя, наверное, может таки проблема в настройках, там где ты указал. Там написано "Западноевропейская", хотя в принципе я для каждой страницы специально указывал в Page Properties утф-8, и при открытии страницы в Bred'e, например, кодировку видно было как Юникод. И, если б проблема была в кодировке самой страницы, то опера должна была ее одинаково неправильно отображать, вне зависимости от того, смотрю я ее со своего компа или уже на сервере залитую, или нет?
Ну, хрен с ним, заработало вроде после перемены на 1251 и ладно. Все равно сейчас на фоне диплома нет возможности разобраться подробно, зато будет чем заняццо на каникулах. Заодно может сделаю сайт, где каждой фотке не нужно отдельную страничку
You guys, i have a problem with my peecee. for realz lol. Even after i turn off every autolaunch process with "run>msconfig", i still have 300 mb of processes hogging my RAM even when my computer is shooting blanks (rabotaet vholostuju), with no applications working. I have 2048 RAM but it’s inconvenient anyway. Am i doing it wrong?
XP SP2
Дволиций
5.02.2008, 20:45:06
What processes is taskman displaying?
over fucking 9000 )))
47.
about 10 svchost.s (i know it’s a windows process, but wtf is up with 10 times)
the biggest amount of ram is eaten by explorer, svchost #1, acs.exe (???), (excluding ff, what is a fucking bitch at 160mb), other proccess have like 2-8 mbs
i don’t get it, i turned off every autolaunch option
По ходу, судя по всему, много лишних служб в памяти висит. Кстати, что меня слегка убивает - когда я смотрю на таск менеджер и прикидываю, сколько оно занимает памяти все вместе - там выходит явно меньше, чем "всего памяти" - "свободно памяти". У меня пока не получалось иметь больше ~300-320 Мб свободной RAM (из 512), как бы я ни старался.
QUOTE(!nF3rnuZ @ 5.02.2008, 21:20:28)

over fucking 9000 )))
47.
about 10 svchost.s (i know it’s a windows process, but wtf is up with 10 times)
the biggest amount of ram is eaten by explorer, svchost #1, acs.exe (???), (excluding ff, what is a fucking bitch at 160mb), other proccess have like 2-8 mbs
i don’t get it, i turned off every autolaunch option
About svchost (Generic Host Process for Win32). It is for system services. Control Panel - Administering - Services, smth like that. Try to turn off smth that you’re absolutely sure you don’t need. And double check their dependencies. ’Cause if you try to stop, f.ex., Remote Procedure Call, it could lead to some interesting consequences

acs.exe
Atheros Configuration Service (ACS) — сервис для настройки Wi-Fi-адаптера. Отключать не стоит.
©some google
About FF - try not to leave it opened for extended periods of time. When unwatched it sometimes really starts to leak memory like a bitch

And don’t leave alone those goddamn hundreds of tabs. "4-5 tabs should be enough for everyone" almost ©
For (hopefully) ultimate solution - wait for Firefox 3 to be released. Soon.
Cherubic
5.02.2008, 21:49:22
Вот А еще нужно зайти в реестр:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
и удалить оттуда всё, кроме антивируса и фаервола. Это одно из мест откуда автостартуют всякие апдейтеры, системтрэй агенты и прочий хлам.
noddeat
5.02.2008, 21:52:39
About svchost (Generic Host Process for Win32). It is for system services. Control Panel - Administering - Services, smth like that. Try to turn off smth that you’re absolutely sure you don’t need. And double check their dependencies. ’Cause if you try to stop, f.ex., Remote Procedure Call, it could lead to some interesting consequences
true. Дивись тільки ті служби, які мають статус Running, вимикай їх нафіг. Якщо не впевпений, потрібно воно чи ні, вирубай все одно. Якщо щось відвалиться, потім методом наукового тику увімкнеш назад
Дволиций
5.02.2008, 22:54:18
Some viruses call their executables svchost.exe for a confusion, but that’s a completely different story.
Some really bitchy viruses infect svchost in an uncleanable manner. Shit...
noddeat
7.02.2008, 16:39:55
(NLD @ 5.02.2008, 22:14:23)

Some really bitchy viruses infect svchost in an uncleanable manner. Shit...
this works only for blondies who use admin account under Windows. I admit I used to do it either
щодо теми: ніхто не знає, якого хріна може відвалитися NT Loader? У мене власне то сталося. Як його можна відновити? бажано під лінуксом і без затирання GRUB-а, який у мене в MBR. Тобто треба перезаписати віндовий завантажувальник винятково у /dev/sda1 aka disk C
так а мне что, под гестом сидеть в виндовсе?
гамесы как инсталировать?
noddeat
8.02.2008, 10:20:56
(!nF3rnuZ @ 8.02.2008, 08:54:39)

так а мне что, под гестом сидеть в виндовсе?
гамесы как инсталировать?
Не гестом, а юзером Інфернуз, який не має прав адміна. Інсталюєш проги ти ж не щодня, для цього можна й перелогінитись в адмінський аккаунт. Згідний, що у ХР це добіса незручно, у Вісті, здається, вже додумались до аналога лінуксового sudo
Cherubic
8.02.2008, 11:15:16
(NodDeat @ 8.02.2008, 10:20:56)

Не гестом, а юзером Інфернуз, який не має прав адміна. Інсталюєш проги ти ж не щодня, для цього можна й перелогінитись в адмінський аккаунт. Згідний, що у ХР це добіса незручно, у Вісті, здається, вже додумались до аналога лінуксового sudo
Всё правильно, только можно проще, без перелогинивания. Правой кнопкой по инсталяхе - выбираешь"Запуск от имени...". Эта фича специально для таких случаев и существует.
Ребят, кто-то знает, где в ALSA можно выставить при запуске уровень громкости? А то надоело уже размутировать его каждый раз. инит-скрипт уже смотрел, них не понял. В конфиге ничего релевантного не найдено. Подозреваю, что это как-то надо на старте запустить alsa-mixer, но я хз как.
УПД. Все уже, есть
Cherubic
2.03.2008, 11:50:22
Пуск-Панель управления-Intel GMA Driver
Потом нажимаешь кнопку "Настройки цвета" и меняешь как хочешь
Hairy
2.03.2008, 11:55:08
ага, только не как хочешь, а вот так:
http://www.realcolor.ru/lib/monitortest/правильнее будет только если с калибратором возиться
Smith
2.03.2008, 14:17:27
в мене взагалі нічо не вийшло(
а як дізнатись чи в мене гама 2.2?
Hairy
2.03.2008, 21:06:45
На недорогих мониторах все вряд ли сойдутся. У меня желто-синяя (номера не помню) не сходиться и хрен с ней, я все равно пипеткой в фотошопе меряю.
Смит, если у тебя не Эппл, то гамма таки 2.2 должна быть, насколько я понимаю.
Smith
2.03.2008, 21:16:41
Сінкмастер 740н
REZVA
4.06.2008, 11:46:13
Help! Що воно в мене таке? Дивітся, маю якби "подвійний екран". Видно лише, певна річ, робочий стіл, а його відзеркалення ні. Але воно існує!..

Паралельний світ якийсь!
Підкажіть, в чому справа)
Captain x Morgan
4.06.2008, 11:50:49
REZVA
5.06.2008, 09:22:58
(dеg @ 4.06.2008, 12:50:49)

Конкретніше, будь ласка...
кыцька в кедах
10.06.2008, 11:28:17
назовите мне самую примитивную прогу, чтоб вырезать кусок из фильма

(можна сразу с линком

)
Mojo
10.06.2008, 15:16:04
Слышьте, а как отключить дискчек? Он стал заводиться не после неправильного выключения, а тупа каждый раз, притом почти не дает времени на раздумье, отменять или не. Не пойму, зачем это ему и как это запретить.
QUOTE(кыцька в кедах @ 10.06.2008, 12:28:17)

назовите мне самую примитивную прогу, чтоб вырезать кусок из фильма

(можна сразу с линком

)
Хм. ВинМувиМейкер не умеет?
Если не - попробуй VirtualDub. Линк не дам, это гуглится за 5 сек. Там кусок вырезается просто выделением начального кадра, конечного, потом crop и save as. Как-то так, помнится.
2Моджо - сорри, без версий. Гугл молчит?
Smith
10.06.2008, 20:50:05
Хелп плз )Пишу з-під безпечного режиму.Ситуація така: спочатку, десь місяць-два тому полетів НОД.Написало "Нет доступа к центральному ядру"і всі елементи нода типу перевірки через НЕТ ітп зразу дезактивувались.
Протягом цього періоду, час від часу комп бувало зависав і постійно перезагружався, так я через безп. режим його фіксив шляхом загрузки контрольної точки.
Позавчора-сьогодні: Після того, як вночі до того вимкнув комп, зранку запустив, а він мені уже видає постійну помилку УСІХ приложений.навіть таскменеджер не запускав, оскільки теж видавав - taskmgr.exe - ошибка запуска.Після цього, коли вмикаю, комп тільки перезагружається. Працює лише в безпечному режимі.
Старий ламерський спосіб з "Восстановлением системы"використати не можу, оскільки точки за травень не збереглись, а за червень чось комп жодної не створив.
Сьогодні встановив знову нод. "Нет доступа к центральному ядру" повторилось. Зате діє глибока перевірка, яка нічо взагалі не знаходить, бо старі бази. А кнопки "обновление" ніде нема в "глибокому скануванні", тому бази ніяк не обновлю, хоч нові і скачав окремими файлами.
Тому дуже прошу когось порадити, шо мені рабить.Буду дуже вдячний за оперативну відповідь!!!
ОС - Він ХП сп2
Ще раз, дякую.
noddeat
10.06.2008, 20:57:45
перше, що роб*ять сучасні віруси — деактивують захист популярних антивірусів

знеси нафіг цей НОД, постав якийсь інший антивірус. або перевстановлення вінди теж не завадить.
Smith
10.06.2008, 21:11:50
так в тім то і річ, що не шарю, який саме буде підходящим)Знаю, що нортон начебто дуже класний. але, блін, до нього ключів нема в неті(а вінду так не хочеться переставляти(
аргументи:
- файли МОЇХ ДОКУМЕНТІВ ідуть в нову папку.
- програми полетять, від більшості нема інсталях
- нема якісного установочного диска вінди.
хіба що хтось підкаже, як зробити так, шоб не створювався новий профіль в с/док’юмент ен сеттінгс.бо потім всі фали перекидати.
Можно указать, какая именно папка будет "Мои документы". В свойствах ярлычка на столе/в меню. Я всегда после переустановки одним из первых действий перенаправляю на D:\My Documents. Так удобнее, не надо все переносить при переустановке (или, тем более, восстанавливать, если format C:).
НОД можешь попробовать поставить 3.0, если у тебя двушка. Или Касперского (если разберешься с ключами, я зае*ался в свое время). У него вроде неплохая защита от атак на него самого. Avast! б/м ничего.
Smith
10.06.2008, 21:46:13
Тобто маю справу, скоріше всього з вірусом, да?(зранку аваст поставлю, може потім і до каспера доберусь.Спс!п.с. може в когось є диск з віндою (сп2 бажано)?буду дуже вдячний парою пляшок пива за допомогу!
Мой СП2 куда-то проимелся, есть дистр SP3, но английский. Теоретически, если я его найду, могу даже отдать на растерзание. Если за пиво - то даже насовсем
noddeat
10.06.2008, 21:52:56
документи не варто зберігати на тому ж диску, що й система.
Smith
10.06.2008, 21:59:36
(NodDeat @ 10.06.2008, 21:52:56)

документи не варто зберігати на тому ж диску, що й система.
на жаль

п.с. а чому, до речі? ) з причини перевстановлення чи ще з якихось?
Mojo
11.06.2008, 12:03:07
(NLD @ 10.06.2008, 21:25:54)

2Моджо - сорри, без версий. Гугл молчит?
нашел один вариант - с отключением "восстановления системы". не помогло... чекает по-прежнему.
Cherubic
11.06.2008, 15:19:00
(Mojo @ 10.06.2008, 16:16:04)

Слышьте, а как отключить дискчек? Он стал заводиться не после неправильного выключения, а тупа каждый раз, притом почти не дает времени на раздумье, отменять или не. Не пойму, зачем это ему и как это запретить.
http://www.izcity.com/faq/winxp/question9198.html
Mojo
11.06.2008, 15:34:55
(Cherubic @ 11.06.2008, 16:19:00)

(Mojo @ 10.06.2008, 16:16:04)

http://www.izcity.com/faq/winxp/question9198.htmlого, скока вариантов. спасибо, будем пробовать
Cherubic
11.06.2008, 16:05:31
Да, все они имеют место быть. Желательно делать последовательно. Преобразовывать диск в NTFS нужно тоько в том случае, если он в FAT.
Smith
11.06.2008, 17:18:24
думаю, найпростіше піти через msconfig.
Smith
11.06.2008, 18:15:57
сьогодні ситуація ще цікавіша:
1. встановив аваст. аваст захотів boot перевірку, після перезавантаження.
2. триває перевірка → раптом вискакує повідомлення "я найшов вірус, давай видалю. ворм якийсь." я тисну "давай видаляй" і тут комп починає знов перезагружатись.
3. тоді я проводжу перевірку в самому безпечному режимі - що ж я маю. воно знаходить віруси, але пише, що видалити настільки серйозну проблему може тільки в boot перевірці.
4. коли ж я вимкнув автоматичну перезагрузку, комп мені видав синій екран, на якому писало стандартне "ен ерор зез ек"юрд". а потім: "beginning dump of physical files. Physical memory dump complete" далі стандарт типу - зверніться до адміна ітп.
є ще варіанти крім авасту? ))бо сесія на носі, а я компа фактично не маю (