Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
По векторной графике вопрос.
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Візуальне мистецтво
Hairy
Или даже не подскажите, а киньте ссылкой. Вот такие всякие кренделя, кружочки и завитушки, которые часто щас используются дизайнерами, типа например как в афише КВИТ про день академии (кружочки и линии) или в диджусовских бэкграундах (такие завитки всякие) - их как делают? Толкните в нужном направлении, дальше уже сам копать буду.
Captain x Morgan
Хм, ну тут алгоритма нет, думаю smile.gif Если можешь такое сочинять на бумаге, перенести это в электронный вид будет несложно. Достаточно будет просто уметь обращаться с ПО. Главное — фантазия. У меня ее на такое почему-то маловато sad.gif

ЗЫ. Мне тоже подобные вещи нравятся. Но их сейчас юзают тупо везде, где только можно. Попсово.
pathfinder
Кривими такі штуки роб*яться достатньо швидко, треба тільки набити руку.
А взагалі, є бібліотеки всякі, там уже подібні штуки відмальовані. Сам ніколи їх не шукав, але спитаю якось у знайомого, він щось таке колись скачував.
Hairy
QUOTE(sal @ 16.10.2007, 02:32:58) *
Хм, ну тут алгоритма нет, думаю smile.gif Если можешь такое сочинять на бумаге, перенести это в электронный вид будет несложно. Достаточно будет просто уметь обращаться с ПО. Главное — фантазия. У меня ее на такое почему-то маловато sad.gif

ЗЫ. Мне тоже подобные вещи нравятся. Но их сейчас юзают тупо везде, где только можно. Попсово.

Та фантазии должно хватить smile.gif. Просто мне щас хотелось бы приличный объём картинок так оформить. Штук сорок где-то. Типа в одном ключе все, может из одного набора базовых элементов, но естественно не одно и то же на каждой. Фотошоповскими шейпами попробовал, показалось очень долго, явно не метод для сорока штук.

QUOTE(pathfinder @ 16.10.2007, 03:02:45) *
Кривими такі штуки роб*яться достатньо швидко, треба тільки набити руку.
А взагалі, є бібліотеки всякі, там уже подібні штуки відмальовані. Сам ніколи їх не шукав, але спитаю якось у знайомого, він щось таке колись скачував.

Ага, спроси пожалуйста. Кривые это то же что шоповские Shapes, да?
Москалевський
Вершками было бы на бумаге нарисовать и трассировать, а так я бы переделывал готовые, в нете полно.
Hairy
QUOTE(911 @ 16.10.2007, 21:27:22) *
Вершками было бы на бумаге нарисовать и трассировать, а так я бы переделывал готовые, в нете полно.

На бумаге рисовать - не про меня, я плохо рисую.

В нете искать - да в принципе простейшие фигуры и так в шопе есть, мне достаточно, скажем, мощности, шоповского инструментария, просто не хватает скорости.
pathfinder
Криві - це pen tool в фотошопі.

Дописано о 15 годині 06 хвилин 06 секунд
(Hairy @ 16.10.2007, 20:47:37) *
Фотошоповскими шейпами попробовал, показалось очень долго, явно не метод для сорока штук.

Кстаті, можеш показати що вийшло? Просто цікаво, якого саме ефекту ти прагнеш.
Hairy
Вот. Это заполняло место между фотографией и кромкой листа. Получилось довольно быстро и просто. Но если разнообразить другими фигурами, уже сильно медленнее. Pen будет сильно быстрее и разнообразнее, но пока с трудом дается хоть что-то им рисовать, буду учиться smile.gif
pathfinder
(Hairy @ 17.10.2007, 22:02:34) *
Вот. Это заполняло место между фотографией и кромкой листа. Получилось довольно быстро и просто. Но если разнообразить другими фигурами, уже сильно медленнее. Pen будет сильно быстрее и разнообразнее, но пока с трудом дается хоть что-то им рисовать, буду учиться smile.gif

Найкраще пеном, звісно, обмальовувати якісь готові речі - навіть якщо вони хріново намальовані чи низької якості. Так шо папір + сканер - наш вибір. Якщо немає планшетки, звісно wink.gif

Кстаті, якщо малювати в ілюстраторі (а ілл більше для цього підходить, ніж фотошоп) і ввімкнути smart guides, то там можна буде легко знайти кут 45 градусів, перетин, чи поставити точку на потрібному рівні. Imageready теж щось подібне має, здається.
Ну в будь-якому разі, якщо малюєш навіть у фотошопі, то спершу гайдами собі все розміть, тоді буде легше.
xapakmepnuk
та ну, Люстра стопудово рулить. таке робити тіки в Ілюстраторі. ще мона CorelDraw, але там свої нюанси.
pathfinder має рацію щодо Smart Guides - клавіатурне скорочення Ctrl+U - наразі тобі найкорисніше буде інтерсекти і елайни smile.gif фотошоп у цьому плані значно гунявіший.

у люстрі ти просто створюєш потрібний шейп, потім, скажімо, наводиш на нього стрілку, утримуєш альт, тягнеш - і маєш точну копію. і не треба заморочуватися з леєрами і прочою похабєнню. далі утримуєш контрол - і масштабуєш як завгодно. пересуваєш, перетинаєш, вирізаєш, накладаєш фігури пасфайндером (сорі за каламбур smile.gif) - усе до твоїх послуг.

далі. люстра класно блендить (покроково розмножує) фігури. головне потім - не забути обрати опцію Expand Appearance і перетворити бленд у реальні шейпи.
найголовніше, зрештою, те, що ти в результаті епс чи криві в пдф, які на друк можна виводити вільно від масштабу, заливати тощо.

якщо про лінки - раджу зазирнути сюди:
http://demiart.ru/forum/index.php?showforum=28
http://demiart.ru/forum/index.php?showforum=51
та й узагалі погортати сайт варто, навіть щодо фотошопу. там само можна нарити лінки на готові колекції

якщо що, пиши мені, бажано в ась: 275 010 677
Altmer
Иллюстратор - наше все. Там ты сможешь очень быстро сделать линию, а потом ее выгибать, так как тебе нужно. Все быстро и просто. Разве что еще можно попробовать сделать патерном или клиппинг маской. И рендомно закрашивать, если я правильно понял вопрос, так как афишу не видел. Или могу дать пару уже готовых паттернов в векторе.
Hairy
Некропостер! alkash.gif

Спасибо, уже помощи не надо, уже и сами с усами давно smile.gif.
.