Blacksa
15.01.2007, 19:46:12
1. Скільки часу займає дорога (і скільки якщо є новачки)?
2. Де можна зупинятися на ніч?
3. Скільки грошей треба і скільки не треба брати?
З.І. Поїздка планується не зараз, а влітку!
нє, ну блін, чого вив сі мовчите? ну підкажіть хтось. мені теж стало цікаво. Я вже подумую, чи не забити на автостоп і не поїхати на вєлєку?
Van Baboshyn
26.01.2007, 15:31:15
| ! |
| Попередження: Безглуздий трьоп Smith)-а знищив, видав ворн. |
шось я передумав. 2 тижні в палатці жити. а їсти шо. а митися.
поки доїдеш, вже і Криму перехочеться.
ну, я ще остаточно не вирішив. та й до літа ще далеко.
але я не думаю, що дуже корисно для здоров'я їхати по 30' градусній спеці біля потоку фур, які нещадно смердять отруйним вихлопом.
якби були альтернативні лісові, польові дороги. тоді без питань
Van Baboshyn
26.01.2007, 16:46:06
(duo @ 26.01.2007, 15:00:46)

шось я передумав. 2 тижні в палатці жити. а їсти шо. а митися.
Так, ти правий - це велика пригода. Не кожному по зубам. Але 2 тижні в наметі - нічого страшного в цьому немає, просто треба вміти забезпечити собі комфорт. І митися можна, і що завгодно. Насправді ночувати можна до когось на сіно напроситися і т.п. Молока в селах по дорозі
Дописано о 16 годині 46 хвилин 06 секунд(duo @ 26.01.2007, 15:42:34)

якби були альтернативні лісові, польові дороги. тоді без питань
що значить "якби"? якщо ти про них не знаєш, це не значить що їх нема. залазь в Гуглмапію і плануй маршрут.
сенкс, народ, ви мене трохи переконуєте.
mansur
26.01.2007, 16:51:32
ідея шикарна.
тільки дещо неприємна для україни.
- в нас ніде нема велосипедкої доріжки. машини їздять повз тебе всі сотні кілометрів, безпека на 90% залежить не від тебе.
- варіантів заночувати не в наметі і не в місті, а де-небудь на трасі- просто не існує. а можна зламатись де завгодно.
чи не кращий варіант об"їхати сам крим дорогами на по магістралях, аніж поставити десь собі штамп - я от проїхав стільки-то.
в нас дебільні водії, дебільні умови.
до нас на роботу один приїхав австрієць на дуже тривалий час. він велосипедним спортом займається.
так от приїхав з відня до києва. мінімум речей, мінімум харчів. за 10 днів доїхав /!/
сказав, що нема нічого гіршого і менш безпечного, аніж по наших дорогах їхати.
просто відсутність поваги до велосипедистів, прохожих. відсутність умов, заночувати нема де. поїсти нема де.
а ще нема альтернативних доріжок, де можна було б їхати повз менший потік машин.
для чого їхати?
відстань від києва до Сімферополя 850 км.
з Києва до відня - 1300км.
якщо їхати 100 км. у день, то за днів 10 можна доїхати запросто.якщо їхати трасою.
(я наїжджав по 100-120 км. за день по лісових дорогах Бердичівського району.)
але щосмь мені підказує, що у фінансовому плані така подорож буде набагато дорожча.
Dyak
26.01.2007, 17:50:33
Сама колись цікавилась. "Знающіє" люди порекомендували доїхати потягом до Криму, а тоді вже пересісти на вєлікі. Так і зручніше, і проблем менше, і задоволення більше
mansur
26.01.2007, 17:51:00
ну австрієць їхав не через економію фінансів.
йому тут за в місяць тільки на зйом квартири сплачують $2000
Ну ясний перець, що краще їхати туди поїздом, а з Сімферополя велами. Блін, спортсмени роками тренуються щоб брати одразу таку величезну відстань, а ви так одразу говорите про близько 2000 км туди і назад, як про якусь фігню. Чуваки на Тур де Франс менше жарять.
Навіть гіпотетично, якщо особа в дуже класній формі, на це буде потрібна кругленька сума, бо їхати треба не на якійсь розвалюсі, типу "Україна", а велик брати, як мінімум "Кона", щоб витримав таке навантеження.
Згоден про твердження про наші дороги - для великів вони не дуже придатні.))
А їхати по трасі на велику досить стрьомно, бо зшибе якась вантажівка, викине в кювет, і ніхто ніколи не знайде.
П.С. Чуваку з Відня треба поставити пам"ятник))
Sovist'
27.01.2007, 02:17:42
сама не їздила, але мій батько у свій час об"їхав увесь Крим...
як на мене, то подорож нашими дорогами надто неприємна...
тому думаю набагато цікавіше вже приємними відносно незабрудненими місцинами Криму роз"їжджати...
до речі, їхати певно краще не влітку, в страшну спеку.... а десь у травні... коли Крим ще не вигорів увесь...
mansur
27.01.2007, 17:36:45
(ICE @ 26.01.2007, 19:47:11)

а коли приїхав сюди, то був страшенно ще сердитий, бо готелі не хотіли приймати його з велосипедом. оце наша культура і сервіс! дуже неприємно слухати такі от речі
(mansur @ 27.01.2007, 16:36:45)

(ICE @ 26.01.2007, 19:47:11)

а коли приїхав сюди, то був страшенно ще сердитий, бо готелі не хотіли приймати його з велосипедом. оце наша культура і сервіс! дуже неприємно слухати такі от речі
Капець, та за його пригодами в Україні на байку треба знімати блокбестер!!
Напевно він вражень набрався на все життя
Цікаво, чим же велики заважають нашим готелям??
Blacksa
27.01.2007, 23:43:18
Ну до Криму приблизно 700км. за добу можна проїжжати 100 (можна і більше), тому тжні за півтора точно можна доїхати. Але я теж думаю, що краще до Криму всеж на поїзді.
(Blacksa @ 27.01.2007, 22:43:18)

Ну до Криму приблизно 700км. за добу можна проїжжати 100 (можна і більше), тому тжні за півтора точно можна доїхати. Але я теж думаю, що краще до Криму всеж на поїзді.
Тижні півтора це тільки туди. Після такого навантаження тобі найменше на світі захочеться їздити ще по горам, я вже не кажу про дорогу назад. Це фантастика.
А 100 км в день звучить дуже оптимістично, я найбільше проїжджав на велу 60 км за добу, причому це був крутий гірський байк, де навантаження майже не відчувається, але після такого мені не хотілось на ньому їздити , як мінімум, тиждень, бо був виснажений, шо торба
mansur
29.01.2007, 11:03:15
(ICE @ 27.01.2007, 23:45:32)

Тижні півтора це тільки туди. Після такого навантаження тобі найменше на світі захочеться їздити ще по горам, я вже не кажу про дорогу назад. Це фантастика.
А 100 км в день звучить дуже оптимістично, я найбільше проїжджав на велу 60 км за добу, причому це був крутий гірський байк, де навантаження майже не відчувається, але після такого мені не хотілось на ньому їздити , як мінімум, тиждень, бо був виснажений, шо торба

в тому то й річ, що гірський і по трассі. от ми з д.м. і коляном їздили на місця за 25-30 км від києва.
ще піго випивали, ще трохи поїли. і нічого - нормально. тільки що я останнім їхав постійно.
причому ще дощ їшов трохи навіть. загалом до 60 км вийшло, да д.м. я не кажу, що це багато, але виснажень ну ніяких не було. це до того, що 100 їхати на негірському, а з більш-менш вузькими колесами можна.
просто дихати не дуже хочеться машинами всю дорогу
Сам я на великах в Крым не ездил, и не являюсь авторитетом в данной области, но выскажу своё имхо.
Пыльная трасса с проносящимися грузовиками -- лишь одна из трудностей.
Проехать 900+900км за 3 недели с рюкзаком за спиной, переодически испытывая трудности из-за недостатков пищи и воды (а с водой на юге бывает сложновато), борясь с неприятными погодными условиями, сложнее, чем разово проехать 60-100 за день, попивая пиво. Не говорю, что это супер невыполнимо, просто к этому нужно подготовиться.
Попробуйте сделать пробный выезд на 3 дня туда + 3 обратно по трассе, прежде чем ехать 900+900км. Там всё и прояснится, стоит ли ехать в утроенный путь. Но даже на 3+3 нужно выезжать серьёзно подотовленными.
mansur
29.01.2007, 13:05:06
я теж проти. хоча завжди можна і повернутись.
просто сісти в найближчому місті на вокзалі і чух-чух додому. ну так
Radovar
30.01.2007, 02:28:10
(:) @ 29.01.2007, 10:57:02)

Проехать 900+900км
Не створювали б тему, якби не хотіли
за 3 недели с рюкзаком за спиной
Велосипедні рюкзаки возяться на велосипеді, а не на спині.
переодически испытывая трудности из-за недостатков пищи и воды
А рюкзак для чого?
Одні мої знайомі, люди без особливої підготовки, з собою в Карпатах возять по 10л на добу на двох. Причому частина води йде на душ

(а с водой на юге бывает сложновато)
Ну, це ж не пустеля. Подивись на карту - дороги проходять через населені пунки

просто к этому нужно подготовиться
Особливо по частині ремонту коня в польових умовах
Blacksa
30.01.2007, 12:22:34
Прошу тих хто в цьому хоч щось розуміє оцінити вибір
http://www.drive-sport.com/goods.php?id=175308&sid=0