Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Телевізор у якості монітора
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
Malachite
Власне, мені набридло дивитися фільми на моніторі. Здається ж є функція підключення телевізора до компа, щоб на ньому можна було переглядати відео? Що для цього потрібно?

В мене був сіді-плеєр з функцією читання відео-сід, але це треба диски записувать в такому форматі, і далеко не всі фільми вміщаються на диск при записі відео-сіді в неро. До того ж я той плеєр зламала pardon.gif

І TV-out це що?

Вобщем, порадьте ламеру плииз smile.gif
duo
якшо в тебе в відеокарті є тв-оут а телевізор якись сучасний (новий більш менш) то просто під"єднуєш шнурком дві дірки тай все. в мене такий шнурок був вкомплекті до відеокарти (рад9250)
Malachite
"Тв-оут" вродє є. Питання інше - як виглядає шнурок? в мене є шото типу "один штирьок розходиться на два, для відео і для аудіо", це типу то шо треба?
duo
здається воно, але я не впевнений.

ти пробувала вставляти його в комп і телевізор?
Malachite
от щас найду і спробую)))
yevhen.orlov
(Malachite @ 17.12.2007, 20:38:18) *

Робити то бажано при вимкненому компі... так, на всяк випадок.
Сподіваюсь, я це не надто пізно сказав unsure.gif
Malachite
(White Raven @ 17.12.2007, 20:41:53) *
(Malachite @ 17.12.2007, 20:38:18) *
Робити то бажано при вимкненому компі... так, на всяк випадок.
Сподіваюсь, я це не надто пізно сказав unsure.gif
нє. не пізно
я не можу найти той шнурок)))
сенкс
Malachite
точно саме такий? на телевізорі є два входи - аудіо і відео, на компі один. Таким роздвоєним шнурком я підключала і свій плеєр до телевізора.
duo
другий кінець шнурка (той, шо до компа) має бути схожий на шнурок від клавіатури або миші. (не юсб)
Malachite
знайшла шнурок. В нього вихід один роздвоєний, інший як у навушників. Вобщем я підозрю мені треба йти кудись де продаються такі шнури і казати "дайте мені шнур для тіві-аут"?
Cherubic
(Malachite @ 17.12.2007, 21:09:10) *
точно саме такий? на телевізорі є два входи - аудіо і відео, на компі один.

Всё правильно. С компьютера на телевизор ты будешь брать только изображение, а звук будет воспроизводиться через компьютер. Т.Е. тебе нужен только кабелёк из двух. В телевизоре надо воткнуть в TV-in.
duo
о! вірус показав той вхід на компі шо я мав на увазі (шо в нього засовувати штекер схожий на клаву абол мишу)

Дописано о 21 годині 25 хвилин 21 секунд
мля, може то все потерти, ато ше хтось на башорг викладе laugh.gif
Smith
(Malachite @ 17.12.2007, 21:20:53) *
знайшла шнурок. В нього вихід один роздвоєний, інший як у навушників. Вобщем я підозрю мені треба йти кудись де продаються такі шнури і казати "дайте мені шнур для тіві-аут"?

нє якшо з іншого боку штекер як у навушників то не воно.
я таким комп до муз центру підключив.
Captain x Morgan
Есть беспроводной вариант.
Придвигаем системный блок задом к заду телевизора так, чтобы разъемы находились на расстоянии не более 10-15 см друг от друга (обычно этого хватает). В каждый из имеющихся на задней стенке ТВ отверстий вставляем по гвоздю соответствующего диаметра, а к системному блоку на том же уровне приклеиваем липкой лентой магнит. Картинка передается с компьютера на экран ТВ по созданному нами магнитному полю, причем чем мощнее магнит, тем качественнее изображение на выходе и тем дальше можно отодвинуть системник от телевизора smile_genius.gif
duo
хуясе о_О
Captain x Morgan
(duo @ 17.12.2007, 21:53:18) *
хуясе о_О

Шо хуясе? poke2.gif Поищи про этот способ в инете — это не я придумал. Сам офигел...
Miguel
Сал дело говорит, я так в детстве денди эмулировал smile_genius.gif
Malachite
я боюся такий варіант буде небезпечним для мого здоров"я. В смислє тато мене уб"є за гвіздки в компі biggrin.gif
Captain x Morgan
(Malachite @ 17.12.2007, 22:04:49) *
я боюся такий варіант буде небезпечним для мого здоров"я. В смислє тато мене уб"є за гвіздки в компі biggrin.gif

В телевизоре. В компе — магнит. Главное, не перепутать, а то спалишь что-то.
Hairy
QUOTE(sal @ 17.12.2007, 22:10:34) *
QUOTE(Malachite @ 17.12.2007, 22:04:49) *

А поскольку считывание информации идёт с жесткого диска, то несколько магнитов желательно разместить поближе к нему.
Miguel
(Hairy @ 17.12.2007, 23:21:56) *
(sal @ 17.12.2007, 22:10:34) *
(Malachite @ 17.12.2007, 22:04:49) *

А поскольку считывание информации идёт с жесткого диска, то несколько магнитов желательно разместить поближе к нему.

нужно еще экранировать созданое магнитное поле, чтоб помех небыло
Cherubic
Malachite

Так чем всё закончилось? У тебя получилось?
F3
можна щоб погасити магнітне поле, доторкнутись рукою до екрана телевізора, а іншою до батареї. тіпа заземленіє
Malachite
шнурок ще не купила, а перевірять ацкіє мєтоди не буду
Бо мені влом думать над тим, хто тут прикалувався , а хто нє)
Captain x Morgan
Спроси у кого-то из мусчин постарше — реально олдскульный и не задокументированный метод просто poke2.gif Помню еще его когда-то показывали в "Очумелых ручках" в передаче "Пока все дома" pray6.gif
F3
Да, только телевизор там был из пластиковой бутылки.
Meridian
Це все робиться набагато простіше. Відкрий вкладку на компі, що відповідає за підключення монітору.
Потім подивись, якщо там два віконця в котрих зображено два мінітори один з яких виділений і на ньому за звичай стоїть цифра 1, а другий сіренький відповідно з 2 значить у тебе є шанс подивитися фільм на телевізорі. Але це ще не все. Позаду компа на відеокарти знайди роз’єми за звичай для підключення ТВ може використовуватися так званий S-компонентний (кругла дірочка з безліччю отворів), або типу гніздо під тюльпан (такі стоять на DVD, відеомагнітофонах, дуже часто зустрічаються для підключення акустичних систем). Є? Тоді переходимо до телевізора. Там або три дірочки під тюльпа (різних кольорів відповідно - відео, аудіо лівий канал, аудіо правий канал), або скарт роз’єм (щось схоже на прямокутничок зі скошеною стороною). Наступним кроком йдемо в магазин і купуємо відповідний шнурок або якщо є бажання навички або просто знайомий ботан,що вміє тримати в руках паяльник ліпимо шнур самотужки. (Потрібна схема, напиши які маєш виходи намалюю). Наступним кроком з’єднуємо нашу систему. Відносно щоб це все робити при вимкненому компі - фігня, хоча для визначення підключення ТВ, необхідно, як правило зробити рестарт компа. По провідках іде низькочастотний сигнал і статична напруга для нього не страшно. Як ідеал варто мати заземлений корпус компа - з точки безпеки для себе коханого. Все наша система готова. Вмикаємо комп, шукаємо потрібний фільм, відкриваємо вкаладку з моніторами знаходимо 1 чи 2 (в залежності де телевізор) і насолоджуємося. Да ще одна порада. Якщо телевізор не стерео чи не маєш нормальної акустики підключеної до нього звук краще юзати через стереосистему компа (звісно якщо у тебе не пластикові пищалки за 100 грн)
Radovar
Нє, найкраще нашевсьо було GeForce2MX400 icon_smile_blush.gif
А ще - Riva TNT2 pray6.gif
Ганнібал
Питання знавцям:
Багато разів підключав ноут до телевізора (грав у фіфу), все працює нормально, однак коли вмикаю на ноуті будь-який фільм, то на ноуті є відтворення, а на телевізорі лиш чорний екран.

В чому проблема?
Meridian
(virus @ 27.12.2007, 16:52:23) *
- нашевсьо pray6.gif degenerat.gif

Розумію твій гумор відносно відеокарти. Але знаєш це конфігурація машини, що працює як сервер пошти і комп для бродіння просторами і-нету. В іграшки на ньому я не граю, хоча для моїх улюблених стратегій вистачає у повній мірі. Ну, а зайву електроенергію витрачати не збираюсь.Хватить того, що вся побутова техніка в режимі "сну" у мене тягне на майже 8кВт/год, а коли вмикаю smile_pray.gif Чи Ви вважаєте недостатньо цієї відео для і-нету?

Я просто привів ці скріни для того щоб людина швидше зорієнтувалася в просторі компа.
Radovar
(Meridian @ 28.12.2007, 00:05:46) *
вся побутова техніка в режимі "сну" у мене тягне на майже 8кВт/год
blink.gif У тебе там кластер якийсь?
А скільки ж за місяць набігає? ohmy.gif
Meridian
(Radovar @ 28.12.2007, 03:22:15) *
(Meridian @ 28.12.2007, 00:05:46) *
вся побутова техніка в режимі "сну" у мене тягне на майже 8кВт/год
blink.gif У тебе там кластер якийсь?
А скільки ж за місяць набігає? ohmy.gif

Багато. Навіть дуже багато якщо забуваю вимкнути загальний тумблер на розподільному щиті. Вся заморочка в недосконалості стен-бай режиму. Так ось в одному з журналів Chip цьогорічному (номер точно не згадаю але російська версія) описані мінімальні та максимальні показники споживання електроенергії в режимі сну. Для прикладу. Вимкни все, навіть холодильник і залиш ввімкненим монітор (світлодіод на панелі мигає). Начебто і вимкнений , а моя 19" накручує майже 1кВт, колонки десь біля 0,3; телевізор 1-1,5; + принтер, + стандартний DVD, + датчик освітлення для вмикання світла, + 3 зарядних в розетці, + безперебійник... Далі перераховувати? Візьми поексперементуй зі своїм обладнанням і зрозумієш. Ну коли це все ввімкнути (зрозуміло, що не одразу). Пральна машина 2,5кВт+холодильник+св піч+освітлення+2 компи...
duo
св піч

от якшо ти нею користуєшся тр рази на день то все ясно. воно жере світло як скажене. а комп в мене включений завжди, і я шось не бачив шоб так набігало... hmm.gif
KaHaPiC
а моя 19" накручує майже 1кВт, колонки десь біля 0,3; телевізор 1-1,5;

Попрошу уточнить, откуда такие данные?
Дядько, ты ничего не перепутал? У меня 23" потре6ляет 180Вт, а обогреватель 1,2кВт.
Chantale
Розумію твій гумор відносно відеокарти

А чо, я зараз на такій самій, ще з AGP4X через материнську плату стару...

Питання знавцям:
Багато разів підключав ноут до телевізора (грав у фіфу), все працює нормально, однак коли вмикаю на ноуті будь-який фільм, то на ноуті є відтворення, а на телевізорі лиш чорний екран.
В чому проблема?

Вывод фильмов в винде сделан через три Ж, потому на самом деле видео не рисуется как другие окна, а выводится напрямую в видеопамять. Простая проверка - сделай скриншот экрана во время просмотра фильма. Лечится обычно специальной опцией в драйвере(см. пост вируса) или не лечится вообще. Ну разве линукс поставить.

о! вірус показав той вхід на компі шо я мав на увазі (шо в нього засовувати штекер схожий на клаву абол мишу)

Это S-Video

2Malachite: провод подбирай в зависимости от телевизора. Возможно пригодится отдельный кабелек для звука. Скорее всего на карте выход S-Video (как показал вирус) , а на телевизоре 2 выхода типа "тюльпан"(как он же показал). На телевизоре так же может быть S-Video вход(выглядит так как на видеокарте) - в таком случае бери кабель S-Video с двух концов - изображение будет лучше. Звук присоединяется просто - кабелем с аудиовходом и тюльпаном на другом конце. Таких кабелей уйма на радиорынке. Один конец вставляешь в аудиовыход или в выход для наушников(смотря как удобнее) - второй в аудиовход на телевизоре. С видеокартой понятно. Сфотографируй входы-выходы на компьютере и на телевизоре
Дволиций
Начебто і вимкнений , а моя 19" накручує майже 1кВт, колонки десь біля 0,3

Здається хтось переплутав вати і кіловати. Так, вимкнений 19" монітор жре 1 ВАТ електроенергії.

1 КІЛОВАТ -- це вімкнена праска. З монітоів, сумніваюся, що і якись 50" монстр може у робочому процесі жерти 1 кіловат.
duo
в мене біда. пішов пи*дою мій монітор sad.gif

телевізора в хаті нема, зато є ноутбук. от в мене і питання по сабжу. чи можна використати екран ноута як монітор до компа?

яким чином то зробити і шо для того треба?
шимон
а яка модель ноута? але в загальному випадку нажаль не можна((
duo
хз шо за модель... IBM Think Pad написано.

старий якись такий. А21m - може то модель... пише збоку.
duo
dead.gif сцуго, це піздец... в мене зараз очі повилазять через той ноут.
Malachite
у зв’язку з несподіваною появою під йолкою 19ти дюймового монітора необхідність у підключенні телевізора відпала pardon.gif
Barton
Where in Kyiv can one purchase a DVI-I to SCART converter?
Cherubic
(Barton @ 2.01.2008, 20:47:02) *
Where in Kyiv can one purchase a DVI-I to SCART converter?

На радиорынке на Караваевых дачах наверняка есть. Можно и на других посмотреть, где радиозапчасти продаются. На Харьковском, например (метро Харьковская).
.