![]() |
Могилянський форум |
Правила форуму Мануал [НАГЛА ПОМІЧ] Пошук Користувачі Календар |
Вітаємо на форумі ( Вхід | Реєстрація )
| Van Baboshyn |
12.11.2007, 09:15:40
Пост
|
![]() Левеня-фан Група: Модератор Повідомлень: 7860 З нами з: 8-April 2003 Користувач №: 420 Регалії: Патрицій, динозавр, співзасновник «Бонета» Половинка: в пошуках Я хлопець ![]() Degree: Бакалавр Працюю: ГУМАНІТАРІЙ-ЖУРНАЛІСТ Статус: науковець Релігія: дзен-турист Настрій: варкалось хлівкіє шорькі |
До мене звернулася волонтерка яка працює з гематологією Охматдиту, повідомила що в них екстрена ситуація - в останні дні не приходять донори. А там є двоє дітей, яким терміново потрібна тромбомаса - це Женя, йому 3 роки, і Володя, йому 9. Якщо банк крові не поповнити, то ці діти загинуть.
Потрібні донори з 1 групою крові! Треба щоб сьогодні кров здали 5-6 донорів з цією групою. Третя група теж треба, тому я поїду сьогодні на 12-у на метро Політехнічний Університет (центр охорони здоров"я матері та дитини "Охматдит" - там). Їхнє гематологічне відділення працює в понеділок, вівторок, четвер з 9:30 до 13:00. Якщо ви можете приїхати на цей час сьогодні, відпишіться тут плз якогомога швидше, треба знати скільки донорів ми ще зможемо знайти. Бо треба мінімум 5 людей з 1 групою. Все що поки що знайшов я - це можливо 1 донора і журналіста пришле "Газета по-київськи", вони також збираються робити там статтю про донорів. Деякі пояснення: - Тромбомаса - це відфільтровані білі тільця крові. Основні компоненти крові - плазму і еритроцити -повертають донору назад. - Її використовують коли проблеми з кровотворними органами - кітковим мозком (лейкоз і т.п.). Жені, якому 3 роки, якраз скоро будуть пересаджувати кістковий мозок, тобто якщо здати зараз кров є реальні шанси врятувати цю дитину. - Протипоказання для донорства - для контингенту студентів в осн. це короткозорість більше 6 діоптрій, грип, тяжке пияцтво Відпишіться плз якомога швидше, бо треба знати скільки ще шукати людей. Офіційно в день здачі крові і потім у будь-який день по вашому вибору держава гарантує вихідний день, тобто це 2 днів "відгулу". Так можна відкосити від семінару, фізкультури і т.п. Якщо ви не були до того донорами, то в 1й день у вас візьмуть кров на перевірку. Як добратися upd : Адреса - вул. Шолуденка, 10. Пішки (10-15 хв): Приїхавши на м. Політех, перейти підземним переходом на протилежний бік просп. Перемоги. Ще в переході повертаємо праворуч (виходить що в бік Повітрофлотського мосту) і йдемо десь поки не побачимо ліворуч велику вивіску магазину "Ювілейний". Одразу за ним ліворуч піднімається вуличка, метрів 50-100. По лівому боці - будівля Міжнародний Соломонів універ, навпроти нього - ворота Охматдиту, вхід в корпуси з двору. Зразу ж в дворику маленька табличка відділу переливання крові. Через одні двері - вхід до корпусу, де ординаторська, там видають направлення на переливання (2 поверх). Ще варіант - маршрутка їде 2 хв, потім пішки - 3-5 хв: Вийти на метро Політех, потім одна зупинка на тролейбусі/маршрутці в бік Повітрофлотського, перейти проспект Перемоги, потім "Ювілейний" і т.д. як написано в 1 варіанті. ОБОВ’ЯЗКОВО МАТИ З СОБОЮ УКРАЇНСЬКИЙ ПАСПОРТ, із закордонним чи іншими документами кров не приймають. -------------------- Отже не стало дивним і те, що я ще років в 7-8 навчився користуватись ”Юпітером” (магнітофон) і частенько ставив той же Iron Maiden. Потім якось цікавість до цього притихла. І класу десь до 10-го я не слухав нічого, крім попси по радіо, і то не часто...
Да ладно!... Хай вже буде такий... Не тру так не тру! Не це головне, як уже було не раз помічено!©sal Люблю вомбатів! а остальные будут говорить так - ”гдэ тут юбилэй или памынка? я пришель на памынка...” |
![]() ![]() |
| Van Baboshyn |
12.11.2007, 09:42:33
Пост
|
![]() Левеня-фан Група: Модератор Повідомлень: 7860 З нами з: 8-April 2003 Користувач №: 420 Регалії: Патрицій, динозавр, співзасновник «Бонета» Половинка: в пошуках Я хлопець ![]() Degree: Бакалавр Працюю: ГУМАНІТАРІЙ-ЖУРНАЛІСТ Статус: науковець Релігія: дзен-турист Настрій: варкалось хлівкіє шорькі |
Ага, ну і якщо буть питання, дзвоніть без вагань мені (тел. є в профілі, і ася теж) а також цій волонтерці :
Марічка (Айлен), моб. 8 067 628 22 11; робочий 236 61 16 (юрид.ф-т), ICQ: 440076292 -------------------- Отже не стало дивним і те, що я ще років в 7-8 навчився користуватись ”Юпітером” (магнітофон) і частенько ставив той же Iron Maiden. Потім якось цікавість до цього притихла. І класу десь до 10-го я не слухав нічого, крім попси по радіо, і то не часто...
Да ладно!... Хай вже буде такий... Не тру так не тру! Не це головне, як уже було не раз помічено!©sal Люблю вомбатів! а остальные будут говорить так - ”гдэ тут юбилэй или памынка? я пришель на памынка...” |
| Dorosh |
12.11.2007, 10:15:42
Пост
|
![]() Авторитет Група: Користувач Повідомлень: 284 З нами з: 17-October 2005 Користувач №: 2413 Я хлопець ![]() Виш: 1 Degree: Немає |
Потрібні донори з 1 групою крові![/b] Треба щоб сьогодні кров здали 5-6 донорів з цією групою. Третя група теж треба, тому я поїду сьогодні на 12-у на метро Політехнічний Університет (центр охорони здоров"я матері та дитини "Охматдит" - там). Їхнє гематологічне відділення працює в понеділок, вівторок, четвер з 9:30 до 13:00. Якщо ви можете приїхати на цей час сьогодні, відпишіться тут плз якогомога швидше, треба знати скільки донорів ми ще зможемо знайти. Бо треба мінімум 5 людей з 1 групою. Все що поки що знайшов я - це можливо 1 донора і журналіста пришле "Газета по-київськи", вони також збираються робити там статтю про донорів. Деякі пояснення: - Сьогодні - ні, завтра - так. Яка адреса Охматдиту? -------------------- Моя генеалогия по отцовской линии: — Бабушка из Запада, возможно изначально Польша, фамилия Зданевич. Прадедушка был насколько я помню инженером в с.х. — ездил в США по обмену опытом на заре СССР, после этого по понятным причинам — враг народа, ссылка. — Дедушка из вроде старинного рода, Киевская или Сумская область. Прадед был одним из рекреаторов Белоцерковского с.х. ВУЗа, там и работал, прабабушка — детский врач. У меня по папиной линии все с Киева, ПНХ отсюдава, понаело всяких Дорошей! я народився та виріс під Києвом. |
| Outlander |
12.11.2007, 11:12:30
Пост
|
![]() Диоген Група: Модератор Повідомлень: 950 З нами з: 7-May 2003 Користувач №: 299 Половинка: single Я хлопець ![]() Degree: Маґістр Мій фах: философ 8) Статус: випускник |
вул. Шолуденка, 10.
м. Політех, ідемо 1 зупинку в бік Повітрофлотського мосту, до магазину Ювілейний, за ним ліворуч піднімається вуличка, метрів 50-100 - ліворуч будівля Міжнародний Соломонів універ, навпроти - власне, будівля, де знаходиться відділ переливання крові. -------------------- Я навсегда от вас уехал
А вот тут находится оценка дизайна форума: |
| Outlander |
12.11.2007, 18:33:12
Пост
|
![]() Диоген Група: Модератор Повідомлень: 950 З нами з: 7-May 2003 Користувач №: 299 Половинка: single Я хлопець ![]() Degree: Маґістр Мій фах: философ 8) Статус: випускник |
Кровь. Нужна. Срочно.
Если ты это читаешь - тебе сообщили. И если ре*ёнок, которому срочно нужна была кровь, умрёт.... Ну, ты понимаешь. Тебе сообщили. -------------------- Я навсегда от вас уехал
| Марічка (Айлен) |
12.11.2007, 19:43:50
Пост
|
![]() Новачок Група: Новачок Повідомлень: 16 З нами з: 11-November 2007 Користувач №: 8539 Я дівчина ![]() Виш: МСУ Degree: Бакалавр Працюю: МСУ Мій фах: координатор-методист 2ї вищої освіти Статус: 1 р.н. магістерки |
Нарешті отримала дозвіл писати тут.
Дуже дякую Van Baboshyn - за те, що одразу відгукнувся і попри власні клопоти кинувся на допомогу, за те, що опублікував цю тему, коли я ще не мала прав писати на форумі сама, за те, що приїхав сам здати кров, за журналістку "Газети по-Київськи", чудову дівчину, що сьогодні приїжджала до мене на зустріч і тепер готує матеріал про нашу ситуацію з донорством у найближчий номер. Також дякую щиро Outlander за наступну підтримку цієї теми і відповіді "замість мене", а також за згоду самому стати донором. ДЯКУЮ ЗА НЕБАЙДУЖІСТЬ!!! Тільки завдяки цьому наші дітки мають шанс перебороти свою хворобу і вижити. -------------------- Тут часто публікується важлива інформація: http://lyu-bimka.livejournal.com/
Я не скажу вам, какой начинается век. Я не умею гадать по крапленой колоде. Я - человек. Это слово сегодня не в моде. Но я твержу все равно - человек, человек. (Денис Коротаев - http://dkkd.narod.ru ) |
| Марічка (Айлен) |
13.11.2007, 13:27:07
Пост
|
![]() Новачок Група: Новачок Повідомлень: 16 З нами з: 11-November 2007 Користувач №: 8539 Я дівчина ![]() Виш: МСУ Degree: Бакалавр Працюю: МСУ Мій фах: координатор-методист 2ї вищої освіти Статус: 1 р.н. магістерки |
Люди. Человеки. Это не шутки.
Кровь нужна не просто срочно. Кровь нужна "вчера". Дети умирают без донорской крови. Это не преувеличение. Это болезнь страшная такая. Пока мы тут тормозим, раздумываем о том о сем, боимся уколов или просто жутко заняты - дети слабеют без донорской поддержки, и их шансы выкарабкаться из этой беды быстро сокращаются. убийца - не только тот, кто берет в руки нож. И не болезнь. Убийца - тот, кто проходит мимо. Даже если ты сам не можешь (по состоянию здоровья) сдать кровь или твоя группа не подходит названным детям - у тебя есть голос. У тебя есть друзья, коллеги, наконец, просто знакомые - поговори с ними, расскажи. Пойми - сейчас именно от тебя зависит, будет ли ре*ёнок жить. -------------------- Тут часто публікується важлива інформація: http://lyu-bimka.livejournal.com/
Я не скажу вам, какой начинается век. Я не умею гадать по крапленой колоде. Я - человек. Это слово сегодня не в моде. Но я твержу все равно - человек, человек. (Денис Коротаев - http://dkkd.narod.ru ) |
| duo |
13.11.2007, 13:44:58
Пост
|
![]() Перша леді. Група: Патрицій Повідомлень: 4277 З нами з: 13-November 2006 З: Київ-Львів Користувач №: 4713 Я хлопець ![]() Мій фах: філософія Статус: Сеніор Релігія: УГКЦ Почитую: Венера в хутрі Настрій: дуальний Своя сторінка |
другу треба? резус фактор не знаю який...
з.і. напишіть де взнати мій резус фактор. -------------------- |
| Марічка (Айлен) |
13.11.2007, 13:59:08
Пост
|
Так, ІІ группа (будь-який резус) - для Іннусі Якушко на тромбоконцентрат, так само терміново, сьогодні бачила маму, вона сказала, що дуже впали показники, і теж донори не просто потрібні, а терміново...
спершу людина здає кров на аналіз - перевіряють,чи немає якихось інфекцій, перевіряють сумісність з дитиною за ДНК, наступного дня після 3 години можна подзвонити за тел. 236 26 99 (Охматдит) і дізнатися все про свою кров Власне, звичайно і мамочки самі передзвонюють своїм донорам і повідомляють результат. Наступний "донорський день" в Охматдиті - четвер. -------------------- Тут часто публікується важлива інформація: http://lyu-bimka.livejournal.com/
| Марічка (Айлен) |
13.11.2007, 14:09:47
Пост
|
Уточню інфо, бо через аськи дещо втратилось. отже, НАГАЛЬНА потреба в донорах: - для Наталки Лань (15 років, діагноз - апластична анемія) потрібні донори 1+ гр., чоловіки (щонайменше 3) мама Людмила - 8-099-431-74-69 . - для Володьки Лизуника (9,5 рочків, з них вже близько року - в лікарні. Діагноз - гострий мієлобластний лейкоз) http://www.donor.org.ua/index.php?module=h...show&c=1&id=114потрібні донори 1 гр (резус будь-який), чоловіки (щонайменше 3)мама Галина Михайлівна - 8-066-350-28-62 - для Женьки (3 рочки, діагноз уточнюю) - хлопчина 3 11 листопада отримує мобілізаційну хімію, його готують до операції ТКМ (Трансплантації Кісткового Мозку) потрібні донори 1+ на R-масу (тут можна дівчатам) і 1 (резус будь-який) - на тромбомасу (бажано чоловіки) - всього - щонайменше 5 донорів мама Світлана - 8 068 357 90 37 - для Толіка Стасюка (17 років) http://www.donor.org.ua/index.php?module=h...show&c=1&id=244потрібні донори 1+, 2+, 4+, стан хлопця "стабільно важкий", донорську кров і тромбоцити переливають по кілька разів на добу.мама Галина Федорівна - 8-098-7892381 - для Іннусі Якушко (17 років, 24 жовтня зроблено операцію ТКМ, але організм досі не запрацював самостійно) фото Інни не вставляється потрібні донори 1, 2 або 3 групи, можна і дівчатам, але теж бажано хлопців - 1-2 людини мама Катерина - 8-097-53-73-749 фоток інших діток поки немає, бо в них нема волонтера, який допомагав би особисто їм, то нема кому було фотати, а я просто фізично не встигла ще. Приймають донорів R-маси у вт. і чт., а на тромбоконцентрат - пн., вт. і чт. з 9:30 до 13:00 ОБОВ’ЯЗКОВО МАТИ З СОБОЮ УКРАЇНСЬКИЙ ПАСПОРТ (ніяке інше посвідчення особи тут не котується слід перечитати перелік абсолютних і тимчасових протипоказів: http://www.donors.ru/page.php?id=16та вимоги до харчування напередодні: http://www.donors.ru/page.php?id=85 - дуже важливий пункт, до нього прошу ставитися серйозно! ДУЖЕ ПРОШУ ВІДГУКНУТИСЯ!!! Ситуація справді гостра, хлопці не перебільшили. Мами Наталки, Толіка і Володьки вже плачуть, коли дзвонять мені з питаннями про донорів.... Хто приходитиме - можна дзвонити напряму батькам, але краще все-таки мені, в донорські дні я знаходжусь там постійно, усіх зустріну і проведу, щоб зайвий раз не турбувати мам. усі мої контакти моб. 8 067 628 22 11; роб. 236 61 16 (юрид.ф-т); ICQ: 440076292 ; e-mail: mari–mya@mail.ru форум "Кварталу, де обговорюються питання донорства: http://kvartal.org.ua/forum/viewforum.php?...2da9bf3751c0de1 -------------------- Тут часто публікується важлива інформація: http://lyu-bimka.livejournal.com/
| Van Baboshyn |
13.11.2007, 20:34:10
Пост
|
До речі, мені пощастило що сходив туди в гематологію. Дізнався що в мене тиск високий. Для донора це не перешкода, а я знатиму чим мені треба в першу чергу зайнятися.
Про обстановку у відділі - трохи подібна до фронтової. "15 минут осталось!" (це до 13 години, коли вони припиняють роботу) - і нас швиденько, але прискіпливо, пропускають через кількох лікарів. Сам забір крові на аналіз триває секунди, набагато більше часу приділяють вашому тиску, вашій донорській анкеті і т.п. Якщо якісь сумніви у серцево-судинній, направляють на електрокардіограму. ЕКГ роблять у корпусі хірургії, я там побачив малявку Ну таке -------------------- Отже не стало дивним і те, що я ще років в 7-8 навчився користуватись ”Юпітером” (магнітофон) і частенько ставив той же Iron Maiden. Потім якось цікавість до цього притихла. І класу десь до 10-го я не слухав нічого, крім попси по радіо, і то не часто...
| duo |
13.11.2007, 21:41:27
Пост
|
![]() Перша леді. Група: Патрицій Повідомлень: 4277 З нами з: 13-November 2006 З: Київ-Львів Користувач №: 4713 Я хлопець ![]() Мій фах: філософія Статус: Сеніор Релігія: УГКЦ Почитую: Венера в хутрі Настрій: дуальний Своя сторінка |
в четвер зраненька я там буду. хто ше піде то давайте кучкуваться, бо я то вперше роблю і не знаю шо куда)
-------------------- |
| Марічка (Айлен) |
14.11.2007, 11:49:00
Пост
|
Толіку Стасюку донори вже не потрібні.
Вчора ввечері на швидкій мама вивезла його додому, у Вінницьку обл... помирати. Про це попросив сам Толік. Він пройшов через пекло - 2 роки лікування від лейкозу, і - не змогли... Лікарі визнал поразку. Толік був у дуже важкому стані, почали відмовляти органи... він попросив просто відвезти його додому, де хлопець за останні 2 роки майже не був. http://donor.org.ua/index.php?module=arnew...how&c=1&id=1848 у Толіка - вперше за останні 2 роки - білше нічого не болить... Світлий путь. ВСІ ІНШІ ПРОХАННЯ В СИЛІ І СТАЛИ ЩЕ НАГАЛЬНІШИМИ!!! За пн і вт прийшло всього 4 людини (аналізи 2 з них вже точно не пройшли), в той час як потреба - більше 10... і майже все - 1 група... (найпоширеніша?) Це повідомлення було відредаговане користувачем Марічка (Айлен): 14.11.2007, 14:28:31 -------------------- Тут часто публікується важлива інформація: http://lyu-bimka.livejournal.com/
| duo |
14.11.2007, 11:54:30
Пост
|
буду стопудів. чесне слово. сподіваюся привести ще двох чуваків, але поки що не знаю яка в них група...
-------------------- |
| megelellell |
14.11.2007, 14:23:01
Пост
|
![]() Новачок Група: Користувач Повідомлень: 48 З нами з: 9-November 2007 Користувач №: 8531 |
В четвер поїду. 1+
-------------------- Самая пи№%датая работа для студента - это дом. Тебе платят деньги хз за что, а ты еще хаваешь за чужой счёт.
|
| Outlander |
14.11.2007, 20:52:48
Пост
|
Меня попросил топегстартер передать всем кто завтра готов сдавать кровь:
QUOTE Ребятам сдавать кровь 1гр. для Володи Лызуныка - тел. мамы Галины 80685043742, меня завтра не будет там,если что - моя помощница Юля 80664766514 будет,сможет встретить их и провести. Спасибо! -------------------- Я навсегда от вас уехал
| duo |
14.11.2007, 22:09:41
Пост
|
то хто іде? давайте може якось організовано зустрінемося завтра на КПІ, бо я трохи туманно собі уявляю, як добиратися в той охматдит...
-------------------- |
| Van Baboshyn |
14.11.2007, 22:15:01
Пост
|
Подивись 1-й пост, там все дуже детально описано. Якщо заблудишся, дзвони мені 8 063 4786 001. Коли робитимуть аналіз крові, не забудь сказати для кого ти хочеш здавати. І паспорт візьми
-------------------- Отже не стало дивним і те, що я ще років в 7-8 навчився користуватись ”Юпітером” (магнітофон) і частенько ставив той же Iron Maiden. Потім якось цікавість до цього притихла. І класу десь до 10-го я не слухав нічого, крім попси по радіо, і то не часто...
| duo |
15.11.2007, 14:28:40
Пост
|
сьогодні там був. це зайняло в мене рівно годину. з 9:30 до 10:30. процедура проходить дуже швидко(але треба прийти трошки раніше).
теж закликаю всіх небайдужих до долі українських дітей здати кров. вони наше майбутнє. думаю, година Вашого часу не може замінити життя дитини... мене зустріла дуже приємна дівчина Юля і провела куди треба. Пишіть до неї в іскю, якщо надумаєтеся... -------------------- |
| Марічка (Айлен) |
17.11.2007, 13:38:38
Пост
|
Юліане, дякуємо за кров
у тебе ІІ гр., тому вона не підійшла для Володьки, але її одразу ж віддали маленькій Юлєчці Герасименко: http://donor.org.ua/index.php?module=help&...show&c=2&id=337 - у цієї 3-річної дівчинки ранній рецидив хвороби, зараз в Охматдиті, відділення ТКМ, небезпечний стан. це я до чого веду.... на жаль, на жаль, багато діточок, які потребують донорської допомоги, щоб вижити, і яка б не була у Вас група крові - саме Ви можете врятувати конкретну дитинку. УВАГА - оновлено! - потреба у донорах на понеділок/вівторок, усі прохання - термінові!!! Нагальна потреба у донорах - понеділок, 19 листопада, з 9:30 до 13:00, за адресою вул. Шолуденко, 10 - я з моєю помічницею Юлєю і наші діти - Андрійко, Дашутка, Володька і Женєчка - чекаємо на вас. Щерба Андрійко - донори ІІ(+) - як мінімум 5 людей(!!!) Андрійкові всього 1 рік і 6 місяців, вони поселилися на 2 поверсі ОХМАТДИТу тільки вчора. Поки його мама Марія розмовляла зі мною, хлопченя слухало й додавало своє гулькотіння... Давайте допоможемо малечі! Показники його крові зараз дуже низькі, і обов,язково потрібно, щоб прийшли до нього люди і поділилися з малим часткою своєї кров,ю - життям... Пшичкіна Дашутка - донори ІІІ (резус будь-який) Даші 15 років, красива дівчина, в ОХМАТДИТі - з 7 листопада, за останніми даними показники її крові сильно впали, на понеділок - терміново потрібні донори... але знедавна в чужому місті - мама Наталка не має, до кого звернутися, окрім нас! Володька Лизуник - донори І (резус будь-який) - на тромбомасу ім,я і личко цього 9-річного хлопчини вже знайомі вам, прохання про донорів для нього червоною стрічкою з,явилося ще 10 листопада - на жаль, відгукнулося дуже мало людей, а потреба тим часом стала ще нагальнішою! Вчора розмовляла з ним по телефону - чемний такий, хорооооший хлопчина! Він вірить, що дорослі - сильні й розумні - допоможуть йому. Женєчка Садов - донори І(+) на R-масу (тільки вт, чт), та І (резус будь-який) - на тромбомасу це ім,я так само знайоме нам, 3-річний Женєчка чекає на допомогу дорослих, хоча часу на чекання немає, хвороба не жаліє дітей... Зараз його готують до операції ТКМ, а тим часом йому необхідні переливання донорської крові. на вівторок - в силі названі вище потреби, а також: Іннуся Якушко - донори І (+) на R-масу знайома нам 17-річна дівчина, яка вже перенесла операцію з ТКМ, і тепер потрібно допомогти їй відновитися. Мені дзвонила Іннина мама Катерина - на жаль, знову впали показники крові, донори потрібні терміново!!! - найближчий день здачі R-маси - вівторок. Вікуся Маслій - донори на R-масу: жінки ІІ(-) або хлопці ІІ (резус будь-який) розмовляла з самою дівчинкою, вона сказала що її "запас" донорської крові вичерпався, донори - теж... і дівчина дуже хвилюється, бо якщо у вівторок ніхто не здасть для неї кров, її життя опиниться під загрозою... досі вони з мамою знаходили донорів самотужки, але вже вичерпали свої можливості. Я обіцяла Вікусі, що все буде гаразд. Ви, що відкрили цю сторінку - знаєте, що життя названих дітей залежить від вас. Тільки від вас. Ми не маємо часу на вагання, бо хвороба, ім,я якої - РАК, - не чекає, крок за кроком вона забирає наших дітей. Вони борються як можуть. І вони вірять нам. Вірять, що ми, дорослі і такі сильні, захистимо їх. -------------------- Тут часто публікується важлива інформація: http://lyu-bimka.livejournal.com/
![]() ![]() ![]() |
| Lo-Fi Версія | Поточний час: 9th February 2010 - 10:31 |
|
© 2003–2009 Форум могилянського порталу «Бонет». Сайт Могилянської спільноти. Усі права застережено. Передрук матеріалів лише з посиланням (для інтернет-видань — гіперпосиланням) на Bо.net.ua |