Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
WEP ключi до спотiв у могилi...
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
Niks
Вечiр добрий. Сидiв у актовій залі сьоні, грав на псп, вирішив просканувати вай-фай... здается там їх аж 2. Один "restoran", другий - "dimisb". Другий начебто без ключа, але щось не вдалося увійти. А інший, та ще біля деканатів під "вепом". Чи є у когось ключі, або де їх мона відрити? Дякую.
FBI
хороший вопрос, wi-fi в НаУКМА бесплатный?
OliaX
в kmbs - да.

а вот насчет "отрытых" сетей - не забываем, что фильтрацию по MAC-адресам еще никто не отменял.

ПС: насчет ключей - от так они сразу взяли и вам все сказали.
Насколько я знаю, были уже попытки взлома, но ничем не закончилось.
noddeat
а вот насчет "отрытых" сетей - не забываем, что фильтрацию по MAC-адресам еще никто не отменял.

не забуваємо, що мак-адресу можна підробити програмно. Всього проста справа - треба дізнатися її smile.gif
Miguel
Когда-то с Инфом за одну минуту подобрали пароль к wi-fi сети в первом корпусе ))
Captain x Morgan
(Aginor @ 2.09.2007, 13:24:29) *
Когда-то с Инфом за одну минуту подобрали пароль к wi-fi сети в первом корпусе ))

"kvn_is_sexy"? huh.gif
Miguel
(sal @ 2.09.2007, 14:10:46) *
(Aginor @ 2.09.2007, 13:24:29) *
"kvn_is_sexy"? huh.gif

почти))
PITBULL
Сидiв у актовій залі сьоні, грав на псп

я вчера этим же занимался))
Пока жег Шевчук,я старался пройти Killzone )
Niks
(PITBULL @ 2.09.2007, 17:42:46) *
Сидiв у актовій залі сьоні, грав на псп
я вчера этим же занимался))
Пока жег Шевчук,я старался пройти Killzone )

у, так килзон на прохождение по вай-фаю рулит )

Дописано о 22 годині 56 хвилин 31 секунд
(OliaX @ 2.09.2007, 12:27:58) *
в kmbs - да.

Хм, и это значт, что с псп я не войду? лиш с ноута?
PITBULL
у, так килзон на прохождение по вай-фаю рулит )

я еще не пробовал) надо будет как-нибудь испытать wink.gif
Chantale
Когда нибудь у нас в юсике будет WiFi точка, но это пока еще на горизонте средней удаленности
OliaX
ключ networkkey123 подходит ко всем сетям.
Только после подключения ровно нифига не будет biggrin.gif
Chantale
networkkey123

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif І ці люди нам щось кажуть про компьютерну безпеку

Я може щось упустив, але крім ключа ще мають бути налаштунки мережі(або DHCP), DNS та реєстрація IP на роуері. Я не думаю, що у нас в Академії ну взагалі ламери вчаться і викладають щоб от так спокійно всіх пускати. Ви навіть в юзіку скоро з неавторзованого ноутбука інтернета не отримаєте tongue.gif
PITBULL
Кстати,в новой библиотеке висит вайфай в читальной зале,но он какого-то выключен.
Wtf?
noddeat
(Elf-Eluna-Alina @ 6.09.2007, 19:17:51) *
networkkey123
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif І ці люди нам щось кажуть про компьютерну безпеку
Я не думаю, що у нас в Академії ну взагалі ламери вчаться і викладають щоб от так спокійно всіх пускати. Ви навіть в юзіку скоро з неавторзованого ноутбука інтернета не отримаєте tongue.gif

а в чому прикол не пускати всіх охочих без довбаних ключів, реєстрації тощо? крім банального жлобства, звісно.
Chantale
(NodDeat @ 6.09.2007, 19:25:00) *
(Elf-Eluna-Alina @ 6.09.2007, 19:17:51) *
networkkey123
Я не думаю, що у нас в Академії ну взагалі ламери вчаться і викладають щоб от так спокійно всіх пускати. Ви навіть в юзіку скоро з неавторзованого ноутбука інтернета не отримаєте tongue.gif
а в чому прикол не пускати всіх охочих без довбаних ключів, реєстрації тощо? крім банального жлобства, звісно.

Не плутайте проституцію з демократією nono.gif . Знов на прикладі USIC: у нас є умови провайдера (ІКЦ), що ми маємо класифікувати та авторизовувати кожне з'єднання, щоб запобігти(і оперативно розібратись у разі виникнення) спамовим розсилкам та вірусні з нашого каналу. smile_genius.gif Про KMBS не знаю, але вони нібито бідні, навіть у СК по чуткам грошей просили, так що їм тільки інет давати всім охочім. rolleyes.gif І ще - не забувайте, що канал не рєзіновий, і що WiFi може використовуватись для приватних мереж(наприклад для працівників окремо взятої кафедри), всередені якіх передаються дані, що не мають вийти за їх межі. А то всі чують слово WiFi і воно чомусь ассоціюється саме з "OMG, інет нашару" alkash.gif

Да, і що у нас за культ в Академії такий з цими WiFi? khekhekhe.gif В юзіку кожен день питають (правда пройшла інфа, що до нас їх нібито направляють з KMBS, стєлочнікі блін), фреші задовбали питати скрізь..
F3
шота мне не вериться в бедность конторы с кучей спонсоров и платным обучением для руководителей компаний, которое по стоимости превосходит обычное в моглие в разы, и то что они не могут оплатиь оптический канал за 1000 в месяц.

Дописано о 20 годині 53 хвилин 23 секунд
кстате, в программе блока СКА был пункт "установка новых вф рутеров и розетки"+"взлом сеток". Но так как за нас никто не голосовал, а всем хотелось вечирок в саксонах и блазней, то разбирайтесь с ними.

ПС: Взлом по веп из изи эз пай он э линукс лэптоп.
noddeat
Про KMBS не знаю, але вони нібито бідні

??? навчання там коштує десять тисяч доларів на рік. вони не бідні.

Але я не про KMBS та приватні мережі, я про публічний WiFi, який би дозволив сісти студенту на сходах або в їдальні та поюзати ґуґл.

Да, і що у нас за культ в Академії такий з цими WiFi?

див. вище + а багато у нас Ethernet розеток? 1000 буде? У юзіку трохи є? А після закриття юзіку?

бодяги про спам, скачування фільмів та музики = = ліниві адміни.

щодо реєстрації ІР, це можна автоматизувати. Напр, реєструватися на сайті під справжнім ім'ям-прізвищем, вписувати свій МАК, адмін перевіряє валідність даних і вуаля.

Barton
QUOTE(!nF3rnuZ @ 6.09.2007, 19:53:23) *

c'mon, don't underestimate the old good Windows... Loads of software there, the only problem is to stay near the spot long enough to "catch" the required amount of weak packages
QUOTE(Elf-Eluna-Alina @ 6.09.2007, 19:40:45) *
QUOTE(NodDeat @ 6.09.2007, 19:25:00) *
QUOTE(Elf-Eluna-Alina @ 6.09.2007, 19:17:51) *
networkkey123

Не плутайте проституцію з демократією nono.gif . Знов на прикладі USIC: у нас є умови провайдера (ІКЦ), що ми маємо класифікувати та авторизовувати кожне з'єднання, щоб запобігти(і оперативно розібратись у разі виникнення) спамовим розсилкам та вірусні з нашого каналу. smile_genius.gif Про KMBS не знаю, але вони нібито бідні, навіть у СК по чуткам грошей просили, так що їм тільки інет давати всім охочім. rolleyes.gif І ще - не забувайте, що канал не рєзіновий, і що WiFi може використовуватись для приватних мереж(наприклад для працівників окремо взятої кафедри), всередені якіх передаються дані, що не мають вийти за їх межі. А то всі чують слово WiFi і воно чомусь ассоціюється саме з "OMG, інет нашару" alkash.gif

Да, і що у нас за культ в Академії такий з цими WiFi? khekhekhe.gif В юзіку кожен день питають (правда пройшла інфа, що до нас їх нібито направляють з KMBS, стєлочнікі блін), фреші задовбали питати скрізь..

what should the student do in order to get this authorization (I mean the UKMA spots, not your prov. biggrin.gif )?
F3
noddeat is awesome.
Chantale
шота мне не вериться в бедность конторы с кучей спонсоров и платным обучением для руководителей компаний, которое по стоимости превосходит обычное в моглие в разы, и то что они не могут оплатиь оптический канал за 1000 в месяц.

Я вже сказав що чутки. sceptic.gif

А англійською можна? І до чого це? То, що лінукс ФТВ то це я згоден pardon.gif

Але я не про KMBS та приватні мережі, я про публічний WiFi, який би дозволив сісти студенту на сходах або в їдальні та поюзати ґуґл.

От про таке не чув взагалі sad.gif

див. вище + а багато у нас Ethernet розеток? 1000 буде? У юзіку трохи є? А після закриття юзіку?

А що, торік було 1000? khekhekhe.gif Просто це якось так раптом і у всіх з вайфаєм. У юзіку буде свій вайфай, а вільних розеток там аж 4 wub.gif

бодяги про спам, скачування фільмів та музики = = ліниві адміни.

Скачування фільмів - боян. Це виплив з неефективного шейпінгу трафіка. Про спам, на відміну від фільмів, це не USIC сказав, а ІКЦ. І вони можуть нас відрубити, якщо ми не будемо цього дотримуватись. Спам - просто головне, щоб на шару не використовувався mail.usic.ukma.kiev.ua та NAT для розсилок.

щодо реєстрації ІР, це можна автоматизувати. Напр, реєструватися на сайті під справжнім ім'ям-прізвищем, вписувати свій МАК, адмін перевіряє валідність даних і вуаля.

У нас майже така система буде для ноутів/вай фай. Я мав на увазі інше. Що коли ви навіть під'єднались до мережі на рівні WiFi лінку, це абсолютно не означає нормальне з'єднання на рівні мережевих протоколів(IP), і якщо нема автоматизованої системи, то вгадати який айпі-адрес собі поставити, щоб все запрацювало(якщо таке можливе взагалі) - дуже важко. Я про те, що пароль це навіть не півсправи
Barton
QUOTE(!nF3rnuZ @ 6.09.2007, 20:01:19) *
noddeat is awesome.

indeed he is biggrin.gif
Chantale
(Barton @ 6.09.2007, 20:01:10) *
what should the student do in order to get this authorization (I mean the UKMA spots, not your prov. biggrin.gif )?

Which one you mean exactly, dude?
Barton
QUOTE(Elf-Eluna-Alina @ 6.09.2007, 20:09:48) *
QUOTE(Barton @ 6.09.2007, 20:01:10) *

the best one will do =) ... or actually any, despite of that in the Business school

I've actually just enrolled at your extramural preparatory courses, so the preference is made to that which I'll be allowed to use
Chantale
(Barton @ 6.09.2007, 20:10:55) *
(Elf-Eluna-Alina @ 6.09.2007, 20:09:48) *
(Barton @ 6.09.2007, 20:01:10) *
the best one will do =) ... or actually any, despite of that in the Business school

no idea actually, will be providing info when USIC one begins its work.
noddeat
Спам - просто головне, щоб на шару не використовувався mail.usic.ukma.kiev.ua та NAT для розсилок.

дик зроби авторизацію на SMTP, до чого тут вай-фай itself.
Chantale
дик зроби авторизацію на SMTP, до чого тут вай-фай itself.

Думаете в партии идиоты сидят? (с)
Це дійсно ні до чого, просто комментар до того що треба всьо давати всім і нашару. Доречі фішка не в авторизації, а взагалі в контролю всього SMTP трафіка, що через нас проходить, але це теж дійсно не проблема.
Niks
Глибовець М. М. - пообiцяв, що до нового року буде нормальний фай-фай у 1-му корпусi... Що до вай-фаю в iнших мiсцях - не треба теревенiти про спам i вiруси, це звичайне жлобство та лiнь щось робити. Iснуйе не один спосiб вийти з положення, але хто буде цим займатись?
Miguel
(Niks @ 6.09.2007, 22:01:11) *
Глибовець М. М. - пообiцяв, що до нового року буде нормальний фай-фай у 1-му корпусi...

О, крута, еще б розеток побольше в коридорах было
OliaX
ну если такое дело, мне не влом брать тройничок такой масенький, абы все жили хорошО!
NLD
ой та ладно вам smile.gif
насчет качательства - прибить нахер все порты, кроме там 80 и 8080. Ну еще несколько, но чисто под конкретные нужды типа менеджмента сетки. То есть, все закрыть и открывать по надобности. Хотя кому я это обьясняю? ФТП, в принципе, можно даже на аппаратном уровне грохнуть. Еще на роутере вашем, то бишь. Аксесс-листом. И шейпинг тоже никто не отменял. ИМХО, 512 Кбит на машину хватит с головой. Для серфинга, есессн. А кочать 5-дисковые дистрибы линукса - до свидания.
Кстати, насколько я понял из вских там разговорчиков на форумах - в уанах мы врублены напрямую. Причем, то ли соткой, то ли вообще гигом. А внешняя труба - оптика через Инфоком. Своими глазами видел smile.gif Раньше было 10 Мбит, как щас - не знаю. Думаю, больше. Так что я вообще не понимаю...
.